Consilierii locali timişoreni sunt convocaţi, de extremă urgenţă, să rezolve problema plantării panseluţelor în zona centrală a capitalei Banatului şi a străzilor din jur. Proiectul care nu a mai putut aştepta câteva zile o şedinţă ordinară, bagă în buzunarul societăţii „Horticultura” nu mai puţin de 90 de milioane de lei.
Sub semnătura primarului Nicolae Robu, Consiliul Local Timişoara e convocat, joi seara, la o şedinţă „de îndată” pentru un proiect mai urgent ca niciodată: aprobarea contractului pentru următorii patru ani cu societatea municipalităţii, „Horticultura”, care a primit pe tavă, prin acordare directă, contractul de întreţinere a spaţiilor verzi din zona zero a oraşului.
„Proiect de hotărâre privind aprobarea caietului de sarcini cu anexele 1-4, a acordului cadru, contractului subsecvent, a prețurilor unitare și a cheltuielilor indirecte 5% și a profitului 5% pentru servicii de “Întreținere și amenajare a parcurilor, scuarurilor, spațiilor verzi, sistemelor de irigare, locurilor de joacã și canisitelor, tãieri de corecție, elagare și defrișare arbori din zona centralã de pe domeniul public al municipiului Timișoara”, în vederea atribuirii cãtre SC Horticultura SA, în temeiul art. 31 din Legea nr. 98/2016.”, este titlul pompos sub care se ascunde, de fapt, noul contract.
Acesta va aduce în conturile respectivei societăţi, un total de maxim 80,9 milioane de lei, pentru o înţelegere care securizează pentru aceasta un contract pe 48 de luni. Pentru a putea să primească aceşti bani „grămadă”, contractul a trecut inclusiv prin filtrul Consiliului Concurenţei https://debanat.ro/2019/09/societatea-horticultura-a-obtinut-intretinerea-spatiilor-verzi-din-zona-centrala-a-timisoarei-fara-licitatie_264940.html .
Înţelegerea vizează mai multe parcuri importante. Scudier, Alpinet, Catedralei, Poporului, Justiţiei, Rozelor, Botanic, dar şi Ceasul floral şi malurile Begăi.
Comentarii prin facebook