Complexul ISHO va avea un frate mai mic pe platforma ILSA. Ansamblul are locuinţe, spaţii de servicii şi expoziționale

Complex pe Platforma ILSA

Complex pe Platforma ILSA

Consilierii locali timişoreni vor avea de aprobat, în şedinţa de marţi, un nou Plan Urbanistic Zonal care propune ridicarea unui nou ansamblu imobiliar, în apropierea actualului complex ISHO, pe platforma ILSA. Acolo vor fi locuinţe, spaţii de servicii, birouri şi parcaje

Zona fostei fabrici ILSA va fi aproape integral ocupată cu noi clădiri, odată ce se va pune în funcţiune şi cel mai nou proiect, care prevede ridicarea unui nou complex imobiliar.

„Prezenta documentație, propune realizarea unui ansamblu compus din locuințe colective, spațiu expozițional, servicii, birouri și parcaje, ca extindere a PUZului aprobat prin HCL 246/2017. Terenul este situat în intravilanul municipiului Timișoara, pe bv. Take Ionescu, la nr. 46B, acesta a făcut parte din incintă fostei fabrici de prelucrare a lânii ILSA. Zona din care face parte amplasamentul propus are un mare potențial imobiliar, datorat apropierii de centrul istoric și dezvoltării recente de pe parcelă învecinată, complexul ISHO. Parcelele propriu-zise, se află în proprietatea societății TENDER SĂ cu drept de superficie în favoarea societății TAKE PROJECT SRL, beneficiară acestui proiect. Terenul studiat are suprafața totală de 13 013 mp.  Accesul se va face direct din bv. Take Ionescu, pe proprietatea identificată cu nr.top. 5617/1/1/3, ce aparține societății TRUSTEE SĂ, cu drept de servitute în favoarea beneficiarului. Situația juridică a accesului, va fi reglementată prin această documentație ”, se spune în proiectul de PUZ existent pe site-ul primăriei.

Noul complex este o completare a ISHO şi propune cam aceiaşi structură, cu blocuri şi spaţii verzi, noutatea fiind un spaţiu expoziţional.

„ Se propune extinderea zonei cu funcțiune mixtă din Ansamblul ISHO, astfel:  Dezvoltarea unei zone mixte cu funcțiuni de locuințe colective, spațiu expozițional, servicii, birouri și parcaje; Rezervarea terenurilor pentru realizarea lucrărilor de infrastructură, rezolvarea acceselor și parcajelor; Asigurarea caracterului verde al zonei, prin rezervarea suprafețelor de teren necesare ”; se mai spune în documentaţia existentă.

Cum va arăta noul complex? Va avea atât un bloc de patru etaje, dar şi două turnuri, unul cu 29 de etaje. De asemenea, există şi un spaţiu expoziţional.

„ Se propune continuarea frontului de locuințe colective, P+4E de pe malul Begăi și amplasarea a două clădiri turn, tot de locuințe colective, P+16E și P+29E, astfel încât terenul rămas liber să poată asigura un spațiu public de calitate. În ideea susținerii mișcărilor artistice din ultima perioadă se propune ca și pe terenul studiat să fie amplasat un volum P+1E, cu funcțiunea de spațiu expozițional. Se urmărește crearea unei legături pietonale cu incinta depoului de tramvaie, ce urmează să fie reabilitată și deschisă publicului tot ca spațiu expozițional. Prin urbanizarea terenului studiat se încheie procesul de reabilitare a zonei ILSA, astfel, crescând calitatea vieții în întreaga zonă ”, se mai spune în documentaţia pentru PUZ.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

La Botoșani, pentru ultimul bal. SCM Poli Timișoara încearcă să se califice în semifinalele Cupei

SCM Poli Timișoara este pe val. Victorie după victorie în campionat și calificare în sferturile de finală ale Cupei României, acolo unde mâine alb-violeții vor să mai facă un pas spre accederea în careul de ași. După un început nefast de sezon, Poli și-a arătat adevărata valoare pe semicercul românesc. A strâns cinci victorii la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Botoșani, pentru ultimul bal. SCM Poli Timișoara încearcă să se califice în semifinalele Cupei
iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social