Preşedintele TM 2021, Horaţiu Rada, îşi prezintă public activitatea, înaintea board-ului organizaţiei: „Mi s-a reproșat că nu comunic destul de mult”

Horatiu Rada si Ludovic Orban

Horatiu Rada si Ludovic Orban

Cu doar o zi înainte de şedinţa board-ului Asociaţiei Timişoara 2021, Horaţiu Rada, preşedintele organizaţiei, şi-a analizat activitatea şi a realizat un amplu raport al acesteia, de la momentul în care a preluat conducerea. De ce această informare publică?

Prin acest raport, prezentat pe pagina sa de Facebook, el spune că doreşte ca lumea să afle ce a făcut în perioada amintită, după ce a fost acuzat că nu comunică destul de mult despre activitatea sa. Momentul este unul bine ales, vine înaintea unei şedinţe importante a conducerii asociaţiei.

„Cu toată agitația din ultima perioadă, mă simt dator să prezint un raport de activitate, pentru că mi s-a reproșat că nu comunic destul de mult și că din această cauză lumea nu știe exact ce fac. Sper să fie suficient de lămuritor. Întotdeauna am susținut că Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii este și trebuie să fie un proiect de țară. Tocmai de aceea are nevoie, înainte de renume internațional, de cunoaștere și de recunoaștere în întreaga Românie, la nivel administrativ, politic și social. Pentru că acest proiect este menit să genereze prestigiu pentru Timișoara, pentru zonă, dar și pentru întreaga țară, în plan european și nu numai. Iar în punctul în care ne aflăm acum, cel mai important lucru este ca lumea să înțeleagă acest adevăr, pentru că doar astfel oamenii vor putea să se identifice cu proiectul, să-l aprecieze și să-l susțină”, a anunţat Rada.

El prezintă câteva obiective pe care şi-a propus să le atingă pentru susţinerea proiectului Timişoara Capitală Europeană a Culturii.

„În primul rând, i-am dedicat proiectului timp cu prioritate, câteodată însemnând chiar și douăsprezece ore într-o zi. Apoi, mi-am impus să nu mă opresc din drum, oricât de greu va fi acesta, pentru că lucrurile bune se construiesc numai cu muncă, cu atenție, cu determinare și cu condiția esențială să faci față obstacolelor care inevitabil apar. În al doilea rând, am dorit să creez căi de comunicare cu autoritățile naționale, regionale și locale. În continuarea primelor șase luni de mandat, am întreprins toate eforturile necesare pentru a menține relațiile cu principalele ministere care pot finanța sau susține proiectul”, continuă Horaţiu Rada.

Probabil una dintre cele mai mari reuşite a acestei perioade este dobândirea statutului de utilitate publică pentru asociaţie.

„Deși titlul de Capitală Europeană a Culturii a fost câștigat în 16 septembrie 2016, statutul de utilitate publică al asociației și legislația necesară pentru asigurarea finanțării multianuale au fost aprobate de Guvern abia după jumătatea anului 2019. De pildă, Ordonanța de Guvern 42 a fost aprobată în urma unor eforturi uriașe, în condiții de instabilitate politică și de birocrație. Cert este că în prezent există cadrul legislativ propice și șanse mai mari să primim bani de la Ministerul Culturii, unul dintre finanțatorii-cheie care, până acum, putea să facă alocări doar în condiții restrictive. Finanțarea multianuală conferă siguranța asigurării resurselor astfel ca activitatea să nu mai fie condiționată de bugetele naționale și locale, care trec prin proceduri administrative și care ajung să fie votate aproape de mijlocul anului”, mai spune preşedintele TM 2021.

El menţionează că s-au făcut eforturi permanente pentru obţinerea de finanţări de la fiecare dintre guvernele care au fost la Palatul Victoria, indiferent de culoarea politică a acestuia. De asemenea, menţionează Rada, au fost purtate discuţii cu câteva mii de potențiali parteneri, dintre care douăzeci interesați să devină sponsori relevanți ai proiectului pentru 2021. Negocierile au fost stopate din motive de pandemie, dar vor fi reluate pe noi coordonate.

Rada se referă, amplu şi la una dintre marile probleme cu care organizaţia s-a confruntat şi se confruntă, mai precis modificările la nivelul echipei executive. El spune că au fost sincope importante în activitatea desfăşurată.

