La PLUS Timiş anul începe cu întrebări şi răspunsuri puse într-o scrisoare deschisă, pe tema Marian Constantin Vasile

Marian Constantin Vasile

Marian Constantin Vasile

Filiala locală a partidului condus de Dacian Cioloş începe anul cu o scrisoare deschisă realizată de unul dintre membrii PLUS Timiş, în care subiectul e accederea lui Marian Constantin Vasile în partid şi promovarea acestuia pentru o candidatură la funcţia de primar al Timişoarei. Vă reamintim că exact la finalul anului trecut preşedintele filialei, Cătălin Şipoş, a părăsit funcţia invocând motive personale, dar, probabil influenţat tot de dispute pe tema persoanei amintite.

Acum, unul dintre cei care ar fi membrii organizaţiei, Ghizela Neaga, a transmis membrilor partidului şi presei locale o scrisoare deschisă în care vorbeşte despre intrarea în partid a fostului consilier judeţean PNL, Marian Constantin Vasile, şi despre oportunitatea candidaturii acestuia la Primăria Timişoara.

Conform scrisorii, intrarea acestuia în partid şi promovarea sa pentru poziţia amintită s-a făcut împotriva voinţei majorităţii membrilor.

„În urma derulării acțiunii de promovare și primire în organizația PLUS Timișoara împotriva voinței majoritătii membrilor a lui Marian Constantin Vasile (MCV) și a oportunitătii candidaturii acestuia la primăria Timișoara vreau să atrag atenția asupra unor aspecte ce țin de conduită și profilul moral al acestuia. Prin acceptarea acestei candidaturi fără echivoc și fără să punem intrebări suntem în pericol de a demola crezul pentru crearea omului PLUS care stă la baza filozofiei noastre de a curăța prezentul de mentalităţile trecutului”, se spune în scrisoarea semnată de Neaga.

Conform acesteia, membra PLUS Timiş pune cinci întrebări pe subiect, toate legate de activitatea lui Marian Constantin Vasile, pe care îl suspectează chiar că ar fi un „cal troian” trimis în partid.

„Această candidatură mi-a pus încă de la început câteva întrebări pe care vreau să le impărtăşesc cu voi:

1.De ce a fost acceptată această candidatură incă din faza în care MCV nici măcar nu a fost membru de partid, acesta anunțând-și intențiile cu surle și trâmbițe? Oare nu își avea locul un referendum intern atunci? (declarațiile lui Cătălin Şipoș dovedesc parafarea unei înțelegeri) .

2, Demisia lui Cătălin Şipos odată cu dezmembrarea biroului județean a survenit într-un moment cheie scoțând la iveală slăbiciunea mortală izvorâtă din hemoragia internă a partidului. Mai bine răspundea la întrebarea care ne macină pe toți: cine și cu ce l-a șantajat pe acesta? că de ce? știm deja!

3. Putem vorbi de înalta valoare morală cu care se prezintă candidatul MCV și care se declară curat la toate capitolele inclusive la cele ce definesc valorile omului PLUS?

4. Există o teorie a conspirației ?

5. Cine este cu adevărat Marian Constantin Vasile ? Este cumva asimilat cumva calului troian din legendele Greciei antice? De ce a uitat să ne povestească puțin și despre activitatea de mare antreprenor abonat la contractele cu statul ?”, a continuat Neaga.

Tot scrsioarea semnată Ghizela Neaga oferă şi răspunsuri „sugerate” la aceleaşi cinci întrebări.

     „1.Probabil a existat o înțelegere prealabilă ca trecerea din PNL în PLUS să se facă doar dacă MCV primește ceva. Deduc acest lucru deoarece MCV este specialist consacrat în astfel de probleme, acesta încercând manevra și la USR în perioada premergătoare alegerilor parlamentare. Această teză naște o nouă întrebare : Putem vorbi în acest caz despre un traseism politic bazat interese personale ca despre trezirea unei constiinte  nicidecum nu poate fii vorba?!

