Guvernul condus de Ludovic Orban a aprobat în şedinţa desfdăşurată în această după-amiază numirea Lilianei Oneţ pe funcţia de prefect de Timiş. Ea era deja subprefect, dar a promovat în funcţie după demisia Evei Andreaş.
Incendiu la Timișoara. O butelie a explodat într-un apartament
O butelie a sărit în aer într-un bloc din Timișoara și a declanșat un incendiu la etajul I al unui bloc din oraș. Pompieri au evacuat locuitori ai blocului…
Sondaj IMAS: PNL la scor istoric. PSD, pe tobogan
Potrivit ultimului Barometru Europa FM, realizat de IMAS, PNL a ajuns la 45% în preferinţele românilor, ceea ce înseamnă dublu faţă de cât avea în ianuarie 2019. PSD se menţine pe locul II, dar a scăzut sub 20 de procente, oprindu-se la 18,5%.
Pompierii militari din Timiș – peste 800 de misiuni în perioada sărbătorilor. Zeci de persoane salvate din stradă
Peste 800 de misiuni au avut pompierii militari din Timiș în perioada sărbătorilor de iarnă, iar peste 500 de intervenții au fost asigurate de echipajele SMURD. Nu mai puțin de 823 de misiuni au avut pompierii militari din Timiș în perioada sărbătorilor de iarnă, iar 523 de intervenții au fost asigurate de către echipajele SMURD.…
Handbaliștii lui Poli au revenit pe semicerc mai puțini și tot cu salarii restante
Singura echipă din Timișoara care a adus un trofeu în 2019 este SCM Poli Timișoara. Echipa a câștigat Cupa României după 33 de ani și a participat și în cupele europene, însă a fost eliminată în turul secund preliminar al Cupei EHF. Gruparea bănățeană a revenit pe parchet, dar fără doi titulari incontestabili. „Am încheiat…
Cei mai „inteligenți” hoți din Timișoara. Au furat o bicicletă și s-au dus în piața din zonă să o vândă, lângă sectorul de brânzeturi și lactate
Hoți „inteligenți”, la Timișoara. După ce au furat o bicicletă din zona străzii Telegrafului, aceștia s-au dus să o vândă în Piața Badea Cârțan, practic în aceeași zonă din urbea de pe Bega. Hoții nu sunt iubitori ai pedalatului sau au vrut să scape repede de „pradă”. Altfel nu se explică cum au ajuns atât…
Timișorenii au venit să ia aghiasmă mare, la Catedrală. S-au format cozi la apă sfințită/FOTO
Astăzi, 6 ianuarie, de Bobotează, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara oamenii au venit să ia apă sfințită. Peste 4.000 de litri de apă au fost pregătiți numai la Catedrală pentru credincioși. După sfințirea apei de mitropolitul Banatului ÎPS Ioan, preoții au început distribuirea apei sfințite la intrarea în catedrala din oraș. Preoții de la catedrală…
Nu aruncaţi brazii pe stradă, îi puteţi duce la locaţiile deschise de Retim
Cetăţenii Timişoarei sunt rugaţi de reprezentanţii municipalităţii să nu arunce pe stradă brazii după sărbătorile de iarnă. Ei au la dispoziţie patru puncte de colectare, pe care operatorul local de salubritate le oferă, predarea brazilor făcându-se gratuit. Având în vedere faptul că perioada sărbătorilor de iarnă s-a sfârșit, pentru evitarea creării unui aspect insalubru și…
Prefectul Eva Andreaș a demisionat!/Interviu
Printr-un mesaj postat pe Facebook, prefectul Eva Andreaș a anunțat că a demisionat din funcție. “Funcțiile publice nu sunt pe viață ale cuiva, iar astăzi a venit momentul schimbării în Prefectura Timiș. Am decis să îmi depun demisia, însă nu vreau să fac un bilanț al perioadei cât am fost prefect, ci doar să le…
Nicolae Robu minte! Dovada pe portalul Tribunalului Timiş
În mai multe intervenţii publice, după ce a fost trimis în judecată de către DNA, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a afirmat că nu este acuzat de fapte de corupţie. El este contrazis chiar de către portalul Tribunalului Timiş, acolo unde va fi judecată în primă instanţă.
Se aprinde stejarul, în această seară, în bisericile sârbești, la Timișoara
Ajunul Crăciunului pe rit vechi aduce și obiceiul aprinderii stejarului (Badnjak) în curtea bisericilor sârbești din Timisoara. Acest obicei simbolizează arderea păcatelor. Astăzi, luni, 6 ianuarie, sârbii aprind, pe înserat, trunchiul de stejar (Badnjak) în curtea bisericilor, de Ajunul Crăciunului. Aprinderea trunchiului de stejar semnifică arderea păcatelor şi înălțarea spre Lumină. Mai multe biserici ortodoxe…
Pensia vine cu poştaşul mai târziu în această lună
Dacă poştaşul vă aduce banii de pensie, în această lună aşteptaţi-l cu câteva zile întârziere, a anunţat Poşta Română. Aceasta, pentru că banii sunt livraţi în conturile companiei doar începând cu data de 7 ianuarie. Nu vă impacientaţi dacă banii de pensie întârzie în această lună. Compania Naţională Poşta Română informează că, în această lună,…
Apa din Bega reprezintă principala sursă de alimentare a consumatorilor din Timişoara
Cea mai mare parte a apei potabile distribuite în Timişoara provine din Bega, doar o treime fiind din foraje de mare adâncime. Bega, care traveresează oraşul, oferă permanent cantitatea de apă necesară, iar, la nevoie, se poate utiliza şi rezerva din lacul Surduc, arată datele Aquatim. Societatea Aquatim foloseşte pentru alimentarea consumatorilor din Timişoara peste…
Pentru că vecinii se ceartă, s-au pierdut sume importante pentru reabilitarea termică a blocurilor
Deşi Uniunea Europeană ne dă bani să ne izolăm termic blocurile, caracterul românului şi tendinţa unora de a fi „Gică Contra” fac ca acest program să fie mult încetinit, existând chiar şi perspectiva pierderii unei părţi din fondurile alocate. Deşi atractiv, programul nu a atras interesul scontat. Un bloc poate rămâne fără finanţarea din fonduri…
Robu e hotărât să candideze la un nou mandat de primar al Timişoarei, chiar şi independent, dacă PNL nu îl mai vrea
Nicolae Robu, actualul primar al Timişoarei este hotărât să continue pe funcţia actuală şi după viitoarele alegeri locale. Aceasta indiferent dacă va fi susţinut de actualul său partid, PNL, chiar şi independent, dându-şi demisia din partid, şi anticipând cumva o eventuală excludere de pe lista candidaţilor, din cauza acuzaţiilor de corupţie care i se aduc…
Boboteaza – ziua în care se sfinţesc apele
Boboteaza (Botezul Domnului) este sărbătorită de credincioşi, în fiecare an, în a șasea zi a lunii ianuarie și marchează sfârșitul sărbătorilor dedicate Crăciunului și Anului Nou. Este una dintre cele mai importante sărbători, atât pentru creştinii ortodocşi, cât şi pentru cei catolici. În această zi se sfințesc apele, iar în unele zone se colindă, se fac şi se prind farmecele şi descântecele, se află ursitul și se fac preziceri despre noul an.