Alin Nica și Dominic Fritz au bătut palma și vor merge împreună la alegerile locale

Cele trei zile de discuții cu Dominic Fritz, care au precedat anunțul oficial de trecere a lui Alin Nica la Forța Dreptei, s-au încheiat vineri. Ceea ce era (aproape) evident că se va decide a fost anunțat oficial: Nica și Fritz merg împreună la alegerile locale, pentru câștigarea administrațiilor județului și a Timișoarei. 

Cei doi au făcut anunțul în cadrul unei conferințe de presă, vineri dimineață,alături de reprezentanta PMP. Prin această alianță cei doi am anunțat ca doresc să contracareze, în primul rând, ceea ce numesc “partidul unic”, format din alianța PSD – PNL.

Se pare că cele trei zile de discuții au fost îndeajuns ca cei doi candidați care vor intra în competiție sub sigla Alianței Dreapta Unită să descopere că, de fapt, ei au avut o colaborare bună, administrativă, și că personal, nu a fost nicio problemă la nivel personal. Poate doar politică, spune Fritz.

 Pot să vă anunț cu încredere că am agreat că vom candida în dată de 9 iunie cu domnul Alin Nica, candidat pentru președinția Consiliului Județean Timiș din partea Alianței Dreapta Unită. Am agreat mai departe că vom candida, bineînțeles, și pe o listă comună la Consiliul Județean Timiș, USR, Forța Dreptei și PMP și am agreat că și peste tot în județ să candidăm în formule câștigătoare pentru a bate noul partid unic PSD – PNL (…) Aceste negocieri nu au fost întotdeauna ușoare. Vorbim de trei partide diferite. Vorbim și de persoane diferite cu idei diferite și așa este și bine, dar mă bucur să vă pot spune că am găsit mai mult decât doar un consens politic, am găsit și o nouă determinare de a continua bună dezvoltare a Timișoarei și a județului Timiș și o viziune comună pentru această dezvoltare”, a declarat, vineri, Dominic Fritz, despre alianța cu Alin Nica.

Liderul USR a admis că între cei doi viitori candidați nu a fost întotdeauna ”soare”, dar că nu a fost nimic personal. El a vorbit despre … elefantul din cameră.

Aș vrea să adresez cumva și elefantul în cameră. Mă bucur că foarte mulți cetățeni mi-au scris, mi-au spus și cred că și lui Alin la fel, e important să mergem împreună în aceste alegeri. În același timp sunt și unii care ne-au întrebat cum de mergeți acum împreună, că în ultimii patru ani nu a fost întotdeauna soare între voi. Și adevărul este în primul rând și aș vrea să subliniez că, de fapt, a existat o colaborare bună între PNL și USR. La nivelul județean, USR a dat și încă dă un vicepreședinte. La nivel de Timișoara, PNL a dat un viceprimar. Am reușit să rezolvăm mai multe probleme administrative împreună. Vă amintesc de terenul pe strada Paris pentru parcare., aerodromul Cioca, probleme care nu s-au rezolvat de 20 de ani, pe care noi doi, în ciuda diferențelor noastre, le-am rezolvat în ultimii ani. Bineînțeles că au existat și diferențe, vreau însă să subliniez că aceste diferențe nu au fost personale între Alin Nica și mine, au fost diferențe politice și da, au fost și diferențe date de faptul că pentru PNL, așa cum a exprimat-o candidatul PSD  – PNL la primărie, răul suprem este USR. L-am citat pe domnul Nicolae Robu,care a scris acest lucru în ultimele zile. Răul suprem în politica românească ar fi USR-ul. Alin Nica este un om care nu crede că răul suprem este USR, Alin Nica crede că răul suprem este PSD și cu acest crez vom merge înainte”, a mai spus Fritz.

La fel, Alin Nica, a admis că nu a fost o colaborare ideală între el și primarul Timișoarei, dar că acum se cunosc și au un proiect gândit dinainte.

