Activistul Cristian Brâncovan candidează de plictiseală

Editorial de Eugen Sasu

Editorial de Eugen Sasu

Când coordona cu portavocea mitingurile anti-PSD de pe brâul intrări principale în clădirea operei din Timișoara, l-am întrebat pe Cristian Brâncovan pe ce platformă politică va candida la primele alegeri ce-i ies în cale. Atunci se dădea o luptă crâncenă cu sistemul lui Liviu Dragnea, care sistem la rândul lui ducea o luptă crâncenă cu instituțiile ce mai făceau justiție în această țară. Mii de oameni ieșeau în stradă în marile centre urbane, iar Cristian Brâncovan era un fel de maestru de ceremonii în scularea la luptă a timișorenilor.

Cu o bază de date imensă pe rețelele de socializare, cu mii de prieteni pe tot felul de grupuri Facebook, în principal pe cel al fanilor alb-violeți ai lui Poli, Brâncovan era un tip deosebit de util. Dar avea și profilul unui activist civic ce-ar putea urmări o carieră politică mai spre dreapta. Nu la PNL, căci acolo era Nicolae Robu pe care-l „tampona” zilnic cu probleme cetățenești, iar dacă nu erau liberalii, ghici ciupercă cine erau cei care puteau pune la dispoziție calul alb pe care să apară făt-frumosul Cristian Brâncovan. Un indiciu: nu PSD. Doar dacă nu cumva activistul civic ar fi făcut un joc dublu.

E adevărat că și eu l-am întrebat de o carieră politică cu aerul ăluia de le știe pe toate, iar răspunsul primit era într-o cheie cam lemnoasă și deseori ipocrită întâlnită în retorica politicienilor. Că se jură dumnealui că nu va candida pe lista vreunui partid, că dacă se va arunca în luptă o va face cu armura independenței și gândurilor neprihănite ale salvatorului stratului de ozon de deasupra României. ”Bun, lasă ca mai vedem noi”, i-am replicat, precum baba ce-l ridica din pat pe soțul reumatic, pentru a-l duce cu forța „la țară”, cum am aflat dintr-o reclamă tâmpită la medicamente.

Acum Cristian Brâncovan ne-a arătat că n-a vorbit atunci aiurea. Că n-a mințit, mai bine zis, căci decizia de a strânge semnături și apoi de a candida ca independent la președinția consiliului județean va fi cu siguranță o misiune imposibilă. Dar care este, de fapt, misiunea? Căci omul pare sănătos la cap să-l suspectăm c-ar crede că va câștiga de capul lui fotoliul atât de râvnit de baronii locali. Iar dacă nu-l va putea câștiga, atunci care e miza, alta decât mărirea șanselor pentru un mandat de consilier județean independent, eventual? Sau…

Dar cine pierde și cine câștigă din această candidatură? Și cât de mare ar fi procentul ce-ar putea fi raportat ca pierdere de liberali ori USR, partidele considerate de dreapta de la care Cristian Brâncovan ar putea lua voturi? Acum să nu credeți că va fi foarte mare acest procent, dar într-o dispută cu un singur tur de scrutin s-ar putea să conteze chiar și ultimul vot. Cristian Moș de la USR și Alin Nica de la PNL ar putea pierde câte ceva, iar de câștigat ar putea fi tocmai Călin Dobra, de la PSD, cu care activistul a și avut o fructuoasă colaborare sportivo-administrativă în mandatul de abia încheiat.

N-am să zic că intrarea asta în cursă e o chestiune curvească în sensul celor spuse mai sus, dar dacă l-ar întreba cineva pe activistul Brâncovan de ce candidează s-ar putea să vă zică că o face din plictiseală, că anul 2020 e oricum un an mort, că în concedii afară nu mai prea poți pleca și e vremea de-o candidatură. De unde bani? Nicio problemă, vă va zice că este dispus să pună jos o garanție în valoarea salariilor președintelui CJT pe următorii patru ani. Categoric, vor mai fi sponsorizări care, sper, nu vor împovăra prea mult integritatea „viitorului președinte” al administrației județene. Ceea ce se întâmplă de obicei în cazul politicienilor, nu și cazul unui june activist curat independent ca lacrima.

