Reprezentantul guvernului în județul Timiș caută soluții pentru a putea reduce riscurile de a se infecta cu Coronavirus pentru angajații din instituțiile publice. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu are în vedere telemunca, iar pentru persoanele pentru care e necesară prezența la sediu să se realizeze un program diferențiat.
Prefectura Timiș se pregătește de valul cinci al pandemiei, unul în care ultrainfecțioasa tulpină Omicron va fi dominantă. Având în vedere că sunt sedii de instituții unde în același birou lucrează mai multe persoane, trebuie căutate soluții, spune Drăgănescu.
„O să convoc comisia județeană pentru situații de urgență pentru a sta de vorbă cu majoritatea șefilor de servicii deconcentrate care vor trebui să ia măsuri de gândire a unui orar de funcționare a acestor instituții. Sunt instituții în care sunt și 10-11 angajați în aceeași încăpere, or acest lucru nu va putea funcționa așa în următoarea perioadă. O caracteristică a Omicron-ului este transmiterea foarte ușoară”, a spus Drăgănescu.
O soluție ar fi telemunca, dar și activitatea diferențiată pe orar pentru angajați.
”Am atras atenția și colegilor noștri de la Serviciul de Înmatriculări, respectiv de la Pașapoarte să aibă mare grijă, dacă vine o persoană infectată, 15 persoane rapid se infectează și ajungem să închidem aceste servicii, mai ales acum când ne propunem ca Serviciul de Înmatriculări să revină cât se poate de la 3 luni – termenul de eliberare a certificatului de înmatriculare la 3 săptămâni. Pentru aceasta vom lucra în două ture, dimineața și după-amiaza.”, a mai spus subprefectul Drăgănescu.
Comentarii prin facebook