Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional al Păturatei va avea loc la Ciacova, în 1 iunie. Cei care vor să descopere gustul autentic al păturatei pe crumpi, o pot face din plin. Păturata pe crumpi se prepară în satele din apropiere de Ciacova de când în zonă au ajuns primii șvabi. O altă denumire…
Oalele au clocotit la Ciacova. Păturata pe crumpi, așteptată de mulți pofticioși… curioși / FOTO
La Ciacova, la aproximativ 30 de kilometri de Timișoara, a avut loc, sâmbătă seara, prima ediție a Festivalului Păturatei. Totul a stat sub amenințarea ploii, dar asta nu i-a împiedicat pe participanți să stea la rând minute bune ca să prindă o porție de păturată.
Invitație pentru pofticioși: Festivalul Păturatei de la Ciacova. Veniți să descoperiți o altă tradiție culinară din Banat
Păturata pe crumpi se prepară în satele din apropiere de Ciacova de când în zonă au ajuns primii șvabi. E o mâncare mult mai puțin populară decât tocănițele și papricașurile, dar acum are și ea un festival. Dacă vreți să vedeți cu ce se… mănâncă, haideți sâmbătă în piața centrală din Ciacova.
Păturata pe crumpi are festival. Premieră de început de vară, la Ciacova
Nu e una dintre rețelele de fițe, care să fi făcut pasul spre restaurantele cu pretenții, dar, spun localnicii, e delicioasă și foarte ușor de preparat. Păturata pe crumpi, adusă în zona Banatului de pustă de coloniștii șvabi, e încă preparată în gospodăriile din zona Ciacova. La început de iunie veți putea testa chiar voi această mâncare interesantă.