Haideți la Tura de Cultură, în Timiș! La final de săptămână veți putea vizita cetatea uitată din Ciacova și Pădurea Macedonia

Puteți să alergați și să vă „culturalizați” sau, mai bine spus, să cunoașteți mai multe informații din istoria județului Timiș. Sâmbătă, în Timiș, are loc Tura de Cutlură, ultima din acest an. Ținta – Ciacova și Pădurea Macedonia.

În Timiș, ultima Tură de Cultură din acest an are loc sâmbătă, 30 noiembrie. Clubul Sportiv Asociația Alergotura și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș invită toți pasionații de cultură prin alergare la ultima Tură de cultură din 2019. În Tura de cultură CHAAK se va vizita cetatea uitată de la Ciacova și aria protejată de protecție specială Pădurea Macedonia. Echipa Alergotura care se ocupă de organizarea turelor de alergare, împreună cu echipa Direcției Județene pentru Cultură Timiș care va asigura ghidajul turistic și informațiile despre obiectivele istorice. Dacă doriți să înscrieți, atunci dați click aici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf-9LeG_Q0RrFBanlCss2EJP6LwdQwiMIpXwHSWgFRNL1Gl6g/viewform.

„Aceasta este ultima tură de cultură din acest an, după un șir reușit de ieșiri în natură cu alergare și vizitare, dintre care amintim Traseul Kurganelor din zona Igriș – Sânpetru Mare, Tura Sanctuarelor din zona Parța – Cebza, Traseul Șvabilor pe tura Jimbolia – Grabaț – Lenauheim și Traseul Banatul montan pe ruta Gladna Română – Zolt. Cu o medie de 50 de participanți la fiecare întâlnire, aceste ture de cultură reprezintă un succes pentru organizatorii care fac acest lucru din pasiune. Promovarea valorilor istorice amintește astfel locuitorilor Banatului că această zonă merită redescoperită și înțeleasă pentru a suda comunitatea locală. Organizarea turelor de cultură a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Consiliul Județean Timiș”, spun organizatorii.

Începând cu turele sportive de alergare la Murani – Cornești, Jdioara, Mașloc – Charlotenburg, Pietroasa – Crivina de Sus – Poieni, Tura de cultură este un proiect care dorește să atragă grupurile de alergători amatori din comunitatea locală și regională, iubitorii de mișcare de toate vârstele, pentru a promova explorarea zonelor rurale, departe de poluare și zgomot. În acest fel sunt create oportunități pentru comunitățile rurale care pot dezvolta servicii și activități în domeniul turismului.

„Tura de cultură este un proiect prin care am descoperit noi trasee de alergare, dar și destinații cu potențial turistic. Am putea spune că a fost șansa pentru câteva sute de iubitori de mișcare să descopere resursele turistice ale Banatului despre care puțină lume știe. Ne dorim să continuăm acest proiect și în anul 2020″, a spus președintele Alergotura, Adrian Ciutina.

Pentru mai multe detalii, toți cei interesați sunt invitați să urmărească pagina de Facebook Alergotura (https://www.facebook.com/Alergotura/) și să se înscrie la turele viitoare, urmărind site-ul Clubului Sportiv Asociația Alergotura.       

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

aeroportul-timisoara-stuttgard

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Paul Stanescu, Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu, Alfred Simonis

Sorin Grindeanu îşi amână din nou intrarea oficială în Partidul Social Democrat

Săptămânal apare alături de foştii săi colegi politici, îşi arată sprijinul pentru PSD, dar Sorin Grindeanu nu semnează încă adeziunea pentru revenirea oficială în cadrul formaţiunii. Nu a făcut-o nici duminică, atunci când în cadrul conferinţei judeţene a PSD Timiş a primit un astfel de formular de la proaspăt numitul preşedinte, Alfred Simonis, da nu a semnat hârtia.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sorin Grindeanu îşi amână din nou intrarea oficială în Partidul Social Democrat
CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

Iulius Town

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Distracţie pentru toată lumea, în acest weekend, la Iulius Town

Cel mai important centru comercial din Timişoara îşi aşteaptă clienţii cu oferte de distracţie pe placul tuturor. În acest weekend prelungit, Iulius Town își întâmpină clienții cu târguri tematice, sesiuni prelungite de shopping și concursuri la patinoar, dar și ateliere de creație pentru prichindei. De vineri până duminică inclusiv, în perioada 24 – 26 ianuarie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Distracţie pentru toată lumea, în acest weekend, la Iulius Town

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Ministerul Sănătății a primit alerte de posibilă infectare cu coronavirus în Timișoara și în alte orașe. Acestea au fost infirmate. De asemenea, reprezentanții ministerului transmit că în cazul instrumentiștilor Filarmonicii Banatul din Timișoara, care s-au întors recent dintr-un turneu în China, nu există suspiciuni de pneumonie cu noul coronavirus până în acest moment.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ministerul Sănătății infirmă alertele de posibilă infectare cu gripa din China în Timișoara, Cluj, Constanța și București
Săptămânal apare alături de foştii săi colegi politici, îşi arată sprijinul pentru PSD, dar Sorin Grindeanu nu semnează încă adeziunea pentru revenirea oficială în cadrul formaţiunii. Nu a făcut-o nici duminică, atunci când în cadrul conferinţei judeţene a PSD Timiş a primit un astfel de formular de la proaspăt numitul preşedinte, Alfred Simonis, da nu a semnat hârtia.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sorin Grindeanu îşi amână din nou intrarea oficială în Partidul Social Democrat
Primăria Timişoara mai încearcă o dată, a patra oară şi la şase ani de la lansarea ideii, să găsească o firmă dispusă să construiască două străzi, între blocuri, locaţia viitorului campus Lenau şi Penitenciarul Popa Şapcă. Iar pentru a atrage măcar interesul, aleşii locali au decis să adauge aproape o jumătate de milion de euro...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După şase ani de încercări se caută din nou constructor pentru două străzi noi din zona Popa Şapcă
Top