Primăria Timișoara intră în conflict cu firma care extinde Generală 30. Se lansează acuzații de intervenții … electorale

Scoala Generala 30

Scoala Generala 30

Vineri, Primăria Timișoara a anunțat că va penaliza societatea care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30. Suma este una semnificativă, de 2,7 milioane de lei, De asemenea, a mai anunțat că a reziliat contractul cu respectiva firmă, iar primarul Dominic Fritz spune că respectiva firmă ar fi refuzat să termine lucrările în timpul campaniei electorale.

Primăria Timișoara penalizează firma SOLARIA GRUP cu 2,7 milioane de lei, pentru întârzieri repetate la lucrări și nerespectarea prevederilor contractuale”, este anunțul municipalității.

Conform instituției, întârzierile la lucrarea vizată ar fi de peste 90 de zile.

Primăria Municipiului Timișoara a notificat constructorul care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30 cu privire la încetarea contractului șiaplicarea unorpenalități de întârziere de aproape 2,7 milioane de lei. Termenul de finalizare asumat în contract a fost în 17 ianuarie 2024. Cu certificat negativ pentru alt șantier nefinalizat, constructorul a avut un ritm scăzut fără justificare încă de la finalul anului trecut. Municipalitatea l-a avertizat în repetate rânduri că trebuie să accelereze lucrările și să recupereze întârzierile, în caz contrar vor fi aplicate penalități. T.T.&CO SOLARIA GRUP a continuat însă investiția într-un ritm foarte lent, cu o medie de 10 muncitori pe șantier și cuzile în care doar 2 muncitori executau diverse lucrări”, mai transmit reprezentanții municipalității.

Primarul Dominic Fritz anunță că problema ar fi și mai gravă, iar firma respectivă ar fi dorit să se răzbune pe el pentru că i-ar fi acordat un certificat de activitate negativă, ca rezultat ar fi refuzat să încheie lucrarea în perioada electorală.

Pentru că l-am pus pe lista neagră a Primăriei Timișoara, un constructor se răzbună pe spatele copiilor. Prin mai multe canale au ajuns la noi declarații ale patronului firmei că nu vrea să finalizeze lucrarea în timpul campaniei electorale. Un cinism revoltător și un joc politic dus mult prea departe, împotriva timișorenilor. Bătaia de joc a constructorului față de banii publici e și mai greu de suportat, pentru că vorbim de o investiție așteptată de mii de copii și părinți. Îl va costa scump și nu va mai lucra cu Primăria niciodată, dar de nerecuperat sunt nervii celor care depind de finalizarea șantierului”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Primăria Timișoara transmite că s-a decis aplicarea de penalități în valoare de 2.678.435,14 de lei, pentru 91 de zile de întârziere peste durata contractuală de finalizare. Totodată, constructorul a fost notificat cu privire la încetarea contractului și la faptul că trebuie să elibereze amplasamentul până cel târziu la data de 29.04.2024.

Extinderea Școlii Generale nr. 30 este realizată în proporție de aproximativ 70%, iar lucrările executate vor fi expertizate imediat după preluarea amplasamentului. Va urma o licitație și execuția următoarelor lucrări: finisaje interioare, pasarelele de trecere între corpul D și clădirea existentă, montare instalații stingere incendiu și instalații electrice curenți slabi și amenajare terasă circulabilă. 

”T.T.&CO SOLARIA GRUP se află pe lista neagră a constructorilor și nu mai poate participa la viitoare licitații organizate de municipalitate. În vara anului 2022, primarul Dominic Fritz a semnat certificatul negativ pentru această companie, întrucât a prezentat o asigurare falsă pentru reabilitarea Liceului Lenau, clădirea de pe Gheorghe Lazăr nr.22-30.”, a mai transmis Primăria Timișoara.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

Daniel a spus: (aprilie 19th, 2024 at 15:26 )

Bineînțeles că toți sunt implicați în sabotarea realegerii lui Dominic și de aceea trebuie luate măsuri drastice. Că pe Vidrighin s-a stat peste 2 luni pentru o intersecție și că mobilizarea pe șantier este absolut ridicolă nu se pune pentru că acolo lucrează o firmă prietenoasă. Standardul dublu în acțiune că așa e la noi. Unele contracte se reziliază, altele se prelungesc. Probabil că cei de la pasarela Gelu deși au întârziat 6 luni se pare că știu cum se obține o prelungire.

radu a spus: (aprilie 19th, 2024 at 15:49 )

firmele lui Lae lovesc din nou…

Adica pe vremea lui Robu trebuia tot sa se faca inainte de X termen, brusc si deodata toti se supara daca trebuie sa se incadreze la TERMEN cu lucrarile, nu in termenul de 9 Iunie.

