Primarul Nicolae Robu nu a reuşit să ofere amănunte în plus referitoare la operaţiunea de dezinfecţie a casei scărilor pentru blocurile din Timişoara. Totuşi, a vorbit despre acele dozatoare de gel dezinfectant, dar singurul lucru spus e în ton cu ceea ce insistă de la apariţia ordonanţei militare care impune montarea acestora, adică asociaţiile sa cumpere ele singure acele aparate.
Nimic nou sub soarele timişorean referitor la spălatul specializat, de către firmele tocmite de primărie, a scărilor de bloc. Primarul nu a reuşit să ofere, marţi, niciun fel de noutăţi legate de operaţiune, doar că de aceasta se va ocupa viceprimarul Imre Farkas. Dacă până acum spunea permanent că firma care are contract cu primăria se va ocupa şi de blocuri, acum Robu şi-a dat seama că va dura prea mult ca aceasta să facă toată treaba.
El a spus că nu ştie, de fapt, nu ştie sigur câte scări de bloc sunt în Timişoara, doar că sunt „aproximativ 12.000”. Discuţia i-a oferit edilului ocazia să se războiască din nou cu presa rea, care ar fi anunţat că e caz penal faptul că ar vrea să stabilească cine se va ocupa de dezinfecţie fără a face licitaţie publică.
„Cum să fie caz penal? Putem să împărţim contactul în câte contracte mai mici vrem, ne permite legea. Am purtat discuţia cu firma de deratizare şi dezinfecţie a oraşului şi au spus că încearcă să rezolve ei o parte din probleme, dar că va dura două – trei săptămâni, ceea ce este foarte mult. Vom rezolva problema. Ordonanţa nu spune până în data de … să faci operaţiunea. Noi nu sunem exceptaţi de la legea achiziţiilor publice pe vreme de stare de urgenţă, doar spitalele sunt”, a subliniat Robu.
El a vorbit şi despre dozatoarele de substanţe dezinfectante pe care primăria trebuie să le intaleze în aceleaşi scări de bloc. Şi nu, nu vă aşteptaţi nici aici la ceva mişcări spectaculoase, primarul spune doar că nu e niciun păcat ca atunci când primăria vine, până la urmă, nu ştim când, să îşi facă treaba, să îşi monteze dozatorul lângă unul care deja există.
Comentarii prin facebook