Timișoara are, de jumătate de an, un imn oficial, dar acesta nu a fost folosit niciodată. Nu o piesă compusă special, ci una care are deja greutate: cunoscuta și expresiva „Timișoara”, compusă, în decembrie 1989, de Ilie Stepan, pe versurile lui Marian Odangiu. Consilierii locali ar trebui să voteze și un regulament de folosire a imnului.
„Timisoara”, de la Pro Musica, este imnul oficial al Timisoarei
După mai bine de an și jumătate de căutări, Timișoara va avea, în sfârșit, un imn. Nu o piesă compusă special pentru asta, ci una care are deja greutate. Este vorba despre cunoscuta și expresiva „Timișoara”, compusă, în decembrie 1989, de Ilie Stepan, pe versurile lui Marian Odangiu.
Imnul Timisoarei se plateste „pausal”, cu 25.000 de lei
Consilierii locali sunt de acord ca Timișoara să aibă un imn, pentru care primăria va plăti, în cele din urmă, 25.000 de lei, mai mult decât dublu față de suma propusă inițial. Singurul care a comentat a fost Florin Bîrsășteanu, care a reclamat sistemul „Mamaia” de desemnare a imnului.
Se cauta imn pentru Timisoara, primaria da 10.000 de lei
La propunerea unui consilier local PDL, în plenul de marți după-amiază va fi votată o hotărâre care dă liber organizării unui concurs pentru desemnarea unui imn al Timișoarei. Compozitorul va primi 10.000 de lei și va trebui să cedeze municipalității toate drepturile asupra operei sale.
Inna face imnul Timisoarei!
„Ziaristul de terasă” e genul de jurnalist total neproductiv, care habar n-are să transcrie corect o frază. E veșnic cârcotaș, un pic șefuleț și mare trântor fiindcă trăiește pe spatele ziariștilor care muncesc. „Stă la o terasă sau alta și mai culege din zbor ce se bârfește prin zonă”, nefăcând altceva decât să modifice titlurile de bun simț ale ziariștilor truditori, așa cum bine a observat dl primar Nicolae Robu (căruia îi mulțumim pe această cale fiindcă ne-a dat ideea unei noi rubrici).