Pungăşie în tandemul roş-galben. Robu “fură” stadionul de sub nasul lui Simonis

La exact 12 ani de când promitea construirea în patru ani a unui mare stadion al Timişoarei, fostul primar Nicolae Robu recidivează. El promite încă o dată acest obiectiv, de a cărui soartă s-a ocupat, în ultima perioadă, colegul său de tandem electoral, Alfred Simonis.

Veşti aparent proaste pentru timişorenii care îşi doresc un nou mare stadion pe locaţia actualului “Dan Păltinişanu”. Într-un mare având electoral, Nicolae Robu promite din nou construirea unui mare stadion, la 12 ani distanţă de la primul angajament în acest sens. Ori, se ştie, cam tot ce promite Robu nu se realizează, dovadă şi făgăduielile sale din 2012. Din fericire însă, nu-l va lăsa nimeni să strice şi acest proiect.

“AȘA VA ARĂTA NOUL “DAN PĂLTINIȘANU”!

Șansele să-l avem cu un Primar iubitor de sport și susținut de Guvern sunt incomparabile cu cele cu un Primar paralel cu sportul, de fapt adevărată calamitate pentru sport și în plus aflat în afara arcului guvernamental!

Guvernul va fi PNL + PSD, lucrul acesta este deja clar pentru oricine. La fel de clar cum USR, FD, PMP etc vor fi în opoziție! Eu, așa cum am declarat, vreau să fac ADMINISTRAȚIE, să mă ocup de oraș și nu să mă irosesc în dispute politice! Pentru că tot ce vreau este BINELE ORAȘULUI! (…)

P.S. Pt corecta informare a dv, stimați timișoreni: o seamă de obiective mari, de mare interes pt un oraș, precum stadioanele, sălile polivalente, bazinele de înot, spitalele regionale, centurile ocolitoare etc NU LE FAC PRIMĂRIILE și nici CONSILIILE JUDEȚENE. Ele exced capacităților investiționale ale acestora și sunt făcute de Guvern, prin companii ale sale precum CNI (stadioanele, sălile polivalente etc), respectiv CNAIR (centurile ocolitoare). Rolul Primarilor respectiv Președinților de CJ este să le ceară și apoi să facă lobby pt ele. Lobby-ul din opoziție în general e steril. Aceasta este explicația că Timișoara nu are asemenea obiective la ora actuală.

Concluzie:

E TIMPUL SĂ FIM LA PUTERE ȘI LA PRIMĂRIA TIMIȘOARA ȘI LA CJT ȘI LA GUVERNARE!”, a transmis Robu pe pagina sa de Facebook.

Trebuie spus aici că stadionul se ală în subordinea Consiliului Judeţean, nu a Primăriei. În ultima perioadă însă, s-a implicat foarte mult în construirea stadionului deputatul Alfred Simonis, candidatul PSD-PNL la preşedinţia CJ Timiş, coleg de tandem electoral cu Robu.

Dar ce e mai interesant din ceea ce scrie Robu mai sus e legat de partea invocată de lobby. Ori ceea ce i s-a imputat foarte mult în perioada în care a fost primar, inclusiv de către colegi, este că nu a fost NICIODATĂ, dar NICIODATĂ, la Bucureşti pentru a face lobby pentru vreun obiectiv al Timişoarei. E drept, a trimis pe alţii, precum Cătălin Iapă, dar el n-a fost NICIODATĂ, considerând că este sub demnitatea lui să facă acest lucru.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

Daniel a spus: (aprilie 9th, 2024 at 13:47 )

Robu are dreptate despre modul în care funcționează sistemul într-un stat ultra centralizat. Acum că ele nu ar trebui să fie așa, este altă problemă mult mai profundă. În mod normal stadioanele nu ar trebui să fie la stat, ci deținute privat, de echipele care evoluează acolo. La noi nici măcar la primărie nu e stadionul, ci la județ ceea ce este absolut ridicol da parcă județul ar trebui să asigure utilități și căi de acces spre un astfel de edificiu.

Nelu a spus: (aprilie 9th, 2024 at 14:06 )

Niciodata PSD si PNL, ca ei au condus tara asta 34 de ani! De-aia n-avem nici centura, nici stadion, nici autostrazi, nici nimic! Ei au condus tara asta de la revolutie si pana acum, nu nemtii, nu austriecii, nu rusii! Ei, PSD si PNL !! Si nciodata u bufon ca Robu care a lasat orasul cu gunoaie pe strazi aproape un an de zile de parca eram favela din Brazilia!

Pleaca bosorogule si lasa-ne in pace cu pesedeul tau cu tot

Dan A. a spus: (aprilie 9th, 2024 at 15:36 )

in 2024 e perimat sa faci un stadion daca vrei sa incurajezi sportul.
Un adevarat iubitor de sport vopseste tramvaiele in culorile clubului sportiv preferat, si e suficient!

Stoian Ioan a spus: (aprilie 9th, 2024 at 22:57 )

Hai sictir !!! Du-te la Bogsig și fă politică !!!
La o primărie nu trebuie gargară ieftina ca in Aula Magna !!!

Alexandru a spus: (aprilie 10th, 2024 at 02:04 )

Iară greșește Robu, investiții ca sală polivalentă și bazin de înot se pot face din bani locali deoarece nu sunt investiții masive pentru un oraș ca Timișoara. Timp de 8 ani de zile nu a pus o cărămidă pentru sportul timișorean dând vina pe guvern. Iar dacă guvernul ar fi finanțat ar fi zis că datorită lui s-a făcut investiția. O întoarcere tot timpul in favoarea lui ca mare cârmaci și administrator ce se consideră.

ion a spus: (aprilie 10th, 2024 at 07:21 )

E adevarat ce spune Robu. Nu primaria construieste stadioane si centuri. Primaria se ocupa de palmieri, papagali in Parcul Botanic, plantarea de sălcii ecologice, de concursuri de angajare trucate și alte astea.