Au fost patru ani în care am avut și contre, am avut și disensiuni, dar mă bucur că am găsit cu toții maturitatea de a trece peste aceste chestiuni care pălesc în fața pericolului major pe care îl avem înainte. Și știu,și ați văzut,e reală dorința celor care ne vor separați, sparți, divizați, de a înfiripa între noi îndoială ,de a readuce pe tapet lucrurile pe care le-am spus unii despre alții în trecut. Știu că am făcut și greșeli, fiecare dintre noi suntem supuși erorii, dar ceea ce pot să vă spun foarte clar este că proiectul pe care îl gândim pentru Timiș și pentru Timișoara transcede orice astfel de disensiune pe care noi am fi putut-o avea în trecut. Eram în primul rând din partide care s-au luptat în timpul campaniei 2020 cu toate armele, era evident o chestiune de necunoaștere reciprocă, pentru că nu ne-am cunoscut înainte, nu știam ce fel de oameni suntem, nu știam,nu cunoșteam ideile și viziunile celorlalți, dar spre deosebire de momentul 2020, acum suntem în fața situației în care dinainte putem veni deschiși, cu inima curată în fața cetățenilor,să le propunem un Proiect dinainte gândit, dinainte discutat, o viziune armonizată pentru Timiș și pentru Timișoara, cu care să nu vindem gogoși nerealiste către cetățeni, ci să vindem, să venim cu o propunere realizabilă, realistă pentru dezvoltarea Timișului și a Timișoarei”; conform lui Nica.

Cel de-al treilea partid important din coaliție, PMP, va completa lista candidaților și va susține noul tandem electoral. Ligia Dugulescu, șeful PMP Timiș

Mă simt onorată și privilegiată să iau parte la acest moment istoric, când pentru prima dată în mulți ani vom avea șansa de a avea și liderul orașului și al județului împreună în aceeași echipă, gândind împreună și urmând o viziune comună pentru Timișoara și Timiș. PMP consideră benefică și oportună această decizie de a-l desemna pe domnul Alin Nica ca și candidat la președinția Consiliului Județean. Asta, la cârma Timișului, în continuare, va fi cel mai bun lucru pentru dezvoltarea, modernizarea și soluționarea problemelor județului. Personal, cred că în 9 iunie, timișorenii și timișenii vor avea o oportunitate unică de a vota Alianța Dreapta Unită, alegând astfel cea mai bună opțiune pentru viitorul lor și al copiilor lor”, a spus și Dugulescu.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

Andreiadelaff a spus: (aprilie 5th, 2024 at 13:42 )

Treaba voastra dar nu e frumos.
Vom cantari Fritz-Nica si Lae-Simonis…’
E grele. D-zeu cu mila!
Fain era sa avem alegeri in 2 tururi.

Leo di taio a spus: (aprilie 5th, 2024 at 14:28 )

Domnilor candidați, dacă veți câștiga alegerile si nu faceți (finalizați) sala de sport de pe str. Podeanu si stadionul lego,atunci VA FI BAI MARE. Stadion nou si sală polivalentă NU VOR FACE miticii dacă nu câștigă alegerile în oraș si județ .

Andrasi Oana a spus: (aprilie 5th, 2024 at 14:44 )

PSD(NL) NU are voie sa cumpere la bucata Timisoara si Timis.

Punct. Robu, Camatarul Freddy si PSD n-au decat sa se programeze la un consult lung la echipa de expertiza excelenta de pe Vacarescu. Cazurile grave se trimit la Jebel, fara bilet de intoarcere.

Ma mir cum Nica si-a revenit pe ultima suta de metri.

Daniel a spus: (aprilie 5th, 2024 at 14:48 )

Poate ca va fi intr-adevar raul cel mai mic dar se stie cat se poate de clar. Cat a fost PSD la judet nu am primit niciodata bani pentru investitii cum trebuie, decat cu taraita.

La fel si PNL. Dar macar stim acum clar ca PNL = PNȚCD. Ceea ce e inacceptabil.

Dan A. a spus: (aprilie 5th, 2024 at 16:48 )

Ei candideaza cum vor ei, noi votam cum vrem noi. Punct.

Jack a spus: (aprilie 5th, 2024 at 17:13 )

Decat incapabilul de Fritz si bulangii lui, mai bine senilul de Robu

Wanda89 a spus: (aprilie 5th, 2024 at 21:03 )

Mi-am dat țeapă cu neamțul educat, Joiannis. Am votat profesorul. Papagalul vorbea lent, dar înfiera bine. La realegere, n-am mai fost. Nu știu cum e Fritz, cert e că iar nu ies la vot. Alianța cu PMP a pus prima frână. Acum, Nica. Am eu un defect major, am îmbătrânit, mai pot vota doar pentru doctrine clare, stoice. Nu mai înghit tâmpenia cu votul pentru răul cel mai mic. Dixit!