  1. Cine a avut interesul să destabilizeze organizația PLUS Timiș poate să dea răspuns la această întrebare impreună cu răspunsul la întrebarea de ce PNL nu a luat măsuri privind excluderea lui MCV după episodul cu parlamentar la USR și l-a ținut în continuare într-o structură de reprezentare în administrație și implicit în partid?
  2. Din declarațiile lui MCV (CV, avere, interese) rezultă clar profilul psihologic al omului politic de pradă care stă la pândă și așteptă oportunitatea pentru a se așeza la masa unui ospăt politic. Deși are contractat un împrumut bancar personal foarte mare (peste 100.000 Euro) actualmente nu are un loc de muncă, nu are venituri care să acopere rata împrumutului, veniturile declarate din așa zisă firmă de consultanță pe care o deține fiind cu mult sub nivelul veniturilor ocazionale ale unei tarabe de cartier. Asta în contextul în care afacerii principale care le-a desfăsurat sunt cu Statul Român (Consiliul Județean Timiș și Poșta Română) Dar apropos de Consiliul Județean Timiș parcă nu sună dubios să ai contracte în derulare în același timp cât deții și funcția de consilier județean la aceeași instituție?
  3. Teoria conspirației a apărut în momentul în care declarația alianței USR- PLUS privind nesusținerea actualului primar la o nouă candidatură și pregătirea debarcării acestuia a avut loc. Pe multe surse au venit dinspre PNL știri despre existența facțiunii secrete de tip darkside a cărui scop este  sa conceapă scenarii menite să destabilizeze, destructureze și să distrugă orișice încercare de a crea un oponent real actualului edil. Astfel că MCV poate că a fost lăsat în viată (politic) doar ca să plece cu bună știință într-o zonă în care să tulbure apele când va fii momentul. Nu spun că este o cârtiță sau că este santajabil, dar oricum sfânt nu e.
  4. La această întrebare va las pe fiecare dintre voi să vă dați propriul răspuns!”, se mai spune în scrisoarea semnată Ghizela Neaga.

 

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

Alexi a spus: (ianuarie 8th, 2020 at 13:42 )

Chiar daca e fake news, dl MCV tot traseist si doritor de functii ramane. Din cauza conflictului cu Robu, nu avea sanse de afi ales „ceva” in continuare, asa ca a tatonat terenul si s-a mutat la PLUS. De ce unii nu-si pot creste tonusul vital din satisfactii profesionale, ci doar politice? Ar trebui studiat profilul psihologic al acestei clase de muritori.

bubu a spus: (ianuarie 8th, 2020 at 15:21 )

Asta nu-i un fost meritocrat al lui Robu? E un bun exmplu de „oameni noi” in politica. Bravo Plus (aripa Robu).

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Titu Bojin ALDE
Titi Bojin

Cele mai citite articole


Adrian Pau
Adrian Pau

Administratie vezi arhiva Administratie

drum giarmata

Au demarat lucrările pentru lărgirea drumului care leagă autostrada de Timișoara, prin Giarmata și Dumbrăvița

Lucrările de lărgire la patru benzi a lotului I al drumului Dumbrăvița – autostradă au început astăzi, de la urcarea pe autostradă la sensul giratoriu din Giarmata. Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a fost pe șantier, alături de primarii PSD din Dumbrăviţa şi Giarmata Lucrările de extindere la 4 benzi a drumului județean de la intrare în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au demarat lucrările pentru lărgirea drumului care leagă autostrada de Timișoara, prin Giarmata și Dumbrăvița
Aconnect - Digitalizam Romania

Politica vezi arhiva Politica

Calin Dobra PSD Timis

Aşa dezvoltăm Timişul împreună! Planul „Timişul merge cu Dobra” (P)

Atragerea de fonduri europene, sănătate, infrastructură, educaţie – sunt doar câteva dintre priorităţile pe care Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi candidat pentru un nou mandat pentru aceeaşi funcţie, le-a prezentat astăzi. „Aşa dezvoltăm Timişul împreună! Planul „Timişul merge cu Dobra” a fost un eveniment în care Călin Dobra a prezentat liniile directoare ale...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aşa dezvoltăm Timişul împreună! Planul „Timişul merge cu Dobra” (P)
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Sport vezi arhiva Sport

lupte

CS Heracle Timișoara, partener într-un proiect european ce vizează luptele greco-romane

Clubul Sportiv Heracle Timișoara este partener într-un proiect cu finanțare europeană în care mai sunt implicate două structuri sportive de pe „Bătrânul continent”. „Wrestling in safe mode” este denumirea programului Erasmus Sport coordonat de clubul croat Sesvetski Kraljevec în parteneriat și cu Huddinnge Brottarklubb, din Suedia. Prima manifestare a proiectului menționat va avea loc sâmbătă,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CS Heracle Timișoara, partener într-un proiect european ce vizează luptele greco-romane
Iulius Town
Iulius Town

