Gala de binefacere a investitorilor italieni din România a ajuns la ediţia a treia

Gala de binefacere

Gala de binefacere

Investitorii italieni din România se reunesc din nou, la Timişoara, pentru Gala anuală de binefacere. Evenimentul cartitabil are loc pe 21 noiembrie şi îşi propune strângerea de fonduri pentru susţinerea diferitor cauze umanitare.

Sub înaltul patronaj al Ambasadei Italiei la București, Camera de Comerț Italiană pentru România (CCIpR), în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, la Timişoara va avea loc cea de-a 3-a ediție a Galei De Binefacere a Antreprenorilor Italieni.

Evenimentul din 21 noiembrie are ca obiectiv strângerea de fonduri pentru susținerea unor clauze caritabile. Spre deosebire de alte evenimente similare, strângerea de fonduri se face prin campanii lansate cu luni de zile înaintea evenimentului. La acestea se vor adauga banii obținuți la Tombola din timpul Galei. Până în prezent a fost adunată suma de 22.000 euro, a anunţat Vincezo Moderno, vicepreşedinte al organizaţiei antreprenoriale.

Totodată, Monza Metropolitan Hospital din București oferă suma de 10.000 euro prin servicii medicale în beneficiul persoanelor aflate în dificultate.

Beneficiarii donațiilor sunt patru organizații din România.

Fundația Parada din București este o organizatie neguvernamentală al cărei scop îl reprezintă sprijinirea copiilor, tinerilor și familiilor fără adăpost, prin intermediul unor servicii integrate de asistență socială. Încă din 1996, Fundația este prezentă pe stăzile, în canalele, gările și în casele abandonate din București, venind în ajutorul copiilor străzii, al copiilor aflați în centre de plasament sau provenind din familii abuzive sau dezavantajate social, al tinerilor și al familiilor în situație de stradă, printr-un complex de servicii integrate: social-educative, medicale, artistice (circ social), sportive (fotbal social) etc.

Asociaţia Il Giocattolo din Anina-Brădeț este organizație neguvernamentală care are ca scop îmbunătățirea vieții copiilor și tinerilor defavorizați, prin combaterea abandonului școlar. Marea parte a activității asociației se desfășoară în Școala din cartierul defavorizat Brădeţ, renovată prin munca comunității locale.

Asociaţia Curtea Culorilor din Sârbova a fost fondată în 2011 şi oferă sprijin tinerilor ieșiți din orfelinate la 18 ani, ajutându-i să învețe o meserie, să se poată angaja, dar şi să aibă unde locui după împlinirea vârstei de majorat. Asociația a cumpărat două case cu teren agricol și este în curs de construire a unei a treia, unde tinerii desfășoară activități agricole: cultivă legume, fructe și mirodenii și produc brânzeturi după rețete tradiționale din Italia. 

De asemenea, Asociația Betty&Tessa din Satu-Mic (lângă Lugoj), organizație neguvernamentală înființată în 2014, se ocupă cu protecția animalelor abandonate, având un adăpost pentru câini și pisici. CCIpR a ajutat Asociația să achiziționeze echipamente și materiale sanitar-veterinare.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

La Botoșani, pentru ultimul bal. SCM Poli Timișoara încearcă să se califice în semifinalele Cupei

SCM Poli Timișoara este pe val. Victorie după victorie în campionat și calificare în sferturile de finală ale Cupei României, acolo unde mâine alb-violeții vor să mai facă un pas spre accederea în careul de ași. După un început nefast de sezon, Poli și-a arătat adevărata valoare pe semicercul românesc. A strâns cinci victorii la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Botoșani, pentru ultimul bal. SCM Poli Timișoara încearcă să se califice în semifinalele Cupei
iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social