“Cred cu tărie că un partid atât de mare ca PSD nu trebuie să aibă toată puterea. Asta înseamnă un alt premier decât cineva de la PSD.” Interviu cu Alfred Simonis (II)

A doua parte a interviului cu Alfred Simonis, preşedintele ales al CJ Timiş abordează mai mult teme politice. Ce relaţie mai are cu primarul Dominic Fritz, de ce crede că Sorin Grindeanu nu va putea fi premier, de ce prea multă putere la un singur partid strică şi alte multe chestiuni, în rândurile de mai jos.

Maxim două mandate pentru primarii de mari municipii şi preşedinţii de CJ

Veți termina mandatul de președinte al Consiliului Județean? Au fost tot felul de speculații: vine Simonis un an, doi, apoi pleacă. Ba, unii spuneau că nici nu o să înceapă, că o să plece la București.

Da, să luăm pe rând. Așa a început. Spuneau că Simonis vine, câștigă, pleacă și lasă pe altcineva. Cei care spuneau asta nu se pricep deloc la legislație și la politică, pentru că odată plecat, alegerile se repetă, nu las eu pe cine vreau la Consiliul Județean. Dacă eu aș pleca, facem în șase luni alegeri și ar fi din nou competiție. Cine ar mai vota cu noi după ce am câștigat și am plecat? A fost o prostie. Probabil că a fost și un mecanism de propagandă în campanie: Nu votaţi cu ăsta, că oricum pleacă! Am câștigat, am renunțat la președinția Camerei Deputaţilor și urmează, în zilele următoare, demisia din funcția de deputat, pentru a prelua președinția Consiliului Judeţean pe care o s-o duc până la capăt. Nu mă întrebați ce voi face peste 4 ani, că mi-e complicat să spun.

Era a doua întrebare, ce veţi face peste patru ani?

E foarte, foarte complicat. Vă răspund parțial la această întrebare. E foarte important câte din proiectele pe care le-am propus, ni le-am propus, vor fi implementate, câte vor fi atât de avansate încât să nu mai poat[ fi oprite. Și ăsta ar fi un motiv pentru care am decis să vin aici. Știu că foarte mulți oameni s-au mirat. Cred că nu pot sta pe telefon toată ziua la București să te rogi de unii și alții să implementeze proiecte. Am zis că venim noi, această echipă, le implementăm, după aia facem analiza, astfel încât să ne asigurăm că vom face în sfârșit și în Timișoara și Timiș lucruri care s-au întâmplat mai peste tot în țară. Mai puțin aici, deşi suntem judeţul care contribuie cu cei mai mulți bani și o spun de fiecare dată că, evident, a fost și vina guvernelor. Până la acest guvern Ciolacu, care a înțeles drepturile Timișoarei și ale Timișului. Dar e și vina celor care au gestionat frâiele Timișoarei și ale Timișului, fiindcă n-au știut să se bată pentru aceste proiecte. Cred în schimb, și asta e părerea mea, că pe o astfel de funcție de primar de municipiu mare, de președinte al Consiliului Județean atât de mare și de important cum e Timișul, mai mult de două mandate n-ar trebui să stea nimeni. Ăsta e crezul meu, dacă doriți. Am stat două mandate în parlament, vin să stau aici cel puțin 4 ani. După aceea voi decide și în final vor decide timișenii, pentru că avem vot. Totuși, va fi important și ce-și doresc oamenii peste 4 ani.

Marcel Ciolacu – președintele României; Sorin Grindeanu – președinte PSD și premierul României. E un scenariu plauzibil?

