Marian Constantin Vasile știe de ce a rămas fără postul de administrator public al județului. A fost văzut ca potențial candidat puternic la alegeri

Trei ar fi motivele principale pentru care Marian Constantin Vasile va rămâne fără postul de administrator public al județului, de la 1 septembrie. Joi, el a prezentat presei opinia sa asupra subiectului. Iar, per total, se deosebesc trei motive principale: a fost văzut ca un posibil candidat puternic pentru alegerile din 2024, a ocupat un post râvnit de mulți, iar al treilea se referă la faptul că unii membrii importanți din PNL au considerat că va fi un funcționar public aservit, ceea ce nu s-a întâmplat.

După activitatea sa, Vasile crede că a început să sperie persoanele care vor candida la următoarele alegeri din 2024.

”De ce ce cred eu că realmente a fost desființat postul de administrator public al județului. În primul rând cred că a fost vorba despre faptul că am intrat, prin postările mele, în vizorul partidelor ca un candidat pentru alegerile din 2024, și a existat această teamă pentru mine. Deși eu pot să vă spun că niciodată nu am dat semnale în sensul acesta, m-am focusat pe ceea ce înseamnă management instituțional, n-am încercat nici direct, nici indirect să promovez persoana proprie. Vă pot mărturisi încă un aspect, încă la începutul mandatului când președintele m-a chemat la el, am avut o înțelegere bărbătească, una din condiții a fost să informez cetățenii despre ceea ce fac. Nu am făcut acest lucru nici pe jumătate cât aș fi putut”, a declarat Vasile.

Au mai fost alte două motive principale, mai subliniază Marian Constantin Vasile, iar acestea s-ar lega de modul în care și-a desfășurat, de fapt activitatea.

”Vă mai pot spune încă două argumente pe care le pot închipui pentru această desființare a postului de administrator public. Primul, anume că am stat probabil în calea fericirii unor oameni așa zis puternici, vorbim despre un an electoral. Eu am fost un om corect moral, bazat pe rezultate și pe servirea intereselor cetățenilor și, recunosc, că s-ar putea să fi indispus unele persoane sau unele intrese prin această abordare a mea, care a fost foarte corectă. Nu în ultimul rând ar putea să fie motivul următor, că nu a exista o colaborare cum își închipuiau unii din PNL, anume o colaborare aservită. Nu mă reprezintă o asemenea colaborare. Când președintele m-a chemat alături de el am pus trei condiții. Eu mi-am respectat partea de promisiune, am livrat rezultate, din păcate, pe partea cealaltă nu aș dori eu să răspund la întrebări”, conform celui care mai e încă o lună administrator public al Timișului.

Acuzațiile apărute la adresa sa se refereau și la lipsa de colaborare cu primarii PNL. Vasile spune că nu a dorit să se ocupe de relația instituțională cu aceștia, dar și legate de împărțirea bugetului, a banilor direcționați spre UAT, ceea ce i-a cerut și explicit președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

”Unul dintre argumente a fost necolaborarea cu primarii PNL. Încă de la începutul mandatului i-am spus domnului Nica să nu-mi dea relații cu primarii pentru că nu pot mulțumi pe toată lumea și nu mai sunt în partid de peste trei ani. I-am spus să nu-mi dea ca atribuție împărțirea banilor”, a mai declarat Vasile.

Totodată, o altă problemă ar fi fost că nu a dorit să angajeze ”pile” politice, oameni trimiși de partide să ocupe un post pe care persoana respectivă nu îl poate susține profesional, dar în care cel în cauză spera să ”mucegăiască” veșnic pe un salariu bun la stat. Au fost și de la PNL, dar și de la alte partide, e drept, mai subtil.

”Mai rămâne o provocare, anume că nu am acceptat CV-urile venite pe linie de partid. Au venit câteva propuneri din partea PNL, de la persoane cu funcții care vizau posturi ce nu au aveau nicio treabă. Le-am invitat să participe la concurs, dar nu au venit. Au fost și alte partide care au încercat, dar mai subtil. Concluzia mea e următoarea: de fapt nu au fost urmărite interesele județului și ale cetățenilor, ci interesele partidelor”, a spus Marian Constantin Vasile.

Acesta crede că se știa de mai multă vreme că va fi dat afară, că deja știa scenariul situației. Vasile nu înțelege de ce nimeni nu a vrut să știe despre raportul său de activitate și despre rezultatele obținute.

”Am știut dinainte scenariul, ceea ce naște și alte întrebări. De ce după acea distincție (n.r. administratorul public al anului, acordată de o asociație) echipa din care am făcut parte a întors foaia? Sunt întrebări pe care ar trebui cu toții să ni le adresăm dacă vrem să continuăm cu dezvoltarea județului. Eu îmi doresc să se facă lumină, țin la adevăr. Nu am fost niciodată o persoană conflictuală pentru că nu am dorit să rostogolesc în presă tot felul de dezinformări. Am dorit să întărim echipa și încrederea cetățenilor în Consiliul Județean. În ceea ce privește postul de administrator public, cred că ne dăm seama că e un post important nu a fost degeaba creat prin legislație. Nimeni nu a contestat raportul meu de activitate, dar nici nu a amintit despre el în plenul CJT de săptămâna trecută”, a spus Vasile.

Desigur, acuzațiile aduse de Marian Constantin Vasile sunt respinse de cei de la Consiliul Județean Timiș.

