În ziua în care trebuia să fie învestit primar al Timişoarei, Dominic Fritz anunţă un prim pas în demersul său privind combaterea COVID-19 în oraş. În aces sens, el va constitui o “comisie de experţi”, din care vor face parte mai mulţi specialişti din varii domenii, nu doar din cel sanitar.
Azi, Dominic Fritz trebuia să fie învestit ca primar al Timişoarei, ceremonia fiind însă amânată, după ce trei persoane au contestat validarea sa. Cu toate acestea, el a demarat mai multe discuţii cu scopul de-a limita efectele negative ale pandemiei în Timişoara.
“Săptămâna trecută, am avut o serie de întâlniri pentru a avansa planul nostru de a combate pandemia Covid la Timișoara. M-am întâlnit cu prof. univ. dr. Octavian Crețu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș să discutăm o strategie de testare. Am stat de vorbă cu reprezentanții Horetim, asociația patronală a domeniul hotelurilor, restaurantelor și cafenelelor din Timișoara, și sunt hotărât să găsim soluții pentru ca această industrie să rămână în viață și în această perioadă foarte complicată. De asemenea, m-am întâlnit și cu prof. Marin Popescu, inspectorul şcolar general al Județului Timiș, pentru a-l asigura că Primăria va susține elevii timișoreni indiferent de scenariul epidemiologic”, a scris Fritz pe pagina sa de Facebook.
În urma acestor discuţii, el a decis constituirea unei “comisii de experţi”, având rolul de-a combate pandemia. Printre membrii acesteia vor face parte nu doar medici, ci şi un sociolog, de exemplu.
“Imediat după învestirea în funcția de primar, care sper să se producă zilele următoare, va intra în funcțiune și o comisie de experți care mă va sfătui în legătură cu controlul epidemiei de COVID-19 în Timișoara. Am avut aseară o primă întâlnire online cu ei și avem deja pe masă câteva măsuri bazate pe date epidemiologice și pe studii de impact din toate perspectivele. Mă bucur că au acceptat invitația mea să facă parte din comisie: conf. univ. dr. Emilian Popovici – vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie; dr. Virgil Musta – șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș; conf. univ. dr. Bogdan Nadolu – sociolog; dr. Octavian Jurma – medic și cercetător; dr. Val Mureșan – manager și inginer. Am convingerea că doar cu un parteneriat intens între instituții, experți, cetățeni și industrii putem controla epidemia în Timișoara și că doar împreună putem identifica acele soluții care să ne țină sănătoși și ca societate”, a mai transmis Dominic Fritz.
De menţionat că şi Alin Nica, noul preşedinte al CJ Timiş, a făcut un demers similar.
Comentarii prin facebook