Când magistraţii fac politică partizană, mai pot să facă şi justiţie?

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Cu ceva timp în urmă, deBanat prezenta un caz cel puţin interesant dintr-un anumit punct de vedere. Astfel la trei săptămâni de la momentul în care DNA anunţa începerea urmăririi penale împotriva unui angajat al Primăriei Timişoara pentru abuz în serviciu, Tribunalul Timiş îl repunea pe acel angajat în funcţia de conducere de unde fusese demis. Este exact aceeaşi funcţie de conducere din care se presupune că a făcut abuzul în serviciu, iar datele prezentate de DNA sunt elocvente în acest caz.

Sigur, juridic nu există o legătură între cele două speţe. Dar oricine se poate întreba cum se face că un magistrat al statului (în România procurorii sunt magistarţi) spune despre cineva că e corupt, iar un al magistrat, judecător de această dată. vine imediat şi îl promovează în funcţie. Şi asta în condiţiile în care Justiţia se „bucură” în România de o încredere care ajunge până la genunchiul broaştei. La acel articol mi-a atras atenţia comentariul unui cititor: Din întâmplare, tocmai azi prin presă sunt purtate cuvintele „celei mai dure judecătoare din Timișoara”, A.S. Iar dacă citiți cuvintele mustind de ură la adresa actualei administrații (care în concepția ei, a „descălecat” la Timișoara, n-a fost votată!!!), veți înțelege! Doamna cu salariu din 5 cifre înainte de virgulă, trăind în orașul în care numai cel mai prost parpanghel n-a pus mâna pe un imobil istoric, într-un cap de pod al mafiilor diverse, plânge de grija bătrânilor fără Internet care nu-și mai pot cumpăra ziare de la chioșcuri! (…) Dacă oameni cu mintea încețoșată și aprigi sunt puși să judece și se mai și pronunță în spațiul public, atunci nu vă mirați că organigramele primăriei se vor judeca până nu va mai fi administrație Fritz la Timișoara.”

“Dura judecătoare” la care se referă cititorul este Adriana Stoicescu, fostă şefă a Tribunalului Timiş, iar începând cu data de 1 mai “promovată” la Curtea de Apel. Stoicescu şi-a câştigat un renume de epistolară, atacând nu doar teme juridice, ci şi politice. Intervenţiile sale politice sunt  de un  conservatorism feroce, fiind în acelaşi timp un duşman neînduplecat al aşa-zsiului progresism, reprezentat în percepţia populară de USR şi, implicit, liderii administraţiei timişorene. Pe care nu-I “iartă” în postările ei de pe reţelele de socializare. Câteva exemple:

“Capitala culturala europeana bla bla bla…. Mai ”pă” jungla, asa…”;  “Că nu aveți mama și tata, ci doar surogat de părinți, am înțeles. Că urâți oamenii, am înțeles. Că aveți impresia că Timișoara e moșia voastră,ei, aici trebuie sa va opriți! (…) Nu va e rușine să vă bateți joc de părinții și bunicii care au făcut posibilă , ieșind în stradă în 89, descălecarea voastră aici? Nu pot spune mai mult, dar asta o voi striga in gura mare: Rușine! Nu meritați nici să vă apropiați de orașul ăsta, nici să îi rostiți numele!”; “Este imposibil ca politrucii ieftini, aterizati din neant, ce se cred brusc timisoreni, sa nu strice Ziua Domului cu un discurs penibil, in care sa abereze despre propria persoana si despre cum, de fapt, am fi milogii europenilor care, ce sa vezi, ne-au dat banii lor de tigari ca sa renovam Domul.” Trecând de Timişoara, iată ce vedea Stoicescu în momentul în care se negocia Guvernul PNL – USR: Imaginea hienelor împărțindu-și un stârv…”

Ea are opinii clare şi despre războiul din Ucraina, NATO etc. Opinii anti-occidentale şi făcute exact pe croiul propagandei de la Kremlin. „Vom curata dormitoarele si vom lustrui bocancii americanilor”; „Le vom asigura linistea cu fetite dulci din Bucuresti”. ”Cu ochii umeziti de emotie, precum fecioara ce isi asteapta mirele, Romanica asteapta venirea francezilor si americanilor. Suntem pregatiti sa ii intampinam cu fete botoxate si darnice.”; “Nu avem bani să plătim curentul, dar vom îngriji milioane de refugiați”, sunt câteva dintre poziţiile magistratrei vizavi de războiul din Ucraina. Despre trimiterile cu conotaţii sexuale, ar trebui să se pronunţe altcineva.

