E dispus politicianul Cristi Brâncovan să dea “taxă de protecţie” activistului civic Cristi Brâncovan?

brancovan protest

brancovan protest

Dimineaţa, când politicianul român se uită în oglindă, vede un personaj înalt, frumos, deştept, dedicat peste măsură oamenilor şi dispus la orice sacrificiu pentru binele celor din jur. Spre comparaţie, adversarul său politic (care vede aceleaşi lucruri în propria oglindă) este scund, urât, prost şi mânat doar de interese personale.

Când politicianul român citeşte în presă un articol pozitiv despre el, consideră că ziaristul în cauză şi-a făcut doar datoria. Eventual are câteva obiecţii, dacă s-a scris că e frumos şi deştept, dar s-a uitat menţiunea că este şi înalt. Tot datoria îţi faci, ca ziarist, şi dacă scrii critic la adresa adversarului său politic.

Dacă, dimpotrivă, citeşte un articol critic, e clar că ziaristul a primit bani de la adversarii săi pentru a fi ponegrit sau nu a plătit „taxa de protecţie”, pe care însă nu i-a cerut-o nimeni. De asemenea, dacă citeşte un articol pozitiv şi despre adversarul său politic, în mod cert acesta l-a plătit pe ziarist. Cu toate că politicianul nostru nu a plătit nici să fie criticaţi adversarii săi şi nici să fie el „pictat” frumos. Dar el „ştie” că adversarii săi plătesc. El însă e înalt, frumos, neprihănit etc., astfel că nu are de ce plăti. În linii mari, cam acesta este arhetipul politicianului român în relaţia cu presa.

După acest preambul, trec la un caz concret, noul politician timişorean, Cristi Brâncovan. Care, în calitate de activist civic, a avut o presă bună în Timişoara, inclusiv în deBanat. Ba, chiar şi anunţul candidaturii sale a fost reliefat în termeni pozitivi.

Eugen Sasu şi-a permis însă să aibă o altă opinie, puţin ironică, dar deloc agresivă, aşa cum a avut-o faţă de alţi politicieni. Ei bine, noul politician Cristi Brâncovan a sărit ca din baie, sugerând pe Facebook, că i s-ar fi solicitat „taxă de protecţie”. Ceea ce e o mizerie fără limite, mai ales pentru cei care îl cunosc pe Eugen. Brâncovan însă a făcut exact acelaşi lucru precum primarul Nicolae Robu, pe care-l critica foarte mult. Cine nu-i cu el, e hater, duşmanul Timişoarei, tonomat, plătit de duşmani etc.

Ieşirea lui Brâncovan este cu atât mai îngrijorătoare cu cât este încă tânăr. Îşi doreşte unanimităţi de opinie, la fel ca înainte de 1989? Vrea să fie ales cu 99,8% din voturi? Vrea o „democraţie” în care toată lumea să-l laude?

Revenind la articolul în cauză, ce a scris Eugen aşa de grav de l-a supărat pe Brâncovan? Că nu prea are şanse la câştigarea preşedinţiei CJ Timiş? Ceea ce este un fapt, nici măcar opinie. Că, prin candidatura sa, loveşte în PNL şi USR şi ajută PSD? Iar un fapt, cu precizarea că ia voturi mai degrabă în USR. Fiindcă exact acelaşi electorat „fuck the system” îl vizează şi Brâncovan. Şi vorbesc de zona bună a aşa-zisului electorat anti-sistem, fiindcă există şi o zonă hidoasă a acestuia: extremiştii de stânga sau dreapta, „covido-conspiraţioniştii”, dacopaţii, fostul PPDD etc.

Şi Eugen nici măcar nu a scris, dacă era să o dea pe conspiraţii, că ar fi o înţelegere între Brâncovan şi PSD. Dar cel mai important lucru, repet, a fost vorba de o opinie. Cu care poţi să fii de acord sau nu. De data asta Brâncovan nu a fost. Dar de aici până la „taxă de protecţie” e o cale lungă ca de la activistul civic Brâncovan la politicianul Brâncovan. Apropos, dacă un activist civic cum a fost Cristi Brâncovan ar avea cuvinte mai puţin frumoase depre politicianul Cristi Brâncovan, ultimul s-ar plânge că i s-a cerut „taxă de protecţie”?

Acestea fiind spuse, sper că noul politician a înţeles despre ce e vorba şi nu mai continuă un dialog inutil. Altfel, îi dorim succes în alegeri. Apropos – pour le connaisseur –  atunci când ajunge, în campanie electorală, pe la Ictar Budinţ (dar şi în alte locuri), să poarte mască de protecţie pe faţă. Şi nu neapărat din motive Covid.