Si asa erau intarziati.

fbsnzmzm a spus: (aprilie 19th, 2024 at 18:39 )

stie grindeanu smenurile cum se fac :))

Timisorean obiectiv a spus: (aprilie 19th, 2024 at 19:01 )

@Daniel. Compari mere cu pere si apari cu tot felul de concluzii aiuristice. . Bulv Stan Vidrighin este in grafic, termenul de finalizare este septembrie 2024 iar la scoala 30 lucrarile sint depasite, constructorul nu a respectat contractul.
https://www.agendaconstructiilor.ro/files/info-santiere/porr-contract-de-18-milioane-euro-pentru-reabilitare-linii-de-tramvai-din-timisoara.html

Dudu a spus: (aprilie 20th, 2024 at 07:45 )

Primăria ar fi trebuit să preîntâmpine situațiile astea in care se întârzie un șantier.printr-o monitorizare mult mai atentă a etapelor de implementare.

Însă in ceea ce privește firma asta, e aceiași care a depășit termenul șantierul cinematografului Dacia cu aproape doi ani. Mai mult, au contestat si licitația de 5 milioane de euro pentru extinderea Salii 2 a TNT si au câștigat-o in detrimentul Constructim. Am mari îndoieli că au să livreze și acel proiect la bun sfârșit. E timpul ca astfel de firme să plătească pentru indolența lor.

ion a spus: (aprilie 20th, 2024 at 08:04 )

Cum vad Daniel, cum am sarit comentariul.

Daniel a spus: (aprilie 20th, 2024 at 09:13 )

@ Timișorean obiectiv sau mai degrabă subiectiv
Pe Vidrighin sunt în termen pentru că acesta este foarte generos lucru care poate fi dedus din mobilizarea de pe șantier. Peste 2 luni pentru o intersecție în T nici măcar în X? E ridicol. Dar acolo fiind o firmă austriacă nu se dorește a se observa slabă mobilizare deci nu se pune. Iar de pasarela de la are. Gelu nu zici nimic că nu convine deci nici asta nu se pune. Toate aceste decizii sunt pe masa administrației care aplică un dublu standard, important fiind cât de prietenoasă este firma respectivă. Oricum va fi un proces și adevărul va ieși la iveală că doar nu îi va conveni patronului să plătească câteva milioane.

Un USR-ist. a spus: (aprilie 20th, 2024 at 10:40 )

Atentie ! Se numeste ” document constatator final sau primar ” . Acesta poate fi pozitiv sau negativ. Adica, cu alte cuvinte, ti-ai indeplinit sau nu, clauzele contractuale. De obicei ( mai nou ) CNSC se sterge la f_ _ d cu ele. Daniele, ai auzit de DUAE ? Dc nu, mai citim, mai ne documentam,mai pesedesim, mai ….

Timisorean obiectiv a spus: (aprilie 20th, 2024 at 12:43 )

@Daniel. Da, Daniel, generoase, exact asta e cuvintul. Ai prins ideea se vede ca esti un om inteligent si educat. Generoase, adica 6 luni proiectare si 30 luni executie asa-s termenele de executie la lucrarile de infrastructura rutiera, utilitati, tramvaie la toate santierele precum Cetatii, Bogadenestilor, Stan Vidrighin, indiferent daca-s semnate contractele de Robu sau Fritz. Insa daca-l aveam noi pe Daniel primar altfel statea treaba : le facea pe toate trei ca la carte in jumatate din timp sau poate chiar mai repede. In schimb domnule Daniel termenele de executie la pasarele ce sa vezi : nu sint deloc generoase ci sint mai scurte, adica 6 luni. Uite de asta santierul de la pasarela Gelu inceput exact acum un an, in 20 aprilie, n-a fost gata la sfarsit de octombrie si va fi terminat in aprilie sau mai. Daca erai dumneata primar, domnule Daniel, reluai licitatia, cautai alt constructor, semnai noul contract si terminai lucrarea undeva toamna.

Mircea a spus: (aprilie 20th, 2024 at 12:46 )

Firmele de construcții nu sunt căzute din cer. Un beneficiar sănătos la minte și mai ales calare pe sacii cu bani publici ar trebui să știe cum se verifică seriozitatea unei firme de construcții. Dar s-a vrut ? Sigur, s-au făcut plățile pe etape și la timp, așa cum s- a convenit prin contract și comandă ?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Politica vezi arhiva Politica

Primaria Timisoara

Liderul PSD Timiș refuză o alianță în consiliul local împotriva conducerii Timișoarei. O colaborare politică alături de USR nu a fost (încă) discutată

Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, vrea să schimbe tradiția politică a Timișoarei și anunță că formațiunea pe care o conduce nu va lua parte la o coaliție locală împotriva actualului și viitorului primar, Dominic Fritz. O majoritate ”anti” nu va face nimic bine și va fi o piedică în dezvoltarea orașului, susține social-democratul.  Posibil, o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liderul PSD Timiș refuză o alianță în consiliul local împotriva conducerii Timișoarei. O colaborare politică alături de USR nu a fost (încă) discutată
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Încă un jucător de perspectivă de la UTA va juca în acest sezon pentru CSC Dumbrăviţa

