Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului este sărbătorită pe 8 septembrie, conform calendar ortodox 2022. Sărbătoarea Sfânta Maria Mică aduce cu sine o serie de obiceiuri şi tradiţii. Iată care sunt cele mai populare! Sfânta Maria Mică este prima sărbătoare din cursul anului bisericesc, început de la 1 septembrie. Este cea mai mare sărbătoare…
Sfanta Maria Mica, Nasterea Maicii Domnului
Nașterea Maicii Domnului, prăznuită pe 8 septembrie, este prima mare sărbătoare din anul bisericesc. Datorită Fecioarei Maria, Fiul lui Dumnezeu S-a întrupat, a biruit moartea și a dăruit oamenilor viața veșnică în Împărăția Cerurilor. Maica Domnului are nouă zile de pomenire în calendarul bisericesc.
Sfanta Maria Mica, inceputul toamnei
În fiecare an, pe 8 septembrie, creştinii celebrează Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică. Sărbătoarea marchează hotarul astronomic dintre vară şi toamnă și este prima mare sărbătoare din anul bisericesc. Fecioara Maria are nu mai puțin de nouă zile de pomenire.
Nasterea Maicii Domnului, Sfanta Maria Mica
Nașterea Maicii Domnului este prăznuită pe 8 septembrie, fiind prima mare sărbătoare din anul bisericesc. Datorită Fecioarei Maria, Fiul lui Dumnezeu S-a întrupat, a biruit moartea și a dăruit oamenilor viața veșnică în Împărăția Cerurilor. Maica Domnului are nu mai puțin de nouă zile de pomenire în calendarul bisericesc.
Nasterea Maicii Domnului, Sfanta Maria Mica
Nașterea Maicii Domnului este prima mare sărbătoare din cursul anului bisericesc care a început la 1 septembrie. De Sfânta Maria Mică, credincioşii merg la biserică, pentru a asculta slujba şi pentru a se închina la icoana Maicii Domnului. Naşterea Maicii Domnului (8 septembrie), Intrarea în biserică (21 noiembrie), Buna Vestire (25 martie) şi Adormirea Maicii Domnului (15 august) sunt cele patru mari sărbători creştine închinate Sfintei Fecioare Maria.