 

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

desteptarea! a spus: (iulie 24th, 2020 at 11:26 )

Nu ma intereseaza calculele politice cine pe cine avantajeaza cine de lacine ‘rupe’! Dar cand vorbim de moralitatea unui candidat, pt mine este foarte important cum se raporteaza la chestiunea pensiilor speciale, mai ales cele incasate de la 45 de ani (stiu ca nu e atributia lor, la cjt, dar pt majoritatea roamnailor conteaza cum te raportezi la aceste nedreptati). Pnl si psd se pare ca au eceleasi viziuni in privinta specialilor si bugetarilor, i-au avantajat cat au putut de mult! USR pare mai intransigent cu pensiile speciale, dar,.. dar nu pot sa inteleg de ce un activist cum este cristi brancovan nu a luat atitudine si vis-a-vis de pensiile speciale?! Un protest impotriva pensiilor speciale organizat de el, sunt convins ca l-ar face sa urce 10 procente, i-ar mari considerabil sannsele, ar aparea si la tv pe toate posturile, l-ar cunoste si l-ar sustine si pensionarii cu pensii mici de pe la satele uitate de lume! nu inteleg tacerea lui pe unul din cele mai importante subiecte pentru toti romanii?! Cristi ce zici, iei atitudine si le arati tuturor ca esti altfel decat ei si nu te intereseaza pe cine incurci, sau nu vrei sa deranjezi specialii si politicienii?

Ali a spus: (iulie 24th, 2020 at 11:40 )

Prezente si in acest articol obsesiile debanat care trebuie mentionate cat de des se poate: botnita si conspiratiile (cele proprii care sunt litera de lege si ale altora care trebuie combatute).

activistul izdic a spus: (iulie 24th, 2020 at 13:39 )

Dar cu cata finete il incondeiati! Ati ajuns sa va cereti scuze unui papagal fabricat in activist civic, chiar de voi! Luati cu lamaie acum! Hai! Gura mare! Aaaaaaa!

Kroko a spus: (iulie 24th, 2020 at 14:42 )

Produs TIPIC 100% ASU Politehnica,gandire 100% ASU !!!

Doctorul a spus: (iulie 24th, 2020 at 14:46 )

Cum naiba sa câștigi in Romania niste alegeri, când nu ai structura de partid în spate care sa vegheze in ziua votului că nu ți se vor anula, chiar fura voturile primite de la cetățeni. Că doar toți vor să fure de la tine, daca ești venit din spuma marii.
Nu îi înțeleg logica. Candidatura că independent are șanse doar in localitatile mici, de talia unei comune. In rest, e musai sa ai observatorii tai pe la secțiile de votare sau vei pierde cu brio !!.

dodug a spus: (iulie 27th, 2020 at 13:42 )

C.B. e omul lui Robu. Și „candidatura” lui are un singur scop… de a-l șunta pe Alin Nica.

Cristian a spus: (iulie 28th, 2020 at 19:23 )

Omul și-a arătat caracterul mai repede decât orice alt candidat. E cumva o lecție în toată treaba asta, pe care ar trebui să ne-o însușim și noi, alegătorii, dar și candidații. Din nefericire, din ce citesc pe facebook, Brâncovan nu a învățat nimic și, precum bacele lui Robu, o dă înainte autovictimizându-se, deși el a fost agresorul. Când vom avea politicieni, sau pretendenți, capabili de autocritică, dar, mai ales, de autoironie, atunci vom putea spune că suntem pregătiți de alegeri.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis si Nicolae Robu

Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a organizat a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea s-a desfăşurat în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei în zilele de 15-16 martie. În cadrul eforturilor continue de promovare a educației ecologice și a conectării tinerei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 500 de tineri voluntari au plantat peste 2.500 de puieți, la a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară”, organizată de ADID
Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Căutat de câteva zile, fără succes. Dacă îl recunoaşteţi pe biclist anunţaţi la 112. În data de 14 martie, în jurul orei 16:27, un participant la trafic în calitate de biciclist se deplasa pe Splaiul Tudor Vladimirescu dinspre strada Miron Costin înspre bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, pe pista destinată bicicliștilor, iar la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii caută un biciclist care a accidentat un pieton şi a fugit de la faţa locului
Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto
Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Digi 24 că, indiferent dacă vor exista candidați comuni sau proprii, cele două partide vor forma majoritățile în administrațiile locale. Asta înseamnă că, şi la Timiş, cu toate că sunt aproape la cuţite, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, trebuie să colaboreze, post-electoral, cu omologul său de la PNL,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica şi Alfred Simonis, obligaţi să colaboreze după alegeri. Marcel Ciolacu: PSD şi PNL vor forma majorități în administrațiile locale
Top