Copiii care au contraindicații medicale, certificate medicale, vor putea să continue procesul de învățare online și după data de 8 februarie, chiar dacă ceilalți colegi se vor întoarce în bănci, la școală, a declarat, la Digi24, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Acestor elevi li s-ar putea adăuga cei care locuiesc cu familia extinsă în rândul căreia există membri aflați în categorii de risc.
„Dintre cele trei scenarii care au fost precizate – verde, galben și roșu – a dispărut învățământul hibrid, pentru că experiența ne-a arătat o calitate foarte slabă a actului educațional atunci când același cadru didactic trebuie să predea simultan aceeași materie și fizic, și online. Încercând să faci două lucruri o dată, realitatea ne-a demonstrat că riscul să nu-l faci pe niciunul bine este foarte mare”, a explicat ministrul educației.
„Copiii care au contraindicații medicale, certificate medical, vor putea să continue procesul de învățare online”, a precizat însă Sorin Cîmpeanu.
Întrebat ce se întâmplă în cazul familiilor extinse, dacă locuiesc în același loc și părinți, și copii, și bunici, aflați în diferite grupe de risc și care poate nu apucă să se vaccineze, ministrul a spus că vor trebui găsite soluții și „înțelegere în școală” pentru aceste situații.
„Aceste situații, certificate medical, direct sau indirect – direct prin contraindicațiile ale copilului sau indirect prin contraindicații ale membrilor familiei cu care locuiește – dacă vor fi certificate medical, va trebui să găsim înțelegere în școală pentru aceste situații. Vedeți, această perioadă ne-a obligat să găsim tot felul de soluții la probleme cu care nu ne-am mai confruntat, deci va trebui să ne aplecăm cu maximă atenție și asupra acestei probleme”, a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.
El a subliniat că în școală, toate celelalte restricții și exigențe sanitare rămân în vigoare. Responsabilitatea asigurării lor este partajată între Ministerul Educației și autorități locale.
Comentarii prin facebook