PSD Timiș ia în masă primarii din județ. PNL și USR pierd câteva piese de calibru din administrația comunelor/FOTO

Debutată vineri cu anunțul transferului a doi primari de la PNL, acțiunea de prezentare a achizițiilor de edili-șefi și viceprimari a continuat sâmbătă la PSD cu o listă destul de lungă de astfel de achiziții politice. Pe listă apar și Saveta Moldovan, primărița USR de la Foeni sau Bono Cucalan, de la PNL, unul dintre cei mai eficienți conducători de UAT din județ.

Nu ne oprim aici, a avertizat Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, care vineri spunea, cu subiect și predicat, că nu este el de vină că PNL e condus de niște incompetenți, din cauza cărora le pleacă oamenii. Și, într-adevăr, de la acest partid au venit cei mai mulți noi primari care au trecut la PSD.

Fără foarte multe discuții suplimentare, am bucuria și onoarea să îi am alături de mine pe acești primari și viceprimari din localitățile din Timiș, care s-au dedicat comunităților care i-au ales. Am bucuria să-i am alături de mite pe primarul din Liebling, Ion Munteanu, îl avem pe primarul din Tomești, o voce marcantă din PNL Timiș. Atunci când am avut discuții cu el, mi-a spus că mă va critica atunci când greșesc. Promit să nu greșesc prea mult. Este primărița comunei Foeni, primarul comunei Uivar, Bogdan Săvulescu. Mai este cu noi primarul comunei Variaș, Nicu Birău, coordonator la nivel național. În ceea ce privește viceprimarii care vor candida din partea PSD, de la Uivar, Petru Manuel Cîtlan, de la Jamu Mare, de la Sânandrei Iosif Minich, de la Gottlob, Cristian Cerba, de la Voiteni, Iulian Olaru, de la Săcălaz Adrian Buboi Dumitru, Eugen Iercu de la Mașloc, Cosmin Chira de la Remetea Mare, care îl are alături de dânsul și pe domnul primar, care este la al patrulea mandat, și care predă ștafeta viceprimarului. Sunt 19-20 de primari și viceprimari, majoritatea PNL, care vor candida în 2024 din partea PSD”, a declarat Alfred Simonis, la prezentarea primarilor racolați.

Iată lista primarilor care au trecut la PSD: Foeni – Saveta Moldovan,, Uivar – Bogdan Săvulescu, Variaș – Nicolae Birău, Dudeștii Vechi – Bono Cucalan, Liebling – Ioan Munteanu, Tomești – Costel Medelean, Cenei – Sârgean Tanasin, Checea – Ionică Breje,  

Lista viceprimarilor îi include pe: Uivar – Petru Manuel Cîtlan, Jamu Mare – Ababei Lucian, Sânandrei – Iosif Minnich, Gottlob – Cristian Cerba Voiteg – Iulian Olaru, Remetea Mare – Cosmin Chira, Săcălaz – Adrian Boboi, Mașloc – Eugen Iercu.

Cei mai mulți primari deveniți social-democrați provin de la PNL, cinci, respectiv câte unul de la USR, PMP, Pro România, Partidul Republican. Pe lista viceprimarilor apar patru de la PNL, doi de la PMP, respectiv doi de la USR.

Unul dintre cei mai critici primari la adresa fostului partid a fost Saveta Moldovan, care a condus sub sigla USR ultimii patru ani comuna. Ea s-a arătat extrem de dezamăgită de lipsa de susținere din partea partidului.

„Voi candida din partea partidului PSD. De ce, pentru că trei ani și jumătate de mandat, singura mea familie a fost doar PSD. Poate știți, poate nu știți, Foeniul nu este o comună mare, dar a fost uitată de lume. Datorită domnului președinte (n.r. Simonis) am reușit sa obțin multe fonduri, să fac multe proiecte și pentru asta sunt aici să spun da, o să candidez din partea PSD (…). Timp de trei ani și jumătate, eu am apelat personal la colegii mei (n.r. USR), care niciodată nu au fost disponibili pentru mine. Colegii din conducere, inclusiv domnul președinte, inclusiv domnul viceprimar al Timișoarei, așa că săptămâna asta am decis să nu răspund nici eu, pentru că timp de trei ani de zile n-au răspuns nici dânșii”, a spus Saveta Moldovan.

