Surpriză în Primăria Timişoara. Conflictuala Mirela Toc a ieşit la pensie

Cunoscuta „revoluţionară” din Primăria Timişoara şi-a depus cererea de pensionare, iar primarul Dominic Fritz a semnat-o imediat. Toc are 61 de ani, pensionarea ei fiind astfel anticipată şi foarte probabil are legătură cu faptul că Fritz a câştigat un nou mandat de primar.

Auitointitulată „avertizor de interes public”, Mirela Toc a fost în permanent conflict cu instituţia, fiind sancţionată şi în perioada mandatului lui Nicolae Robu, pentru ca în 2023 să fie concediată de către actuala administraţie condusă de Dominic Fritz. Ea a câştigat însă în instanţă procesul cu primăria, fiind reangajată în deja celebra Direcţie PLMSTF, condusă de şi mai celebrul Culiţă Chiş. S-a întâmplat în luna mai a acestui an. La câteva zile după ce Fritz a câştigat un nou mandat de primar, Toc şi-a depus cererea de pensionare anticipată. Ea lucrează în primărie din anul 2007.

Autor
Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

Daniel a spus: (iunie 21st, 2024 at 10:31 )

E un mic pas înainte dar complet nesemnificativ la fel cum au fost anumite acțiuni împotriva clanurilor, adică impact mediatic mare dar fără consecințe importante în practică. Dacă chiar se vrea o reformă adevărată cum a făcut Bolojan la Oradea trebuie redus numărul de funcționari în cadrul primăriei cu 10% în fiecare an până rămân în jur de 40% din numărul prezent iar la pachet trebuie introdusă o digitalizare adevărată nu simulacrul care este vândut cetățenilor în momentul, de față. Astfel vor fi eliberate resurse bugetare importante care vor fi necesare în următorii ani pentru investiții având în vedere că nu este cazul să ne așteaptă la mare lucru de la centru.

Reos a spus: (iunie 21st, 2024 at 12:40 )

Bună Daniele văd că prezinți soluții la bandă rulantă oare te-ai gândit și la sindicate, justiție,la obligatele reangajări și alte obstrucținări practicate la noi s-au crezi că ești împăratul care decide singur cum vrea și cînd vrea?

Svetlana a spus: (iunie 21st, 2024 at 13:09 )

Muncea și ea ceva sau numai avertiza?
Acră creatură.

Dacă tu crezi că banii obținuți prin concedierea a 60% dintre angajați primăriei ar putea fi folosiți în investiții de impact pentru oraș, atunci… nu mai e nimic de zis !!!!!!!!!!! Ce „resurse bugetare importante” vezi tu???? Fă o estimare și dă-ne rezultatul.
Și mai lasă-ne-n Doame-iartă-ne, cu Oradea-n sus, Oradea-n jos, că zici că ești țuțărul lui Bolojan!

Marcel a spus: (iunie 21st, 2024 at 14:30 )

Asta de cativa ani nu a mai lucrat nimic , fain la stat…..banii vin de la cetateni si ea sta prin procese

Mirela a spus: (iunie 21st, 2024 at 14:37 )

Se omite esențialul…a.incasat înainte de a ieși la pensie contravaloarea salariilor aferente perioadei cât a fost dată afară, puțin peste 66.000 lei. Din banii contribuabililor, desigur.

@Reos a spus: (iunie 21st, 2024 at 15:04 )

Cu siguranță că există o cale legală din moment ce o astfel de reformă a fost implementată atât în Oradea cât și în județul Bihor. Nu văd de ce acest lucru nu ar fi posibil și la noi, evident dacă se dorește de către decidenții locali în frunte cu primarul sau cine conduce primăria din umbră.

sasa a spus: (iunie 21st, 2024 at 15:32 )

Doamne ajuta!! Am scapat de o puturoasa ordinara, care de multi ani nu a mai lucrat nimic!