„La nivelul echipei executive, întregul an 2019 și începutul lui 2020 au adus schimbări care erau necesare, în condițiile în care, o perioadă importantă de timp, activitatea asociației s-a derulat cu sincope, ceea ce a afectat buna funcționare. Tempoul cu care s-au derulat proiectele avea nevoie de dinamism, ceea ce a dus la plecarea unor oameni din echipă și la venirea altora noi”, menţionează Horaţiu Rada.

Preşedintele TM 2021 recunoaşte problemele din ultimele luni, care au dus şi la apariţia unor informări în public asupra acestora.

„Am depășit o perioadă de grea încercare pentru toată lumea. În ultimele luni, toți ne-am confruntat cu o situație neașteptată, nedorită și nemaipomenită. A fost necesară o repliere rapidă ca să putem gestiona perioada pandemiei. Situațiile de criză cer măsuri de criză, astfel că am acționat ca atare. Echipa asociației, în componența căreia au intrat și oameni noi care au adus plus valoare nucleului existent, a reușit în această perioadă dificilă să crească rapid performanțele comunicării online și offline pentru proiect și pentru programul propus pentru 2020 și 2021. Activitatea de comunicare și marketing online a Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii a atins pentru prima dată un nivel de performanță chiar pe timp de pandemie. Am muncit mult, mă bucur că am avut sănătate și energie pentru asta, nu am făcut tot ce mi-am propus, dar cât am reușit a fost cu mult efort personal”, se mai spune în acest raport.

Raportul integral poate fi citit de public, pe Facebook, la adresa

https://www.facebook.com/rada.horatiu/posts/3298103400220355

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

drucker a spus: (iunie 10th, 2020 at 10:33 )

Oare chiar nu exista oameni de cultura in Timisoara care se pot implica in proiectul TM2021 ?

Trebuie sa vina un patron a carui firma functioneaza avand contracte exclusiv cu Primaria Timisoara si statul , sa managerieze un proiect cultural de o importanta covarsitoare pt Timisoara ?

„În primul rând, i-am dedicat proiectului timp cu prioritate, câteodată însemnând chiar și douăsprezece ore într-o zi .”(spune acest domn)
Oare atunci , cand a mai avut timp sa se ocupe de cele doua companii , a carui manager general este ?
Inteleg ca afacerile de succes in Romania se fac cu statul , dar macar cultura sa o lasam pe mana oamenilor de cultura .
Stim ca sunt multi bani in joc , dar nu-i puteti avea pe toti .

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


Vessmary

Administratie vezi arhiva Administratie

Lângă Timișoara se va realiza o nouă descărcare de pe autostrada A1. Proiectul a fost aprobat

Lipsită ani buni de posibilități facile de acces pe autostrada A1, Timișoara va avea în perioada următoare noi descărcări. Pe lângă cea aflată în lucru, între DN 59 și autostradă, Consiliul Județean Timiș a aprobat vineri realizarea unei noi asemenea descărcări, care va face legătura dintre A1 – Aeroportul Traian Vuia și Centura Timișoarei. Realizarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lângă Timișoara se va realiza o nouă descărcare de pe autostrada A1. Proiectul a fost aprobat
L'architect du beaute

Politica vezi arhiva Politica

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Sport vezi arhiva Sport

Leii din Banat deschid etapa cu un meci pe teren propriu

Etapa a VIII-a a Ligii Naționale de baschet începe vineri, la ora 17.00, la sala Constantin Jude. SCM winsed.swiss Timișoara primește vizita echipei SCM U Craiova. Jocul opune două formații cu linii de clasament similare, trei victorii și patru înfrângeri. „Ca orice meci din acest an, o să fie dificil, dar ne vom bate pentru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Leii din Banat deschid etapa cu un meci pe teren propriu
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Au venit din sudul ţării în Timişoara ca să fure cupru de la Ştrandul Termal

Doi bărbaţi, unul din Dolj, altul din Mehedinţi, au fost  depistați de polițiștii locali după ce au sustras cupru din clădirea fostului Ștrand Termal. Ei intenționau să valorifice cuprul furat. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Public, aflați în patrulare în cursul după-amiezii de joi, au observat pe Strada F. Chopin, trei bărbați care se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au venit din sudul ţării în Timişoara ca să fure cupru de la Ştrandul Termal
isho.ro
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