Nu vreau să fac scenarii. În primul rând, m-aș bucura foarte tare și ar fi în avantajul Timișului și al Timișoarei ca Marcel Ciolacu să câștige alegerile. Nu doar că-mi este prieten, este un om care a demonstrat în ultimii ani în activitatea de prim-ministru, de om politic că-i pasă de acest oraș. A fost convins de mine și de Sorin să gestioneze fondurile Guvernului și pe alte criterii decât s-a întâmplat până acum. Eu știu, am spus-o și cu alte ocazii, o repet, Timișoara are dreptul la aceste investiții. Nu trebuie să facem plecăciune nimănui, nici lui Marcel Ciolacu și nici altora, pentru cum nici eu nu pretind din partea oamenilor fiindcă am adus investiţii. Nu, era rolul meu să fac asta, rolul lui Sorin să facă asta și dreptul Timișoarei și al Timișului de-a avea aceste investiții. Dar am spus-o şi că Timișoara a avut drepturi în toţi acești 35 de ani, nu doar acum. Alții n-au știut că Timișoara are aceste drepturi, alții n-au știut să se bată pentru aceste drepturi și niciun alt prim-ministru n-a reușit să înțeleagă că Timișoara, acel oraș îndepărtat de București, în vest, care pare să se descurce singur, nu poate fi lăsat să descurce singur. Și județul Timiș nu poate fi lăsat să descurce singur. Are dreptul la investiții. Ne-am bătut pentru el, iar Ciolacu a înțeles asta. Totuși, Guvernul Ciolacu este guvernul care a organizat prima ședință de guvern la Timișoara și una din puținele ședințe de guvern, dinafara Capitalei. Nu-i puțin lucru, un semnal extrem de important pe care premierul Ciolacu l-a dat acestei zone și știți că am reușit atragerea de investiții în Institutul Oncologic, spital nou la județean, Spitalul de arși, maternitatea, centura, autostrada etc Și eu și Sorin ne-am bătut pentru ele. Dar dacă n-am fi avut un partener în Marcel Ciolacu ca să înțeleagă nevoia și dreptul acestui județ nu am fi primit. Prin urmare, evident că mi-aș dori ca Marcel Ciolacu să câștige aceste alegeri pentru a avea această garanție că proiectele noastre ar merge mai departe. Altfel intrăm pe zona de necunoscut. Evident că ne vom bate în continuare la fel de tare, vom ști ce să facem ca să aducem bani în județul acesta, pentru că merită. Dar ar fi, evident, nu e un secret, mai puţin confortabil.

Mi-aş dori ca Sorin Grindeanu să fie preşedinte al PSD

Ați răspuns la întrebarea care urma, dacă această aliniere a planetelor va aduce mai mulţi bani în Timiş. Nu mi-ați răspuns în schimb la întrebarea cu Sorin Grindeanu – preşedinte PSD, dacă nu şi premier.

Nu sunt eu cel care decide cine vine preşedinte PSD. Da, mi-aş dori ca acest scenariu cu Sorin Grindeanu preşedinte al partidului să existe. Ce rezervă am aici şi nu e legată de Sorin, e legată de modul de funcționare al statului român, dacă doriți. Cred cu tărie, și nu e o sintagmă, că e bine ca în România un partid atât de mare să nu aibă toată puterea. Cred cu tărie acest lucru, pentru că atunci când ai 20% în Parlament și ai și președinte și premier e una. Alta e când ai procentele pe care le are PSD. În sensul acesta, știu, nu doar cred, că Marcel Ciolacu va încerca, în măsura în care va fi ales președinte, va încerca să împartă puterea. Și asta înseamnă un alt premier decât cineva de la PSD.

Asta tot spune şi Dominic Fritz că PSD e periculos când are toată puterea.

Tocmai de aia PSD-ul a transmis prin vocea președintelui că, dacă va câștiga domnia-sa alegeri prezidențiale, intenționează ca premierul să fie de la alt partid. E o chestiune publică, nu e vreo noutate. Cred că pentru sănătatea democrației e bine să se întâmple așa.

Perfect, dar cu cine va face PSD alianță la guvernare, având în vedere că Nicolae Ciucă, de exemplu, a spus că nu va mai semna niciodată o coaliție cu PSD?

Ştiţi, oamenii politici, am mai spus asta, trebuie ascultați și observați în perioada extra-campaniei electorale. În campania electorală oamenii politici, mai ales cei care nu sunt stăpâni pe picioare, fac ce le spun  consultanții. Nicolae Ciucă este un astfel de om care înțelege puțin din lumea politică de astăzi. Un om care nu excelează nici în comunicare. Nu e un om cu o minte sclipitoare, iertați-mă, dar ăsta e adevărul. El are consultanţi care-i spun ce să spună. Nu trebuie să luăm de bun tot ceea ce spun candidaţii în campania electorală. Gândiți-vă la faptul că Nicolae Ciucă spunea acum 5 ani că nu va face niciodată politică. Dar uite că face politică! Haideți să vedem ce hotărăsc românii. Asta e o chestiune la care mă întorc de fiecare dată. Ne vom revedea pe 2 decembrie dimineața, după ce vom fi numărat voturile la alegerile parlamentare. Vom ști fiecare partid cât are și de acolo încolo vom putea purta negocierile. Și nu trebuie dat la o parte faptul că există alegeri prezidențiale după o săptămână. Se vor face majorități, inclusiv în această cheie.

