În ultimele săptămâni, primarul Timişoarei ne-a obişnuit cu regii care mai de care mai „neregizate” prin care în cadrul videoconferinţelor de presă pe care le produce să apară diferite surprize pozitive în timpul acestora. Marţi, la evenimentul săptămânal de la primărie, au apărut chiar două asemenea evenimente: o vizită mai mult sau mai puţin inopinată a conducerii naţionale şi regionale a Companiei Poşta Română, respectiv apariţia la semnat a unui contract pentru dotarea oraşului cu staţii de încărcare a autovehiculelor electrice.
După ce a povestit presei şi celor în jur de 100 de „civili” timp de mai mult de o oră în cadrul videoconferinţei de presă săptămânală, primarul Nicolae Robu s-a ridicat şi brusc şi şi-a pus masca medicală de pandemie. „Avem musafiri” a spus el cu un zâmbet ascuns sub albastrul măştii, în timp ce îi instala la masa din biroul pe Horia Grigorescu, directorul general al companiei Poşta Română şi Adrian Lulciuc, directorul regional al Poştei, de la Timişoara.
Cei doi au venit cu promisiuni, multe şi frumoase, care se leagă de reabilitarea Palatului Poştei de la Timişoara.
„Vă anunţ că în şediţa Consiliului de Administrraţie al companiei se va discuta despre demararea lucrărilor de reabilitate a Palatului Poştei de la Timişoara. Vrem să contribuim şi noi la proiectul Timişoara Capitală Culturală, să avem clădirea renovată. Se va lucra mai mult, pentru că e o lucrare complexă”, a anunşat Horia Grigorescu.
Totuşi, el are deocamdată doar speranţe, nu se ştie când şi cum se vor efectua efectiv lucrări.
„Avem autorizaţie de construcţie, din câte ştiu eu aceasta trebuie înnoită, suma necesară este în jur de 11 milioane de lei, în trei luni trebuie să fie documentaţia finalizată, în aşa fel încât să putem să demarăm achiziţia. Vom avea o perioadă în care vom încerca să aducem plus valoare estetică clădirii”, a mai spus Grigorescu.
Al doilea act al teatrului videofonic a fost dat de un teanc de hârtii, aduse primarului la masă pentru a fi semnate, de o angajată a municipalităţii. Aflam ulterior că este vorba despre contractul de finanţare a proiectului de montare în oraş a 16 staţii de încărcare a autoturismelor electrice, un contract care nu se putea, desigur, semna, decât în direct, pe Facebook.
Comentarii prin facebook