Cu doar patru excepţii, toate celelalte unităţi administrative din judeţul Timiş au primit finanţări prin ediţia a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Iniţiativa guvernamentală este una de real succes, a spus vicepremierul Daniel Suciu, iar discuţiile purtate cu primarii de orice culoare politică arată că se dovedeşte un program viabil, mai spune acesta.
PNDL nu are culoare politică şi nu se foloseşte sub formă de „control” de la centru, spune vicepremierul Daniel Suciu. Guvernul doar finanţează, de achiziţii publice se ocupă beneficiarul, a subliniat el.
„Pe PNDL unităţile beneficiare, consiliul judeţean, primăria, orice fel de beneficiar solictă finanţare pe documente. Ministerul finanţează ce solicită beneficiarul, dar achiziţia se face de autorităţile locale. Dar, corpul de control al ministrului poate verifica folosirea banilor, pe achiziţii nu decidem noi verificarea, se face de către ANAF. Oportunităţile şi licitaţiile le stabilesc beneficiarii”, a declarat ministrul, la Timişoara.
Programul e bine primit, mai spune Suciu. „Nu repetăm greşelile făcute în trecut. Sunt convins că primarii de oriunde ar provenit ei, de culoarea politică vă pot confirma. Nu s-au înregistrat niciun fel de întârzieri cu plăţile de când sunt eu ministru. Nu s-a dorit aşa ceva”, a subliniat Suciu.
Conform datelor prezentate de Călin Dobra, preşedintele CJT, în Timiş 99 de primării şi Consiliul Judeţean au solicitat bani pe PNDR şi au primit: „Doar patru UAT nu au contracte pe PNDL, sunt unităţi care chiar ei nu au solicitat finanţări”.
PNDL este o iniţiatvă foarte bună. „PNDR este un proiect care a schimbat faţa în bine pentru un număr mare de oameni. Sunt 13.000 de şantiere azi, unii şi alţii spun că ar trebui închis şi banii redirecţionaţi. Mă consult cu primarii să văd cum merge PNDR, Vreau să fiu partener pentru toate comunităţile”, a mai susţinut ministrul. Conform acestuia, în Timiş sunt 360 de proiecte care au primit bani prin PNDL.
Comentarii prin facebook