Cu doar câteva luni înainte de debutul proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii, Consiliul Județean Timiș a concluzionat că ar fi bine ca o echipă din partea instituției să se ocupe de proiect. În concluzie, se creează șase noi posturi, dintre care unul de șef, dar deocamdată nu se știe cum se vor numi ocupanții, chiar dacă evenimentul bate la ușă.
Consilierii județeni au aprobat marți ca în cadrul Centrului de Cultură și Artă din cadrul CJT să fie înființate șase posturi în cadrul uni Birou, denumit Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, care să se ocupe de implementarea TM2023. Putem observa, într-un anumit fel, că se urmează direcția lansată de Primăria Timișoara, care a ”reșapat” Centrul de Proiecte și l-a făcut responsabil cu managementul proiectului din partea municipalității, aici incluzând și o comisie curatorială, dar și tendința de a transforma Asociația Timișoara Capitală Culturală în una cu rol mai mult decorativ.
Așadar, votul a fost dat pentru înființarea în cadrul Centrului de Cultură și Artă a șase noi posturi. Cei care le vor ocupa vor avea ”în subordine” 12 milioane de lei pentru apeluri de proiecte pe TM2023.
De proiecte efectiv se vor ocupa doar doi inspectori, urmând ca acestora să li se alăture trei economiști și un șef.
Ceea ce este interesant e că în acest moment nu se știe cum vor fi ocupate aceste posturi. Variantele discutate sunt transferul, detașarea pe post sau concursul. Important de menționat este că ocupanții posturilor vor fi pe funcție doar până la finalizarea TM2023, adică pe 31.12.2024.
Comentarii prin facebook