Reprezentantul Curtii de Conturi, gura de oxigen pentru Ciuhandu & co: Asocierea cu Marian Iancu s-a facut legal

În procesul în care sunt trimiși în judecată Gheorghe Ciuhandu, Adrian Orza şi Ioan Cojocari, dar şi câţiva funcţionari publici, a fost audiat reprezentantul Curții de Conturi. Acesta și-a menținut poziția în privinţa legalităţii asocierii cu fostul club patronat de Marian Iancu. Ar putea fi aduși cu mandat Alfred Simonis și Traian Stoia.

Vergina Vedinaș, șeful departamentului juridic al Curții de Conturi de la București, a fost audiată în procesul legat de finanţarea clubului de fotbal Politehnica Timişoara. DNA i-a trimis în judecată pe fostul primar Gheorghe Ciuhandu şi pe foştii săi colaboratori Adrian Orza şi Ioan Cojocari, dar şi pe câţiva funcţionari publici din cadrul primăriei. „Am dat două note, la solicitarea colegilor auditori din Timiș. Îmi mențin opiniile, asocierea a fost făcută legal. Consiliul local are putere de decizie la nivel local și este obligat să susțină activitățile sportive. Conform principiului autonomiei locale, consiliul decide și primăria execută ce sporturi sunt susținute și cum. Legea permite și finanțarea cluburilor sportive de drept privat, indiferent de forma de organizare a acestora (SRL, SA), existând numeroase astfel de cazuri la nivel național”, a declarat Vedinaş.

Citește și: Ciuhandu, Cojocari si Orza, trimisi in judecata de DNA, pentru Poli! Nu sunt singurii

Șeful departamentului juridic al Curţii de Conturi Bucureşti a spus că nu ştie de ce colegii de la Camera de Conturi Timiş au hotărât că asocierea este ilegală. „Auditorii de la nivelul camerelor de conturi județene se bucură de independență în ceea ce privește auditurile pe care le efectuează. În auditurile lor, de regulă, țin cont de punctele de vedere ale Departamentului Juridic și de deciziile plenului Curții de Conturi. Toate auditurile verifică în primul rând legalitatea actului. Nu știu de ce la trei controale s-a zis că asocierea este legală și la al patrulea că nu ar fi, depinde de tematica controlului. Pe baza actelor puse la dispoziție de colegii din Timiș, noi am apreciat că nu sunt constituite elementele unei infracțiuni de natură penală, nici în ceea ce privește asocierea, nici în ceea ce privește execuția contractului (plățile către club și documentele aduse de club pentru justificarea banilor)”, a mai afirmat Vergina Vedinaș.

Noi, la departamentul juridic al Curții de Conturi, nu avem procurori, avem 30 de specialiști și experți. Părerea acestora, pe care mi-am asumat-o sub semnătură, a fost că totul este legal. Nu știu cum gândește un procuror un astfel de situații.
Vergina Vedinaş, șeful departamentul juridic, Curtea de Conturi

În altă ordine de idei, în faţa instanţei ar fi trebuit să apară, în calitate de martori, şi Alfred Simonis, fost consilier local, în prezent deputat PSD, și Traian Stoia, fost viceprimar. Niciunul dintre cei doi social-democrați nu s-a prezentat însă. În aceste condiţii, Simonis şi Stoia au toate şansele să vină la următoarea înfăţişare cu mandate de aducere.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

20 comentarii pentru acest articol

Truti a spus: (februarie 14th, 2017 at 10:29 )

Ceea ce se intampla cu acest caz e o aberatie a justitiei. Daca e adevarat ca cei de la Curtea de Conturi Bucuresti au spus in trei randuri ca asocierea dintre clubul de fotbal si primarie, atunci avem de a face cu un evident abuz al justitiei, ceea ce nu e chiar normal.

INO a spus: (februarie 14th, 2017 at 13:59 )

BOY’S!VĂD CĂCI NU SA ÎNȚELES ÎNCĂ!NU ASOCIEREA ESTE PROBLEMA!!CI DUPĂ ACEEA BANII AU AJUNS ÎN ALTE BUZUNARE AICI ESTE PROBLEMA DRAGI TOVARĂȘI ȘI PRECENI!!A HA!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

sam a spus: (februarie 14th, 2017 at 14:05 )

doamna vergina trebuia sa se consulte cu av obarsanu si sa nu mai declare prostii in fata instantei….e bine totusi cacurtea de conturii si ilustra av obarsanu au puncte de vedere comune in cazul asc poli tm

Dinu a spus: (februarie 14th, 2017 at 15:26 )

@sam
Poate imi spui si mie ce o recomanda pe doamna Obarsanu ca trebuie sa se consulte cu ea c ei de la Curtea de Conturi Bucuresti?

