Drujbele Primăriei Timişoara intră în forţă în zona Dragalina. Mai mulţi pomi tăiaţi pentru a face loc unei parcări

În goana permanentă pentru realizarea de noi locuri de parcare, Primăria Timişoara se pregăteşte să „radă” din nou câţiva pomi de mari dimensiuni. De această dată, pomii nu sunt la bulevard, ci în spatele unor blocuri turn, departe de ochii timişorenilor, deci mai uşor de trimis în istorie.

Grupul de patru blocuri turn existente pe bulevardul Dragalina, numerele 31 – 37, aveau în partea din spate, în zona unde se învecinau cu fabrica ELBA, o perdea alcătuită din pomi. Coroana acestora proteja mare parte din locuinţe de zgomot şi praf, dar şi de căldură pe timp de vară.

Acum, se pare că Primăria Timişoara a pus gând rău acelor pomi, aceasta şi pentru a construi o nouă parcare în acea zonă, ne spunea unul dintre locatarii din blocul de la numărul 31. Lucrătorii de la Spaţii Verzi, au început deja să lucreze în zonă.

În urmă cu câteva zile, la pomii respectivi lucrau deja oamenii. Când am întrebat spuneau că realizează doar lucrări de corecţie. Ulterior, a apărut şi şeful acestora şi a spus că au aprobare pot să îi taie pe toţi”, ne spunea respectivul locatar.

Pentru a lămuri situaţia, el a sunat la Agenţia de Mediu şi a aflat că, într-adevăr, există aprobare pentru tăiere.

„Am sunat la Mediu şi după ceva timp mi-au confirmat că există aprobare de tăiere. Cei de acolo spunea că se vor planta copaci noi. Dar vorbim despre altă zonă din oraş. Cu ce mă ajută pe mine că se plantează în altă parte? Pe mine mă interesa să existe aceşti copaci aici! Permanent se taie, se toarnă asfalt, vara acesta se încălzeşte şi temperatura creşte permanent în oraş”, am mai aflat de la locatarul blocului de la numărul 31.

Mai mult, ca „distracţia” să fie maximă, se pare că primăria doreşte să înghesuie în spaţiul îngust dintre blocuri, care să lege bulevardul Dragalina de deja celebra stradă Bolintineanu, cea aflată în proprietatea celor de la ELBA, în curtea societăţii, şi pentru care municipalitatea face de mult timp presiuni să îi fie cedată.

„Cum va fi ca noi să avem acel drum la un metru de bloc?” se întreabă interlocutorul nostru.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

mirela a spus: (februarie 12th, 2020 at 12:01 )

??? Lipseste ceva 🙂

Timisorean a spus: (februarie 12th, 2020 at 12:24 )

Primaria a girat si creat un oras gri nu unul verde. Timisoara a pornit in poll position in 1990 si a ramas in urma oraselor mari din Romania. Au fost cateva lucrari de mare amploare utile, insa atmosfera gri a orasului se imbina cu lipsa de civilizatie tot mai evidenta adusa de cei tolerati care nu fac cinste locului, iar Timisoara se departeaza de Europa.

Marius a spus: (februarie 12th, 2020 at 12:27 )

În sfârșit că ne sufocat acolo, nu locuri de parcare, nu alei, nimic, mizerie și delăsare. Asta trebuie să facă un primar, un pic de ordine, că nu e așa greu (deplâng tăierea copacilor, așa e, e trist, dar nu au fost plantați de cineva anume, au tot crescut din nepăsare și delăsare, trăim într-un oraș, oricât nu ar supăra acest lucru, trebuie un pic de ordine și ceva mai multă disciplină, așa cum au fost plantați în disprețul vecinilor tot așa pot fi și tăiați și apoi plantați unii mai mici cf unei strategii)

Timisorean a spus: (februarie 12th, 2020 at 13:03 )

Da, lipseste viziunea unui oras modern, placut pentru a trai in el. Si lipseste educatia si spiritul civic al cetatenilor. Din pacate Timisoara de acum nu mai e acelasi oras unicat in Romania de acum 15 ani, cu potential european. Lipseste roadmap-ul de dezvoltare imun la fluctuatii politice, lipseste si ascultarea cetatenilor. Lipseste insa si managementul format din profesionisti sustinuti de mecanisme economice si vointa.

Timisorean a spus: (februarie 12th, 2020 at 13:16 )

Si mai lipsesc studiul istoriei locului si imbinarea fericita a conservarii traditiei si specificului cu noile tehnologii folosite corect. Lipseste respectul.