Pe lista celor care au întors armele găsim și primari liberali cu patru mandate sub sigla acestui partid. Cu toții spun că nu vor să reproșeze nimic foștilor colegi, dar au lăsat să se înțeleagă că actuala conducere județeană nu e una …. fericită, iar trecerea pe care aceasta o are la București, acolo de unde vin banii, nu e extraordinară.

„Doresc să anunț că la aceste alegeri din iunie 2024 voi candida pentru Partidul Social Democrat. Vom trece cu toată echipa noastră la Partidul Social Democrat. Sunt aici o parte din colegii mei. Sunt foarte bucuros că mă voi alătura unei echipe dinamice. Noi suntem obișnuiți să lucram doar în echipa. Aici am găsit o echipă care are soluții la probleme, le rezolvă, atât aici la Timișoara și în Timiș, dar și la București, și sunt foarte bucuros că vom putea să facem parte din această echipă. Noi lucrăm foarte mult pe proiecte europene, am atras mulți bani, avem foarte multe proiecte în derulare și proiecte finalizate și, prin cunoștințele pe care le-am acumulat, prin bunele practici din administrație, pe care încercăm să le ducem mai departe, dorim să venim aici în cadrul PSD și punem și noi o cărămidă la buna dezvoltare a comunității noastre și în special a județului Timiș”, a spus și primarul din Dudeștii Vechi, fostul liberal Bono Cucalan, considerat unul dintre cei mai performanți primari din Timiș.

Lista transferurilor spectaculoase nu se încheie cu primarii și viceprimarii, sunt și numeroși consilieri locali care au trecut la PSD. Un exemplu este Găvojdia, acolo unde și primarul Stoica Dănuț Toma, dar și consilierii PNL au trecut la PSD.

O situație cu totul interesantă este la Remetea Mare, unde primarul PSD a decis să renunțe, după mai multe mandate, la a mai candida din nou, propunându-l pe viceprimarul său pentru candidatură, deși era de la alt partid.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

E JALNIC, NU MOTIV DE BUCURIE! a spus: (februarie 24th, 2024 at 16:00 )

Nu ne mai facem bine. Degeaba! Este absolut rușinoasă existența acestei turme, mutata în frunte de interese, de la un partid la altul. Asta nu mai este demult administrație ci coterie. Debili ăștia n-ar trebui sa fie primari și viceprimari ci pacienți la Gătaia sau Jebel.
Ferească Dumnezeu!

Horia a spus: (februarie 24th, 2024 at 18:11 )

Trădarea: un vechi obicei românesc!
Să-i spună cineva Savetei că USR-ul nu e la guvernare și că nici Lațcău, nici Drulă nu puteau să-i dea bani. Oricum, bine că și-a dat seama abia acum. Nici despre faptul că PNL a acceptat ouă de cucalan în cuib, nu-s prea multe de zis. Acum se pune hârtia de turnesol pentru calitatea oamenilor din politică, iar culoarea este indubitabil maro.
Dacă problema principală sunt banii, mă întreb cu cât ar trebui să pluseze cineva, PSD-ul, ca să le dea m**e celor care se aruncă în sulițele rușinii din iubire de comunitate. Bănuiesc că nu trebuie să bage mâna prea adânc în buget.

Ochiul Limpede a spus: (februarie 24th, 2024 at 19:22 )

Pe modelul interesul poartă fesu,edilii de partid fac ce știu mai bine trădează votul cetățenilor de câte ori au ocazia.Cu siguranță o fac din spirit civic pentru comunitatea locală.Ce votăm?Niște figurine de ceară cocoțate în funcții pentru interese personale și de grup.Eșecul votului este tot mai vizibil,nu schimbă mai nimic datorită legii electorale de contrabandă.Fuziune nu glumă ,la vot tovarăși!

Alexandru a spus: (februarie 25th, 2024 at 05:01 )

După cum se dovedește din nou, la sate partidele înseamnă sigle diferite. Dacă i-am întrebă pe acești primari care sunt doctrinele politice și cum sunt redate acestea în politica românească, s-ar uita la tine nedumeriți, ai ceva cu ei.