@Dinu a spus: (februarie 14th, 2017 at 16:42 )

av. obirsanu nu are dreptul sa vorbeasca prostii in timpul liber si sa dea interviuri la presallert? are, dar partea proasta nu e faptul ca ea vorbeste timpenii, ci grav e ca denuntul ei aiuristic blocheaza un club de fotbal ani de zile. aici Robu are dreptate cind zice ca nu poate sa astepte luni de zile cu plata pina se hotareste care dintre auditori din ACEEASI institutie are sau nu are dreptate. CC e o institutie a statului nu un club de dezbateri. uluitor.

Sorin Aradean a spus: (februarie 14th, 2017 at 23:13 )

Ceea ce e cu adevarat hilar, este indepedenta peste niste limite a auditorilor locali, a caror rezolutii (urmare a abordarilor neunitare pe plan republican), iti lasa senzatia ca nu fac parte din aceeasi institutie, ca nu se subordoneaza unei structuri piramidale, in care aceleasi spete de audit ar trebui intelese in acelasi mod, de la Tulcea la Timisoara si de la Giurgiu la Satu Mare.

Av Obirsanu Carmen a spus: (februarie 14th, 2017 at 23:38 )

Ce nu vreti sa intelegeti este faptul ca dosarul penal nu vizeaza strict actul de asociere ci modul ilicit ,abuziv in care s-a gestionat banul public.

@Av Obirsanu Carmen a spus: (februarie 14th, 2017 at 23:46 )

scumpi, ne-ai umplut cu timpenii doi ani de zile cu aberatiile astea. lasa ne, te rog eu…

Voin a spus: (februarie 15th, 2017 at 06:47 )

Si daca Obarsanu are dreptate?

dan a spus: (februarie 15th, 2017 at 07:55 )

pt mine este clar, cei de la bucuresti spun ca a fost ok, iar cei de la timisoara (curtea de conturi) spun ca este ilegal, atunci vinovat este functionarul de la timisoara, nu procurorul care a intocmit dosarul pe cele mentionate de cei din timisoara. Tare cred ca cineva din Timisoara a dorit sa bage strimbe, iar acum se continua si cu actuala echipa, in alte locuri se poate finanta la noi nu? oare ilie sirbu ce zice?

Haralambie a spus: (februarie 15th, 2017 at 08:40 )

Doar la noi se poate intampla asa ceva! Cum e posibil ca cei de la Curtea de Conturi Bucuresti sa spuna de trei ori ca asocierea e ok, iar cei de la Timisoara sa faca ceva pe deciziile lor? Vad ca doamna Obarsanu spune ca nu despre asociere e vorba. Pai cum sa nu d\fie vorba despre asta, doamna draga? La CJT cum a fost? La fel, daca nu stiati. Numai ca acolo a mai fost si altceva, dar vas las pe dumneavoastra sa aflati mai multe. Oricum ceea ce se intampla cu finantarea sportului e grav. Efectele se vor vedea in ani, cand vom deveni o societate in care obezii vor fi majoritari. Cine stie, poate se vor face toti avocati sau se vor angaja la Curtea de Conturi.

birlic a spus: (februarie 15th, 2017 at 09:33 )

asa se intampla cand seful auditorului nu stie meserie ,poate auditorul sa aiba parerea lui ,dar seful daca stie carte argumenteaza legal prin aviz favorabil sau nu a Raportului de Audit si sa terminat ,nu puneti pe drumuri atatea oameni si nu numai pe drumuri ci si dupa gratii si sa ramai gol pusca ,fara casa si… E bine sa la dai de lucru la avocati ,dar parca sau cam inmultit si carte mai putina ,mai mult relatii sus puse ,daca pica ,bine inteles.

blue a spus: (februarie 15th, 2017 at 09:40 )

Legea spune clar ca nu poti sponsoriza societati comerciale. Si asta nu are nicio treaba cu asocierea de care se discuta.

