Robu(l) PSD-ului. Prima imensă falie în PNL Timiş: timişorenii în Piaţa Unirii; oamenii „miticilor”, pe centură

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Vineri a fost o zi interesantă, chiar foarte interesantă pentru politica timişoreană, chiar naţională. O zi care îşi va proiecta indubitabil repercursiunile şi la votul din 9 iunie. Astfel (încă) preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, însoţit de mai mulţi primari şi lideri liberali au făcut o demonstraţie de forţă şi unitate, protestând faţă de ceea ce s-ar putea fi numi „Diktatul de la Bucureşti”. Respectiv cedarea fără luptă a preşedinţiei Consiliului Judeţean către PSD. Şi nu a fost o solidaritae în jurul lui Nica, ci a unui principiu la care bănăţenii ţin foarte mult: descentralizarea. Deciziile care ne privesc să fie luate la Timişoara, nu la Bucureşti. E vorba aici de mândria, fala bănăţanului şi timişoreanului.

În aceeaşi zi, candidatul la pimărie, Nicolae Robu, absent din Piaţa Unirii, a fost prezent să pupe inelele liderilor centrali ai PSD şi PNL, cei împotriva cărora protestau majoritatea liberalilor în centrul Timişoarei.. Bun, unii ar putea spune că a fost doar să vadă ce se mai întâmplă cu Centura de Sud,  un alt „proiect al administraţiei Robu,” aşa cum sunt toate construcţiile din ultimii 300 de ani, începând cu toate catedralele şi terminând cu clădirea Operei. Cu aceeaşi ocazie, universitarul Robu a primit binecuvântarea plagiatorului Ciucă şi „Doctorului” Bode. Acesta din urmă este şi adevăratul artizan din interiorul PNL al „Diktatului”, individ a cărui anvergură intelectuală este o copie fidelă a figurii. (Iar mă leg de fizionomiile oamenilor ca la Florin Barbu, dar nu mă pot abţine când ele reflectă perfect IQ-ul.) Sigur, universitarul Robu a girat şi oferirea titlului de Doctor Honoris Causa al Politehnicii pentru Ion Iliescu. Aşa că ploconirea sa pe lângă doi plagiatori nu aduce nimic nou sub soare

Prin urmare, în PNL Timiş s-a produs o imensă falie. Cei mulţi, bănăţenii/timişorenii, în Piaţa Unirii, cei puţini, „oamenii miticilor”, pe centură. Inclusiv cele două locaţii au simbolul lor!

Decizia finală în PNL Timiş nu e chiar bătută în cuie Dar cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare, Nica va fi debarcat din fruntea filialei şi înlocuit cu un interimar. El va încerca să ia cât mai mulţi oameni, mă refer la primari în primul rând, pentzru a se alătura USR, întărind astfel polul de Dreapta timişorean. O foarte mică probabilitate este însă şi ca lucrurile să se întoarcă la bază, iar PSD şi PNL să candideze separat la Primăria Timişoara şi preşedinţia Consiliului Judeţean.

În ambele cazuri însă, Robu va avea de suferit. Etalându-şi încă o dată caracterul, el nu va mai putea fi considerat un om de echipă. Echipa PNL. Oricum electoratul său este ceva mai PSD-ist, AUR-ist, mai fugit de la şcoală. Electoratul educat, liberal (altceva decât PNL-ist), nu în ultimul rând timişorean ca spirit nu era prea grăbit să pună ştampila pe el, dar o parte din acesta poate mai stătea în expectativă. Din acest moment, Robu a rămas complet fără sprijinul adevăraţilor timişoreni ca spirit, fiind doar ROB al „miticilor” şi al PSD-ului. Astfel că lucrurile s-au cam aşezat, iar pe scurt, la Primăria Timişoara, timişorenii vor avea de optat între… Timişoara şi Bucureşti.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

13 comentarii pentru acest articol

Mirela a spus: (martie 23rd, 2024 at 11:45 )

Interesanta politica pe Bega. Până mai recent Nica se bălăcărea cu Chira (Forță Dreptei) aruncandu-si cuvinte grele, s-au trădat reciproc, ca Maine sa își de-a mana strict pentru păstrarea puterii pentru ei și grupul de afaceri. Referitor la „intelectualii” din USR, sa nu uitam totuși că omul doi în USR Timiș a fost dublu repetent la cea mai slabă universitate particulara din tara.