Ion a spus: (februarie 25th, 2024 at 05:26 )

Danut Stoica asta din Gavojdia e exemplul clar de curva politica. A fost pe rand la Pntcd, Psd, Pnl si acum iarasi la Psd. Curve mai jegoase ca astia mai rar

Solo a spus: (februarie 25th, 2024 at 14:11 )

Comasarea alegerilor și participarea pe liste comune a psd+pnl a fost primul pas spre partidul unic. Acum, odată cu racolarea unor ptimari si viceprimari de către PSD, in speță de la pnl, arata clar ca acest partid își trăiește ultimele zvagniri. Daca nu se trezește, ceea ce nu cred, in 2024 pnl nu va exista, asa cum pdl a dispărut in pnl va dispare și pnl in psd.

Arici a spus: (februarie 25th, 2024 at 14:23 )

Sunt curios la Mosnita Noua daca PSD-ul va avea candidat.Sau tot este pt Simonis cel mic asa zis independent.

danut da nuie usl a spus: (februarie 25th, 2024 at 14:38 )

o urmare fireasca a lucrurilor. aceeasi mizerie devine una si acceeasi. cine isi bate capul care i penele care pesede, sau de diferentele dintre groza nica robu si gasca pesede?
deci simplu, vrei sa votezi penele, votezi direct pesede, si uite asa te duci acasa mandru si impacat

ion a spus: (februarie 26th, 2024 at 07:02 )

Asta e Romania. In 2018 respectiv anul trecut au fost diminuate veniturile UATurilor. Oricum ramaneau putine fonduri din taxe si impozite in teritoriu. Acum se duc si mai multe la bugetul central de la Bucuresti. Asa ca primariile au devenit complet dependente de banii primiti de la guvern. Deci dependente de partidul de guvernamant. Sistemul e facut sa avantajeze pe cel aflat la putete.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Primaria Timisoara

243 dosare soluționate, alte 1.367 de dosare în lucru. Primăria vrea să rezolve problema terenurilor de sub locuințele vândute cu Legea 112

În ultimele 12 luni, 243 de dosare pentru obținerea gratuită a terenului de sub locuințele dobândite în baza Legii nr. 112/1995, inclusiv a anexelor gospodărești, a curților și grădinilor aferente au fot soluționate de Primăria Timișoara și au fost înaintate spre aprobare și validare Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Timiș....
Citeşte tot articolul Citeste articolul 243 dosare soluționate, alte 1.367 de dosare în lucru. Primăria vrea să rezolve problema terenurilor de sub locuințele vândute cu Legea 112
MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Politica vezi arhiva Politica

Dominic Fritz: „Este evident că există o mentalitate a unor ‘milițieni politici’ care sunt trimiși să-i pedepsească pe cei care fac lucrurile corect, în timp ce privilegiații își mențin puterea”

Dominic Fritz, primarul Timișoarei a tras un semnal de alarmă, în cadrul unei emisiuni difuzate pe postul B1 Tv, asupra pericolului reprezentat de acapararea instituțiilor statului de către PSD și folosirea acestora în scop politic. Acesta a subliniat contrastul între un PSD obișnuit să controleze statul și un USR care militează pentru respectarea legii fără...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz: „Este evident că există o mentalitate a unor ‘milițieni politici’ care sunt trimiși să-i pedepsească pe cei care fac lucrurile corect, în timp ce privilegiații își mențin puterea”
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Poli handbal

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o deplasare în Moldova. Handbaliștii viola întâlnesc CSM Vaslui, în etapa a opta. Partida va avea loc sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 17.30. Vasluienii au început campionatul cu două victorii, dar apoi au suferit cinci înfrângeri. Totuși, antrenorul principal al...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a umplut miercuri, 16 octombrie 2024, încă de la primele ore, de studenți și absolvenți veniți la cea de-a XXV-a ediție a Zilelor Carierei, cel mai important târg de joburi și practică din partea de Vest a țării, organizat de Centrul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Parfumul arăbesc