E posibilă şi o alianţă PSD-USR?

În politică e bine să nu excluzi niciun fel de scenariu. Nu voi fi eu cel care va hotărî forma de guvernare, majoritatea parlamentară…

Dar sunteţi unul din liderii partidului. Cel puţin informal.

M-am retras de la nivel central. Am fost președintele Camerei și evident că eram în acel grup care lua deciziile importante și participam la ședințele coaliției. Acum mă pregătesc să preiau Consiliul Județean, mă voi preocupa de problemele județului, voi încerca să colaborez cu toate forțele politice și am început deja asta în folosul acestui județ și al municipiului Timișoara. Nu voi izola, repet cred că a 3-a a 4-a oară, administrația Fritz sub nicio formă.

Senzația mea este că se dorește o majoritate în Cosniliul Local formată exclusiv din USR

Există o restanță la nivel local în formarea unei majorități la Consiliul Local Timişoara Cum vedeți lucrurile acolo?

Păi, senzația mea este că se dorește o majoritate formată exclusiv din USR. Știți, spuneați mai devreme că Dominic Fritz spune că PDS e periculos când are toată puterea. Orice partid e periculos când are toată puterea. Deci e și USR în ecuație. I-aș recomanda ceva lui Dominic Fritz. Când câștigi alegerile de primar sau de președinte al Consiliul Județean, ai această legitimitate sau să spun alonjă dacă doriți, de a putea să-ți negociezi o anumită majoritate conjuncturală pentru votul pe vicepreședinți, respectiv viceprimari. Pentru că rezultatul votului îți conferă acest avantaj, ascendent asupra celorlalți de a putea să faci acesdt lucru. Prin urmare, nu e exclus ca USR-ul lui Dominic Fritz să poată obține doi viceprimari la Timișoara. Dar, repet, orice partid este periculos când are toată puterea, nu mai are senzori și stimuli care să-l tragă de mânecă atunci când greșește și e foarte important să ai o opoziție puternică care să-ți poată spune unde greșești. Dar în același timp e nevoie de o majoritate timp de 4 ani. Nu doar de o majoritate pentru alegerea viceprimarilor. Eu vă spun că, în acest moment am mai multe oferte să avem doi vicepreședinți de la PSD la Consiliul Judeţean și am respins categoric din start fiecare propunere în acest sens. Am avea o victorie de etapă, spunem că ne-a ieșit totul, după care nu putem implementa poate niciun proiect, pentru că vom depinde de cei care nu se simt parte a guvernării locale. Atfel trebuie negociat fiecare punct, fiecare proiect, pentru că oamenii politici sunt cinici, uneori au dorința de a nu se dezvolta nimic. Am avut astfel de oameni în permanență. Mai bine să nu se facă nimic decât să facă Simonis sau Fritz. Prin urmare, cred că ar fi o greșeală strategică să nu se găsească o formulă de guvernare care să asigure o majoritate largă atât la Consiliul Judeţean, unde am închis-o, respingând, așa cum spuneam, propunerea de-a avea doi vicepreședinți de la PSD, cât şi la Primăria Timişoara. Fiecare doarme după cum își așterne. Eu n-am niciun fel de disperare să intru într-o formă de guvernare. Dar, suntem dispuşi să o facem.

În ce relație mai sunteți cu Dominic Friză? Negociați pentru formarea unei majorități?

Nu negociem. Am avut câteva contacte, discuții. Mai degrabă n-am vorbit de majorități la Consiliul Local, pentru că nici măcar n-am intrat în mandate. Am discutat într-adevăr de câteva priorități.

Indiferent de decizia lui Fritz, nu voi sabota niciun fel de proiect benefic pentru Timiș

Vă împiedică această campanie electorală pentru  parlamentare ca să luați o decizie până atunci și totul se va muta după?

