Iohannis şi Ciucă, „pietroaiele” de gâtul PNL, şi statul securisto-poliţiesc

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

O nenorocire nu vine niciodată singură, spune o vorbă din popor. Şi acest lucru cred că îl simt foarte bine liberalii care mai gândesc cât de cât şi cu propriul cap, fiindcă nu mă refer la cei lobotomizaţi care execută aplaudând toate ordinele venite de sus. După ce au fost împinşi pe scări cu candidatul la preşedinţie, Nicolae Ciucă, acum s-au trezit şi cu paltonul aruncat de Klaus Iohannis peste un fotoliu din Senat. Se pare că o piatră de moară legată de picioare nu le ajunge liberalilor, aşa că şi-au mai legat una. Măcar să se scufunde mai repede.

Adică nu doar că trebuie să ducă o campanie imposibilă pentru „ostaşul” aflat în slujba popotelor, ca şi cum ai muta un imens bolovan inert, dar mai trebuie să mute, simultan, un ditamai dulapul. După ce a pierdut toate slujbele euro-atlantice şi europene cu care i-a prostit pe PNL-işti că le va primi, acum Iohannis pare să se mulţumească şi cu un loc de senator. Ulterior, probabil vizând şi conducerea partidului. Iar PNL-iştii trebuie să concentreze acum pe două campanii, a lui Ciucă şi a lui Iohannis.

Acestuia din urmă liberalii continuă să-i cânte în strună, deşi cota de încredere a preşedintelui este sub genunchii broaştei. Las la o parte penibilul monumental al situaţiei cu jurişti liberali explicând că legea care i-ar permite preşedintelui să candideze nu este pentru Iohannis, ci pentru toţi şefii de stat care vor urma. Ori, doar odată la 20 de ani se întâmplă ca alegerile prezidenţiale să coincidă cu cele parlamentare. Deci peste două decenii se va repeta situaţia, pe care PNL vrea s-o legifereze acum pe repede-înainte.

În loc să forţeze o desprindere de Iohannis, chiar şi în al 12-lea ceas, PNL-iştii rămân prizonieri celui mai dezamăgitor şi detestat preşedinte al României post-decembriste. Dincolo de avioane de lux, concedii interminabile, nemărginită trândăveală, terenuri de golf şi piste de ski, moştenirea lăsată de Iohannis este dezastruoasă. Justiţia e mult mai neagră decât ce îşi dorea Liviu Dragnea să facă în domeniu. Educaţia a fost îngropată. Economia e pe butuci, dezechilibele bugetare fiind imense. Reformelor li se cântă prohodul. Başca,  Iohannis a făcut din PSD un partid nu doar extrem de puternic, dar chiar mai frecventabil decât PNL. Un PNL rahitic şi ţinut în viaţă pe aparate de PSD, care încă mai are nevoie de „ospătari” la masă, ca să citez din clasici.

De ce au rămas PNL-iştii în genunchi în faţa lui Iohannis, în condiţiile în care le aduce un imens prejudiciu de imagine? Şi aici chiar e foarte gravă problema. Pur şi simplu fiindcă le teamă că acesta le-ar putea face probleme cu procurori, servicii, poliţie etc. Chiar dacă această spaimă nu ar avea acoperire în realitate, e foarte malignă doar existenţa acestei percepţii. Şi vorbim de liderii unui partid care a fost la guvernare în ultimii ani. De ce această percepţie? Fiindcă România continuă să fie un stat securisto-poliţienesc cu o justiţie care atunci când nu-şi face propriile mendre, le face pe ale politicienilor aflaţi la putere. Sigur că şi aceştia au răsplătit justiţia noastră de tarabă cu salarii colosale, pensii speciale nesimţite şi pensionări la 45 de ani.

Şi aici e moştenirea cea mai gravă lăsată de Iohannis: o ţară în care te sufoci. Şi trebuie spus şi iarăşi spus că România lui Iohannis se află pe locul III în Uniunea Europeană ca alocări bugetare pentru instituţiile de forţă (armată, servicii, poliţie) şi pe ultimul loc ca procent din PIB alocat educaţiei. O ţară în care avem nenumărate doctorate pe siguranţă naţională şi infime pe inginerie. Nu, proiectul de ţară al lui Iohannis nu este „România educată”, ci „România securistă”.

