Dreapta Unită se extinde, la nivel local, și devine Alianța pentru Timișoara. Dominic Fritz deschide lista pentru consilierii locali

Alături de cele trei partide deja asumate pentru susținerea lui Dominic Fritz pentru obținerea unui nou mandat de primar, USR, PMP și Forța Dreptei, pe lista extinsă, devenită Alianța pentru Timișoara, apar, de joi, și Partidul Liberal – partea ”oficială” a aripii Raul Ambruș, desprinsă din PNL Timiș, și UDMR. În lista de consilieri locali cu care se va ieși la alegerile locale e acum aglomerație mare, dacă USR știe deja cu cine merge înainte, partenerii au încă timp să se decidă. Sigur e că Fritz deschide lista.

Fie că vorbim doar de un rol de ”locomotivă”, care să dea greutate listei amintite, așa cum susține chiar Dominic Fritz, fie că primarul în funcție își pregătește o eventuală depășire în clasamentul voturilor în fața principalul contracandidat, Nicolae Robu, cer e că ”actualul” deschide lista propusă la vot pentru consilierii locali. Pe doi apare Paula Romocean, șefa filialei Timișoara a USR, politician care pare să fie în permanentă evoluție ca și putere în partid, în timp ce ”viceprimarul meu”, Ruben Lațcău, e pe trei.

Având în vedere că, prin structura electoratului timișorean, pentru cei trei nu ar trebui să fie probleme în a intra în consiliul local, acum rămâne de văzut ce vor primi partenerii de Alianță pentru Timișoara. Joi s-a lansat doar alianța, nu s-a anunțat și lista completă a candidaților propuși, pur și simplu ”aliații” nu s-au decis încă pe cine să pună pe listă. Anunțăm în cadrul altui eveniment, asigură liderul organizației care va apărea pe buletinul de vot, Dominic Fritz.

Iar dacă tot vorbim de susținere, el are și votul Forumului Democrat German din Banat, respectiv Uniunea Bulgarilor, la ceremonia de anunțare a alianței fiind prezenți deputații celor două minorități, Ovidiu Ganț, respectiv Gheorghe Nacov.

Astăzi semnăm pactul Alianța pentru Timișoara unită împreună cu mai mulți parteneri care s-au unit pentru a ține Timișoara pe un drum european,un drum al respectului,un drum al corectitudinii. (…) am și în spatele meu o alianță largă a unor partide de bun simț, o alianță care este de dreaptă. O alianță care reprezintă buna credință și corectitudinea pentru Timișoara. Astăzi vă prezint Alianța Timișoara Unită, formată de cinci partide: USR, PMP, Forța Dreptei, Partidul Liberal Timiș și  UDMR. Mă bucur că această alianță are și susținerea a unor minorități din Timișoara (n.r FDGR și Uniunea Bulgarilor)”, a declarat Dominic Fritz, la lansarea noii alianțe.

El a prezentat și principalele motive pentru care această nouă alianță este necesară. Nicolae Robu, AUR și SOS, respectiv ”partidul unic”, adică alianța PSD și PNL, sunt răul care duc la formarea uniunii politice.

Primul pericol pentru acest drum european este un proiect de restaurație al fostului primar Nicolae Robu,susținut de mai multe clanuri care au pierdut accesul la resurse și la putere. Un proiect care nu are o viziune pentru viitorul Timișoarei,ci care vrea să ne întoarcă în trecut. Un proiect care caută răzbunare și un proiect care va întoarce Timișoara în timp dacă va avea succes. Al doilea mare pericol este pericolul extremismului. Vor din nou să ne luptăm pentru granițele trecute care vor din nou să devenim cu toții omogeni și care sunt susținuți de împăratul Rusiei, Vladimir Putin. Acest pericol reprezentat de partidele AUR și SOS România, Este un pericol și pentru Timișoara și mai ales pentru Timișoara multiculturală și o Timișoara care întotdeauna și-a luat energia și prosperitatea din diversitatea sa. Și al treilea pericol pentru Timișoara și pentru țara este încercarea de a pune mâna pe toată puterea în stat din partea unui nou partid unic, PSD-PNL, poate ați văzut ieri la lansarea candidatului pentru primăria București,cele două sigle PSD și PNL, unul lângă altul, pe mine mă zgârie la ochi după cele două campanii ale domnului Iohannis în care a promis să protejeze țara împotriva PSD-ului, acum această alianță, acest nou partid unic, vrea să pună mâna și așa au declarat pe toate primăriile din țară,pe toate instituțiile din țară, pe Parlamentul României, pe Președinției României”, a mai subliniat Fritz.

