Primăria Timișoara intră în conflict cu firma care extinde Generală 30. Se lansează acuzații de intervenții … electorale

Scoala Generala 30

Scoala Generala 30

Vineri, Primăria Timișoara a anunțat că va penaliza societatea care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30. Suma este una semnificativă, de 2,7 milioane de lei, De asemenea, a mai anunțat că a reziliat contractul cu respectiva firmă, iar primarul Dominic Fritz spune că respectiva firmă ar fi refuzat să termine lucrările în timpul campaniei electorale.

Primăria Timișoara penalizează firma SOLARIA GRUP cu 2,7 milioane de lei, pentru întârzieri repetate la lucrări și nerespectarea prevederilor contractuale”, este anunțul municipalității.

Conform instituției, întârzierile la lucrarea vizată ar fi de peste 90 de zile.

Primăria Municipiului Timișoara a notificat constructorul care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30 cu privire la încetarea contractului șiaplicarea unorpenalități de întârziere de aproape 2,7 milioane de lei. Termenul de finalizare asumat în contract a fost în 17 ianuarie 2024. Cu certificat negativ pentru alt șantier nefinalizat, constructorul a avut un ritm scăzut fără justificare încă de la finalul anului trecut. Municipalitatea l-a avertizat în repetate rânduri că trebuie să accelereze lucrările și să recupereze întârzierile, în caz contrar vor fi aplicate penalități. T.T.&CO SOLARIA GRUP a continuat însă investiția într-un ritm foarte lent, cu o medie de 10 muncitori pe șantier și cuzile în care doar 2 muncitori executau diverse lucrări”, mai transmit reprezentanții municipalității.

Primarul Dominic Fritz anunță că problema ar fi și mai gravă, iar firma respectivă ar fi dorit să se răzbune pe el pentru că i-ar fi acordat un certificat de activitate negativă, ca rezultat ar fi refuzat să încheie lucrarea în perioada electorală.

Pentru că l-am pus pe lista neagră a Primăriei Timișoara, un constructor se răzbună pe spatele copiilor. Prin mai multe canale au ajuns la noi declarații ale patronului firmei că nu vrea să finalizeze lucrarea în timpul campaniei electorale. Un cinism revoltător și un joc politic dus mult prea departe, împotriva timișorenilor. Bătaia de joc a constructorului față de banii publici e și mai greu de suportat, pentru că vorbim de o investiție așteptată de mii de copii și părinți. Îl va costa scump și nu va mai lucra cu Primăria niciodată, dar de nerecuperat sunt nervii celor care depind de finalizarea șantierului”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Primăria Timișoara transmite că s-a decis aplicarea de penalități în valoare de 2.678.435,14 de lei, pentru 91 de zile de întârziere peste durata contractuală de finalizare. Totodată, constructorul a fost notificat cu privire la încetarea contractului și la faptul că trebuie să elibereze amplasamentul până cel târziu la data de 29.04.2024.

Extinderea Școlii Generale nr. 30 este realizată în proporție de aproximativ 70%, iar lucrările executate vor fi expertizate imediat după preluarea amplasamentului. Va urma o licitație și execuția următoarelor lucrări: finisaje interioare, pasarelele de trecere între corpul D și clădirea existentă, montare instalații stingere incendiu și instalații electrice curenți slabi și amenajare terasă circulabilă. 

”T.T.&CO SOLARIA GRUP se află pe lista neagră a constructorilor și nu mai poate participa la viitoare licitații organizate de municipalitate. În vara anului 2022, primarul Dominic Fritz a semnat certificatul negativ pentru această companie, întrucât a prezentat o asigurare falsă pentru reabilitarea Liceului Lenau, clădirea de pe Gheorghe Lazăr nr.22-30.”, a mai transmis Primăria Timișoara.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

Daniel a spus: (aprilie 19th, 2024 at 15:26 )

Bineînțeles că toți sunt implicați în sabotarea realegerii lui Dominic și de aceea trebuie luate măsuri drastice. Că pe Vidrighin s-a stat peste 2 luni pentru o intersecție și că mobilizarea pe șantier este absolut ridicolă nu se pune pentru că acolo lucrează o firmă prietenoasă. Standardul dublu în acțiune că așa e la noi. Unele contracte se reziliază, altele se prelungesc. Probabil că cei de la pasarela Gelu deși au întârziat 6 luni se pare că știu cum se obține o prelungire.

radu a spus: (aprilie 19th, 2024 at 15:49 )

firmele lui Lae lovesc din nou…

Adica pe vremea lui Robu trebuia tot sa se faca inainte de X termen, brusc si deodata toti se supara daca trebuie sa se incadreze la TERMEN cu lucrarile, nu in termenul de 9 Iunie.

