Una dintre cele mai mari companii germane din domeniul automotive, a inaugurat, în cadrul uneia dintre unitățile sale de producție pe care o deține la Timișoara, o nouă locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților din Europa. Noul laborator, proiectat de la zero, are în componență spații de testare, birouri noi și facilități pentru angajați.
Laboratorul e programat pentru o gamă variată de teste: de la încercări termice și de presiune la tomografie computerizată, de la încercări de vibrații la o cameră nou construită, specializată, de testare a curățeniei produselor, de la solicitări de impuls de presiune la microscopie metalografică de precizie, ultima achiziție fiind un profilometru optic de ultimă generație, capabil de măsurători de înaltă acuratețe.
“Acest nou laborator de testare reprezintă o realizare semnificativă pentru echipa noastră și pentru întreaga comunitate ContiTech. Ne propunem să continuăm să dezvoltăm și să inovăm, asigurându-ne că rămânem în vârful industriei și că îndeplinim cu succes cerințele și specificațiile clienților noștri din întreaga lume”, a declarat Marius Todoran, reprezentantul în Timișoara al companiei germane ContiTech.
Cu o suprafață utilă de peste 800 de metri pătrați și utilitățile necesare, noul centru de testare este pregătit să facă față celor mai exigente cerințe ale industriei auto.
„Acum, inginerii și tehnicienii, 23 la număr, au la dispoziție echipamentele de testare din vechiul laborator, precum și utilaje noi de test. Acesta reprezintă un pas major în direcția consolidării capacităților noastre și a angajamentului față de excelență în fiecare detaliu”, adaugă Enesto Flores, directorul general al companiei germane din Timișoara.
Noul centru de testare este echipat cu cele mai moderne tehnologii și dispozitive de testare, adaptate pentru a satisface nevoile în continuă schimbare ale industriei auto.
În acest fel, standuri, tehnologii și cunoștințe se găsesc atât la dispoziția unității din Timișoara, cât și a unităților-surori din Europa sau SUA, pentru o gamă variată de teste: de la încercări termice și de presiune la tomografie computerizată, de la încercări de vibrații la o cameră nou construită, specializată, de testare a curățeniei produselor, de la solicitări de impuls de presiune la microscopie metalografică de precizie, ultima achiziție fiind un profilometru optic de ultimă generație, capabil de măsurători de înaltă acuratețe.
„În urmă cu un an de zile, în cadrul Laboratorului ContiTech România s-a inaugurat una dintre cele mai moderne camere de verificare a curățeniei interioare pentru produsele din întreaga rețea a concernului, în ce privește liniile AC și sistemele de încălzire/răcire. Construită conform standardelor internaționale specifice, din materiale speciale și beneficiind de temperatură controlată, cu acces strict restricționat pentru a evita pătrunderea impurităților din exterior, camera deservește numeroase unități, din România și Europa. Colegii care lucrează aici au la dispoziție standuri cu tehnologie avansată din domeniu, în scopul de a verifica păstrarea gradului de puritate al liniilor AC în limitele prevăzute de cerințele clienților”, adaugă Bogdan Asoltanei, Head of Testing Laboratory.
Activitatea de testare, la Timișoara, a început în urmă cu două decenii, timp în care laboratoarele au fost constant extinse cu noi capabilități și echipamente, determinate și de volumul de producție, care a condus la un număr tot mai mare de clienți.
Astfel că dotarea centrului de testare a crescut și s-a diversificat, odată cu numărul și pregătirea specialiștilor care îl deservesc. În 2017, compania a extins, printr-o construcție nouă, spațiile de testare, care au găzduit și noi echipamente. Odată cu creșterea volumului de teste a crescut și necesitatea de a implementa noi tehnologii în domeniul aerului condiționat auto, iar amenajarea unui nou spațiu a devenit o cerință stringentă.
Fabrica germanilor, din Timișoara, produce aproximativ 18 milioane de curele de transmisie pentru autoturisme, mașini industriale, vehicule comerciale și aplicații industriale și aproximativ 10 milioane de linii de aer condiționat pe an.
Comentarii prin facebook