Parfumul arăbesc: cum a ajuns de la bazarurile orientale în România și de ce îl iubim

Parfumul arăbesc nu este doar un produs cosmetic, ci o artă rafinată cu o istorie de mii de ani, care în ultimele decenii a cucerit întreaga lume, inclusiv România. Cum s-a întâmplat acest lucru? Parfumul arăbesc își are originile în Orientul Mijlociu, o regiune cunoscută pentru bogăția sa în mirodenii și esențe aromate. Încă din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Parfumul arăbesc: cum a ajuns de la bazarurile orientale în România și de ce îl iubim

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o deplasare în Moldova. Handbaliștii viola întâlnesc CSM Vaslui, în etapa a opta. Partida va avea loc sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 17.30. Vasluienii au început campionatul cu două victorii, dar apoi au suferit cinci înfrângeri. Totuși, antrenorul principal al...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui
Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de baschet din cadrul proiectului „Tri-Sport Challenge: Campionatul Interșcolar de Volei, Baschet și Handbal”. Întrecerea a fost câștigată de elevele Liceului Teoretic „Nikolas Lenau” care, astfel, vor reprezenta Timișul la faza regională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Competiția de baschet...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet
O tradiție culinară veche de 140 de ani a învins, într-un sondaj inedit, realizat de Muzeul Național al Banatului, a învins o alta, destul de mult supralicitată, și urcată în preferințele consumatorilor folosind metodele actuale de promovare, mai ales internetul. Așadar, deliciosul tort Doboș, creat la Budapesta pentru curtea regală de la Viena, a învins...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Concurs inedit la Muzeul Banatului. Tortul Doboș bate ciocolata Dubai!
Atenție unde staționați cu autovehiculele! 1458 de mașini ridicate de polițiștii locali din zona pietonală, de pe piste de biciclete, care blocau circulația tramvaielor ori din apropierea spitalelor. Poliția Locală Timișoara continuă acțiunile de verificarea a modului în care se respectă legislația pe linie de oprire și staționare a autovehiculelor în zonele în care acest...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aproape 1500 de mașini ridicate, deoarece „bizonii” au blocat circulația
Dominic Fritz, primarul Timișoarei a tras un semnal de alarmă, în cadrul unei emisiuni difuzate pe postul B1 Tv, asupra pericolului reprezentat de acapararea instituțiilor statului de către PSD și folosirea acestora în scop politic. Acesta a subliniat contrastul între un PSD obișnuit să controleze statul și un USR care militează pentru respectarea legii fără...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz: „Este evident că există o mentalitate a unor ‘milițieni politici’ care sunt trimiși să-i pedepsească pe cei care fac lucrurile corect, în timp ce privilegiații își mențin puterea”
Forța Dreptei Timiș abordează alegerile parlamentare din Timiș cu mult curaj. Partidul a depus la Biroul Electoral Județean listele de candidaturi. Și vorbim de liste mai mult decât … generoase. De fapt, lista celor de la Forța Dreptei este formată din candidați de la trei partide, ceea ce explică numărul mare de candidați propuși, adică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Forța Dreptei Timiș merge la parlamentare cu gânduri mari. 13 candidați la Camera Deputaților, 6 la Senat
Actualul (încă) președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a anunțat oficial că nu va candida pentru un post de parlamentar. După ce a evitat un răspuns tranșant pe acest subiect luni de zile, de la alegerile parlamentare în urma cărora a pierdut postul de lider al administrației județene, Nica spune că Bucureștiul nu e...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica nu candidează la alegerile parlamentare: ”Bucureștiul nu este o miză pentru mine”
Druckeria vă invită, vineri, 25 octombrie, de la ora 14.00, la deschiderea expoziţiei „La revedere, El Monumental!”, aflată în tribuna oficială a stadionului „Dan Păltinişanu”. La eveniment vor participa mai mulţi jucători emblematici și personalități din istoria clubului de fotbal Politehnica Timişoara. Prin proiectul „La revedere, El Monumental!”, organizat de Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria, tribuna...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deschiderea expoziției ”La revedere, El Monumental!”, pe 25 octombrie
Top