Cu cărţile pe faţă! Cei patru candidaţi pentru nominalizarea USR la Primăria Timişoara s-au întrecut în faţa alegătorilor / FOTO

Uniunea Salvaţi România Timiş a oferit mediului politic regional un exemplu evident de bune practici în domeniu. În perspectiva alegerilor locale de anul viitor, partidul a decis să-şi desemneze candidatul care se va lupta cu Nicolae Robu pentru postul de primar al Timişoarei, prin intermediul unei competiţii interne, cu dezbateri şi confruntări de opinii, cu prezentări ale candidaţilor interni în faţa membrilor, dar şi a publicului larg.

Candidatii USR ]n competitia interna pentru candidatura la functia de primar

Patru candidaţi au decis că pot face ceva pentru oraşul de pe Bega din postura de viitor primar sub sigla USR, iar pentru aceasta s-au informat, au analizat activitatea actualei administraţii şi au stabilit punctele unde, cred ei, e nevoie şi se poate face ceva pentru îmbunătăţirea semnificativă a vieţii în capitala Banatului. Ei au fost invitaţi în faţa alegătorilor care vor decide cine va primi nominalizarea, adică membrii locali ai partidului, dar şi în faţa tuturor timişorenilor, dispuşi să vadă cum arată alternativa politică şi administrativă pentru Timişoara.

Neamţul Dominic Fritz, Aida Szilagy, Alex Cadar şi senatorul USR de Timiş, Nicu Fălcoi, s-au înscris în competiţia internă. Au fost două dezbateri deschise, publice, transmise live pe internet, plus o campanie de 45 de zile în care cei patru au avut oportunitatea să demonstreze că merită votul membrilor partidului.

Ultima dezbatere a avut loc marţi, în faţa unui public larg, care a avut posibilitatea chiar să pună propriile întrebări candidaţilor, pe lângă cele pregătite în avans de membrii USR.

„Indiferent de rezultatul acestui vot şi indeferent de persoana pe care o vom trimite acolo, sunt convins că în spatele ei se va afla întreaga echipă a USR şi va avea, într-adevăr, o forţă pe care să se bazeze. Societatea românească evoluează, oamenii se schimbă, această schimbare este mai pregnantă în oraşele mari ale României. Întregi generaţii de tineri sunt din ce în ce mai informate, iar nevoile lor dintre cele mai diverse. În acelaşi timp, politicieni vechi, din actualele administraţii, ne arată că sunt încastraţi în trecut. Sunt din ce în ce mai departe de vocea străzii, timişorenii merită mai mult, o clasă politică să guiverneze pentru oameni”, a fost mesajul lansat de Dan Reşitnec, conducătorul USR Timişoara.

Dan Barna, şeful USR, s-a aflat la Timişoara special pentru a lua parte la dezbatere.

„Este o realitate factuală şi obiectivă că filiala USR Timiş este cea mai performantă filială din România, prin numărul de filiale existente, dar mai ales prin rezultatul din 26 mai. Din punct de vedere civic, timişorenii sunt cei care sunt la prima oră prezenţi cu plasele la uşa democraţiei pentru a duce mai departe societatea României”, a declarat şi Dan Barna, preşedintele USR, prezent la dezbatere.
Toţi cei patru candidaţi s-au prezentat, iar ulterior au răspuns unor întrebări din partea membrilor USR. Fiecare dintre cei patru a arătat că e bine informat, că problemele care afectează oraşul le sunt cunoscute. Piste de biciclete, transport îmn comun, modul în care sunt concepute modificările din trafic, dar şi modul de administrare a patrimoniului istoric al Timişoarei, toate acestea au fost dezbătute de candidaţi. Ei au dovedit că pot să facă faţă funcţiei de edil-şef.

Acum, după această ultimă dezbatere, va fi rândul celor din USR, filiala locală, să decidă cine e cel mai bun să-i conducă pe timişoreni. În luptă se află Dominic Fritz, un tip diferit de om şi politician, „neamţul” care iese din tipar dar care îşi iubeşte enorm oraşul adoptiv, Nicu Fălcoi, un politician deja cu experienţă şi care poate face faţă din plin luptei din cadrul alegerilor, Aida Szilagy, candidata cu o viziune „eco” asupra administraţiei, o caracteristică ce îi aduce în sine voturi din partea celor care îi împărtăşesc viziunea, respectiv Alex Cadar, un specialist în project management, care doreşte să transfere asupra administraţiei o bună parte din cunoştinţele pe care le-a dobândit în activitatea profesională.

We cannot display this gallery
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

Andreea a spus: (iulie 17th, 2019 at 01:20 )

Fritz e din alta liga, wow.

Bănățeanul a spus: (iulie 17th, 2019 at 09:17 )

Visezi?Care întrebări din public?! Că nu s-au permis! Vax albina de dezbatere, dezamăgire mare, mi-am pus speranță în USRtimis, că sa constat că sunt niște agiamii cu sloganuri goale gen”trebuie sa facem și va asiguram că…blabla” fara să spună CUM vor face sau măcar in cat timp vor face. Devreme ce toți 4 au ZERO experiență în administrație, nu-i de mirare că practic nu au venit cu nicio soluție clara la temele de baza ale urbei. Sala s-a si golit pe jumătate după pauză, oameni fiind sătui de întrebările fade ale moderatorului și raspunsurile fade a celor 4, de zici că erau 3 clone a lui Dănilă, mai puțin Fritz care era incapabil să se încadreze în timpii alocați și abera mereu doar despre viziunile sale culturale; de parcă alte probleme n-are acest oraș… Omul trăiește rupt de nevoile reale ale cetățenilor. Făcea mereu pe jovialul, (adesea exagerat, fara noima), fie din lipsa de soluții clare, fie că e cam hilar omul…Așteptam altceva!
Mi-a fost clar pe final că Barna a venit de fapt în campanie prezidențială , aruncând doar niste loaze si-l cam doare-n bască de alegerile din Timișoara.

