Particulele în suspensie sunt cea mai mare problemă din aerul Timişoarei. Acesta nu e chiar unul perfect

poluare

poluare

În ciuda asigurărilor date de primarul Nicolae Robu privind calitatea aerului respirat în oraş, aceasta nu este chiar cea mai bună. Interesant, cea mai mare problemă nu sunt marile fabrici, ci particulele în suspensie din atmosferă, produse atât de industrie, dar şi de traficul auto sau de încălzirea locuințelor.

De câteva săptămâni există dispute între Prefectura Timiş, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Garda de Mediu, pe de o parte, respectiv primarul Nicolae Robu, pe de altă parte, motivul fiind poluarea produsă în oraş, respectiv calitatea aerului. Tema a fost abordată şi în cadrul Colegiului Prefectural de miercuri, atunci când prefectul Eva Andreaş a cerut informaţii legate de modul de monitorizare a parametrilor aerului din oraşul de pe Bega. De problemă se ocupă Agenţia pentru Protecţia Mediului şi nu Garda de Mediu, aşa cum debanat.ro a mai arătat, iar reprezentanţii APM au prezentat cum stă situaţia.

Aerul din Timişoara nu e unul toxic, dar nici ideal, cum e prezentat de edilul-şef. Cele mai mari probleme apar la indicatorul PN 10, adică particulele în suspensie, rezultate atât în urma activităţii industriale, dar şi a traficului auto. Monitorizarea aerului timişorean e permanentă, a confirmat APM, răspunzând întrebărilor lansate de Eva Andreaş, iar aceasta se face prin intermediul a cinci staţii de monitorizare, 24 de ore din 24, automat. Iar aceste staţii arată că situaţia nu e una excelentă. „Da, sunt depășiri la acești indicatori în Timișoara. Avem până în prezent depășiri în ceea ce privește particulele în suspensie PN 10”, au anunţat cei de la Mediu. Cele mai multe depăşiri au fost înregistrate la staţia automată din curtea liceului Carmen Sylva, aici limitele au fost depăşite de nouă ori, la staţia din Calea Aradului s-au depăşit indicatorii de opt ori, iar în Şagului de şase ori, mai spun cei de la APM.

Acuzaţi de primar că poluează, marile firme din Timişoara sunt autorizate, dar o bună parte din monitorizarea acestora este efectuată chiar de respectiva firmă. Conform autorizaţiei deţinute, acestea trebuie să efectueze periodic analizeze şi să transmit rezultatele la Agenţia Pentru Protecţia Mediului. Iar conform raportărilor efectuate, în acest an nu au fost constatate depăşiri ale indicatorilor standard de protecţie a mediului, au mai anunţat cei de la Mediu.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

nero a spus: (iulie 31st, 2019 at 16:04 )

Unde mai sunt celebrele 2-3 statii de purificare/filtrare a aerului. Au disparut complet, erau prin
P-ta Sf. Gheorghe, Calea Sagului.
S-au platit sute de mii de euro pentru acestea prin 2013-2014
?????

LidiaV a spus: (august 1st, 2019 at 01:24 )

În limba română, spre deosebire de engleză, nu e nevoie ca înaintea unui adjectiv să se pună „unul” sau „una”. Nu e prima oară când văd acest mod de exprimare aici. Iubiţi-vă limba, şi nu mai imitaţi alte limbi mai sărace decât a noastră, care de nevoie adaugă anumite cuvinte.

Calea Europeana a spus: (august 1st, 2019 at 17:16 )

-toate taxiurile să treacă pe GPL
-idem dubitele de marfa ce oras zilnic în oras
-identificati pe camere cei ce demarează in trombă la stop (când se triplează nivelul noxelor), precum în Germania
-interzisa staționarea cu motorul pornit (exceptând semafoarele)
-scutire de impozite ptr mașinile hibride, nu doar electrice și parcări preferențiale.
Cu aceste câteva măsuri la îndemână, practicate și de alte orașe europene scad noxele cu 10-20%

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

luptatori Heracle

Luptătorii de la Heracle Timişoara, în competiţie la Zagreb

Un nou examen european pentru luptătorii de greco-romane de la Heracle Timişoara. Elevii antrenorului Roman Zgardan vor participa sâmbătă la o competiţie organizată la Zagreb de federaţia de profil din Croaţia. Pe saltea se vor afla cadeţi (născuţi în perioada 2003-2005) şi sportivi sub 15 ani (născuţi în anii 2006-2007).
Citeşte tot articolul Citeste articolul Luptătorii de la Heracle Timişoara, în competiţie la Zagreb
iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social