M-aș gândi, totuși, și la ipoteza științifico-fantastică în care Cristian Brâncovan ar câștiga șefia administrației județene. Ar fi bine pentru noi au ba? Ce pârghii politice ar avea el să facă bine Timișului? Să fim serioși! Nu ar avea nicio putere, chiar dacă omul ar fi vrut să ne arate că are pricepere. Partidele îi vor pune pe cap doi vicepreședinți care să-i dea de lucru patru ani, să nu se plictisească, iar legislativul ar vota oricum ca și cum Cristian Brâncovan președintele n-ar exista în instituție.

Un Cristian Brâncovan independent mai mult ne poate ajuta ca activist civic decât ca președinte de CJ. Cine va verifica prețurile la raft în supermarket, cine se va mai ocupa de hoții de buzunare când ai pe tine o haină oficială? Mai poți pune tu prietenii din galerie să-i „tăvălească” pe borfași prin stațiile de autobuz, riscând să te povestească cineva la poliție? Alo, domnu Brâncovan, acum ne abandonezi?! Cine mai ia portavocea mâine-poimâine după ce revine PSD-ul la conducere cu un guvern patriotic de uniune națională?

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

gelu glad a spus: (iulie 23rd, 2020 at 13:27 )

Ai auzit Genule? Sa tai factura! Dupa ce l-ati umflat pe papagalul asta ieftin, acum te trimite sa tai factura! Aplauze!!

Inspectorul Civic a spus: (iulie 23rd, 2020 at 14:22 )

Eu unul te votez, că mereu mi-au plăcut voluntarii. Însă tot nu înțeleg de ce nu te-ai băgat la USR, sau iaca, la Verzi, daca tot vroiai ceva nou nouț.Ca sa ai și ceva suport de la o structură in spate.
Că eu n-am mai auzit ever, să câștige un independent CJ-ul.
Hai la primărie da, se poate, dar nu la județ 🤔

Un pluserist a spus: (iulie 23rd, 2020 at 18:15 )

Hai ca va povestesc eu despre “independentul” vajnic activist.

Dupa ce a amusinat un pic pe la evenimentele USR, unde a venit neinvitat si l-am lasat sa participe ca sa nu fim rai, si-a dat seama ca nu are sanse sa fie propulsat pe ceva functie doar pe ochi frumosi.

Recent am fost contactati de Verzi care ne ziceau ca ei il sustin pe activist la functia de presedinte de cj, nu stiu exact de ce, si sa renuntam si noi, usr plus, la candidatul nostru ca sa-l sustinem pe activist. Mai un pic si ne cereau sa renuntam si la primarie sau mai stiu eu ce. Oricum, o gluma proasta de telefon.

Analiza din text este corecta, totusi, singurul care are de castigat de pe urma candidaturii activistului este Dobra. Si atunci sunt doar doua intrebari:
1. Cat i-a dat Dobra?
2. Sau daca nu, cat de orgolios sa fii sa candidezi doar de fenta cu riscul sa ramana PSD stapani pe judet.

In orice caz, nu iese bine pentru vajnicul activist. Sfatul meu este sa-si gaseasca un job real si sa faca ceva util. Sa lase politica celor care o inteleg.

UnCetatean a spus: (iulie 23rd, 2020 at 20:02 )

Articolul este rau intentionat. Se simte din nota ironica. Sa-i luam pe rand: dl Nica, nu e timisorean si Timisoara are mai multi votanti decat judetul. Dl Nica a terminat facultatea si imediat a intrat in politica. Dupa ce s-a investit in educatia lui, n-a dat nimic inapoi, ci a fost bugetar mereu. Se zice ca a facut multe in Dudesti (?). Dl Mos se zice ca ar fi un bun organizator, dar nu are stofa de lider. cand deschide gura si mai ales cand scrie esti tentat sa muti postul la TV si sa nu citesti postarea. Dl Brancovan este cunoscut prin implicare. Poate enumera ce afacut pentru timisoreni si nu este doar in stadiul de vom face. Asta inspira increderea alegatorului oricat de iritat ar fi autorul acestui articol.
De renmarcat ca toti cei 3 candidati sunt ingineri (dl Nica mai putin, pt va n-a profesat), dar oricum nu se compara cu pregatirea de baza a domnului Dobra, care culmea a absolvit o facultate de educatie fizica si aia la o universitate particulara (JENANT, ca un judet ca Timisul sa fie condus de un astfel de specialist). Dl Sasu nu vreau sa fac vreo predictie, dar sigur nu aveti dreptate cu interventia rautacioasa de azi.

