Procurorii DNA au ajuns luni dimineaţa din nou la Primăria Timişoara, în căutarea unor documente de la Direcţia de Urbanism. Percheziţiile sunt în curs de derulare.
Procurorii DNA au solicitat mai multe acte de la Direcţia de Urbanism, este vorba, în special de autorizaţii de construcţii şi ceretificate de urbanism. Nu este prima descindere a procurorilor. DNA la primărie în timpul mandatului lui Nicolae Robu.
Primarul a fost trimis deja în judecată în noiembrie 2018, fiind acuzat că ar fi vândut ilegal două apartamente pe baza Legii 112. Tot în cursul anului trecut, a devenit suspect într-un alt caz, fiind acuzat de abuz în serviciu într-un dosar vizând anveloparea unor blocuri cu bani europeni.
UPDATE Nicolae Robu se delimitează şi de acesată dată de proprii angajaţi, afirmând că toţi cei care au greşit trebuie să răpundă. „Au solicitat printr-o adresă să le fie pregătite copii după aproximativ 10 autorizații de construcții. A rămas că se fac copiile si vor fi transmise la DNA pentru că se desfăsoara unele cercetari privind acele autorizații. Nu stiu despre ce e vorba. E o lista de autorizaţii. N-am pus întrebări. Mie îmi place să las anchetele să se desfășoare. Dacă cineva a greșit să răspundă, să dea scocoteală. Eu am nenumărate demersuri către urbanism să facă totul conform legii”, a spus Robu, în direct la B1TV.
UPDATE 2 Și reprezentanții de la Protecția Consumatorului Timiș au făcut, în ultima perioadă, nenumărate controale pe această tematică. „Au fost descoperite numeroase probleme pentru care s-au aplicat zeci de mii de lei, spre exemplu de refacere a locurilor de parcare, de restituire către consumatori a unor sume încasate necuvenit și altele. În contextul acestor verificări ne-am aplecat atenția și asupra legalității desfășurării acestei activități, de la autorizație de construcție și până la execuție, unde avem în vedere anumite potențiale nereguli”, a spus Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Timiș.
UPDATE 3 Potrivit unor surse din Primăria Timişoara, ancheta DNA vizează documente semnate în vara anului 2016, respectiv începutul anului 2017. Aşadar este vorba de o perioadă în care primar era tot Nicolae Robu. Potrivit surselor, procurorii au depistat mari neconcordanţe privind regimul de înălţime între Certificatele de Urbanism şi Autorizaţiile de Construcţie. La mijloc sunt imobile de pe străzile Musicescu şi Josef Klapka.
Comentarii prin facebook