Primarul Timişoarei acceptă o parte din concluziile raportului efectuat de comisia mixtă constituită la Prefectura Timiş, dar nu e de acord cu ideea că s-a făcut curat în mod preferenţial în zona unde locuieşte. Mulţi timişoreni sunt răi şi nu îşi respectă concetăţenii, aruncând gunoaiele pe domeniul public, și nu e aici virgula, a mai spus acesta.
Controlul realizat de comisia constituită de Prefectura Timiş pe tema salubrizării Timişoarei a constatat că firma tocmită de primărie pentru măturatul străzilor insistă cel mai mult pe Bulevardul Sudului şi în zona centrală a oraşului, adică exact zonele unde circulă cel mai des primarul Nicolae Robu. Acesta nu e de acord cu concluzia raportului, dar acceptă că pe raza municipiului sunt încă probleme cu curăţenia, probleme care vor fi treptat rezolvate în cel mai scurt timp. Mai mult, el a încercat şi o glumă, spunând că nu locuieşte pe Bulevardul Sudului ci în zona Constantin Prezan.
„Nu cred că doar în zonele respective s-a făcut curat. Eu oricum nu locuiesc pe Bulevardul Sudului ci pe Constantin Prezan. Nu ştiu dacă e aşa, primăria trebuie să convină cu operatorii de salubritate asupra unui grafic de intervenţie. Eu cred că s-a intervenit în mult mai multe locuri din oraş, este adevarat ca pe de o parte nu s-a reuşit nici acum de către cei doi operatori să se înlăure toata mizeria care s-a acumulat în perioada aceea de căteva luni de mari disfuncţii de salubritate. Orice om de bună credinţă poate vedea că s-a lucrat, este incomparabil faţă de luna decembrie, dar înca e foarte mult de lucru. Aştept o mobilizare mai mare şi din partea celor doi operatori”, a declarat, marţi, Nicolae Robu.
El a căutat şi o eventuală motivare a problemelor mari cu gunoiul din oraş: cetăţenii care nu au contract de salubrizare şi care s-au obişnuit să arunce resturile menajere pe raza oraşului, pe domeniul public. Vizaţi, aproximativ 1.000 de cetăţeni răi şi neserioşi
„Pe de altă parte, s-a mai întâmplat ceva şi aici nu ştiu cum o să facem. În acea perioadă în care s-a făcut tranziţia cu salubritatea menajeră de la primărie la ADID, au rămas circa 1.000 de familii fără abonament de salubritate. Unii şi-au făcut, dar mulţi nu au nici acum. În acea perioada, unii şi-au făcut obiceiul să arunce gunoiul unde cred ei ca le este mai la îndemână. Şi ne confruntăm şi acum cu acest fenomen de apariţie şi reapariţie ale unor rampe clandestine. Vom umple oraşul de camere video, vom pune politisţi locali în civil să supravegheze zonele în care se obisnuieşte să se facă depuneri ilegale de gunoaie şi o sa aplicăm amenzi, atâtea câte trebuie până când o sa înţeleagă toţi cetăţenii să îşi respecte semenii şi să respecte oraşul. sunt nenumărate situaţii în care astăzi se ridică gunoiul şi mâine e la loc. Ne-am bucura să ne ajute şi cetăţenii din zonă, care vâd cine face asa ceva. Din păcate, pană acum n-am fost ajutaţi”, a mai declarat primarul.
Comentarii prin facebook