ITist a spus: (iunie 21st, 2024 at 16:02 )

Observ ca exista niste papagali (cel mai probabil atarnache de partid pe la sectiunea lgbtq a USR) care nu stau deloc bine cu matematica si cu informatia…Le dau eu informatia care e publica … Cheltuielile de personal la primaria Timisoara sunt de aprox 250 milioane lei pe an, adica 50 de milioane de euro pe an (conform bugetului public). Daca 60% din aceste cheltuilei ar fi eliminate rezulta ca s-ar putea folosi cam 150 de milioane lei, adica 30 de milioane de euro, pentru partea de dezvoltare/investitii. Asta ca sa terminam cu cretinoizii care vorbesc fara sa se informeze. Relativ la ceea ce a facut Bolojan, daca Fritz si oricare alt primar din tara ar avea putina minte (macar ca Nelu Taietelu de la Resita), ar cere sa participe la cursuri sustinute de Bolojan si sa cloneze sistemul lui de a curata primaria de balast. Insa e mai simplu sa vorbim si sa dam cu kko decat sa fim pragmatici si realisti. Imi pare rau ca acum patru ani am crezut ca USR va reprezenta forta politica ce va schimba in bine aceasta tara fiindca acuma imi e clar ca „USR – aceeasi mizerie”. Yaks!!

Pică a spus: (iunie 21st, 2024 at 17:08 )

USR, Uniunea Satanistă Română!

Ivan Tudor Florian a spus: (iunie 21st, 2024 at 17:50 )

,,Auitointitulată „avertizor de interes public””?
Doamna Mirela Tooc a fost avertizor de integritate și avertizor în interes public conform prevederilor legale.

Ion Vidu a spus: (iunie 21st, 2024 at 20:53 )

Mulțumim Mirela D’Arc!!

@ITist (Oculta te vrea prost și pân-acum a reușit) a spus: (iunie 22nd, 2024 at 11:00 )

N-ai crezut niciun moment în USR, ești pui de secu coclit care se dă vopsit. Nu este niciun indiciu în comment-ul tău care ar arăta că. Inclusiv nick-name-ul arată că ești cam șarpe (IT-iștii fiind un corpus votant USR și care trebuia și trebuie denigrat). Cât despre calcule, ar mai trebui să știi că personalul și investițiile sunt capitole de buget separate și-ar mai trebui să-ți pui întrebarea dacă poate funcționa o primărie cu 40% din personal (și-n cât timp s-ar putea produce această tranziție spre personalul redus și câte procese cu sindicatul „liber” ar aduce această mișcare).
Vă dați loviți de incompetența lui Fritz, dar temele care v-au aruncat în brațele lui Robu (ori ale trepădușilor gen Moș ori Olajos) au lipsit complet din discursurile lor de campanie! Nu l-am auzit deloc pe Robu evocând problema reducerii de personal. Sau am făcut jogging în timp ce el vorbea.
La urma urmei, ce nu înțelegeți voi, „intransigenții” cu Fritz și USR (care nu sunt totuși aproape de perfecțiune, să fim înțeleși!), este că nu avem în față două opțiuni de management administrativ (chiar reacțiile vehemente și aproape mereu pline de abjecție împotriva USR & Fritz arată că-i ceva mai mult decât o dispută tehnică): este comunismul zombificat versus deschiderea spre vest. Ceea ce nu înseamnă că Vestul este paradisul. Dacă ne așezăm cu fundul la viitor, crezând că liderii inepți și subterana securisto-nepotistă ne vor proteja, că hoția este un mod de viață peren, că-i vom șmecheri la infinit pe cei de la Bruxelles, este 100% că nu ne va ieși. Dacă intrăm la bătaie și dacă suntem corecți cu noi, între noi, dacă ne afirmăm valorile în loc să le lătrăm pe ale altora, mai avem o șansă. Șmecheria, căreia voi îi spunei diversiune, nu poate înlocui transpirația.
Dacă cei de la USR n-ar dormi la umbra mandatului lui Fritz și-ar citi presa, ți-ar putea prezenta factorul de multiplicare care aplicat economiei tale (50 milioane euro/an) ar da sumele prăduite de firmele de casă psdnl-iste în mandatele lui Robu. Pe vremea când tu „credeai” în USR dar nu aveai încă nu aveai idei geniale despre economiile la buget. A propos, calculează sumele cheltuite la PMT cu salariile celor angajați prin concurs, dar care nu și-au scris lucrările de examen! Poți folosi Excell, nu trebuie să scrii o aplicație sofisticată dedicată.