Pe mine nu mă împiedică. Eu sunt un tip asumat. Eu nu cred că războaiele naționale între liderii partidelor noastre, între diferite facțiuni în fiecare partid trebuie să impacteze nevoie de-a dezvolta județul nostru și municipiul Timișoara. Prin urmare, nu voi ține cont de niciun fel de recomandare națională ca să fie foarte clar. Eu am autonomia necesară implementării proiectelor pe care doresc și a constitui majorității pe care o doresc și pe care o cred eficientă și utilă județului nostru. Nici n-am primit recomandări, dar nici nu şi-ar permite nimeni să-mi facă, pentru că nu accept astfel de directive. Discut cu Dominic Fritz. În prima săptămână după ce depun jurământul voi dori să avem un contact oficial, pentru a discuta despre ce putem face din punct de vedere administrativ, sunt multe obiective care pot fi făcute cu sprijinul Primăriei Timișoara, pot fi impulsionate sau blocate de o minte înghesuită. Și mi-aș dori să găsim soluții și investiții pe care le putem face împreună pentru a da acel semnal care e necesar nu doar mediului de afaceri, ci şi mediului politic, de coeziune și de unitate în jurul ideilor principale benefice acestui județ și oraș. Investiții de care depindem cu toții. De exemplu, dotarea cu aparatură medicală a Spitalului de Copii. Un spital al Primăriei Timișoara va primi de la Guvern 20 de milioane de euro, bani pe care Timișoara, 10 ani de acum înainte, nu-i avea ca să plătească aparatura. N-a contat că e primar Fritz. Banii trebuie să ajungă, pentru că și copiii mei și copiii lui Dominic şi copiii dumneavoastră, în cazul în care – Doamne ferește! – e nevoie să mergem în spital, mergem la acest spital. Prin urmare, să vedem unde putem colabora, unde nu putem colabora…

Într-un recent interviu pe care l-am luat lui Dominic Fritz părea destul de deschis unei alianţe administrative USR-PSD.

Să spun că n-am văzut acea deschidere. Recunosc că eu sunt un tip pragmatic și nu-s nici sceptic, nici optimist. Neavând o discuție concretă, nu vreau să mă aventurez în supoziţii. Trebuie să vorbim un lucru. Timișoara are 27 de consilieri, dintre care USR are 13, deci aproape jumătate plus unu. Le lipsește un consilier ca să fie jumătate plus unul. Prin urmare cred că un viceprimar ar trebui să vină din partea USR, din partea echipei Fritz. Ceilalți 14 s-ar putea să se unească. Eu nu voi participa, așa cum spuneam, la un astfel de demers care să izoleze administrația, pentru că n-ar fi benefic nici pentru județ și nici pentru Timișoara. Dominic Fritz are tentația oricărui începător în politică, de-a avea toată puterea și a avea totul. Sau poate gândi pe termen mediu și lung ca să nu pățească ca în 2020 când a făcut o alianță care a scârțâit prin toți porii. S-a vorbit puțin despre asta. În ultimii 2 ani, 2 ani şi jumătate, Consiliul Local a trecut proiecte aproape exclusiv cu voturile consilierilor locali PSD. N-am așteptat mulțumire pentru asta, pentru că era rolul nostru să votăm și să știți că a fost complicat să-mi conving colegii. Cum va fi complicat să le explic că va trebui să votăm un viceprimar de la USR, pentru că cred că în democrație e important să ne uităm și la votul oamenilor. Cum partidul care a dat 13 din 27 în consiliu să n-aibă viceprimar? Al doilea viceprimar trebuie să fie obiectul unei negocieri între partidul care a câștigat alegerile, respectiv USR, și celelalte forțe politice din Consiliul Local. Vă garantez că indiferent de decizia administrației Fritz, nu voi sabota niciun fel de proiect benefic pentru județul Timiș. Dar nefiind parte a administrației Frez, va trebui să cumpănim mai atent și să justifice mult mai clar fiecare investiție pe care o face, așa cum o să fac și eu la Consiliul Județean. Veți vedea că va exista transparență maximă. Vom comunica toate proiectele importante, vom avea transparență pe ceea înseamnă cheltuieli, tot ce înseamnă eficiență. Şi vom asuma erorile acolo unde ele vor exista.