@Andrasi Oana a spus: (aprilie 6th, 2024 at 00:14 )

Înainte de a porni către Jebel vă recomand un ocol până la intrarea în Dudeștii Noi (satul marelui cârmaci) ca să vedeți ce firmă e acolo, cine e proprietarul și ce legătură are cu cârmaciul! Dacă vi se pare că totul este PNL, vă recomand să sunați la 112 și să cereți acces urgent în primul salon disponibil din locația la care ați făcut deja chek-in-ul!! Vă doresc multă sănătate!!!

Oana a spus: (aprilie 6th, 2024 at 01:10 )

@Jack

Cine se aseamana se aduna. Senilitatea se trateaza intensiv la Jebel. Cu medicatie multa si stat ceva timp. Eu zic sa mergi cu Lae de mana, poate cu putin noroc va veți vindeca in termen de 5 ani. Iti sugerez sa incepi de pe acum.

Tratamentul este telefon si Z-E-R-O discutii politice.

Gaudeamus a spus: (aprilie 6th, 2024 at 03:39 )

REZULTAT : Primar – Niciolaie Robu; Presedinte CJT- Fredy Simonis. Sa nu ziceti ca nu v-am spus.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Vizită la cel mai înalt nivel din landul Bavaria, la Primăria Timișoara

Primăria Timișoara a fost vizitată, vineri, de către Ulrike Scharf, ministru de stat în cadrul conducerii landului german Bavaria. Discuțiile purtate au vizat colaborarea cu Timișul și Timișoara. „Am avut o foarte bună discuție cu doamna ministru din Bavaria. Avem o relație privilegiată cu landul Bavaria din Germania. Istoric vorbind, foarte multe proiecte sociale din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Vizită la cel mai înalt nivel din landul Bavaria, la Primăria Timișoara
iuliustown-primark

Politica vezi arhiva Politica

Fritz si Drula

Cătălin Drulă va rămâne deputat de Timiş. Începe competiţia internă pentru listele parlamentare ale USR Timiş

USR Timiş, cea mai importantă organizaţie judeţeană a partidului, a declanşat competiţia internă pentru listele parlamentare, liste care vor fi finalizate până cel târziu pe 21 septembrie. Aproape sigur, primul loc la Senat îi va reveni lui Sorin Şipoş, în timp ce mare favorit pentru prima poziţie la Camera Deputaţilor este Cătălin Drulă, fostul preşedinte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cătălin Drulă va rămâne deputat de Timiş. Începe competiţia internă pentru listele parlamentare ale USR Timiş
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

CSU Politehnica a câștigat medalia de bronz la Campionatul Național de Beach Handball

Campionatul Național de Beach Handball a avut loc în perioada 2-5 septembrie 2024, la Mamaia, pe plaja „Mano Beach”. CSU Politehnica Timișoara s-a aliniat la start cu o echipă formată din 10 jucători care vor evolua și în sezonul viitor al Diviziei A la handbal masculin, într-o întrecere care crește în anvergură de la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSU Politehnica a câștigat medalia de bronz la Campionatul Național de Beach Handball
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Societatea care deține parcarea de pe Calea Circumvalațiunii, amendată cu 25.000 de lei, pentru mizerie

Societatea care deține parcarea de pe Calea Circumvalațiunii a fost sancționată de poliţiştii locali cu 25.000 de lei pentru neîntreținerea curățeniei. Este a patra sancțiune pentru aceeași faptă primită de socetatea în cauză, Columbus Active SRL, cu sediul în București.   Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au luat astăzi măsura sancționării contravenționale a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Societatea care deține parcarea de pe Calea Circumvalațiunii, amendată cu 25.000 de lei, pentru mizerie
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Piaţa muncii, dinamică dar în schimbare. Se caută specialişti în domeniile apropiate tehnologiei, iar nevoia de educaţie devine esenţială. Analiza UPT

Piața muncii din România, în special în domeniile din aria tehnologiei, trece printr-o transformare rapidă, ceea ce determină tot mai mulți profesioniști să își reevalueze abilitățile și să caute oportunități de recalificare. Într-un mediu în care tehnologiile evoluează constant, chiar și cei care dețin un loc de muncă stabil resimt nevoia de a se adapta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Piaţa muncii, dinamică dar în schimbare. Se caută specialişti în domeniile apropiate tehnologiei, iar nevoia de educaţie devine esenţială. Analiza UPT