P.S. O ştire care ar trebui să le dea puţină speranţă liberalilor de bună credinţă a trecut, zilele trecute, pe sub radarul mediei naţionale. Mă refer la intenţia lui Ilie Bolojan de-a candida la un fotoliu de senator. Să vrea Bolojan să intre în politica mare, acolo unde accesul i-a fost interzis în ultimii ani de Klaus Iohannis?

Autor
Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

Niște șmecheri aveau un ficus și ficusul avea niște proști a spus: (septembrie 22nd, 2024 at 10:25 )

Juriștii PNL-iști ar trebui să analizeze serios posibilitatea incriminării lui Iohannis pentru înaltă trădare (cea mai înaltă). Absențele lui de la Bruxelles, sprijinirea necinstită unor mari companii străine, faptele lui din perioada cât a fost primar, luarea unor măsuri aiurea de cheltuirea unor sume uriașe din bugetul național (armament) etc. ar trebui să fie suficiente. Valeriu Stoica & argații ar putea foarte ușor să întocmească dosarul. Plus că o astfel de acțiune, dacă ar fi pornită din PNL, ar aduce PNL-ului, cred, vreun milion de voturi de simpatie.
Bolojan este eternul fecior care se însoară la vârsta bastonului, care s-ar putea să fie folosit eventual ca instrument de imagine de zombificatul PNL. Și dacă ridică vocea și iese din rând, va fi rapid pus la punct de batalionul PDL (UM0215).
Ciucă, Dominatorul Apei (ați văzut ce efecte benefice a avut la inundații!), e perfect în rolul de prostul statului.

Daniel a spus: (septembrie 22nd, 2024 at 10:53 )

De Klaus Iohannis se aleagă speranțele liderilor veniți din PDL de genul lui Blaga și Bode care fără acesta la președinția partidului și-ar pierde rapid influența. Sigur ca mai există susținători și din curtea PNL care așteaptă niște sinecuri cum este cazul bichonului prezidențial Bușoi care la un moment dat candida la președinția partidului contra lui Orban. Acești profitori nu sunt interesați de scorul partidului ci mai mult de a-și asigura o sinecură, lucruri posibile doar dacă sunt în conducere. Fără a fi interesați de viitorul partidului aceștia doresc să mai mulgă 4 ani bugetul după care este clar că se vor retrage iar de redresarea partidului se vor ocupa alții, asta dacă mai e ceva de redresat. Având în vedere că pentru prezidențiale se tipăresc 40 de milioane de buletine de vot pentru țară și 9 milioane pentru străinătate, mult peste prezența la vot este posibil să avem surprize în ceea ce privește rezultatele candidaților care fac parte din sistem.

Zdreanță a spus: (septembrie 22nd, 2024 at 10:59 )

Care liberali?Cei care au fost maziliți în cei aproximativ 20 de ani de băsism respectiv iohanism.Puținii pnl-iști adevărați au fost scoși de pe scena politică de către pdl-iști (care numai de dreapta nu au fost).PDL a fost o sinecură formată ad-hoc cu sprijin occidental împreună cu mult dorita revoluție portocalie.Drept dovadă a stat numirea tovarășului Petrov în postura de candidat al dreptei la prezidențiale.Cele două pietroaie au un mare rol în această perioadă a alegerilor prezidențiale dar nu pentru pnl ci pentru un alt candidat ce se vrea de dreapta.

antiVrajeāla a spus: (septembrie 22nd, 2024 at 12:18 )

Ce se asteptau aia care l-au votat si a doua oara pe Iohannis? Sa nu castige Dancila. No, au fix ce au vrut, n-a castigat Dancila, in rest ce mai conteaza, duca-se naiba totul. Asa e cand unii voteaza emotional, cu emotiile raman.
„A fost nevoie sa moara oameni…” Ponta, demisia! Aria cercului…