Alianța în cinci, plus cele două minorități, e doar pentru … Timișoara. Pentru Consiliul Județean Timiș mai rămâne de văzut, UDMR va merge pe listă proprie, la europarlamentare la fel.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

Daniel a spus: (martie 21st, 2024 at 14:00 )

Frumos d-le Fritz, ai ajuns să faci alianță cu fiul lui Ambruș mare membru PNL și pretenții cu Robu!

Daniel a spus: (martie 21st, 2024 at 14:06 )

Din moment ce s-a ajuns la cooptarea un personaj de teapa lui Ambrus este clar ca actuala administratie este disperata. Probabil ca au facut ceva sondaje interne si acum incearca sa mai dreaga busuiocul.

nimigean a spus: (martie 21st, 2024 at 14:18 )

bravo aliantei pentru timisoara!

ovi a spus: (martie 21st, 2024 at 15:44 )

@Daniel
am vorbit cu Nica si a promis ca iti lasa tie postul de postac de serviciu. sau poate te muti si tu la PSD, au crescut tariful pentru fiecare comentariu.

oana a spus: (martie 21st, 2024 at 15:55 )

Ambrus e probabil singurul fost PNL din Timisoara care si.a dat seama ca Nica cu vopsitul si interlopii locali se vor duce in cap si atunci a facut o platforma alternativa pentru votantii de dreapta cu Dreapta Unita. bravo lui tanar destept cu coloana.

Ochiul Limpede a spus: (martie 21st, 2024 at 16:48 )

Toată clasa politică vrea unitate dupa sondajele reale legate de opțiunea alegătorului.Fie ea de dreapta sau de stânga ,de centru sau de tușă,clasa politică este varză ,au abuzat ani la rând în campanile electorale de răbdarea,bunătatea alegătorului.Au fost și excepții când slugoii partidelor au profitat de pe urma iluzilor vândute alegătorilor.Unii cu diaspora, cu păstrarea valorilor în țară,alții cu sacrificarea partidelor pentru interesul național,într-un cuvânt promisiuni deșarte ce au dus la decredibilizarea omului politic.Problema lor este cum pot crește interesul alegătorilor dezinteresați sau scârbiți de minciunile aleșilor.

Marius Serbanescu a spus: (martie 21st, 2024 at 17:22 )

Daniel, după capul tău, în oraș nu se adopta niciun proiect. Pentru că așa doreau liberalii, robulieni sau nu.
A votat „oaia neagra” Ambruș pentru proiecte.
Liberalii au tot încercat sa-l promoveze pe Cosmin Tabără, de fapt s-a băgat singur în seamă, el și Ziua de Vest. Pentru colegii de partid era un zero mare și barat.
Acum, nerobulienii, au văzut că disciplina de partid le aduce PSD la conducerea CJ Timiș și pare că s-au trezit, din pumn, ca boxerii. Pare că Ambruș nu mai e trădător, e orientat, Forța Dreptei nu mai e o l..ă tristă, e o variantă de dreapta.
Johannis nu mai e conducător, e un fripturist, care își vede doar interesul propriu.
Împăratul e gol!!
Liberali, treziți-vă!!!