VESSMARY: De 11 ani, redefinind eleganța feminină în România

Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele sale, rezultat din pasiunea și dorința unor designeri cu experiență. Aceștia și-au propus să creeze ținute care să celebreze frumusețea și delicatețea femeii moderne, fie ea visătoare și romantică sau puternică și realistă. Produsele VESSMARY sunt concepute pentru a răspunde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul VESSMARY: De 11 ani, redefinind eleganța feminină în România

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Lipsită ani buni de posibilități facile de acces pe autostrada A1, Timișoara va avea în perioada următoare noi descărcări. Pe lângă cea aflată în lucru, între DN 59 și autostradă, Consiliul Județean Timiș a aprobat vineri realizarea unei noi asemenea descărcări, care va face legătura dintre A1 – Aeroportul Traian Vuia și Centura Timișoarei. Realizarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lângă Timișoara se va realiza o nouă descărcare de pe autostrada A1. Proiectul a fost aprobat
Doi bărbaţi, unul din Dolj, altul din Mehedinţi, au fost  depistați de polițiștii locali după ce au sustras cupru din clădirea fostului Ștrand Termal. Ei intenționau să valorifice cuprul furat. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Public, aflați în patrulare în cursul după-amiezii de joi, au observat pe Strada F. Chopin, trei bărbați care se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au venit din sudul ţării în Timişoara ca să fure cupru de la Ştrandul Termal
După mai multă vreme, rata șomajului a urcat în Timiș peste 1%. În evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș erau înregistrate 3535 de persoane cu statut de șomeri. Pentru comparație, la 30 septembrie rata șomajului era în Timiș de 0,82%, fiind 3434 de persoane șomere. În octombrie, un număr de 1856 de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rata șomajului a depășit 1 la sută în Timiș
Compania timișeană Aquatim a câștigat, din nou, locul I în Topul Național al Firmelor, clasament organizat de Camera de Comerț și Industrie a României. Societatea timișoreană obține această poziție de nouă ani la categoria Întreprinderi Mari, domeniul „Captarea, tratarea și distribuția apei”, operatorul regional de apă și canalizare din județul Timiș demonstrează că o viziune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aquatim câștigă primul loc în topul național al firmelor
Unul dintre tramvaiele care circulă la Timișoara se transformă în spațiu de expoziție mobil, accesibil locuitorilor și vizitatorilor Timișoarei. Proiectul „Tramvaiul cultural”e realizat de Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), în colaborare cu Societatea de Transport Public Timișoara (STPT). Cu ajutorul studenților de la Facultatea de Artă și Design a UVT, tramvaiul a fost transformat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara va circula Tramvaiul Cultural
În fiecare an, pe 8 noiembrie, Biserica cinstește Soborul Sfinților Mihail și Gavriil și al tuturor Puterilor cerești celor fără de trupuri. Pe 8 noiembrie nu îi prăznuim doar pe Sfintii Arhangheli Mihail și Gavriil, ci pe toate cetele îngerești care nu s-au despărțit de Dumnezeu. Această sărbătoare a fost la origine o simplă aniversare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil. Peste 1,3 milioane de români îşi sărbătoresc  astăzi onomastica
Pasionații de board games și LEGO® sunt așteptați, în acest weekend, în Iulius Town, care devine un playground, unde fiecare membru al familiei se va regăsi în cel puțin o activitate pe cât de interesantă, pe atât de distractivă. Game ON! Festival propune o diversitate de jocuri de societate și experiențe de tip escape, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Brickenburg In My Town – Zilele Fanilor LEGO® revine cu o nouă surpriză în Iulius Town, iar Game ON! Festival aduce board games
Eveniment deosebit. Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara a găzduit joi, 7 noiembrie 2024, deschiderea celui de-al XVI-lea Simpozion Internațional de Electronică și Telecomunicații (International Symposium on Electronics and Telecommunications – ISETC 2024), un eveniment de anvergură, organizat de Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale în colaborare cu Asociația Inginerilor Electricieni din Timișoara,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Microelectronica, în centrul atenţiei la o nouă ediţie ISETC de la UPT
Top