E o vorba veche de la englezi: „Daca ma pacalesti o data, sa-ti fie rusine, daca ma pacalesti si a doua oara, sa-mi fie rusine”

Noi avem ocazia ca Iohannis sa-i pacaleasca pe unii si a treia oara, abia astept. Sper sa se inscrie in ceva grupuri parlamentare de prietenie cu tot felul de tari cu destinatii turistice exotice, mai are de vizitat una alta, inca nu s-a relaxat suficient.😂🤣😂🤪🤪🤪

#🤪

Wanda89 a spus: (septembrie 22nd, 2024 at 13:48 )

Prea multă înverșunare, prea multă ură. Măi băieți, mai calm! Tot o dați cu comenzile de la centru, că Timișul nu e reprezentat etc. Iar ați uitat de Pirtea, e primul pe lista de bănățeni corecți și dornici de cultură și de investiții. Avem nevoie de asemenea oameni implicați, cu studii profund superioare și care aduc trenuri de bani în Timișoara.

@Wanda89 a spus: (septembrie 22nd, 2024 at 16:05 )

Ori ai beut ceva tare, ori nu ți-a ieșit zacusca și ne iei la mișto, ca răzbunare !

Nemo a spus: (septembrie 22nd, 2024 at 17:06 )

Problema cea mai mare este că populimea e nedumerita, pentru că acum vreo cinci ani, mulți dintre contestatarii actuali ai oligometalului de la Cotroceni, aveau limba băgată în cwurul lui de-l gâdilau pana pe sfincterul esofagului, iar acum dintr-o dată, parca la comanda unui spiriduș nevăzut, au schimbat cwurul.
La fel a fost și cu don’ Băse.
Aceeași gâdilatori explorează acum esofagul Nuțicăi von Hațeg.
Alți gadilatori de profesie îi răsfață fără nicio jenă pe Cio și pe Ciu, tocmai de la Bruxelles de si Ceaușescu s-ar rusina, alții au fugit la Simion și Sosoaca, unul dintre ei, fost PSD ist de frunte, atotștiutorul doctor Ciuhodaru ot Iași îl perie pe cocoașa pe Simion.
Și noi cu cine votăm?

George82 a spus: (septembrie 22nd, 2024 at 19:21 )

Cel mai slab presedinte…daca a fost …..un mut analfabet ….cititor de rahaturi….de pe continentul european….Liberaliii se fac de rahat cu Iohanizatul asta mut si uncult….

Alin_Norvegia a spus: (septembrie 23rd, 2024 at 09:46 )

Foarte bun editorilul, felicitari. PNL este cea mai mare mizerie post-decembrista, chiar mai mare ca ”peeeseeeeeede”, iar Iohannis si Ciuca sunt liderii acestei ciume.

sandu a spus: (septembrie 23rd, 2024 at 23:16 )

Asa vorbiti, de parca, fara aceste pietroaie, PNL ar fi un mare alergator!
PNL a avut si altadata nevoie de o locomotiva. Asa , repede , imi amintesc de Stolojan! Care numai liberal nu era.
Poate inventariati dumneavoastra, care sunt liberalii autentici din acest partid. Adica, oameni cu profesii liberale, care au avut succes in afaceri.
Nu as accepta nume cum este acela lui Catarama , fost nomenclaturist improprietarit de esalonul doi din PCR. Cum au fost multi altii.
Aveti exemple de liberali autentici?

1 Trackbacks pentru acest articol

Revista presei – 23.09.2024 – Info Timișoara Says:

[…] Iohannis şi Ciucă, „pietroaiele” de gâtul PNL, şi statul securisto-poliţiesc […]

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

iuliustown-primark

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Poli - Rapid

Poli şi Rapid joacă un amical vineri, pe stadionul Dan Păltinişanu. Este un duel între old-boys, iar prezenţa spectatorilor, incertă