Mircea a spus: (iunie 22nd, 2024 at 12:19 )

Treceți cat mai mulți pe lângă TERMAL și spuneți după aceea o vorbă . De exemplu daca va place ce vedeți.
NICIUNUL din primari nu au fost, nu sunt și nu vor fi ai Timișoarei. Sunt ai partidelor, a dezvoltatorilor imobiliari, a celor pe mana cărora incap foarte mulți bani.
Aceștia construiesc structuri, își pun oameni, s.a.m.d. Cu cât sunt mai fără de carte cu atât mai bine.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Peste 100.000 de arbori au fost incluși în Registrul Verde al Timișoarei

Registrul Verde al Timișoarei a ajuns în acest moment să aibă înscriși peste 100.000 de arbori, dar acțiunea nu a fost încă finalizată. Arborii valoroși au fiecare modelul lor 3D, înscris în Registru. Arborii valoroși, ocrotiți, cu valoare estetică deosebită sunt transpuși într-un model 3D. Asta ne permite să le urmărim evoluția. Toți arborii cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Peste 100.000 de arbori au fost incluși în Registrul Verde al Timișoarei
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

SCM Poli se întăreşte cu un bănăţean… de munte! Şi nu numai/FOTO

Un bănățean în alb-violet. Interul stânga Eduard Belchite a semnat pentru echipa bănăţeană un contract pentru sezonul următor. Născut la 6 ianuarie 1998, la Reșița, Eduard măsoară 1.98 m și are experiență la nivelul Ligii Zimbrilor. El s-a lansat la CSM Reșița, dar vine de la CSM Bacău. Nu este însă singurul transfer din această...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Poli se întăreşte cu un bănăţean… de munte! Şi nu numai/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Cât de benefic este să ai un cont curent și un card de credit online

Situațiile în care, din punct de vedere financiar, suntem puși să facem alegeri dificile ni se pot întâmpla oricui. Spre exemplu, iată ce a făcut o doamnă într-o atare situație. Ana locuia într-un sat pitoresc de la poalele munților. Ea era o femeie harnică și independentă, care își câștiga existența prin vânzarea de produse artizanale...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cât de benefic este să ai un cont curent și un card de credit online

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Încă un eveniment de marcă, sub egida institutului de învăţământ cu o istorie de peste o sută de ani. Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara a găzduit joi, 27 iunie 2024, deschiderea festivă a celei de-a VI-a ediții a Simpozionului Mechanism Design for Robotics – MEDER 2024, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timişoara, Facultatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cei mai importanți specialiști în robotică pe plan mondial, prezenţi la UPT pentru Conferinţa MEDER 2024
Pacienții români afectați de melanom ocular, o boală extrem de rară, riscă să rămână fără tratament. Deocamdată, cele 22 de persoane care au această boală în stadiu avansat, beneficiază de tratament gratuit, donat de compania farmaceutică ce produce tratamentul care dă rezultate. Perioada de donație e pe cale să se termine, iar tratamentul e extrem...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Boala melanomului ocular, dezbătută la Timișoara. Pacienții sunt în pericol să rămână fără tratament
Registrul Verde al Timișoarei a ajuns în acest moment să aibă înscriși peste 100.000 de arbori, dar acțiunea nu a fost încă finalizată. Arborii valoroși au fiecare modelul lor 3D, înscris în Registru. Arborii valoroși, ocrotiți, cu valoare estetică deosebită sunt transpuși într-un model 3D. Asta ne permite să le urmărim evoluția. Toți arborii cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Peste 100.000 de arbori au fost incluși în Registrul Verde al Timișoarei
Divizionara secundă CSC Dumbrăviţa anunță perfectarea unui nou transfer pentru sezonul 2024/2025 din Liga 2 de fotbal. Fundașul Claudiu Apro a semnat un contract valabil pe un an cu CSC Dumbrăvița. Născut la 15 aprilie 1996, la Gătaia, Claudiu a debutat la nivel de seniori la echipa locală, Progresul. În 2016, a ajuns la Ripensia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Claudiu Apro revine în fotbalul timişean
Ministerul Educației a anunțat lista școlilor din Timiș care sunt eligibile pentru finanțări PNRR, în cadrul apelului de proiecte „Schema de granturi pentru Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar”, runda a II-a (iulie 2024). Printre acestea se numără opt unități școlare eligibile din județul Timiş. Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Opt unități școlare din județul Timiş vor obţine granturi prin PNRR pentru un program privind reducerea abandonului şcolar
Pe lângă faptul că au ocupat ilegal o parcelă de 2000 de metri pătrați în zona Blașcovici, familia care și-a ridicat acolo o casă ilegal a adunat și numeroase gunoaie. Reprezentanții municipalității spun că au ridicat de acolo deja 30 de tone de asemenea deșeuri, dar problema e mult mai mare. Lucrările de demolare executate...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 30 de tone de deșeuri au fost ridicate de pe terenul primăriei, eliberat pe strada Semicerc. Mai rămân alte 500 de tone/Foto
Top