Şi tot în acord cu narativul Moscovei este şi homofobia sa explicită: „O mână de imberbi, cărora nu le creşte barba şi care nu se hotărăsc dacă să poarte sau nu sutien, a pus mâna pe planetă. În numele unei libertăţi prost înţelese suntem chemaţi să înţepenim în poziţie de drepţi în faţa unor specimene care, dacă trăiau în preistorie, ar fi fost micul dejun al unui animal mai pricăjit”; “Un om care citește va zâmbi condescendent când îi vei cere să creadă că mama poate fi un bărbat și te va pune la punct când îi vei spune că o adolescentă de 16 ani se crede băiat și tu trebuie să îi tai sânii”, a scris Stoicescu.

Evident că Stoicescu are un idol în Justiţie: Lia Savonea. Adică unul dintre cele mai funebre personaje din justiţia română, apropiată a lui Cătălin Voicu, cel care conducea o reţea de traficat sentineţe judecătoreşti. “Savonea a fost unul dintre puținii oameni asumați (…). Azi ” Je suis Savonea””, scria cu puţin timp în urmă Stoicescu. Evident, nici Liei Savonea nu-i plac membrii LGBTQ. Doar pedofili a achitat…

Evident că orice cetăţean are dreptul la opiniile sale politice. Dar când un magistrat are judecăţi atât de contondente, nu ai cum să nu-ţi pui întrebarea cum tratează un caz în care apare un „progresist”, „neomarxist”, „sexomarxist” sau mai ştiu eu ce. Altfel, în mod cert, este doar o întâmplare că mai multe cazuri pierdute de Primăria „progresistă” la Tribunalul Timiş au fost câştigate la Curtea de Apel.

 

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

Un USR-ist a spus: (mai 19th, 2023 at 09:32 )

Nu are rost să comentăm. Această ipochimenă chiar a trecut multe,multe bariere. Dumnezeu să ne ajute.
PS : Ar fi interesant să ajungi pe ” mâna ” duduchii și să-i spui că ești USR-ist. Pariu că pierzi fără să se uite la dosar ?

Ursul sovietic n-a plecat a spus: (mai 19th, 2023 at 09:48 )

Pariu că tanti aprozăresa urcată-n copacul justiției merge prin străinătățurile progresiste, își cumpără haine croite de homosexuali și dacă apare o oportunitate de a lua bani din proiectele Europei celei efeminate, nu-i refuză?

Reos a spus: (mai 19th, 2023 at 10:46 )

Ferească Dumnezeu să ajungi pe mîna justiției și totodată se întreabă lumea de ce pleacă tineretul cu drag din România?Răspunsul cred că este clar .

cucu a spus: (mai 19th, 2023 at 12:26 )

Ăștia ar trebui să se numească dătători de pedepse, nu judecători, pentru că unii nu-s în stare să judece nici pentru ei. Spre exemplu, ce-ar înțelege doamna într-un proces de lezarea imaginii și atingerea demnității persoanei când partea vătămată ar spune că „nu poți spune orice, oriunde în spațiul public, despre oricine”? Ea a învățat la Facultatea de Drept „Dana Budeanu” că se poate.
Oamenii fără chemare (vocatio), fără stăpânire de sine, fără un orizont cultural cât de cât, nu-și înțeleg misiunea. Când acced într-o funcție de acest fel, cred probabil c-au câștigat la loteria pensiilor speciale, nu că li s-a așezat o mare povară de responsabilitate pe umeri.

