Înălţarea Sfintei Cruci, cea mai veche dintre sărbătorile creştine, este singura cu post aspru şi rugăciune care apare atât în calendarul ortodox şi greco-catolic, cât şi în cel latin. Ea aduce aminte de patimile şi moartea Mântuitorului pe Golgota, crucea devenind un simbol al victoriei asupra morţii şi păcatului.
Sfânta Maria Mică, hotarul dintre vară și toamnă
În fiecare an, pe 8 septembrie, creştinii celebrează Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică. Sărbătoarea marchează hotarul astronomic dintre vară şi toamnă și este prima mare sărbătoare din anul bisericesc. Fecioara Maria are nu mai puțin de nouă zile de pomenire.
La Timisoara porneste Marsul pentru viața. Mesaje antiavort pe strazile orasului
Marșul pentru viață se va desfășura la Timișoara, sâmbătă, 24 martie. Reprezentanți ai diferitelor confesiuni vor mărșălui pe străzile urbei de pe Bega pentru viață, într-o manifestare care spune „nu” avortului.
Marsul Invierii porneste din nou la Timisoara
Cea de-a doua zi de Paște va scoate, din nou, în plimbare pe străzile Timișoarei câteva sute de creștini. Aceștia vor participa la ediția cu numărul 26 a Marșului Învierii, organizat de Asociația Evanghelistică și de Caritate „Isus Speranța României”, alături de bisericile creștine din Timișoara.
Mare sarbatoare crestina: Sfintii Imparati Constantin si Elena
În fiecare an, pe 21 mai, creștinii îi sărbatoresc pe Sfinții împărați Constantin și Elena. Datorită celor doi, creștinismul a devenit religie permisă, jertfele sângeroase au fost interzise, iar duminica a fost stabilită zi de odihnă în Imperiul Roman. Peste 1,7 milioane de români își sărbătoresc în această zi onomastica.
Schimbarea la Fata
Creștinii sărbătoresc, pe 6 august, Schimbarea la Față, una dintre cele mai mari sărbători religioase. În această zi, apostolii s-au convins că Iisus nu este doar un prooroc al lui Dumnezeu, ci însuși fiul lui Dumnezeu.
Sarbatoarea Rusaliilor
Pe 12 iunie, creștinii sărbătoresc Pogorârea Sfântului Duh sau Rusaliile, una dintre cele mai importante sărbători creştine. Duminica Cincizecimii sau a Pogorârii Sfântului Duh, numită în popor şi Duminica mare, se celebrează întotdeauna la zece zile după Înălţare sau la 50 de zile după Paşti.