Echipa de old-boys a Rapidului va întreprinde la finalul acestei săptămâni un turneu cu două meciuri demonstrative la Timișoara și Arad, anunţă clubul giuleştean. Vineri, 27 septembrie, de la ora 16:000, Rapid o va înfrunta pe Politehnica Timișoara pe arena Dan Păltinișanu, acesta fiind unul din ultimele meciuri pe acest stadion înainte de demolare. În...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poli şi Rapid joacă un amical vineri, pe stadionul Dan Păltinişanu. Este un duel între old-boys, iar prezenţa spectatorilor, incertă
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

CRAFT

Firmele timișene invitate să afle despre beneficiile listării la bursă ca modalitate de dezvoltare și creștere a afacerii

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Bursa de Valori București (BVB), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României, organizează în data de 2 octombrie 2024, între orele 10.00 – 12.00, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din B-dul Eroilor de la Tisa nr.22, Sala Banat (et.I), un eveniment complex de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele timișene invitate să afle despre beneficiile listării la bursă ca modalitate de dezvoltare și creștere a afacerii

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria Timișoara a finalizat și lucrările de reabilitare a acoperișului corpului de clădire de pe str. C. Sălceanu, care aparține de Liceul Teoretic „J. L. Calderon”. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 120.000 de euro. „Am făcut lucrări la acoperișul clădirii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28
Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează, și pentru cei care o contemplă, iar pentru cei care-și doresc să-i descopere virtuțile, un loc perfect este splendida expoziție de pictură arabă deschisă în aceste zile la Galeria POD a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș. Joi,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat
Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai Politehnicii. Evenimentul va avea loc pe data de 27 septembrie 2024, începând cu ora 17:00, la Cinema Timiș. Gala va aduce în prim-plan realizările remarcabile ale comunității Alumni UPT și impactul lor la nivel global,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri
Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit, pe care ar trebui să îl repare și să îl folosească sub formă de soluție de cazare pentru șoferii și vatmanii pe care i-a atras la Timișoara din alte localități, pentru a acoperi necesarul pe aceste posturi. Locația era nefolosită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze
Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare este una proastă, e de părere edilul-șef, Dominic Fritz, răspunzând, astfel, unei interpelări a unui consilier local, care acuza faptul că acestea ar fi fost desființate. Acum se gândește o nouă licitație, care să aducă la Timișoara alte coșuri, pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata
Consilierii județeni au primit, joi, pe lista proiectelor de votat în ședința de plen, un proiect de hotărâre prin care ”privind aprobarea contractării unei finanțări rambursabile interne în valoare de până la 257.000.000 lei”, de către Consiliul Județean Timiș. Banii ar urma să fie folosiți pentru plata finanțării unor proiecte proprii, respectiv pentru cofinanțarea unor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Județul Timiș vrea să ia un credit de 257 de milioane de lei. Banii, folosiți pentru demolare stadion, Muzeul Banatului, drumuri
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Bursa de Valori București (BVB), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României, organizează în data de 2 octombrie 2024, între orele 10.00 – 12.00, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din B-dul Eroilor de la Tisa nr.22, Sala Banat (et.I), un eveniment complex de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele timișene invitate să afle despre beneficiile listării la bursă ca modalitate de dezvoltare și creștere a afacerii
Flavius Roşu, primarul comunei Şag, a anunţat că vrea să candideze pentru preşedinţia Asociației Comunelor din România (ACoR) – Filiala Timiş. În acest sens, la Şag se construieşte un nou sediu pentru asociaţia, care acum este condusă de primarul comunei Birda, Marius Stoian. Plasat pe lista PSD Timiş pentru Camera Deputaţilor, Flavius Roşu anunţa, zilele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, îşi depune candidatura pentru preşedinţia Asociația Comunelor din Timiş
Zilele Culturii Maghiare a ajuns la ediția cu numărul nouă și  programează activități diverse, de la promovarea culturii maghiare, la sport, protecția mediului înconjurător, dezvoltarea unui stil de viață sănătos, dar mai ales toleranța interetnică. Începând de astn diverse spații din oraș vor avea loc expoziții, cercuri literare si spectacole. A 9-a ediție a acestui...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În centrul Timişoarei, astăzi încep Zilele Culturii Maghiare
Top