Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este mai mult decât evidentă. De unde rezultă că la el minciuna este patologică. S-a întâmplat în urmă cu o zi, într-un – să-i spun aşa – război al stickerelor.

În urmă cu o zi, primarul Dominic Fritz a prezentat pe pagina sa de Facebook fotografia unui sticker, material cu care susţine că adversarii săi vor umple Timişoara. În acest context, nici măcar nu contează conţinutul stickerului.

 “Atacurile nu se vor opri. Vă arăt o mostră a unui sticker care va împânzi Timișoara în curând. Pe Pinocchio din grafică îl recunoașteți din postările domnului Robu cu care mă atacă obsesiv de când a pierdut puterea. Acum vrea să se întoarcă, iar finanțatorii lui (”Te cumpăr și pe tine!”) au dat drumul la bani”, a scris Fritz pe pagina sa de Facebook, însoţindu-şi postarea cu fotografia de mai jos.

Imediat a intervenit candidatul PSD-PNL, Nicolae Robu, însoţindu-şi postarea cu fotografia unui sticker despre care susţine că a preluat-o de la Fritz.

Ei bine, disperat că pierde alegerile și ajunge din nou șomer, acest personaj, Dominic Samuel Fritz, poreclit de timișoreni “Donimic”  și “Dominic n-a făcut nimic” și “Pinocchio” – porecle reușite, trebuie să recunoaștem!-, a ajuns să mă acuze, luând poziția milogului, că eu aș fi umplut orașul de abțibilduri care îl prezintă drept Pinocchio.

P.S.: Poza atașată este preluată de la Dominic Samuel Fritz zis și “Donimic” , “Dominic n-a făcut nimic”, “Pinocchio” şi parcă mai era una…”, a venit reacţia lui Robu, însoţită de poza de mai jos.

Ei bine, se vede aici şi de pe Marte, că fotografia postată de Robu nu e nici de departe ca şi cea pusă de Fritz. Prima pare macheta originală, în timp ce poza lui Fritz are o calitate proastă, fiind utilizată. Deci nu poţi să preiei o poză proastă şi să o transformi într-una de o calitate net superioară. Însă la Robu minciuna a atât de patologică, încât nici nu mai face deosebirea între realitate şi plăsmuire. Culmea este că în cazul de faţă minciuna e chiar inutilă.

Iar faptul că tot el îl face tot timpul Pinocchio pe Fritz ilustrează încă o dată povestea cu “Hoţul strigă hoţii!”.

 

 

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

Robule, probleme, mă? a spus: (aprilie 29th, 2024 at 13:36 )

Aș vrea să-l văd pe Robu că pune un afiș mare cât un bloc de 12 etaje cu el cum dă un picior în fundul inflației sau prețurilor mari sau ultimului loc în Europa la o mulțime de indicatori! Sau profiturilor-record ale băncilor. Sau ale supermarket-urilor. Un montaj cu el cum dă un picior clanurilor interlope e de neimaginat (Robu nu-i sinucigaș).

ion a spus: (aprilie 29th, 2024 at 14:38 )

Campanie de asta neasumata se face de cateva luni cu flyere bagate in cutiile postale ale oamenilor. E clar ca cei ce le produc au impresia ca prin mijloace legale nu au cum impiedica realegerea lui Fritz. Semne bune anul are!

Vasile Popovici a spus: (aprilie 29th, 2024 at 15:06 )

Când ai ajuns profesor universitar și rector (la dat din coate ești as), dar nu reușești să duci cu bine la capăt o amărâtă de frază, nici gramatical, nici logic, e foarte, foarte riscant să te apuci tocmai de jocuri de cuvinte. Pentru jocuri de cuvinte îți trebuie un strop de inteligență. Riscul e că prostiile nesărate pe care le vehiculezi se pot întoarce împotriva ta într-o secundă, cum ar fi prostiile de grădiniță gen Nicu-Nimicu și Robu-Microbu, totul pe ideea de mic, ba chiar de minuscul… M-aș mira totuși ca individul să înțeleagă lucrurile astea simple. Ceva cu un pic de miez, ceva pe teme administrative, poate scoate din mintea lui acest candidat, ceva care să intereseze locuitorii orașului nostru?

vest a spus: (aprilie 29th, 2024 at 15:10 )

Robi avea porecla „Pinocchio”, e jenant cum o transfera la Fritz, boul a dat in mintea copiilor, daca nu era deja…Pe mine m-a determinat Robi sa merg la vot si sa-i dau in cap, pentru ca un asemenea derbedeu nu are ce cauta in administratie. Probabil ca sunt multi la care reactia va fi la fel, deci efectul insistentelor bocsigeanului cam e invers.

Daniel a spus: (aprilie 29th, 2024 at 16:35 )

Acestea sunt șicane de campanie care nu ar trebui să joace vreun rol important mai ales dacă alegătorii dau un vot bazat pe competențe și nu pe sentimentalisme. Acum că ceea ce este în poză este adevărat sau nu, ține de altă discuție însă din ce a spus Robu este important faptul că actualul primar este disperat pentru că nu va mai avea o sursă de venit în cazul în care pierde alegerile, el practic neavând nicio calificare prin care să își câștige existența ca să nu mai vorbim de actualul stil de viață. Poate că un astfel de duș rece i-ar face bine acestuia să se trezească la realitate și să aprecieze mai mult pe cei care plătesc taxele pentru bugetul local pe care el îi cheltuie cu atâta ușurință.