Alexandru a spus: (aprilie 10th, 2024 at 17:25 )

Domnule Robu când o să fie gata metroul? Eu tot îl aștept.

Adrian a spus: (aprilie 10th, 2024 at 22:03 )

De 34 ani PNL PSD FSN PLM, ne-am convins, nu mulțumesc! Mai mult decât un nu mulțumesc politicos , meritați un șut în cur cu politica voastră centralizata, de unde capusiti banii provinciei centralizat direct de la capitala, doar din condica, fără sa puneți un picior în oraș.

Hai sictir, înfometaților, ciuma roșie & asociații. Robulache ți-ai arata adevărată culoare. Asta e argumentul tău, ca faci parte din FSN? Acum ca te-ai aliat cu ciuma, ai arătat ca ești un înfometat, îți debordează gura a nămol, ai zero șanse, ZERO.

Petrușcă M a spus: (aprilie 10th, 2024 at 22:05 )

Pensionarul asta de Robu se așteaptă sa votam PSD la primăria Timișoara, a înnebunit? Se înșală amarnic dacă el crede ca votanții lui o sa treacă cu vederea mizeria ce a făcut-o cu luarea de brat cu PSD. Ciuma roșie, Nu uitam, nu iertam!
Repet: nu uitam, nu iertam, jos ciuma roșie!

Bocsig a spus: (aprilie 12th, 2024 at 10:24 )

La Arad au reusit ! Da, au avut un primar puternic si cu influenta in partid – Falca. Da, e putin mai mic dar pe de alta parte exista si este folosit pentru ca au si echipa. La noi Robu a ingropat Politehnica, stadionul a ajuns in paragina si vedem doar discutii sterile. Sa ma lase Robu cu promisiuni legat de ce fac altii pentru ca el NICIODATA nu a putut influenta vreo decizie de la Bucuresti pentru Timisoara – sa ne amintim cum saptamanal ne-a aratat acele cartonase cu Zero bani primiti

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în locul lui urmând să fie instalată Sorina Ciurlea, şefa Organizaţiei de Femei a PNL Timiş. Este al doilea subprefect schimbat în ultima perioadă, după ce, pe partea PSD, Sorin Ionescu a demisionat din funcţie, fiind înlocuit de Raul Ambruş. Subprefectul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să impresioneze, în timp ce Politehnica a înregistrat prima înfrângere pe teren propriu în acest sezon. În C7, Ghiroda a obţinut o victorie preţioasă la Filiaşi, 3-1, care o ţine pe prima poziţie. Razvan Trandu, Dragoş Coroiu şi Ion Vasluian au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei 19:40, cu privire la faptul că pe strada Ardealului dinl Timișoara, s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea a două persoane, conducătorul auto vinovat de producerea accidentului părăsind locul faptei fără încuviințarea poliției sau a procurorului. Polițiștii s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va fi respectat, spunea, joi, la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Iar situația din teren pare să evolueze favorabil, constructorul român a ajuns cu investiția la 80 la sută din total. Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a anunțat că stadiul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei 19:40, cu privire la faptul că pe strada Ardealului dinl Timișoara, s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea a două persoane, conducătorul auto vinovat de producerea accidentului părăsind locul faptei fără încuviințarea poliției sau a procurorului. Polițiștii s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea
Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va fi respectat, spunea, joi, la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Iar situația din teren pare să evolueze favorabil, constructorul român a ajuns cu investiția la 80 la sută din total. Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a anunțat că stadiul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto
Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent în localitatea Tapia. Acesta fusese închis circulației în toamna anului trecut, ceea ce a însemnat probleme mari pentru locuitorii din zonă, care nu au mai avut pe unde traversa acel canal. La finalul lunii noiembrie, Consiliul Județean Timiș anunța închiderea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia
Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și porțiunea care traversează Timișoara, sunt demarate, deocamdată pe un singur lot dintre cele patru, Lugoj – Timișoara Est. Pentru alte două loturi, inclusiv cel timișorean, au fost emise autorizațiile de construire. Primul șantier de pe tronsonul Caransebeș – Timișoara –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara
Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în locul lui urmând să fie instalată Sorina Ciurlea, şefa Organizaţiei de Femei a PNL Timiş. Este al doilea subprefect schimbat în ultima perioadă, după ce, pe partea PSD, Sorin Ionescu a demisionat din funcţie, fiind înlocuit de Raul Ambruş. Subprefectul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL
Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor Pavel şi Luchian Savu, acestora fiindu-le interzise candidaturile. Ei vor fi înlocuiţi chiar de… fiii lor, Aurel Adrian Pavel şi Natanael Savu. Şi la Recaş şi la Şandra, sunt candidaţi comuni PSD-PNL. Modelul Piedone de-a lăsa primăria moştenire prinde prozeliţi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor
Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară prin abandonul adversarului Darleys Perez, sâmbătă seara, în Gala Biea Fighting Championship 4. Prima rundă a fost echilibrată, apoi a doua dominată de român, iar columbianul s-a retras după două runde, acuzând o accidentare la braţ. Aşadar, KO tehnic şi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara
Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de Cultură Timișoara a pregătit un concert pentru iubitorii tuturor genurilor muzicale, vedeta serii fiind cuoscuta DJ Sonique. de asemenea, are loc și un cros. Joi, 9 mai, în Piața Victoriei din Timișoara, cu începere de la ora 18:00, va avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei
Top