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

5G BRING NEW VALUE

5G BRING NEW VALUE. Expoziţia Huawei Roadshow 2020 a ajuns la Timişoara

În urmă cu 20 de ani, Huawei înființa în Suedia primul său centru european de cercetare și dezvoltare. Acest prim pas, dar și investițiile care au urmat au transformat Huawei în cea mai inovatoare companie din domeniul tehnologiei, cu 13.300 de angajați care lucrează în cele 23 de centre de cercetare și dezvoltare pe care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 5G BRING NEW VALUE. Expoziţia Huawei Roadshow 2020  a ajuns la Timişoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara va fi deschis și sâmbătă, 26 septembrie. Până acum era deschis doar de luni până vineri. Haideți să donați! Este atât de multă nevoie de sânge, din toate grupele! Cei de la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara (situat pe strada Martir Marius Ciopec, nr. 1 – lângă Spitalul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Program prelungit! Puteți dona sânge și sâmbătă, la Timișoara. Este nevoie de sânge din toate grupele!
Lucrările de lărgire la patru benzi a lotului I al drumului Dumbrăvița – autostradă au început astăzi, de la urcarea pe autostradă la sensul giratoriu din Giarmata. Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a fost pe șantier, alături de primarii PSD din Dumbrăviţa şi Giarmata Lucrările de extindere la 4 benzi a drumului județean de la intrare în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au demarat lucrările pentru lărgirea drumului care leagă autostrada de Timișoara, prin Giarmata și Dumbrăvița
Clubul Sportiv Heracle Timișoara este partener într-un proiect cu finanțare europeană în care mai sunt implicate două structuri sportive de pe „Bătrânul continent”. „Wrestling in safe mode” este denumirea programului Erasmus Sport coordonat de clubul croat Sesvetski Kraljevec în parteneriat și cu Huddinnge Brottarklubb, din Suedia. Prima manifestare a proiectului menționat va avea loc sâmbătă,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CS Heracle Timișoara, partener într-un proiect european ce vizează luptele greco-romane
Atragerea de fonduri europene, sănătate, infrastructură, educaţie – sunt doar câteva dintre priorităţile pe care Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi candidat pentru un nou mandat pentru aceeaşi funcţie, le-a prezentat astăzi. „Aşa dezvoltăm Timişul împreună! Planul „Timişul merge cu Dobra” a fost un eveniment în care Călin Dobra a prezentat liniile directoare ale...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aşa dezvoltăm Timişul împreună! Planul „Timişul merge cu Dobra” (P)
De ce are Moșnița Nouă de schimbare? Moșnița Nouă trebuie să se transforme dintr-o localitate subdezvoltată în cea mai frumoasă și prosper comună din zona periurbană a Timișoarei. Potențialul extraordinar pe care îl are acest teritoriu, în care ne trăim viața și ne creștem copiii, poate fi pus în valoare doar printr-un program care presupune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul “Moșnița are nevoie de schimbare”. Interviu cu Gerald Simonis, candidat independent la Primăria Moşniţa Nouă (P)
Cu toate că a spus de mai multe ori că nu-l interesează contracandidaţii săi, Nicolae Robu a produs un nou insalubru atac la persoană la adresa lui Dominic Fritz, despre care spune că ar fi întreţinut de iubită. Robu îi consideră ca fiind lipsiţi de raţiune pe timişorenii care vor să-l voteze pe candidatul USR...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Într-un nou atac la Dominic Fritz, Nicolae Robu îi face iraţionali pe zeci de mii de timişoreni. E invocat şi statul paralel
Pe DN 58B, în apropierea localității Birda din Timiș, un autoturism s-a răsturnat în afara drumului. Șoferul a primit îngrijiri medicale la fața locului. În accident a fost implicat un autoturism care s-a răsturnat în afara părții carosabile. În mașină se afla doar șoferul. Victima a primit îngrijiri medicale la fața locului, însă a refuzat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O mașină s-a răsturnat în afara părții carosabile, în apropiere de Birda/ FOTO
Pompierii au intervenit în această după-amiază la un accident rutier în Lugoj, pe strada Hezerișului. Șoferul unei mașini a rămas încarcerat, în urma impactului cu o camionetă. În accident au fost implicate o camionetă, în care se aflau două persoane, și un autoturism în care se afla doar șoferul. În urma impactului, victima din mașină...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Accident în Lugoj. Șoferul unei mașini a rămas încarcerat, în urma impactului cu o camionetă/FOTO
Top