Primăria Timișoara anunță deja redeschiderea Ștrandului Termal. Oamenii municipalității au intrat cu flexul și ciocanul pe proprietate/FOTO + VIDEO

Cu ajutorul unor muncitori care au tăiat lacătele de pe ușa de intrare în incinta ștrandului ZHH (fostul Termal) oamenii Primăriei Timișoara au reușit luni să intre în incinta acestuia. Municipalitatea a anunțat că locația ”a revenit astăzi orașului după un lung șir de procese” și că va fi redeschis de către Primăria Municipiului Timișoara în acest sezon estival, cu îmbunătățiri și surprize. 

Municipalitatea a mai anunțat că în următoarele zile echipele Primăriei vor evalua starea întregului complex și va începe evacuarea gunoiului și a deșeurilor din incinta ștrandului.

Primarul Fritz anunță din nou că primăria ”trage tare” și vorbește despre sfidare când se referă la cel care a administrat locația până la finalizarea proceselor cu acesta.

Situația e mult mai rea decât am anticipat. Practic, ștrandul e într-o stare avansată de degradare, trebuie să intervenim și în zona de bazine, și în curte, dar și în clădiri unde au lăsat în urmă dezastru. Ce știm sigur e că ștrandul va rămâne sub umbrela administrației și tragem tare să îl deschidem timișorenilor chiar din această vară. Mă bucur că, în sfârșit, Ștrandul Termal, locul îndrăgit de atâtea generații de timișoreni s-a întors în patrimoniul orașului. Anii de sfidare și de furt al celor care au căpușat acest ștrand s-au încheiat azi, cu evacuarea necondiționată pe care am obținut-o în instanță definitiv”, a spus primarul Dominic Fritz.

Primăria Municipiului Timișoara spune că analizează mai multe variante de administrare a ștrandului, astfel încât să fie deschis publicului cât mai repede posibil, în condiții cât mai bune pentru timișoreni.

Ștrandul ZHH (fostul Termal) revine orașului după un lung șir de procese împotriva GPG Company SRL, care a ocupat fără plată o suprafață de 12.707 mp din domeniul public, începând cu anul 2014. Acțiunea în instanță pentru evacuarea necondiționată a fost inițiată de Primărie în iunie 2021, iar astăzi hotărârea judecătorească a fost pusă în aplicare. Acțiunea coordonată de Primăria Timișoara, în colaborare cu Poliția Națională, Poliția Locală și Colterm, s-a desfășurat sub supravegherea unui executor judecătoresc. Poarta principală a fost sudată, astfel că au fost folosite echipamente specifice pentru a obține accesul în incintă. Reprezentanții firmei nu au fost prezenți la fața locului. Acțiunea a avut ca scop securizarea și evaluarea stării proprietății, constatându-se absența echipamentelor esențiale, precum pompele pentru bazine și siguranțele, și un grad avansat de degradare a bazinului mic. Pe de altă parte, s-a constatat că într-o stare bună se află un imobil utilizat probabil în scop rezidențial, ridicat fără autorizație de construire și vizat de o dispoziție de demolare”, a anunțat Primăria Timișoara.

În iunie 2023 municipalitatea a câștigat și la Înalta Curte de Casație și Justiție un proces cu GPG Company SRL. Instanța a obligat societatea să plătească primăriei 7 milioane jumătate lei plus încă 31.121 euro/lună până la eliberarea spațiului (393.510 lei chirie, 2.184.755 lei penalități pentru lipsa de folosință, 868.501 lei, dobânzi penalizatoare, 4.080.509,96, contravaloarea lipsei de folosință), conform municipalității.

 

 

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

20 comentarii pentru acest articol

Dan a spus: (martie 4th, 2024 at 16:10 )

Strandul Termal are sansa sa devina Aqua Park superb dupa modelul celui din Oradea, in vara acesta daca se reuseste sa functioneze strandul cu amenajari ce pot fi facute in cateva Luni va fi un succes pe termen scurt
Locatia permite chiar si amenajarea hotel de tip resort care se va putea bucura de un potential urias.
Bravo!!

Dan a spus: (martie 4th, 2024 at 17:00 )

Strandul Termal a fost idea lui Robu. Tot el l-a si construit.

Solo a spus: (martie 4th, 2024 at 17:15 )

Parca din 2014 pana în 2020 primar era Robu. Pe el nu îl interesau decat stadionul de 165 milioane euro Sala Polivalenta de 16 000 de locuri, mai încă o sala de sport neterminata, fântâni cântătoare pe malurile Begai, metroul prin mlastina Banatului. Toate astea au fost sub pleata lui cea ca pana corbului, dar si a celor care- l susțină sa ajungă din nou primar, de parca nu i- a fost destul 8 ani sa ne arate ce poate. Nimic!

