Primăria Timişoara a demarat o campanie de ridicare a unor dozatoare de apă amplasate pe domeniul public fără niciun fel de formă legală. Patronii acestor amplasamente vindeau apă de la robinet cu aproape de 100 de ori (o sută!) mai mare preţul decât cel facturat de Aquatim.
În 2021, Primăria Timişoara a dat o dispoziţie de ridicare a 13 dozatoare de apă care erau amplasate în diverse puncte din oraş. Acestea sunt administrate de două firme, dintre care una (aparţinând unui cetăţean italian) are nouă dozatoare, iar alta patru. Toate cele 13 erau/sunt amplasate fără nicio formă legală. Respectiv, nu au acord de funcționare ambulant, nu au contract de închiriere și nici nu au achitat taxele de ocupare a domeniului public. De asemenea, potrivit unor surse, unele erau racordate ilegal la reţeaua de apă a oraşului şi electricitate.
Chiar şi cele care aveau contract cu Aquatim aveau o rată uriaşă de profit. Respectiv, vindeau cu 50 de bani litrul de aşa-zisă apă plată (apă de la robinet trecută printr-un filtru) şi un leu litrul de sifon. În condiţiile în care Aquatim vinde un metru cub (1.000 de litri) de apă cu 5,78 lei, iar aceste dozatoare cu 500 de lei metrul cub însemna un profit de aproape 10.000%. Şi totuşi, ani de zile, în mod suspect, responsabili din primărie au închis ochii la această afacere derulată pe domeniul public fără nicio formă legală.
Dispoziţia din 2021 privind ridicarea acestor dozatoare a fost atacată însă în instanţă de cei doi proprietari. Abia de curând Curtea de Apel Timişoara a dat sentinţa definitivă, instanţa dând câştig de cauză municipalităţii. Totuşi instanţa a mai decis ca Primăria să facă licitaţie pentru închirierea unor astfel de amplasamente. Lucru care se va întâmpla în curând, fiind depsu un proiect de HCL pentru scoaterea la licvitaţie a trei astfel de amplasamente.
Comentarii prin facebook