Consilierii locali timişoreni au fost puşi luni să voteze o serie de modificări legate de proprietatea unor obiecte de inventar aflate pe terenul care este propus de un an de zile de primarul Nicolae Robu pentru ridicarea unei săli polivalente, construită cu bani de la Compania Naţională de Investiţii. Aceasta a solicitat un teren liber de sarcini, iar votul de luni arată că terenul din Timişoara nu era chiar atât de „liber”.
Un subiect extrem de sensibil pentru Nicolae Robu, cel al locaţiei sălii polivalente de 16.000 de locuri, a fost dezbătut minute bune de consilierii locali, cu ocazia celei mai noi şedinţe extraordinare de plen. Luni, ei au avut la vot, pe o listă suplimentară un proiect prin care se făceau o serie de treceri de obiective de inventar, din domeniul public în cel privat al primăriei, pentru ca acestea să fie casate şi eliminate de pe terenul pe care Robu îl propunea pentru sala respectivă. Iniţial, primarul spunea că acel teren ar fi liber de sarcini integral, dar cei de la CNI spuneau că nu e aşa. Pe acest teren erau, de fapt, o serie de construcţii. E vorba despre containere folosite ca şi vestiare de sportivii care se antrenau acolo, nişte alei şi alte construcţii similare, spunea Robu.
Terenul nu era atât de liber de sarcini cum spunea primarul. „În CF terenul era liber de sarcini, acele construcţii nu apăreau. Cei de la CNI au cerut ca terenul să fie liber, iar acum trebuie să le eliminăm, acele construcţii. Sun doar nişte containere, nişte alei, acesteatrebuie trecute în domeniul privat al primăriei pentru a le putea casa şi defiinţa, după care se trece din nou înapoi în domeniul public”, a spus Florin Răvăşilă, director al Direcţiei Clădiri Terenuri I Est, care a încercat să explice care e situaţia. Întrebat de ce desfiinţarea nu s-a realizat în urmă cu trei sfert de an, aşa cum ceruse CNI, el a răspuns: „Aşa cum bine spuneţi, în urmă cu nouă luni s-a cerut ca terenul să fie liber de sarcini, şi aşa era, în CF era liber. Dar ei au cerut să fie liber – liber acum aproximativ două luni, nu au spus nimic atunci. Nu au cerut nimic atunci”, a mai spus Răvăşilă.
Concluzia e simplă, terenul respectiv nu e deloc atât de liber de sarcini cu se bătea Robu cu pumnul în piept. CJT a trecut printr-o situaţie similară, a fost nevoit să dărâme nişte construcţii dezafectate pe care le avea pe terenul „concurent” propus CNI pentru sală, la Giroc.
Comentarii prin facebook