Carol a spus: (februarie 12th, 2020 at 14:11 )

La fel s-a intamplat si in Soarelui, tot pentru o parcarea din spatele blocurilor, unde au fost taiati cativa arbori (cred ca niste tei daca-mi aduc bine aminte), plantati de cand se construisera blocurile. Anul trecut s-a intamplat. Muncitorii ezitau, c-au iesit oamenii la ei, dar acolo a venit personal ipochimenul vopsit si a solicitat taierea aoborilor. N-a contat ca locatarii s-au opus. A decis el ma…, ca i-a plantat stramosii lui din Bocsig acolo… Pentru timisorenii adevarati din zona Dragalina: de ce nu va opuneti fizic la taierea arborilor, de ce nu apelati la ONG-uri de mediu, sa-si trimita reprezentantii acolo, cu voi, sa va legati de pomi, sa-i alungati pe trimisii Marelui Ctitor. Faceti scandal in presa. Chemati televiziunile, blocati-le accesul la pomi, faceti un lant uman in jurul lor. E dreptul vostru sa protestati, nu incalcati nicio lege. Robuleanul n-o sa indreazneasca sa va faca nimic, acum sa se apropie alegerile.

Neamțu de Banat a spus: (februarie 12th, 2020 at 15:08 )

Pai și ați văzut vreun protest al USRistilor prin fața primăriei?! Sau chiar la fata locului defrișat?!
Sau corporatiștii n-au timp de fleacuri, ei sunt prinși în spectacolele de propaganda politica, ca cel de ieri de la Iulius Mall.
Laolaltă cu „vizionarul” de Fritz.
Când o-ti veni cu un candidat gen Nicușor și la Timișoara, autentic implicat, nu doar o hahalera pe fcb, ca Fritz, atunci sa sperați la votul nostru.

TMEUTM a spus: (februarie 12th, 2020 at 15:14 )

Foarte bine spus Carol! Asa trebuie procedat!

Timisorean a spus: (februarie 12th, 2020 at 18:20 )

Timisoara trebuie condusa de un om si o echipa care iubesc orasul si regiunea, care sunt autentici si stiu sa conduca o institutie a statului, o administratie locala in spirit european. E nevoie de specialisti cu dragoste de oras, ajutati de mediul politic local. Nu de politicieni care nu au specialisti si nu de influente politice. E nevoie de un plan de dezvoltare pe care sa il urmeze orice om care se perinda la conducerea destinelor orasului. Si mai e nevoie de ceva. De responsabilizarea celor care vin si se stabilesc in Timisoara. O mare parte vin la mai bine dar nu dau nimic bun, doar exista, crezand ca li se cuvine cinstea de a locui si munci in Timisoara. Timisoara nu e pe gratis iar cei care vin aici din alte parti trebuie sa plateasca simplu si frumos: cu moneda scumpa a educatiei si bunului simt. Cine nu o are ar trebui sa faca rost de ea altfel eticheta de timisorean adoptat se dezlipeste repede si se vede.

Despre manipularea deja de manual a corporatistilor nu e de spus prea mult. Oameni valorosi, pregatiti eminamente tehnic, o parte din ei cred ca inteleg lucruri pe deplin pentru ca le sunt prezentate in acceptiunea logica cu care ei sunt obisnuiti. Doar ca ei cunosc foarte putin spre deloc interesele din spatele firelor nevazute cu care sunt legati si care actioneaza la triggere bine stabilite, fiind de fapt noua masa de manevra. Celor nepregatiti li se dau lopeti si galeti. Corporatistilor (si aici ma refer la o parte, la masa de manevra) li se servesc idei cu o logica buna dar care undeva scartaie in spatele biroului care isi rade in barba de noii traseisi dezorientati. Cei care profita de ei se servesc din energia tineretii, dar le exploateaza unora lipsa de informare, altora mercantilismul cultivat in multinationale, altora frustrarile, si, cel mai trist, unora le e exploatat patriotismul, sau bunele sentimente. Da si pentru acestea exista mecansime de activare si folosire in scopuri false.

Pana la urma gandirea naturala si informarea fiecaruia, bunul simt, ar trebui sa duca la cele mai bune optiuni si alegeri. Si atunci fortele politice nu vor avea masa de manevra si nici nu vor face ce doresc ci vor face ce trebuie. A fi politician pentru unii e o oportunitate, un fel de job pentru ca nu au altul. Insa pentru un om educat politician inseamna o onoare si o responsabilitate de a fi in slujba tarii. Iar pentru un administrator local sa fie o onoare si o bucurie sa isi serveasca concitadinii. Nu vom avea “X contra Y,” ci “X si Y sunt buni amandoi, dar Z face ceea ce e mai potrivit”.Nu vom mai vorbi de copaci taiati vs asfalt ci vom vorbi de parcari subterane si orase verzi, nu vom vorbi de propaganda ci de coeziune.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene

Visul luptei pentru titlu s-a încheiat prea repede pentru CSM Lugoj, care deşi a avut parte de un sezon regular foarte bun nu a putut trece de primul tur din play-off. CSO Voluntari 2005 s-a impus astfel cu 2-0 la general în duelul cu CSM Lugoj, după 3-1 în deplasare şi 3-0 (25-23, 26-24, 25-12)...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO
Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
Top