Cpc a spus: (aprilie 29th, 2024 at 18:39 )

@Daniel
Nu ai vrea sa iti vezi tu de propriul stil de viata si sa lasi propaganda ieftina? La cat timp pierzi doar pe acst site scriind, nu pot fi decat 3 variante:
1. Ai o viata teribil de trista si plina de frustrari
2. Esti platit sa faci asta
3. Esti un functionar public cu mult timp liber sau unul care ii e teama sa nu isi piarda privilegiile
4. Toate de mai sus
Orice varianta ar fi, toate mesajele tale (care am avut rabdarea sa le citesc) au efectul invers: VOT FRITZ PE 9 IUNIE!

Nelu a spus: (aprilie 29th, 2024 at 19:26 )

El avand imaginea originala e detul de clar ca sugacii lui robu raspandesc stickerele.

Daniel a spus: (aprilie 29th, 2024 at 19:28 )

@Cpc
Nu ai reușit să nimerești niciuna dintre predicțiile tale. Ar fi bine să nu te apuci de pariuri sau investiții la bursă. Norocul tău cu Ciolacu că vă scoate păcănele din sat.

Reos a spus: (aprilie 29th, 2024 at 19:55 )

Mä întreb cine are nevoie de un circ atîta de ieftin,alegätorii sigur nu majoritatea Timișorenilor presupun că știu ce vor sau să spunem ce nu vor .😜

@Vasile Popovici a spus: (aprilie 29th, 2024 at 23:13 )

Toti cei apropiați, prieteni sau cunoscuți din Politehnica, ii ziceau Lae. Eu, deși mai mare cu vreo 5 ani decat el, ma jenam sa- i zic Lae. Nu a trecut mult timp sa-mi dau seama ca de fapt cel mai potrivit nume pentru el e Niciolae.

Alex a spus: (aprilie 30th, 2024 at 11:31 )

Eu cred ca Nicolae Robu si acolitii au inventat si problema lui cardiaca din 2012. I s- au facut 4 ( patru, nu unul) bypass- uri si in cateva zile a iesit din spital. Niciodata in 12 ani nu s- a mai vorbit despre starea lui de sanatate. Eu am in familie un membru care a facut un singur bypass si e f prudent sa nu intre in stari conflictuale, ori Robu e intr- un conflict permanent de peste 10 ani. Eu ma intreb de ce presa nu nu si- a pus niciodata intrebarea pe care mi- o pun eu, acum si atunci, cand rapid s- a reintors in campania electorala.

Am gasit aceasta referinta la operatia lui: Am recitit acum articolul asta si toate comentariile, chiar toate. Comentariile sunt foarte interesante. Nu știu de ce dar atunci, în 2012, am avut impresia ca toată operația lui Robu a fost dubioasă, ba mai mult, în cei 8 ani de mandat, niciodată nu s-a mai pomenit de ea sau de faptul ca ar mai fi fost la vreun control. Mi-a amintit de ea un coleg care zicea ca el nu înțelege cum de dl.Robu cu operația lui la inima se baga în stresul unei campanii electorale în loc sa se joace cu nepoții.
https://www.opiniatimisoarei.ro/nicolae-robu-a-iesit-din-spital-la-nici-o-saptamana-de-la-operatia-pe-cord-deschis-in-care-i-s-au-facut-4-bypass-uri/30/05/2012

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat propunerile de primar pentru câteva din localitățile cheie din Timiș

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat, miercuri, candidații pentru mai multe primării din județ, oameni cu care speră să câștige sau, în unele localități, să mențină mandatele de primar. Sunt candidați pentru mai multe localități periurbane, dar și pentru Lugoj, unde reprezentanții alianței speră să obțină conducerea localității. Piesele de rezistență sunt primarul actual de Cenad...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța Dreapta Unită și-a prezentat propunerile de primar pentru câteva din localitățile cheie din Timiș
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Jr. NBA League România: Divizia Southwest, la final. Rezultatele înregistrate și programul sferturilor de finală

Prima fază din Conferința de Vest a Jr. NBA League România s-a încheiat recent, când au fost programate ultimele meciuri din divizia Southwest. În celelalte două divizii, Northwest și Pacific, situația era deja clară, jucându-se toate partidele programate, rămânând de lămurit doar ierarhia finală din Southwest. Locul desfășurării ultimelor reuniuni a fost sala de sport...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jr. NBA League România: Divizia Southwest, la final. Rezultatele înregistrate și programul sferturilor de finală
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Dat dispărut de acasă, găsit după o săptămână, spânzurat