Ochiul limpede a spus: (iulie 23rd, 2020 at 22:32 )

Discuția asta pro sau anti,psd sau PNL devine obositoare după atâția ani de minciuni galbene, roșii , pardon și portocalii. Vezi doamne credibile au fost PNG, PRM, ppd, mai nou usr+plus iar când vine vorba de un activist civic brusc apar semne de întrebare. Este alegerea unui cetățean roman cu dreptul legitim de a candida. Despre traseism politic nimic, pare o normalitate care din păcate terfeleste votul romanilor. Nu este o critica, este o realitate.

Bgd a spus: (iulie 23rd, 2020 at 22:37 )

Iar sar usereii in sus. Ca e rau si daunator Cristi, dar ar fi fost bine sa candideze pt ei. Partid de 2 lei cu candidati mediocrii gen Mos. Nu castiga Brancovan impotriva masinariilor de voturi dar macar pe ruptii aia de realitate o sa-i bata mar.

Alaturi de el a spus: (iulie 23rd, 2020 at 23:31 )

Cei care investesc milioane in campanie, gen USR vor avea o mare dezamagire , cand un independent le va lua cu mult fata.
Cred ca acest baiat este o algere foarte buna pentru judet, un luptator.

Nelu a spus: (iulie 24th, 2020 at 10:36 )

Cate aberatii citesc pe-aici… mai ales astea cu „sa moara usr de ciuda”.
Eu o sa votez USR si ma bucur ca si Brancovan candideaza.
O sa votez USR la primarie, la consiliul local si la consiliul judetean, dar si pe Cristi Brancovan ca presedinte.

Nu-s membru de partid, dar nici nu mor de ciuda. Din contra, ma bucur.

desteptarea! a spus: (iulie 24th, 2020 at 10:47 )

Nu ma intereseaza calculele politice cine pe cine avantajeaza cine de lacine ‘rupe’! Dar cand vorbim de moralitatea unui candidat, pt mine este foarte important cum se raporteaza la chestiunea pensiilor speciale, mai ales cele incasate de la 45 de ani (stiu ca nu e atributia lor, la cjt, dar pt majoritatea roamnailor conteaza cum te raportezi la aceste nedreptati). Pnl si psd se pare ca au eceleasi viziuni in privinta specialilor si bugetarilor, i-au avantajat cat au putut de mult! USR pare mai intransigent cu pensiile speciale, dar,.. dar nu pot sa inteleg de ce un activist cum este cristi brancovan nu a luat atitudine si vis-a-vis de pensiile speciale?! Un protest impotriva pensiilor speciale organizat de el, sunt convins ca l-ar face sa urce 10 procente, i-ar mari considerabil sannsele, ar aparea si la tv pe toate posturile, l-ar cunoste si l-ar sustine si pensionarii cu pensii mici de pe la satele uitate de lume! nu inteleg tacerea lui pe unul din cele mai importante subiecte pentru toti romanii?! Cristi ce zici, iei atitudine si le arati tuturor ca esti altfel decat ei si nu te intereseaza pe cine incurci, sau nu vrei sa deranjezi specialii si politicienii?

Dudesti si platesti! a spus: (iulie 24th, 2020 at 16:54 )

Adolescentii imaturi de la usreplus cred ca ei sunt tinta candidaturii lactivistului lui peste prajit, fiindca in paralelismul lor cu politica se credeau castigatori. Fiind f fraieri au si dedus ca Dobra e avantajat, deci Dobra il plateste pe activistul peste prajit. Doar ca ei sunt victime colaterale, fiindca brancovan nu pe ei trebuie sa ii incurce. Ci pe cantaretul din dudesti. Care daca castiga cjt ii fura partidul lui Robu.