”În Consiliul Județean Timiș nu se practică angajarea pe linie de partid și vă asigur că sunt respectate toate condițiile legale de angajare, fără vreo presiune asupra Direcției de Resurse Umane. Dacă există informații despre posibile ilegalități, acestea trebuie sesizate instituțiilor abilitate”, ne-au transmis reprezentanții CJT.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

4 comentarii pentru acest articol

observator a spus: (iulie 27th, 2023 at 22:39 )

Ca de obicei, ex-administratorul Marian Vasile minte ca și cum respiră. Întreaga lui conferință de presă de astăzi nu a fost decât o încercare de auto-victimizare dar și de scoatere în evidență a „personalității” sale.
Ca de obicei, se fac aluzii și insinuări!!! dar nu se oferă nici un element concret. Care primari au făcut presiuni pt. angajare? Ce căutau la el CV-urile când trebuiau să fie la Resurse umane? șamd.
Cât despre aluziile la partidele care îl caută pt. o eventuală candidatură, rămâne valabilă gluma cu semi ilegalistul. El se ascundea dar nu-l căuta nimeni. De aia era doar pe jumătate ilegalist

Nero a spus: (iulie 27th, 2023 at 23:39 )

Se stie decand lumea si pamantul, dar mai ales dupa 2017, dupa ce s au marit, dublat, lefurile, ca in administratia publica se angajeaza pe pile, mai ales politice. Deci poate că Vasile s a luptat cu politrucii….si neputând sa i invinga, l au învins. C’e la vie, draga Marian.

Nelu a spus: (iulie 28th, 2023 at 11:20 )

Adica un penelist spune clar si raspicat ca PNL e un partid corupt, ceea ce nu e vreo noutate. Noutate n-o sa fie nici faptul ca populatia bastinasa o sa voteze cu doua maini acest partid, asa cum a facut cu hotii de-a lungul timpului.
Romanii nu invata nimic din trecut.

curios a spus: (iulie 29th, 2023 at 08:21 )

Poate să spună MCV cât a fost câștigul lui lunar la CJT? Asta în perioada în care beneficia de avantajele sistemului cu care se lupta.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa Baia Mare, vicecampioana en-titre a întâlnit bronzul ediţiei precedente şi finalista Cupei, SCM USV Timişoara. Dacă mai întotdeauna meciurile dintre cele două echipe erau echilibrate, jucate până în ultima secundă, de această dată gruparea bănăţeană a dominat copios partida şi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa Baia Mare, vicecampioana en-titre a întâlnit bronzul ediţiei precedente şi finalista Cupei, SCM USV Timişoara. Dacă mai întotdeauna meciurile dintre cele două echipe erau echilibrate, jucate până în ultima secundă, de această dată gruparea bănăţeană a dominat copios partida şi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare
Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în care candidații pentru președintele CJT și pentru viitorii consilieri județeni vor fi pe buletinele de vot pentru alegerile locale din 9 iunie. În urma tragerii la sorți, candidatul PSD – PNL, Alfred Simonis va ocupa poziția 1, iar la Consiliul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ
Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui eveniment important şi mult aşteptat. Aşadar, din dorința de a oferi studenților și o altă perspectivă asupra studenției, care nu înseamnă doar cursuri, seminarii, laboratoare și examene, ci și distracție, relaxare, specifice vârstei, Universitatea Politehnica Timișoara s-a implicat în organizarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize
Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua pentru al treilea an la rând în eşalonul secund. Sâmbătă la amiază, bănăţenii au terminat la egalitate cu Ceahlăul, 1-1 şi evită retrogradarea datorită unui paragraf din reglament, care stipulează că la egalitate de puncte, se salvează echipa ce intră...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2
Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima confruntare “ideologică” iniţiată de către gloatele lui George Simion. Aflată în Piaţa Unirii, o bandă de AUR-işti i-a atacat verbal, iniţial, pe reprezentanţii Alianţei Dreapta Unită, care dădeau declaraţii de presă. De la atacurile verbale s-a trecut şi la cele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie
Emoţii, competivitate, premii şi mulţi participanţi la un eveniment de marcă organizat anual de UPT. Peste 1000 de elevi din toată țara au participat, și în 2024, la concursurile organizate în cadrul celei de-a XI-a ediții a manifestării „Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, iar pentru cei mai buni dintre ei a venit...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, un eveniment de succes cu peste 1000 de participanţi, a ajuns la final
Mare favorit pentru a câştiga un nou mandat de primar al comunei Şag, Flavius Alin Roşu face un apel tuturor candidaţilor să ducă o campanie decentă în localitatea din apropierea Timişoarei.  Flavius Alin Roşu candidează pentru un al treilea mandat de primar al comunei Şag, fiind susţinut de o largă coaliţie, Alianţa pentru Şag, alcătuită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, apel pentru fair play în campania electorală
În acest final de săptămână, în Iulius Town, sunt așteptați iubitorii de satiră, care vor descoperi o expoziție cu peste 300 de caricaturi realizate de artiști români. Timișorenii care vin în Iulius Mall pot beneficia și de o spirometrie gratuită, iar cei care s-au înscris la Timotion au timp până sâmbătă să își ridice kit-urile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Expoziție cu peste 300 de caricaturi și lucrări umoristice poate fi admirată în Iulius Town
Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul dintre proiectele sale pus în practică. Este vorba despre amplasarea la Timișoara a unor parcări acoperite și securizate pentru biciclete, proiect pornit de Moș sub numele de ”Velo Timiș”. Cum? Acum Fritz și Nica sunt ”prieteni”, iar municipalitatea nu mai...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează
Top