UPT Racing Team, în faţa studenţilor. Monopostul de curse creat de universitate e expus la Biblioteca Centrală

Membrii echipei UPT Racing Team, din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, se vor întâlni cu colegii lor studenţi, miercuri seara, la Biblioteca Centrală a UPT. Desigur, vedeta zilei va fi un monopost creat pentru curse de respectiva echipă, unul dintre cele mai interesante proiecte studențești din universitate.

UPT Racing Team este o echipă formată din studenți de la Universitatea Politehnica din Timișoara, echipă înființată în anul 2011 pentru crearea, dezvoltarea si testarea unui monopost de tip Formula Student, având ca scop participarea la competițiile destinate acestuia în întreaga lume. De atunci și până în prezent, s-a reușit dezvoltarea a două monoposturi și, începând cu anul 2016, participarea la numeroase competiții pe plan internațional, precum cele din Italia, Olanda și Ungaria.
În cadrul întâlnirii de miercuri seara, de la ora 18.30, echipa va prezenta informații despre activitatea echipei, despre scopurile și dorințele nutrite dar și detalii despre cum se poate deveni membru în această familie.
Organizate de SAE (Societatea Inginerilor de Automobile), competițiile de Formula Student au luat naștere în Statele Unite ale Americii în jurul anilor ’80, ajungând să devină una dintre principalele surse de formare a inginerilor pe plan mondial, cu peste 800 de universități implicate. Scopul proiectului este acela de a forma o echipă de studenți care să proiecteze, să construiască și să testeze un monopost, având la bază un regulament strict și foarte bine pus la punct de către Formula SAE după normele FIA (Federația Internațională de Automobilism). În paralel cu proiectarea și construcția acestui monopost, proiectul presupune și simularea unei firme care trebuie să țină cont de calcularea costurilor, fiabilitatea produselor, design-ul și performanțele acestuia, toate acestea fiind evaluate cu mare atenție și strictețe pe două categorii de probe: statice și dinamice.
Activitatea UPT Racing Team se desfășoară în mare parte în atelierul din Facultatea de Mecanică a UPT, programul fiind stabilit în funcție de disponibilitatea membrilor echipei, iar în perioada vacanței de vară au loc competițiile de Formula Student.
Echipa actuală, coordonată de profesorul Liviu Mihon și Andrei Borborean, are în componență următorii studenți: Alexandru Datcu – căpitan, Cita Roland – vicecăpitan, Ghica Marco, Oproiu Constantin, Nicola Beatrice, Zarioni Alexandru, Nagy Timeea, Rionesei Beniamin, Vicze Edwin, Murariu Raluca, Dragomir Andrei, Jecan Monica, Rusmir Ionuț, Uturas Robert, Cocoș Adrian, Rus Laviniu, Heller Flavius, Tira Paula, Drulă Ionuț, Stuparu Denis, Zorilă Delia, Terteci Cristina, Ulici Ionuț, Stampar Andrei, Lanciu Narcis, Sinitean Răzvan, Hobjila Gabriela, Dănilă Ana, Câmpean Andrei, Cotuna Radu, Ureche Laurențiu, Voinica Antonio, Hainaru Felix, Baciu Ovidiu, Sava Alex, Grajdian Dan, Lang Andrei.
Între planurile de viitor ale echipei intră dezvoltarea elementelor de caroserie la monopostul actual, îmbunătățirea suspensiei actuale, a pedalierului, a evacuării și dezvoltarea unui nou monopost cu propulsie electrică. Pe lângă acestea, se mai adaugă și participarea la cel puțin două competiții anul acesta și finalizarea probei de anduranță, dar și începerea proiectării a unui monopost complet electric, renunțând astfel la soluția clasică, cu combustie.

Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

ait-timisoara-danemarca_700x280

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

baschet

„Leii mici” au terminat primii grupa cu două echipe din București

O victorie şi o înfrângere la trei puncte au bifat juniorii sub 16 ani la turneul rezervat acestei categorii de vârstă ce s-a desfăşurat zilele trecute în capitală. Suficient pentru ca echipa antrenată de Radenko Toroman să încheie faza secundă a campionatului pe prima poziţie. În primul meci, „leii” U16 au trecut de Agronomia Bucureşti...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Leii mici” au terminat primii grupa cu două echipe din București
black-sale_728X90

Social vezi arhiva Social