@blue a spus: (februarie 15th, 2017 at 09:45 )

Baiete, tu esti prost sau te prefaci. Studiaza legea cu atentie si vei vedea ca mananci cacat cu lopata.

blue a spus: (februarie 15th, 2017 at 10:00 )

Postul de mai sus arata inca o data ca fanii Recas sunt de or prostie rara …

Av Obirsanu Carmen a spus: (februarie 15th, 2017 at 12:41 )

V-as dori sa aveti acces la dosar ca sa vedeti cum s-au cheltuit finantele publice. Va cruciti sa vedeti cum au fost aruncati pe fereastra bani pentru interese meschine:cazari la hotel pentru cine vrea si nu vrea, deplasari cu avionul pe toate rutele, etc.
Daca printre comentatorii de mai sus se afla si protestanti din Pta Operei vreau sa va intreb :Mai sustineti jos coruptia?
Eu nu am mers in piata cu pancarde ci am actionat in mod corect, solicitind Parchetului sa faca cercetari.Si ati vazut unde s-a ajuns.

Dragan a spus: (februarie 15th, 2017 at 14:34 )

Doamna Obarsanu, si cu ce ati fi vrut sa mearga jucatorii in deplasari? Pe jos? Sau sa doarma in parc? Hai sa fim seriosi, dumneavoastra aveti o problema cu Ciuhandu si, din cauza acestei probleme, ati facut o tampenie. Ma mir ca nu va crapa obrazul de rusine. Apropo, prietenul Dorobantu e bine, sanatos?

Av Obirsanu Carmen a spus: (februarie 15th, 2017 at 15:11 )

Domnule Dragan vi se pare normal ca niste indivizi sa se plimbe pe bani publici cu avionul?
Nu numai fotbalistii se plimbau cu avionul ci oricare care avea trecere la cei implicati in afacere.
Si eu platesc taxe catre Primarie si nu sint de acord ca din banii mei sa se plateasca salarii de mii de euro unor asemenea indivizi.
Daca vreti echipa de fotbal platiti-o voi din banii vostri eu nu sint de acord.
As vrea sa vad o persoana care slabeste uitindu-se cum alearga fotbalistii pe stadion
Legea permite a se cheltui din bani publici pentru competitii sportive de masa si nu pentru ceea ce vor hotii.
Nu pot sa inteleg cita prostie poate avea un om in cap ca sa doreasca sa fie furat.
Treziti-va oameni buni la realitate !

sam a spus: (februarie 16th, 2017 at 11:15 )

av obarsanu nu plateste doar taxe locale …….investitia facuta de ponta in stadionul de la tg jiu nu a deranjat-o

soso a spus: (februarie 19th, 2017 at 09:47 )

cu declaratiile doamnei verginica de la curtea de conturi bucuresti date in procesul primariei timisoara ce faceti domnilor judecatori?in prima instanta cei de la cjt (aceeasi problema ca si la primaria tm) au fost condamnati o parte din cei acuzati in acest proces.cine plateste pentru vietiile distruse ale celor doi achitati de la cjt(pepa daniela si petru borza).

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis si Nicolae Robu

Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a organizat a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea s-a desfăşurat în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei în zilele de 15-16 martie. În cadrul eforturilor continue de promovare a educației ecologice și a conectării tinerei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 500 de tineri voluntari au plantat peste 2.500 de puieți, la a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară”, organizată de ADID
Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Căutat de câteva zile, fără succes. Dacă îl recunoaşteţi pe biclist anunţaţi la 112. În data de 14 martie, în jurul orei 16:27, un participant la trafic în calitate de biciclist se deplasa pe Splaiul Tudor Vladimirescu dinspre strada Miron Costin înspre bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, pe pista destinată bicicliștilor, iar la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii caută un biciclist care a accidentat un pieton şi a fugit de la faţa locului
Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto
Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Digi 24 că, indiferent dacă vor exista candidați comuni sau proprii, cele două partide vor forma majoritățile în administrațiile locale. Asta înseamnă că, şi la Timiş, cu toate că sunt aproape la cuţite, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, trebuie să colaboreze, post-electoral, cu omologul său de la PNL,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica şi Alfred Simonis, obligaţi să colaboreze după alegeri. Marcel Ciolacu: PSD şi PNL vor forma majorități în administrațiile locale
Top