Nicolae Robu face apeluri către timişoreni pentru a nu mai produce ceea ce el a anunţat că este cauza smogului care a afectat de curând cerul Timişoarei: frunzele şi deşeurile vegetale cărora li se dă foc de către cetăţeni. Postarea, desigur pe Facebook, a primarului nu „uită” să laude realizările actuale şi viitoare ale administraţiei, dar şi sloganurile clasice ale unor astfel de anunţuri.
„Nu mai daţi foc la resturile vegetale, este un obicei ilegal şi nesănătos, apelează Robu la populaţie. Primarul îşi începe postarea de pe Facebook cu informaţia că sunt şi se plantează mulţi copaci, insistând că situaţia apărută i se datorează, el vorbeşte la persoana întâi, „din dispoziţiile mele”: „Timișoara este unul din orașele cu foarte mulți copaci, majoritatea avuți de ani de zile, dar și mulți plantați în ultimii 7 ani, din dispozițiile mele. În perioada următoare, vom face să avem și mai mulți, cu mult mai mulți, după cum veți vedea cât de curând”.
Într-o nouă constatare pe temă, dar fără a mai trimite la Wikipedia, primarul anunţă că „în această perioadă a anului, frunzele majorității soiurilor cad”.
Iar aceasta crează marile probleme, pentru că oamenii fac ceva ilegal şi dau foc la frunzele respective. Edilul-şef anunţă şi ce trebuie făcut cu acele frunze.
„Fac apel la dv., cetățeni și instituții, SĂ NU LE DAȚI FOC! O fac întrucât, din păcate, există, încă, în România și inclusiv în orașul nostru, acest obicei, unul nesănătos, ilegal, în plus, de a se scăpa de diversele resturi vegetale prin ardere pe stradă sau în curți. Este suficient și-așa că se întâmplă asta pe scară largă pe ogoarele din jurul orașului, haideți să nu punem umărul și noi la răul ce se face astfel calității aerului pe care-l respirăm! Vă adresez rugămintea, pt sănătatea dv., a fiecăruia dintre noi cei ce trăim în acest oraș, să strângeți frunzele din jurul casei / blocului în care locuiți -prin persoanele pe care le aveți angajate pt. curățenie sau dv. înșivă, nemijlocit-, să le puneți în saci și să lăsați sacii lângă pubelele de gunoi casnic, pt a putea fi ridicați de operatorul de salubritate”, spune Robu.
Rămâne de văzut respectivul operator de salubritate va şi ridica efectiv respectivii saci cu frunze depuşi lângă pubele.
Ultima parte a anunţului primarului prezintă o serie de mai multe acţiuni pe care „EU”, (din nou e folosită persoana întâi) adică şeful administraţiei oraşului le-a făcut pentru aerul curat al Timişoarei.
„Contez pe dv., pe spiritul dv. civic! ÎMPREUNĂ, putem face ca orașul nostru să aibă aerul curat! În ceea ce mă privește, vă asigur că eu îmi fac datoria: am redus noxele de la mașini fluidizând traficul prin multiplele modernizări ale infrastructurii de locomoție și voi continua să fac asta și pe mai departe; lupt contra poluatorilor industriali, dar din păcate nu sunt secondat de Garda de Mediu, care ea, ca instituție a statului, ar trebui să fie port-drapelul acestei lupte; am reușit să fac în ultima vreme -și sper că ați văzut asta- ca străzile să se măture / să se aspire, să se spele din nou, intrând cu spălatul inclusiv în cartiere, pe străzi și printre blocuri, unde înainte nu s-a spălat niciodată -e drept: am reușit doar parțial până la această oră, dar vom continua-.”, se mai spune la informaţia postată pe reţeaua de socializare.
Nu se putea ca ceea ce ar fi o informaţie utilă populaţiei să nu se încheie cu sloganul deja devenit celebru: „Împreună, facem Timișoara mai tare ca oricând!”
Comentarii prin facebook