Polițiștii Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase și cei ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au continuat activitățile de prevenire și combatere a încălcărilor legislației instituite pentru protecția mediului, în județul Timiș. Astfel, miercuri, 12 octombrie, polițiștii Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase și cei ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului…
Întrerupere la apă caldă pe mai multe străzi din Timişoara, luni, 12 septembrie
În vederea executării de lucrări aferente proiectului „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană Etapa II”, se va întrerupe furnizarea apei calde de consum în ziua de luni, 12.09.2022, de la ora…
CCIA Timiş aşteaptă în continuare proiectele tinerilor din domeniul protecţiei mediului la o nouă ediţie a ClimateLaunchPad
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener official în România al EIT Climate-KIC, îi aşteaptă pe tineri să aplice cu idei inovatoare pentru un loc în marea finală a competiției globale ClimateLaunchPad, cea mai mare competiție de idei inovatoare “prietenoase cu mediu”. Data limită de depunere a proiectelor este 1 iunie.…
Nu ardeţi miriștile şi resturile vegetale pentru că poluaţi mediul. Primăria anunţă amenzi semnificative
Primăria Timişoara se supune recomandărilor lansate de Garda de Mediu şi avertizează oamenii să nu incendieze miriştile, pentru că poluează mediul. Cei care o fac pot primi amenzi usturătoare. Printr-o adresă trimisă Primăriei Timişoara, Ministerul Mediului – Garda Naţională de Mediu- Comisariatul Județean Timiș, aduce la cunoştinţă faptul că în județul Timiș sunt semnalate frecvent…
Particulele în suspensie sunt cea mai mare problemă din aerul Timişoarei. Acesta nu e chiar unul perfect
În ciuda asigurărilor date de primarul Nicolae Robu privind calitatea aerului respirat în oraş, aceasta nu este chiar cea mai bună. Interesant, cea mai mare problemă nu sunt marile fabric, ci particulele în suspensie din atmosferă, produse atât de industrie, dar şi de traficul auto.
Recensamant la lupi si ursi, ca sa se stie exact ce se poate vana
Agenția pentru Protecția Mediului Timiș va număra, în următoarea perioadă, animalele din speciile strict protejate. Este vorba despre urși bruni, lupi, râși sau pisici sălbatice. „Recensământul” e necesar pentru a se putea evalua starea faunei și florei sălbatice din județul Timiș.