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Unul dintre cele mai importante evenimente de networking dedicat comunității locale de IT, Banat IT Autumn BBQ – RetroTech Edition, va avea loc pe data de 10 septembrie, în Iulius Gardens. Momente artistice speciale, activități interactive, competiții tematice, dar și o serie de surprize ce vor fi dezvăluite în timpul evenimentului sunt pregătite pentru aniversarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hubul de business din Iulius Town Timișoara se pregătește pentru Banat IT Autumn BBQ – RetroTech Edition
Societatea care deține parcarea de pe Calea Circumvalațiunii a fost sancționată de poliţiştii locali cu 25.000 de lei pentru neîntreținerea curățeniei. Este a patra sancțiune pentru aceeași faptă primită de socetatea în cauză, Columbus Active SRL, cu sediul în București.   Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au luat astăzi măsura sancționării contravenționale a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Societatea care deține parcarea de pe Calea Circumvalațiunii, amendată cu 25.000 de lei, pentru mizerie
Primăria Timișoara a fost vizitată, vineri, de către Ulrike Scharf, ministru de stat în cadrul conducerii landului german Bavaria. Discuțiile purtate au vizat colaborarea cu Timișul și Timișoara. „Am avut o foarte bună discuție cu doamna ministru din Bavaria. Avem o relație privilegiată cu landul Bavaria din Germania. Istoric vorbind, foarte multe proiecte sociale din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Vizită la cel mai înalt nivel din landul Bavaria, la Primăria Timișoara
Regiunea Vest va oferi celor care doresc să pedaleze 1.800 de kilometri de piste special destinate bicicletelor. La Consiliul Județean Timiș, președintele în exercițiu al CJ Timiș, Alin Nica, alături de omologii săi din cele trei județe partenere, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, Iustin Cionca, Romeo Dunca și Laurențiu Nistor, a semnat contractul pentru elaborarea studiului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate. Se vor amenaja peste 1.800 kilometri de piste de biciclete
În acest sfârșit de săptămână, mai exact, sâmbătă, 7.09, în Sala Mare a Teatrului Național, apreciații actori Matei Chioariu, Alina Ilea, Cristina König și Romeo Ioan vor înnoda o hilară împletitură de adevăruri conjugale temporare, căutând ADEVĂRUL, în spectacolul semnat de Radu Iacoban pe textul lui Florian Zeller. În continuare, marți, 10 septembrie, petrecem O...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spectacolele lunii septembrie la Teatrul Național Timișoara
Marți, cel târziu miercuri, pe Centura Sud se va putea circula. Traseul va oferi conexiunea între capătul centurii deja funcțională, la Ghiroda, până în sensul giratoriu nou construit în Freidorf. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, vineri, că în doar câteva zile se va circula pe noua bucată de centură de ocolire. Într-un start “de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se deschide circulația pe Centura Sud/FOTO
Polițiștii Secției 2 Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, au reținut un bărbat bănuit de comiterea infracțiunii de agresiune sexuală. În fapt, la data 2 septembrie, în jurul orei 08:00, polițiștii Secției 1 Urbane Timișoara au fost sesizați de către o femeie, cu privire la faptul că, în timp...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prădător sexual, reținut de oamenii legii
USR Timiş, cea mai importantă organizaţie judeţeană a partidului, a declanşat competiţia internă pentru listele parlamentare, liste care vor fi finalizate până cel târziu pe 21 septembrie. Aproape sigur, primul loc la Senat îi va reveni lui Sorin Şipoş, în timp ce mare favorit pentru prima poziţie la Camera Deputaţilor este Cătălin Drulă, fostul preşedinte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cătălin Drulă va rămâne deputat de Timiş. Începe competiţia internă pentru listele parlamentare ale USR Timiş
  În urma publicării imaginilor în mass-media, la scurt timp a fost înregistrat un apel la 112 în care o persoană a furnizat informații cu privire la tâlharul surprins în imagini. Astfel, polițiștii au depistat în localitatea Chișoda un tânăr, în vârstă de 26 de ani, bănuit de comiterea faptei. În urma probatoriului administrat în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tâlharul a fost găsit! Și reținut!
Top