Ghita a spus: (iulie 25th, 2020 at 22:05 )

Si eu votez USR. Dominic Fritz primar. Timisoara a devenit un oras condus de mafioti care papa ATENTIE, peste 1 milion de Euro pe zi, pe zi, pentru orasul asta. Uitati-va la bugetul Timisoarei 2,2 miliarde lei pe an si la ce se intampla in oras. Robu si clanul lui e mafiot, restul e poveste. Faptele spun totul.

TMEUTM a spus: (iulie 26th, 2020 at 22:50 )

@Ghita: perfecta dreptate ca se papa bugetul, iar orasul nu arata si nu este cu mult mai prietenos. Si ma refer la tot: de la siguranta in masina, ca pieton sau ca biciclist. Viziunile Robului sunt expirate. Daca il compari cu ultimul mandat al lui Ciuhandu, rupi stampila pe el. Daca te uiti atent la oras si la buget, iti plangi de mila daca ai rupt stampila pe el.
@desteptarea!: ati ridicat in multe locuri problema pensiilor speciale. Stati linistit ca si Cristi e la fel. Se va face nimic. O haita a pus mana pe putere si si-au dat cum au vrut tot felul de beneficii, sporuri si pensii. Nu doar ca cei de la privat nu au pensii corecte, dar nu beneficiaza de nimic de la stat. Nu vreau sa fac un privat VS stat. Nu se poate unul fara altul, dar pensiile si salariile ce depasesc salariul presedintelui exagerat, nu au ce cauta la stat.
Dpmdv Cristi nu va putea face mare lucru, dar sigur nu va iesi. Poate ar fi nevoie de cineva sa se ia la tranta cu mai marii din judet, dar nu stiu daca poate. In oras se puteau face pana acum proteste pt multe lucruri. Nu a facut nimeni, nici macar Cristi care e doar promovat de presa, de multe ori pt lucruri minore. Avea atatea ocazii sa isi creasca audienta, dar nu a facut-o.

Cristian a spus: (iulie 27th, 2020 at 10:41 )

Cristi a interpretat articolul ca un atac la persoană. Mai puțin și vă numea, precum ilustrul Cinstit de Bocsig, tonomate sau vă ura: „nu la mulți ani”. Din păcate, Cristi, relația cu presa este precum un turnesol peste caracterul unui candidat. Iar tu nu ai trecut testul.

Ninel potarca a spus: (mai 24th, 2021 at 20:17 )

Aceasta jigodie penala se ocupa cu licitatii trucate la ANAF Craiova este pe mana cu cei din comisia de licitatii si cumpara casele oamenilor pe preturi de nimic si alte obiecte si apoi le revinde tot la propietarii acestora cu preturi de zece chiar 20 de ori mai scumpe cu asta se ocupa acest samsar si el face ordine in Timișoara si el lasa oamenii pe drumuri fara case.Nu l mai laudati ca este un escroc de meserie.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis si Nicolae Robu

Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a organizat a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea s-a desfăşurat în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei în zilele de 15-16 martie. În cadrul eforturilor continue de promovare a educației ecologice și a conectării tinerei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 500 de tineri voluntari au plantat peste 2.500 de puieți, la a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară”, organizată de ADID
Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Căutat de câteva zile, fără succes. Dacă îl recunoaşteţi pe biclist anunţaţi la 112. În data de 14 martie, în jurul orei 16:27, un participant la trafic în calitate de biciclist se deplasa pe Splaiul Tudor Vladimirescu dinspre strada Miron Costin înspre bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, pe pista destinată bicicliștilor, iar la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii caută un biciclist care a accidentat un pieton şi a fugit de la faţa locului
Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto
Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Digi 24 că, indiferent dacă vor exista candidați comuni sau proprii, cele două partide vor forma majoritățile în administrațiile locale. Asta înseamnă că, şi la Timiş, cu toate că sunt aproape la cuţite, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, trebuie să colaboreze, post-electoral, cu omologul său de la PNL,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica şi Alfred Simonis, obligaţi să colaboreze după alegeri. Marcel Ciolacu: PSD şi PNL vor forma majorități în administrațiile locale
Top