tm a spus: (mai 20th, 2023 at 09:53 )

Oricine poate sa faca o plangere penala , impotriva oricui .
Pana la solutionarea dosarului , adica o sentinta definitiva si irevocabila , paratul beneficiaza de prezumptia de nevinovatie . Asa funtioneaza justitia in UE .
Tribunalul l-a repus in functie pt ca a fost demis ilegal , cel putin pana la solutionarea dosarului de abuz in serviciu, de care se va face vinovat sau nu .

observator a spus: (mai 21st, 2023 at 07:50 )

Excelent și spus pe șleau, Ino. Bravo! Individa demonstrază că habar nu are de separarea puterilor în stat iar ideea ei despre justiție vine din coridoarele Sf. Oficiu al Inchiziției. Mai există Consiliul Superior al Magistraturii?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru Mediu, pentru cumpărarea de microbuze hibride, acestea vor fi folosite pentru transportul elevilor la școală. Consiliul Județean Timiș a semnat cu Administrația Fondului pentru Mediu contractul de finanțare pentru achiziția a 25 de microbuze hibride, banii fiind alocați prin Programul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii: 53 de aur, 32 de argint şi 20 de bronz. În clasamentul pe naţiuni, România a strâns 119 puncte la categoria bodybuilding, 111 la fitness, 161 la master şi 148 de juniori. La final, sportivii Federaţiei Române de Culturism şi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului au acționat în peste 400 misiuni pentru stingerea incendiilor, deblocarea sau salvarea persoanelor din medii ostile vieții și acordarea primului ajutor medical. În perioada 01-06.05.2024, echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină în 327 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au fost înregistrate, în martie, în București – 10.251, Ilfov – 4.230 și Timiș – 2.605, arată datele Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă sunt Teleorman – 143, Covasna – 329...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului au acționat în peste 400 misiuni pentru stingerea incendiilor, deblocarea sau salvarea persoanelor din medii ostile vieții și acordarea primului ajutor medical. În perioada 01-06.05.2024, echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină în 327 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii
Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru Mediu, pentru cumpărarea de microbuze hibride, acestea vor fi folosite pentru transportul elevilor la școală. Consiliul Județean Timiș a semnat cu Administrația Fondului pentru Mediu contractul de finanțare pentru achiziția a 25 de microbuze hibride, banii fiind alocați prin Programul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante
La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi amplasate materiale de afișaj electoral. Aici, partidele își vor putea prezenta candidații pentru alegerile locale și cele europarlamentare. Primăria Timișoara a anunțat că a stabilit locurile speciale de afișaj electoral. Cu ocazia desfășurării campaniei electorale pentru alegerea membrilor din România...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul național ICONS. Show-ul pop-rock va avea loc joi, 9 mai 2024, la Casa Tineretului din Timișoara, iar intrarea va fi liberă (în limita locurilor disponibile). Modelarea muzicii unor nume „iconice” precum Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith
La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii: 53 de aur, 32 de argint şi 20 de bronz. În clasamentul pe naţiuni, România a strâns 119 puncte la categoria bodybuilding, 111 la fitness, 161 la master şi 148 de juniori. La final, sportivii Federaţiei Române de Culturism şi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă
Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția de primar în comuna Dudeștii Noi, unde își are domiciliul fostul șef al organizației județene, Alin Nica. Fostul său viceprimar, Ioan Goșa, în perioada în care Nica era primar, face o schimbare bruscă și lasă PNL cu buzele umflate, trecând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri
Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche, unde un autoturism a lovit un cap de pod. Consecinţele au fost tragice. Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Caransebeș cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o descarcerare, o ambulanță SMURD, două ambulanțe ale Serviciului Județean de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte
Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au fost înregistrate, în martie, în București – 10.251, Ilfov – 4.230 și Timiș – 2.605, arată datele Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă sunt Teleorman – 143, Covasna – 329...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar
Top