Si asa erau intarziati.

fbsnzmzm a spus: (aprilie 19th, 2024 at 18:39 )

stie grindeanu smenurile cum se fac :))

Timisorean obiectiv a spus: (aprilie 19th, 2024 at 19:01 )

@Daniel. Compari mere cu pere si apari cu tot felul de concluzii aiuristice. . Bulv Stan Vidrighin este in grafic, termenul de finalizare este septembrie 2024 iar la scoala 30 lucrarile sint depasite, constructorul nu a respectat contractul.
https://www.agendaconstructiilor.ro/files/info-santiere/porr-contract-de-18-milioane-euro-pentru-reabilitare-linii-de-tramvai-din-timisoara.html

Dudu a spus: (aprilie 20th, 2024 at 07:45 )

Primăria ar fi trebuit să preîntâmpine situațiile astea in care se întârzie un șantier.printr-o monitorizare mult mai atentă a etapelor de implementare.

Însă in ceea ce privește firma asta, e aceiași care a depășit termenul șantierul cinematografului Dacia cu aproape doi ani. Mai mult, au contestat si licitația de 5 milioane de euro pentru extinderea Salii 2 a TNT si au câștigat-o in detrimentul Constructim. Am mari îndoieli că au să livreze și acel proiect la bun sfârșit. E timpul ca astfel de firme să plătească pentru indolența lor.

ion a spus: (aprilie 20th, 2024 at 08:04 )

Cum vad Daniel, cum am sarit comentariul.

Daniel a spus: (aprilie 20th, 2024 at 09:13 )

@ Timișorean obiectiv sau mai degrabă subiectiv
Pe Vidrighin sunt în termen pentru că acesta este foarte generos lucru care poate fi dedus din mobilizarea de pe șantier. Peste 2 luni pentru o intersecție în T nici măcar în X? E ridicol. Dar acolo fiind o firmă austriacă nu se dorește a se observa slabă mobilizare deci nu se pune. Iar de pasarela de la are. Gelu nu zici nimic că nu convine deci nici asta nu se pune. Toate aceste decizii sunt pe masa administrației care aplică un dublu standard, important fiind cât de prietenoasă este firma respectivă. Oricum va fi un proces și adevărul va ieși la iveală că doar nu îi va conveni patronului să plătească câteva milioane.

Un USR-ist. a spus: (aprilie 20th, 2024 at 10:40 )

Atentie ! Se numeste ” document constatator final sau primar ” . Acesta poate fi pozitiv sau negativ. Adica, cu alte cuvinte, ti-ai indeplinit sau nu, clauzele contractuale. De obicei ( mai nou ) CNSC se sterge la f_ _ d cu ele. Daniele, ai auzit de DUAE ? Dc nu, mai citim, mai ne documentam,mai pesedesim, mai ….

Timisorean obiectiv a spus: (aprilie 20th, 2024 at 12:43 )

@Daniel. Da, Daniel, generoase, exact asta e cuvintul. Ai prins ideea se vede ca esti un om inteligent si educat. Generoase, adica 6 luni proiectare si 30 luni executie asa-s termenele de executie la lucrarile de infrastructura rutiera, utilitati, tramvaie la toate santierele precum Cetatii, Bogadenestilor, Stan Vidrighin, indiferent daca-s semnate contractele de Robu sau Fritz. Insa daca-l aveam noi pe Daniel primar altfel statea treaba : le facea pe toate trei ca la carte in jumatate din timp sau poate chiar mai repede. In schimb domnule Daniel termenele de executie la pasarele ce sa vezi : nu sint deloc generoase ci sint mai scurte, adica 6 luni. Uite de asta santierul de la pasarela Gelu inceput exact acum un an, in 20 aprilie, n-a fost gata la sfarsit de octombrie si va fi terminat in aprilie sau mai. Daca erai dumneata primar, domnule Daniel, reluai licitatia, cautai alt constructor, semnai noul contract si terminai lucrarea undeva toamna.

Mircea a spus: (aprilie 20th, 2024 at 12:46 )

Firmele de construcții nu sunt căzute din cer. Un beneficiar sănătos la minte și mai ales calare pe sacii cu bani publici ar trebui să știe cum se verifică seriozitatea unei firme de construcții. Dar s-a vrut ? Sigur, s-au făcut plățile pe etape și la timp, așa cum s- a convenit prin contract și comandă ?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

21 de milioane de euro pentru aparatură medicală la Spitalul de Copii

Noul corp de clădire al Spitalului de Copii Louis Țurcanu din Timișoara este finalizat în proporție de 95% de aproape patru ani, dar, din motive pe care nimeni nu le explică, acesta nu este terminat și recepționat deși, potrivit specialiștilor ar mai avea nevoie de investiții de apoximativ un milion de lei pentru a putea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 21 de milioane de euro pentru aparatură medicală la Spitalul de Copii
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Albon vorbea de Liga Campionilor, dar duce echipa în Liga 2. Fetele de la Politehnica se vor restarta în eşalonul secund