Jack a spus: (martie 4th, 2024 at 17:17 )

Fritz nu e in stare sa tina deschis non-stop wc-ul din Piata Traian, darmite un strand! De Uszoda nu mai ciripeste nimic?

KROKO a spus: (martie 4th, 2024 at 17:51 )

Acum ca au deschis deja USZODA, pot deschide foarte repede si TERMALUL !!!

Bimbo a spus: (martie 4th, 2024 at 18:06 )

Daca era Robu primar aveam deja metrou! Asa cum avem stadion, sala Polivalenta, o altă sala de sport pe Podeanu, fântâni cântătoare etc. Apropos de fântâni: Robu are boala fântânilor. La meciul de divizie naționala a fetelor ținut pe stadionul din incinta complexului MV am văzut cum si-a bătut joc pletosul de parcul din vecinătate. Sunt, pe o suprafață mai mica decât terenul de fotbal, trei fântâni circulare si mai multe fântâni țâșnitoare. Adica aproape jumătate din suprafata e acoperita de fântâni. Oare nu spațiu verde și banci trebuiau pentru studenți? Ce sa zic de bănci ?! Sunt din esenta moale și distruse Un paznic spunea ca din 2012, cand a fost dat în folosinta parcul, s- au schimbat de trei ori. Lemnul de esenta moale putrezește foarte repede, dar ce contează, bani sa iasă.

Cetatean a spus: (martie 4th, 2024 at 18:08 )

Acest „primar” infractor a distrus tot orasul. Va veni si ziua cand va raspunde pentru faradelegile si abuzurile facute.

Radu a spus: (martie 4th, 2024 at 18:20 )

@Cetatean si @Dan

Nu va convine? Puteți alege sa mergeți la Arad, de ciuf cu toti cu interlopii fostei administratii, merci. Mai este o varianta, la Jebel sau Vacarescu in patut cu pletosul 🙂

Dan A. a spus: (martie 4th, 2024 at 19:14 )

In urma cu 3 zile un ziar prieten cu „victimele” celor dati in judecata pe malul Begai si de langa stadion a publicat imagini cu Strandul Termal de ziceai ca e raiul pe pamant, sau macar un strand de lux din Caraibe. 7 milioane de euro investiti! Restaurantul la fel, ca la Las Vegas. Sincer zic, ma intrebam de ce nu gaseste PMT o cale de mijloc si vrea sa distuga asemenea minunatie!
Imaginile postate azi arata ca la Uszoda, si ma intreb unde sunt cele 7.000.000€, o fi iarba din aur, o fi gresia din bazin din agat?

Timisorean a spus: (martie 4th, 2024 at 19:30 )

Fritz mai trece pe la Primarie? Toata ziua se filmeaza si posteaza.Ba la Stadionul de care s a ocupat Tabara ba la strandul Termal câștigat de juristii Primariei in instanță. Inafara de a se lauda cu munca altora ce mai stie sa faca?

Wanda89 a spus: (martie 4th, 2024 at 19:31 )

Abia aștept să se deschidă. Să văd trilioane de căruțe care vor obtura alveolele destinate transportului în comun, cele de la Electro și UVT. Pe la orele 16, pițipoancele vor dori să meargă la scaldă. Grăsanele vor urca în E8, pentru una-doua stații. E o tâmpenie să păstrezi destinația locației în România Tembelă. Un bazin termal și o mică berărie cu terasă, strict pentru pensionari, ar fi singurul lucru acceptabil.

bocsig a spus: (martie 4th, 2024 at 19:52 )

hai sa vedem cand deschide Primaria ceva ce a inchis ! Ca multe s-au inchis si asa au ramas. Gen Zoo, mai recent terase si stranduri de pe malul Begai. Cam multe de cosmetizat cand mai sunt 3 luni pana la alegeri !

Poli 21 a spus: (martie 4th, 2024 at 21:12 )

Mai radule, te ia de mana cu solo si bimbo si puteti complecta o camera la Jebel, iar mai pe la toamna o sa puteti face si un pocheras avand a patra mana pe adoratul vostru fritzkola.

Rapsig a spus: (martie 4th, 2024 at 21:47 )

Mai vecine, tu nu vezi bine! Tu nu vezi ca contaranul tău nu a facut niîmic sa împiedice marii investitori sa -si bata joc de orașul asta prin adăugarea de coscomelnite pe malul Begai.

