Arhiva pentru luna: ianuarie 2017

Timisorenii, in strada: Sa va fie frica, poporul se ridica! / FOTO

Timisorenii, in strada: Sa va fie frica, poporul se ridica! / FOTO

Câteva sute de oameni s-au adunat, marți seară, în Piața Operei, pentru a protesta împotriva modificărilor aduse actelor legislative referitoare la amnistie și grațiere. Acestea au fost adoptate pe șest de guvern. Update: Peste 2.000 de oameni au fost în centrul Timișoarei, iar protestul s-a încheiat în jurul orei 1.45.

Guvernul a adoptat gratierea si amnistia!

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat, marți seară, că guvernul a adoptat atât un proiect de lege privind graţierea şi unul privind modificarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor, cât şi o ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codurilor penale. Aceste acte normative nu erau pe ordinea de zi a ședinței de guvern.

Restauratie: de la Bucuresti la Timisoara, „cooperativa” din PNL revine in forta

După momentul 11 decembrie se părea că liderii PNL au înţeles mesajul electoratului, care a refuzat să-i voteze. După o campanie execrabilă, din care nimeni n-a înţeles nimic, PNL a obţinut un scor puţin mai mare decât PDL singur în 2012, când s-a bătut cu mamutul USL.

Firmele din Timis, invitate la doua expozitii in Grecia

Firmele timișene pot participa la două expoziții internaționale care vor avea loc în Grecia, în perioada martie-aprilie 2017. Deplasarea se face prin programul „Hosted Buyer”, susținut de guvernul elen, un serviciu pentru expozanți și vizitatori, bazat pe promovarea cooperării între întreprinderi, prin întâlniri de afaceri pre-aranjate.

Primaria Timisoara ia 5 milioane de euro de la investitii, pentru cresterile salariale din 2017

Primăria Timișoara taie bani de la reparații și modernizări, pentru a putea acoperi creșterile salariale impuse de guvern în administrația publică locală. Potrivit primarului Nicolae Robu, este vorba, pentru întreg anul 2017, de o sumă de peste 24 de milioane de lei. Robu crede că guvernul ar trebui să asigure și un plus de venituri.

Retim

Consultare publica pe tema taxei pentru gunoi, la Primaria Timisoara

Nu va fi dezbatere, ci consultare publică! Timișorenii sunt invitați, din scurt, joi, 2 februarie, să-și spună părerea despre propunerea Retim Ecologic Service, de modificare a tarifelor aferente serviciilor de salubrizare, din cauza introducerii taxei de depozitare. Situația a stârnit discuții aprinse în ultimul plen al CL.

cj timiș

Decizie a Curtii Constitutionale, la mana juristilor din CJ Timis! De ce ar putea sa nu creasca cu 50% salariile

Salariile angajaților din aparatul propriu al CJ Timiș ar putea crește cu până la 50%, dar totul depinde de juriștii instituției. Există o decizie a Curții Constituționale care permite acest lucru, însă, în Regiunea Vest, niciun consiliu județean nu a pus-o în aplicare până acum.

poli

Jimbolia revine in Liga a III-a cu fotbalisti din Anglia si Franta si un secund din Irlanda!

După mai bine de un deceniu, arena „Árpád Thierjung” din Jimbolia va găzdui jocuri în Liga a III-a. Marcel Băban, finanţatorul şcolii de fotbal care îi poartă numele, a ajuns la un numitor comun cu George Sângeorzan, patronul lui Mama Mia, în privinţa mutării clubului din cel de-al treilea eşalon la Jimbolia.

Ce se mai vinde la Timisoara cu 4,5 milioane de euro? Un sediu de banca!

Cu 4,5 milioane de euro, oricine poate cumpăra un sediu supercentral de bancă la Timișoara. Acesta este scos la vânzare pe un portal de executări silite. Cu acești bani, cei interesați ar putea deveni proprietarii unui imobil cu trei etaje și mansardă, cu o suprafață utilă de peste 5.200 de metri pătrați.

Garnizoana din Piata Libertatii, soarta incerta: o vrea si CJ Timis, o vrea si Ministerul Culturii

Epopeea garnizoanei din Piața Libertății continuă. Clădirea s-a întors acum o lună și jumătate la Ministerul Apărării Naționale, după ce a stat un an în administrarea consiliului județean. Ea ar putea ajunge din nou la CJ, deși Ministerul Culturii anunță că vrea să facă acolo… Muzeul Revoluției Române.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat marți, 31 ianuarie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Arcașilor Bl. 126 și 127, Mureș (p), I. Miloia (p), Victor Vâlcovici nr. 15, bl. 5, sc. A, orele 9 – 17; Foraje Aquatim: 39 și 40, Sînandrei – str. Lalelelor nr. 17, Sânmihaiu Român nr. 36, Coștei – Salha, Lukoil,

Top