O ultimă întrebare. Sunteţi sau veţi ajunge un baron local?

Conte, că am şcoală şi cărţi citite! Ca să vă răspund în spirit de glumă. Voi fi însă un preşedinte demn de judeţul european care este Timişul, iar aici nu au loc baronii.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

4 comentarii pentru acest articol

gigiUK a spus: (noiembrie 1st, 2024 at 08:16 )

s-a înrudit cu famiglia Conte, din Italia? Tare! (era și timpul, la câte afinități…)

NEW a spus: (noiembrie 1st, 2024 at 08:58 )

Teoria zice ca daca un post ocupat de un ales se vacanteaza se organizeaza alegeri. Practica promovata de PSD prevede interimate pana la pastele cailor. Pentru ca nu poti organiza campanie electorala serioasa pentru alegeri partiale, si ar vedea lumea ce scor penibil au in absenta pomanagelilor.

Zdreanță a spus: (noiembrie 1st, 2024 at 10:30 )

Simonis nu este prost,periplu prin capitala României a fost util pentru a acumula experiență.Baronii locali sunt și în timiș dar nu au avut de a face cu publicitatea,preferând anonimatul prin promovarea altor fațade pe post de săgeți.Puterea și opoziția fac ce știu mai bine,mimează democrația.

Daniel a spus: (noiembrie 1st, 2024 at 12:15 )

Promisiuni de transparență și cumpătarea a cheltuielii banului public tot au mai fost iar acum nu le mai crede nimeni. Mai bine nu ar face coaliție și atunci primarul și președintele consiliului județean ar trebui să justifice mai în detaliu cheltuielile, pentru că altfel va fi o prăduire a bugetului orașului cât și a județului cum nu a mai fost că doar nu declară nimeni că vrea să devină baron local și să dispună de fonduri după bunul plac.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis cere dezbatere cu participarea tuturor părților implicate pe proiectul taxelor și impozitelor locale

Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, cere un dialog politic real pe tema impozitelor și taxelor locale. Trebuie ca reprezentanții tuturor părților să participe la dezbaterea pe această temă. Joi seara, proiectul taxelor și impozitelor locale pe 2025 la Timișoara a picat la votul din Consiliul Local, după ce nu a atras destule sufragii pro pentru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis cere dezbatere cu participarea tuturor părților implicate pe proiectul taxelor și impozitelor locale
dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

SCM Timișoara, meci de gală la ultima apariție pe parchetul propriu în 2024

SCM winsed.swiss Timișoara întâlnește campioana, U-BT Cluj-Napoca, în ultimul meci al anului 2024, la sala Constantin Jude. Alb-violeții vin după două succese în deplasare. Timișoara s-a impus pe terenul formației Steaua București (70-57), în Liga Națională, și în sala din Giulești, 77-72 cu Rapid București. Acest din urmă meci le-a adus calificarea în turneul final,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Timișoara, meci de gală la ultima apariție pe parchetul propriu în 2024
isho.ro

Social vezi arhiva Social

TIR în flăcări pe Calea Aradului! Ce s-a întâmplat/FOTO

Imagini care pot provoca un şoc emoţional! Un TIR în flăcări, chiar dacă la ora imortalizării acestor fotografii, în jur de 17.45, în Timişoara plouă torenţial. TIR-ul se află pe strada Grigore Alexandrescu, aproape de Calea Aradului. Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit şi din fericire nu există victime, şoferul ieşind repede din TIR....
Citeşte tot articolul Citeste articolul TIR în flăcări pe Calea Aradului! Ce s-a întâmplat/FOTO
Muzeul National al Banatului
No More Bad Gifts

Economic vezi arhiva Economic

Prețurile la serviciile de apă și canal rămân neschimbate anul viitor la Timișoara