„Domnul profesor” Mirel Albon a venit în urmă cu trei ani cu gândul de a duce Politehnica Timişoara în Liga Campionilor. Doar că „domnia sa” a reuşit să piardă sezonul trecut campionatul în ultima etapă, iar în actualul campionat a irosit un avantaj enorm pentru ca gruparea viola să înregistreze 9 înfrângeri la rând şi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Albon vorbea de Liga Campionilor, dar duce echipa în Liga 2. Fetele de la Politehnica se vor restarta în eşalonul secund
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Proprietarul UMB spune că firma sa va termina proiectul tronsonului cu tuneluri pentru urși, Margina – Holdea, până în 2026

Cei de la UMB au oferit Ministerului Transporturilor asigurări că vor finaliza la timp lucrările la tronsonul de A1 cu tuneluri pentru urși și că nu se va pierde niciun leu din banii europeni alocați. Dorinel Umbrărescu, deținătorul UMB, a fost prezent la Timișoara, marți, unde a participat la ședința Comitetului de Monitorizare Programul Transport...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proprietarul UMB spune că firma sa va termina proiectul tronsonului cu tuneluri pentru urși, Margina – Holdea, până în 2026

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

„Domnul profesor” Mirel Albon a venit în urmă cu trei ani cu gândul de a duce Politehnica Timişoara în Liga Campionilor. Doar că „domnia sa” a reuşit să piardă sezonul trecut campionatul în ultima etapă, iar în actualul campionat a irosit un avantaj enorm pentru ca gruparea viola să înregistreze 9 înfrângeri la rând şi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Albon vorbea de Liga Campionilor, dar duce echipa în Liga 2. Fetele de la Politehnica se vor restarta în eşalonul secund
Municipalitatea timișoreană anunță că a lansat licitația pentru demolarea actualei pasarele pietonale care leagă strada Pestalozzi de Parcul Copiilor și înlocuirea acesteia cu o pasarelă nouă. Suma alocată de primărie, din bugetul propriu, pentru acest obiectiv, este de peste 8,6 milioane de lei.  Luni, licitația a fost urcată pe SEAP. Firmele interesate își pot depune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost lansată licitația pentru demolarea vechii pasarele pietonale peste Bega de la Parcul Copiilor și construirea uneia noi/FOTO
Cei interesați de istorie, dar nu numai, au avut parte în ultimul sfârșit de săptămână de un eveniment cu totul deosebit, la Parța. În organizarea Muzeului Național al Banatului, la noul punct ridicat pentru prezentarea sanctuarului neolitic din localitatea de lângă Timișoara,  a avut loc „PreHistoria”, un festival de arheologie experimentală. Evenimentul, organizat cu sprijinul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Festivalul PreHistoria, de la punctul muzeal Parța, a fost un real succes/FOTO
Performanţe excelente în ultima lună, la un sport care necesită zeci de ore de antrenament pe săptămână! Singura sportivă din județul Timiș cu titlul de Maestru Emerit al Sportului în acest domeniu este o adevărată creatoare de campioane. Ea însăși Campioana Europeană, Narcisa Martin a reușit, primăvara acesta, să își urce pe podiumurile celor mai...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Narcisa Martin şi fetele sale de aur au făcut legea la naţionale, Balcaniadă, Europene/FOTO
Lucrările pe centura sud de ocolirie a Timișoarei continuă cu forțe extinse. Circa 430 de persoane, muncitori și personal auxiliar, s-au aflat și săptămâna aceasta pe șantierul centurii Timișoara Sud.  În această perioadă continuă lucrările la drum. Se efectuează săpături, umpluturi, se realizează șanțuri, rigole, fundații, precum și așternere mixturi asfaltice. De asemenea, se lucrează...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sute de persoane sunt în continuare prezente pe șantierul Centurii Sud/FOTO
La finalul acestei săptămâni, în zilele de 1 şi 2 iunie, Festivalul “Zilele Veveriţelor” de la Buziaş se întoarce cu multă distracție, mâncare și băutură pe gusturile tuturor.  Ajuns la cea de-a VIII-a ediţie, festivalul pregăteşte şi în acest an multe surprize pentru participanţi. Nu va lipsi nici deliciosul concurs gastronomic ,, Cele mai bune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În weekend, la Buziaş vă aşteaptă “Cele mai bune sarmale din Banat” şi excelentele vinuri de Silagiu. Pe scurt, Festivalul “Zilele Veveriţelor”
Top