Daniel a spus: (martie 21st, 2024 at 20:28 )

@ovi
Iti doresc ca toata viata ta sa castigi suma de bani oe care ti-o doresti. Tu sa o scrii de mana ta dar sa o inmultesti cu ceea ce primesc eu pentru comentarii. Sper sa fii multumit.
@Marius Serbanescu
Pentru ca USR si Fritz sunt altfel ei au cooptat personaje controversate care au fost excluse din PNL pe motive intemeiate. I-au ratat pe Popovicu si Roman dar mei e timp. Alin Nica a incercat sa curete partidul si acum isi primeste rasplata. Nicio fapta buna si morala nu ramane nepedepsita.
In acesti ani ne-am lamurit bine de tot de competenta si corectitudinea lui Fritz si filialei sale, ca de calitati morale nici nu are rost sa vorbim din moment ce el prefera un individ de teapa lui Simonis. Si de ce? Pentru ca nu a vrut sa fie largit drumul prin Dumbravita pentru a face pe plac primarului din partidul sau.

Nemo a spus: (martie 22nd, 2024 at 21:51 )

Majoritatea timișorenilor vor vota cu Ludovic Orban, cu Evgheni Tomac și cu Ciolos bineînțeles, dar mai ales cu Ciolacu.
Pentru că e trendy.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Liga 3. Ghiroda şi-a asigurat locul la baraj

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii revine după două sezoane la barajul de promovare în Liga 2. Echipa pregătită de Sorin Bălu s-a impus în anteneultima eatpă din play-off în faţa echipei CSM Deva. Chiar dacă anterioarele patru partide s-au terminat la egalitate, de această dată bănăţeanii au „spart gheaţa”. A fost 3-1 pentru gazde, toate...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liga 3. Ghiroda şi-a asigurat locul la baraj
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului au acționat în peste 400 misiuni pentru stingerea incendiilor, deblocarea sau salvarea persoanelor din medii ostile vieții și acordarea primului ajutor medical. În perioada 01-06.05.2024, echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină în 327 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

CRAFT

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, unul din cele cele mai importante evenimente de business din sistemul cameral românesc. Vor participa reprezentanți din 7 țări: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România. Derulat sub...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face asta doar ca să-i strice lui Dominic Fritz calculele, dar Moș se pregătește pentru începutul campaniei electorale făcând declarații curajoase. „Vreau să vin în fața timișorenilor cu angajamente precise și termene clare pentru realizarea proiectelor propuse. Dacă la finalul termenelor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”
Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți membri ai Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social derulează o campanie de informare cu privire la oportunitățile oferite de învățământul dual. În cadrul campaniei, vor fi organizate sesiuni de informare în școli din Timișoara și județ și vor fi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional
Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai mare investiție din istoria sistemului medical timișean: aproape 250 de milioane de euro, finanțare asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență.  “Să aducem această mare investiție aici a reprezentat cea mai grea luptă pe care am dus-o pentru că...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea
Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de montare de parapet median pe centura Timișoara, în zona localității Dumbrăvița spre intersecția cu drumul comunal cu localitatea Covaci. Pe durata lucrărilor de montare a prefabricatelor, circulația va fi dirijată de piloți de trafic. Cei de la DRDP nu uită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei
Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în Cehia, la etapa finală a Central and Eastern European Moot Competition, un prestigios concurs științific studențesc în domeniul dreptului Uniunii Europene. Aflat la a 29-a ediție, organizat de către Juris Angliae Scientia – British Law Centre, în cooperare cu Curtea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition
Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea Hotărârii Consiliului Județean Timiș nr. 290 din 19 decembrie 2023, privind aprobarea tarifelor de interes județean și a prețurilor de pornire la licitații pentru anul fiscal 2024. Acesta se referă la propunerile de modificare a tarifelor de pornire a licitațiilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ
Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru selecția partenerilor campaniei, precum și a membrilor externi ai Comisiei de Buget Participativ. Cetățenii implicați civic sunt invitați să susțină această inițiativă. Termenul limită pentru înscriere, atât pentru membrii comisiei cât și pentru parteneri, este 13 mai 2024, ora 22:00....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ
Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, unul din cele cele mai importante evenimente de business din sistemul cameral românesc. Vor participa reprezentanți din 7 țări: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România. Derulat sub...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT
Top