Alex a spus: (iulie 17th, 2019 at 09:50 )

N-ați pierdut nimic; decât 3ore din viată, care în parc, pe vremea frumoasa de ieri, erau cu sigurantă mai bine investite.
Daca in ăștia ne punem baza sa ridice orașul după ce scapam de laeRobu, și gașca lui de ipochimeni, să-mi fie cu iertare.
Din lac în puț…

tibi a spus: (iulie 17th, 2019 at 11:28 )

alex, in locul lui robu prefer si un caine lovit de autism, asa ca sunt bineveniti chiar si acesti ageamii

maricica a spus: (iulie 17th, 2019 at 15:16 )

OK USR incoace si incolo, dar formulez si io o intrebare suava si dulce: de unde, din ce sursa are banuti USR-ul asta pentru a organiza asemenea competitii interne? Din ce bani s-a inchiriat sala? Cine a platit pupitrele vorbitorilor? Cine a asigurat tehnica? Macar sa stim si noi, protimea, ce si cum in ograda USR-ului…

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

aeroportul-timisoara-stuttgard

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Nicolae Robu

Nicolae Robu, nelămurit de declaraţiile lui Orban despre criteriile de integritate: Eu vreau să candidez din partea PNL

Liderul PNL Timiş, Nicolae Robu, (ca şi) desemnat candidatul partidului la Primăria Timişoara, s-a arătat surprins de declaraţia lui Ludovic Orban, referitoare la aplicarea condiţiilor de integritate, conform cărora el nu va putea candida la un nou mandat. Nicolae Robu şi-a dat cu presupusul, spunând că declaraţiile preşedintelui PNL se referă la corupţie, în sensul de imoralitate, de lucruri care aduc beneficii.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nicolae Robu, nelămurit de declaraţiile lui Orban despre criteriile de integritate: Eu vreau să candidez din partea PNL
CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

Iulius Town

Social vezi arhiva Social

galaxia-imaginarului-728x90

Economic vezi arhiva Economic

Sorin Maxim, director general ADR Vest

Regiunea Vest va primi peste un miliard de euro în noul ciclu de finanţare al Programului Operaţional Regional

Un succes din toate punctele de vedere, Programul Operaţional Regional va oferi regiunii Vest sume şi mai importante pentru finanţarea investiţiilor publice, dar şi în domeniul privat, firmele fiind un punct important în dezvoltarea regiunii. Cea mai importantă modificare referitoare la noua sesiune de finanţare a POR se referă la sumele alocate, regiunea de vest...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Regiunea Vest va primi peste un miliard de euro în noul ciclu de finanţare al Programului Operaţional Regional

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

La Clinica Reha din Timișoara a fost adusă în premieră în zona de Vest a României masa de tratament Manuthera 242. Este cea mai complexă masă de tratament din lume. Manuthera 242 răspunde cu succes exigențelor de examinare și de terapie, cu aplicații vaste: terapie fizică, chiropractică, terapie manuală, masaj sau medicină sportivă. Ea a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premieră în zona de Vest a României – cea mai complexă masă de tratament din lume/Video
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș a făcut publice mai multe măsuri pe care să le luați în ceea ce privește controlul și prevenirea infecției cu noul Coronavirus (COVID-19). Cei de la DSP Timiș vă recomandă să respectați unele reguli simple care vă pot ține departe de o posibilă infecție cu noul virus: • evitarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cum vă puteți proteja de o eventuală infecție cu coronavirus. Recomandările DSP Timiș!
Liderul PNL Timiş, Nicolae Robu, (ca şi) desemnat candidatul partidului la Primăria Timişoara, s-a arătat surprins de declaraţia lui Ludovic Orban, referitoare la aplicarea condiţiilor de integritate, conform cărora el nu va putea candida la un nou mandat. Nicolae Robu şi-a dat cu presupusul, spunând că declaraţiile preşedintelui PNL se referă la corupţie, în sensul de imoralitate, de lucruri care aduc beneficii.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nicolae Robu, nelămurit de declaraţiile lui Orban despre criteriile de integritate: Eu vreau să candidez din partea PNL
Alte șase noi localităti din Timiș intră în programul de înregistrare în cartea funciară, în cadrul unui proiect derulat de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Pană în prezent, șapte localităti au fost integral cadastrare, iar în 45 lucrările sunt în desfăsurare. ANCPI va scoate la licitație, în 2020, lucrări de înregistrare sistematică a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şase noi localităţi din Timiş vor fi cadastrate integral şi gratuit de OCPI
Doi tineri, de 16 şi 19 de  ani, au fost arestaţi preventiv pe o perioadă de 30 de zile, fiind bănuiţi de comiterea  unei tâlhării, în Timiș. Au atacat un tânăr de 19 ani cu spray lacrimogen și i-au luat banii pe care-oi avea asupra lui. Totul s-a întâmplat în Sânpetru Mare din județul Timiș. În...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Doi tineri arestați preventiv după ce au atacat o persoană cu spray lacrimogen. I-au furat 1.800 de lei și 300 de euro
Top