Întrebare: De ce furi, mă? Răspuns: Incompetentule!!! a spus: (martie 4th, 2024 at 22:34 )

Vine un neamț (da’ nu de-ăla de la Sibiu, scufundat o noapte în liberalism precum cașul în zeamă chimică de fum și vândut pe marginea drumului ca produs autohton maturat din Mărginime) și-i arată liberalului Robu și liberalilor timișoreni că ei n-au nici măcar RESPECTUL PROPRIETĂȚII. Că de fapt, politicește și filosoficește nu suntem lipiți de Occident și fostă parte a lui, ci ne situăm mai spre est, undeva în stepele de dincolo de Volga. Ai venit, ai luat, e al tău câtă vreme plătești tribut hanului local! Nu știu cât contează ce-a făcut și ce va mai apuca să facă Fritz și oamenii lui, însă dezvăluirea rapturilor cu terenuri din buricul târgului ar trebui trecută în cărțile de istorie a orașului, în paragraful dedicat lui. Faptul că mișcările lui sunt confirmate de justiție, ar trebui să-l reducă la tăcere pe Robu și pe toți competenții lui care abia așteaptă să performeze iar pe banii noștri (o fac oricum, pentru că vâna locală pentru schimbare este slabă, din nefericire).

Rapsig a spus: (martie 4th, 2024 at 23:20 )

Vecine, am înțeles ca Fritz deschide Gradina Zoologica atunci când o sa invie zebra lui Robu. Zebra aia de s- a sinucis cand a văzut condițiile oferite in Zoo de primar. Prietenul tău Robu zicea ca zebra era habauca. Eu cred ca primarul incurca lucrurile.

ion a spus: (martie 5th, 2024 at 07:01 )

Greu de crezut ca se poate redeschide pana la vara la starea in care este. Dar castigul cel mare este ca strandul a fost eliberat din mana unor capuse. Asa mai are sanse sa redevina ce era.

d a spus: (martie 5th, 2024 at 07:29 )

toti patriotii sustin marii afaceristi arabi :)) care ocupa ilegal terenurile romanesti
lipsa de logica in gandire se justifica prin foame de creier

gicu a spus: (martie 5th, 2024 at 08:04 )

Cică măi dragă domnule iarna asta primăvăratecă s-au colorat primarii în tot ce se poate chiar și curcubelisciene ce mai o hemoragie și o juisare pe toate strazile posibile și imposibile de prin Timișoara , comune sate veniți parcă somnul națiunii , fac și desfac tot , construiesc , demolează , dau din mâini ca apucații , mai și vorbesc pe deasupra , au soluții la tot și la toate , bat câmpii mai ales eștia cu trolii la purtător .

Zaharia a spus: (martie 6th, 2024 at 17:27 )

Ca fan pt.Apa Termală din Banatul deCampie,ca specialist Hidro,ma Bucur pt.un viitor Termal în Zona Centrală a Timișoarei! Sper sa fie mai Curat decât cel de UMT,! și mai frumos cu abonament pt.Seniorii Veterani SUCCES!!?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alin Nica Dominic Fritz

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În fruntea listei se află Alin Nica, actualul preşedinte al CJ Timiş şi candidat pentru un nou mandat în fruntea instituţiei. Pe următoarele locuri se află doi tineri, Vlad Şendroiu (USR) şi Ionuţ Sîrbu (FD), fost preşedinte al TNL Timiş. De...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în București. Ei întâlnesc CSM București, duminică, la ora 17.30, în sala Apollo. Înfruntarea face parte dintr-un set de patru jocuri programate la aceeași oră, jocuri cu implicații în zona barajului și a retrogradării directe. Celelalte trei sunt: CSM Focșani –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În fruntea listei se află Alin Nica, actualul preşedinte al CJ Timiş şi candidat pentru un nou mandat în fruntea instituţiei. Pe următoarele locuri se află doi tineri, Vlad Şendroiu (USR) şi Ionuţ Sîrbu (FD), fost preşedinte al TNL Timiş. De...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei
România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness, ce se va desfășura în premieră, la Timișoara, în Iulius Town. În cadrul competiției vor fi prezenți 150 de sportivi din România, Muntenegru, Kosovo, Grecia, Cipru, Serbia, Nord Macedonia, Albania și Croația, care își vor  demonstra abilitățile. Concurenții vor participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara
Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Top