Ca urmare a volumului ridicat de apă căzut în urma ploii de marţi, angajaţii companiei de apă şi canal au avut de efectuat numeroase intervenţii. De asemenea, staţia de epurare a fost aproape blocată de cantitatea de deşeuri adunată.
Pe timpul ploii torențiale căzute în această dimineață la Timișoara, 40 de angajați ai Aquatim și 13 utilaje de tip vidanjă, Woma și autocombinată au intervenit pe străzi pentru remedierea problemelor cauzate de precipitațiile masive. Principala intervenție s-a desfășurat la Pasajul Brediceanu. În acel punct Aquatim are în derulare o investiție importantă, în această săptămâna se va pune sub tensiune stația de pompe și va începe recepția lucrării. Astfel se vor elimina complet neajunsurile cauzate de ploi, așa cum s-a întâmplat și la Pasajele Jiul și Popa Șapcă.
În ceea ce privește stația de epurare, vârful de debit la intrare a fost timp de 2 ore de 21.800 litri pe secundă. Asta înseamnă că a fost de 1,6 ori mai mare decât debitul râului Bega și de 18 ori mai mare decât debitul ce intră în stație într-o zi normală.
Cantitatea de apă căzută nu a pus însă probleme, deoarece stația de epurare, realizată cu fonduri europene și inaugurată în 2011, funcționează foarte bine, iar capacitatea maximă de preluare a apei e de 25.300 l/s.
Pe de altă parte, lucrătorii Aquatim au avut și de această dată de înlăturat din grătare importante cantități de gunoaie: nu mai puțin de 40 mc în doar 2 ore! Pe lângă deșeurile menajere, de construcții și vegetale aruncate pe stradă și ajunse în canale, resturi cu care se confruntă de obicei, muncitorii au avut de îndepărtat și importante cantități de măști, mănuși, cârpe și servețele umede. În special acestea din urmă sunt deosebit de periculoase, iar atunci când în stația de epurare ajunge o cantitate prea mare de deșeuri se poate bloca întregul flux tehnologic de epurare a apei uzate.
De aceea, timișorenii sunt rugaţi să nu-și mai arunce deșeurile pe străzi și în sistemul de canalizare al orașului!
Comentarii prin facebook