Dacă ieri, divizionara secundă CSC Dumbrăviţa anunţa împrumutul lui Răzvan Joldea de la UTA, vineri, gruparea bănăţeană informează că a mai parafat o aducere, de la acelaşi club prin prima ligă. E vorba despre Ionuț Anișorac, fundaș stânga sosit împrumut pentru sezonul 2024/2025 de la prim-divizionara UTA Arad. Născut la 13 ianuarie 2005 la Arad,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Încă un jucător de perspectivă de la UTA va juca în acest sezon pentru CSC Dumbrăviţa
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

La Timișoara a fost inaugurat cel mai mare laborator de testare din rețeaua unui important producător german din domeniul automotive

Una dintre cele mai mari companii germane din domeniul automotive, a inaugurat, în cadrul uneia dintre unitățile sale de producție pe care o deține la Timișoara, o nouă locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților din Europa. Noul laborator, proiectat de la zero, are în componență spații...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara a fost inaugurat cel mai mare laborator de testare din rețeaua unui important producător german din domeniul automotive

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Județul Timiș este sărbătorit, în aceste zile, prin intermediul mai multor acțiuni dedicate momentului în care aici a fost instalat primul prefect al administrației românești, pe 28 iulie 1919, în persoana lui Aurel Cosma. Vineri dimineața, la Palatul Administrativ, a avut loc o ședință festivă a Consiliului Județean Timiș. Mai mulți reprezentanți ai instituțiilor din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Consiliul Județean Timiș a găzduit ședința festivă dedicată Zilei Județului
Dacă ieri, divizionara secundă CSC Dumbrăviţa anunţa împrumutul lui Răzvan Joldea de la UTA, vineri, gruparea bănăţeană informează că a mai parafat o aducere, de la acelaşi club prin prima ligă. E vorba despre Ionuț Anișorac, fundaș stânga sosit împrumut pentru sezonul 2024/2025 de la prim-divizionara UTA Arad. Născut la 13 ianuarie 2005 la Arad,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Încă un jucător de perspectivă de la UTA va juca în acest sezon pentru CSC Dumbrăviţa
O femeie a fost rănită grav chiar pe trecerea de pietoni. S-a întâmplat în amiaza zilei de astăzi, 26 iulie. „Un tânăr în vârstă de 20 de ani, a condus un autoturism dinspre localitatea Șag înspre municipiul Timișoara, iar la un moment dat a surprins și accidentat o femeie, în vârstă de 56 de ani,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Izbită pe trecerea de pietoni! Accident grav din cauza unui tânăr care nu a respectat o lege de circulaţie elementară
Încărcarea autobuzelor electrice din Timișoara va fi acum mai ușor de realizat. În această perioadă, municipalitatea montează 15 stații de încărcare rapidă pentru noile autobuze electrice.  Avantajul stațiilor rapide de încărcare este că permit încărcări de câte 10 minute între curse, iar astfel autobuzele pot avea continuitate pe traseu. În rest, la stațiile rapide încărcarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara montează mai multe stații de încărcare rapidă pentru autobuzele electrice
Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, vrea să schimbe tradiția politică a Timișoarei și anunță că formațiunea pe care o conduce nu va lua parte la o coaliție locală împotriva actualului și viitorului primar, Dominic Fritz. O majoritate ”anti” nu va face nimic bine și va fi o piedică în dezvoltarea orașului, susține social-democratul.  Posibil, o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liderul PSD Timiș refuză o alianță în consiliul local împotriva conducerii Timișoarei. O colaborare politică alături de USR nu a fost (încă) discutată
Președintele ales al Consiliului Județean Timiș, Alfred Simonis, spune că este dispus să sprijine echipa de fotbal Poli Timișoara, dar numai până va atinge nivelul primei ligi, acolo de unde trebuie să se susțină singură, cu ajutorul sponsorilor și a drepturilor de televizare. Iar momentul în care echipa orașului va ajunge la acest nivel de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis vrea să ajute echipa de fotbal Poli Timișoara pentru a ajunge în Liga 1. Momentul va coincide cu finalizarea noului stadion
După o perioadă de instabilitate, echipa de fotbal Politehnica Timișoara are o nouă conducere executivă și tehnică, după plecările lui Costel Pantilimon și Paul Codrea. Consiliul de Administrație este format din conf. univ. dr. ing. Simon Pescari (președinte), Călin Pașca (vicepreședinte), prof. univ. dr. ing. Matei Tămășilă, Cristian Romoniță și Sașa Moza. Astfel, prof. univ....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Politehnica are o nouă conducere executivă şi tehnică, după plecările lui Pantilimon şi Codrea
Potrivit unei inițiative legislative a senatorului USR de Timiş, Raoul Trifan, autoritățile vor notifica cetățenii că urmează să le expire cartea de identitate, pașaportul sau carnetul de conducere. Doar că, adoptată de Senat, iniţiativa USR este ţinută la sertar de PSD-PNL. Totuşi, de la 1 iulie, toți posesorii de permis sunt notificați automat prin SMS...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Apel la normalitate. Iniţiativa senatorului Raoul Trifan în care statul te notifică la expirarea actelor, pusă în practică… parţial!
Top