Wanda89 a spus: (martie 23rd, 2024 at 12:45 )

Mă gândeam să votez, la locale, cu USR. Ar fi fost OK alianța doar cu UDMR. Acum a ajuns să pută rău, PMP Băsescu și Alin Nica?!! Nici de data asta nu voi avea un motiv bun ca să mă deranjez să merg la vot.

Daniel a spus: (martie 23rd, 2024 at 13:06 )

Pentru ca tabloul sa fie complet mai trebuia sa se acorde titlul de Doctor Honoris Causa covrigarului de la P$D, nu de alta dar acesta nu a fost capabil sa obtina doctoratul timp de 6 ani petrecuti la Academia SRI.
Acum ca Robu nu este om de echipa, se poate discuta pentru ca implica mai multe planuri. Sigur ca el nu este om de echipa pe baza de principii sau vreun temei moral pentru el fiind mai important sa faca parte din echipa castigatoare, unde intradevar se implica.

Ioana a spus: (martie 23rd, 2024 at 14:21 )

@Mirela
Ai ceva argumente serioase de adus sau nume de zis sau te-ai trezit Sambata asta frumoasa doar sa arunci cu cacao, linie de partid primita de la minunatii tai sefi?

Mergi afara si ia o gura de aer. E frumos. Lasa ura.

George a spus: (martie 23rd, 2024 at 14:37 )

Doamna (?) Toc, el barem a ajuns la o facultate. Faptul că pe dumneavoastră v-au lăsat repetentă încă din clasele primare nu scuză faptul că n-ați aflat că în facultate nu ești repetent, ci doar că repeți anul pentru că nu ți-ai luat toate creditele.

Doar atât a spus: (martie 23rd, 2024 at 15:08 )

Sincer in unirii erau doar avenituri cu „alură „de bănățeni dincolo erau get beget dar miticizati pt binele banatului

tm a spus: (martie 23rd, 2024 at 19:47 )

Asi dori sa vad o demonstratie de forta a politicului local, impotriva Bucurestiului , pt ca nici un guvern nu a investit in Timis bani pt proiecte de anvergura , stadion , sala de sport , centura , autostrada , spital regional , etc .
Sclavii astia se trezesc abia atunci cand sefii de la Bucuresti le afecteaza propriile interese .
UE (,) PSD, PNL(PDL) , USR , etc

Dorina_J. a spus: (martie 23rd, 2024 at 20:55 )

Sper să-ți scrie pe placa de mormânt că Lațcău a rămas repetent de două ori. (Spre deosebire de cel mai bun orator pe care l-a dat PNL-ul și, probabil politica românească de până acum, Crin, care-a repetat dor o dată). Ca să nu uităm, totuși.

Lia a spus: (martie 23rd, 2024 at 22:16 )

acum pentru ca se simt foarte presati si suparati au inceput sa plateasca smecherasi (din banii nostrii) care sa distruga corturile de campanie si sa agite spiritele pe strazi.

ar trebui 10 spitale de psihiatrie sa ii interneze pe toti.

Un USR-ist a spus: (martie 25th, 2024 at 10:28 )

Wanda89, ” dragă ”, nu-i nicio pagubă că nu te dui la vot. Mai bine, decât să votezi cu robul.

Lautarii din TM a spus: (martie 25th, 2024 at 13:05 )

De ceva vreme soarta Timisului si a Timisoarei se imparte intre lautari. Cred ca e timpul sa spune destul si sa trecem si la alte categorii. Friț cu Rubensinio se fac poponari, in timp ce Frodo the Bat de la consiliu ii obosit de vreo 3 ani jumate. Munceste 4 ore lipseste 4 saptamani.
Interesant e ca, acum pe banii consiliului, adica a CETATEANULUI e in campanie si el si licuriciu de Mosnita preacinstitul, preafericitul, nu Daniel, ci Preoteasa, ambii cu soferi, cu masini, cu tot … alaiul colindatorilor.
TIMIS, TIMISOARA – NU UITA: 3 ANI NE-AU TINUT INCHISI IN CASE, IN PANDEMII SI-N VACCINE, IN TIMP CE EI FACEAU CHERMEZE CU PITIPOANCE, PICPALACI-AUROLACI TRANSFORMATI DIN PROSTITUATI IN MAGI CU TRAISTE.

vest a spus: (martie 25th, 2024 at 17:13 )

Nu e sigur ca nu se intoarce roata si Robu cu Nica se pupa iar prin Piata Independentei…

Lae Centuristul a spus: (martie 26th, 2024 at 08:33 )

Mare lingau e Lae asta… Se vede ca nu-i banatean!
Il scuip daca-l vad pe strada, centuristul naibii!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top