Tarifele practicate la Timișoara pentru prestarea serviciilor de apă și canal sunt sub media europeană și scumpiri semnificative nu sunt previzionate în următorii ani. De la 1 ianuarie vor intra în vigoare prețuri noi la serviciile Aquatim, dar și așa prețurile nu vor afecta semnificativ bugetul famiiilor. La nivel european, cheltuielile realizate pentru apă și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prețurile la serviciile de apă și canal rămân neschimbate anul viitor la Timișoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Imagini care pot provoca un şoc emoţional! Un TIR în flăcări, chiar dacă la ora imortalizării acestor fotografii, în jur de 17.45, în Timişoara plouă torenţial. TIR-ul se află pe strada Grigore Alexandrescu, aproape de Calea Aradului. Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit şi din fericire nu există victime, şoferul ieşind repede din TIR....
Citeşte tot articolul Citeste articolul TIR în flăcări pe Calea Aradului! Ce s-a întâmplat/FOTO
Primarul Dominic Fritz a declarat că intenţionează să discute cu toţi liderii politici ai partidelor care sunt reaprezentate în Consiliul Local, pentru a găsi o soluţie la proiectul privind taxele şi impozitele pentru anul 2025. Proiectul va intra din nou pe masa consilierilor locali luni, 23 decembrie, după ce joi a căzut la vot. Proiectul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul Fritz vrea să discute cu liderii politici soluţii pentru trecerea proiectului privind noile taxe şi impozite
La momentul nepotrivit în locul nepotrivit. Un bărbat în vârstă de 65 de ani, a condus un autoturism pe DJ 681 dinspre Gladna Montană spre Drăgșinești, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a ieșit înafara părții carosabile, răsturnându-se. În urma impactului a rezultat decesul unui pasager din autoturism,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A murit nevinovat într-un accident pe care nu l-a provocat
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au documentat activitatea infracțională a două persoane, cu vârste de 43 și 70 de ani (membre ale aceleiași familii), pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc. Din cercetările efectuate...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prinși în flagrant cu kilograme de „iarbă” la ei
Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, cere un dialog politic real pe tema impozitelor și taxelor locale. Trebuie ca reprezentanții tuturor părților să participe la dezbaterea pe această temă. Joi seara, proiectul taxelor și impozitelor locale pe 2025 la Timișoara a picat la votul din Consiliul Local, după ce nu a atras destule sufragii pro pentru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis cere dezbatere cu participarea tuturor părților implicate pe proiectul taxelor și impozitelor locale
Muncitorii clujenilor de la ARL au plecat în concediul de iarnă de pe șantierul noului drum de legătură DN 69 Timișoara – Arad cu autostrada A1. A fost ultima săptămână de muncă din acest an pe șantier, el lasă lucrările la un stadiu de realizare de aproape 40%.  În ciuda umidității ridicate din sezonul de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Șantierul noului drum de legătură Timișoara – A1 se închide în acest an la 40% din total realizat/FOTO
Administrația Bazinală de Apă Banat a avut un an cu numeroase investiții realizate pentru buna gospodărire a apelor din zona de vest a României. Seceta a pus mari probleme în gestionarea resurselor de apă, cele mai mari au fost în acele zone unde nu există legături între zonele cu acumulări care nu sunt legate cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul ABA Banat a realizat investiții de multe milioane de lei în gestionarea apelor din zonă și pregătește altele similare în 2025
SCM winsed.swiss Timișoara întâlnește campioana, U-BT Cluj-Napoca, în ultimul meci al anului 2024, la sala Constantin Jude. Alb-violeții vin după două succese în deplasare. Timișoara s-a impus pe terenul formației Steaua București (70-57), în Liga Națională, și în sala din Giulești, 77-72 cu Rapid București. Acest din urmă meci le-a adus calificarea în turneul final,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Timișoara, meci de gală la ultima apariție pe parchetul propriu în 2024
Rata șomajului se menține în județul Timiș peste unu la sută, fiind în creștere nesemnificativă. Luna noiembrie se încheie cu o rată a șomajului de 1,09% față de 1,06% în octombrie, anunță Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș. La sfârșitul lunii noiembrie, rata șomajului a fost de 1,09%, fiind înregistrat un total de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rata șomajului din Timiș rămâne peste unu la sută
Lugojul va beneficia de 13 milioane de euro, fonduri europene în cea mai mare parte, pentru un parc nou, reabilitarea a alte patru parcuri, dar și infrastructură modernizată. Două noi contracte de finanțare prin Programul Regional Vest 2021-2027 au fost semnate astăzi de reprezentanții Primăriei Lugoj și cei ai ADR Vest. Primul proiect, „Creșterea calității...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Municipalitatea din Lugoj și ADR Vest au semnat două contracte de finanțare cu fonduri europene, în valoare de 13 milioane de euro
Top