Cea mai îngrozitoare veste pe care o putea primi o familie, a venit de la Poliţie. „La data de 15 mai, în urma verificărilor efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigații CriminaleTimiș împreună cu polițiștii Serviciului Criminalistic Timiș cu privire la identificarea cadavrului găsit spânzurat de o schelă în data de 7 mai, pe strada...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dat dispărut de acasă, găsit după o săptămână, spânzurat
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Cinci firme și asocieri de firme vor să realizeze Centura Vest Timișoara

Concurență mare pe șantierul de realizare a Centurii Vest Timișoara. Cinci firme și asocieri de firme, din mai multe țări, se luptă pentru contractul de 1,7 miliarde de lei. Miercuri a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru contractul de realizare al Centurii Vest Timișoara, ultimul segment rămas nerealizat din inelul complet. ”Încă un pas...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cinci firme și asocieri de firme vor să realizeze Centura Vest Timișoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Concurență mare pe șantierul de realizare a Centurii Vest Timișoara. Cinci firme și asocieri de firme, din mai multe țări, se luptă pentru contractul de 1,7 miliarde de lei. Miercuri a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru contractul de realizare al Centurii Vest Timișoara, ultimul segment rămas nerealizat din inelul complet. ”Încă un pas...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cinci firme și asocieri de firme vor să realizeze Centura Vest Timișoara
Mult apreciata și gustata Cursă a Rățuștelor pe Bega, cel mai cunoscut și îndrăgit proiect realizat de Rotaract Club Timișoara, se întoarce chiar de Ziua Internațională a Copilului. Evenimentul ajunge anul acesta la cea de a XV-a ediție, iar fondurile adunate vor fi folosite într-un scop nobil, pentru achiziționarea unui echipament medical performant. Cursa este...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, vom avea o nouă ediție a Cursei Rățuștelor pe Bega
Primăria Timișoara a decis să extindă termenul de înscriere în cadrul comisie care va monitoriza desfășurarea ediției cu numărul 3 a campaniei de bugetare participativă, noua dată limită fiind 20 mai 2024, ora 22:00. Pentru a asigura o reprezentativitate cât mai largă în cadrul comisiei, motivează municipalitatea decizia. Comisia de Buget Participativ monitorizează desfășurarea campaniei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara prelungește termenul de selecție pentru bugetarea participativă
Alianța Dreapta Unită și-a prezentat, miercuri, candidații pentru mai multe primării din județ, oameni cu care speră să câștige sau, în unele localități, să mențină mandatele de primar. Sunt candidați pentru mai multe localități periurbane, dar și pentru Lugoj, unde reprezentanții alianței speră să obțină conducerea localității. Piesele de rezistență sunt primarul actual de Cenad...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța Dreapta Unită și-a prezentat propunerile de primar pentru câteva din localitățile cheie din Timiș
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a organizat unul din cele cele mai mari evenimente de business din sistemul cameral românesc și european, cu participarea a 7 țări: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România. Derulat sub motto-ul „Să conectăm Europa prin afaceri sustenabile”, forumul a vizat cu prioritate stimularea și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Forumul Internațional de Afaceri de la Timișoara, premieră de succes a CCIAT/FOTO
Teoretic, acum utilizatorii transportului în comun din Timișoara vor putea vedea în timp real locul unde se află tramvaiul sau autobuzul pe care îl așteaptă și cât va face până în stația de tramvai. Primăria Timișoara, STPT și SMTT au lansat sistemul integrat cu GPS, aplicație și Open Data, care ajută călătorii să afle în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mijloacele de transport în comun pot fi văzute acum ”live”. Călătorii vor ști în cât timp ajung în stații!/FOTO
O noapte de poveste în care va fi implicată şi realitatea virtuală. Asta pregăteşte UPT de Noaptea Europeană a Muzeelor 2024. Universitatea Politehnica Timișoara, alături de Departamentul ID/IFR și Educație digitală, Centrul Multimedia și împreună cu proiectul cultural Spotlight Heritage Timișoara organizează sâmbătă, 18 mai 2024, cea de-a 20 ediție a evenimentului Noaptea Europeană a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noaptea Europeană a Muzeelor 2024 va fi una cu totul specială la UPT
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat în ultima perioadă verificările la șantierele de pe raza oraşului, cu scopul reducerii impactului negativ asupra drumurilor publice și a vecinătăților, respectiv pentru prevenirea disconfortului produs cetățenilor. Totodată, cu ocazia controalelor s-a verificat și modul de gestionare a deșeurilor în incinta șantierelor, precum și trasabilitatea acestora....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Amenzi mari în cazul șantierelor care nu respectă legislația pe linie de mediu/FOTO
Potrivit propriei declaraţii, Maria Grapini a fost olimpică la Limba română. Ori, când ai fost olimpică la română, îţi poţi permite să creezi o nouă limbă (grapineza), să scrii romane cu citate preluate din Wikipedia sau pur şi simplu să descoperi noi ţări (Letiţia). Şi asta doar în timpul liber, când nu eşti la Bruxelles,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (12). Mândri de concitadina noastră!? Maria Grapini n-a luat doar Premiul Sputnik, ci şi cel de „trăncănitoare” a PE
Top