Localităţile din Timiş cu o rată de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori. Timişoara – 2,79

controale restaurante

controale restaurante

În judeţul Timiş zece unităţi administrativ-teritoriale au o rată de infectare mai mare de 3/1.000 de locuitori. În aceste localităţi, purtarea măştii de protecţie este obligatorie în toate spaţiile publice, iar şcolile sunt închise. La Timişoara, rata de infectare a ajuns la 2,79 la mia de locuitori.

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi o modificare a anexelor care cuprind listele localităților din Timiş cu rata de infectare peste 1,5/1000 de locuitori și, respectiv, cu rata de infectare peste 3/1000 de locutori din cadrul Hotărârii privind instituirea măsurii de limitare a răspândirii infecțiilor cu COVID-19.

Unitățile administrativ – teritoriale cu rata de infectare, la ora actuală, peste 3 la mia de locuitori sunt:

Buziaș – 3,85, Dudeștii Noi- 3,81, Dumbrăvița – 3,82, Foeni – 7,98, Ghiroda 4,13, Giroc- 3,76, Jebel – 4,47, Pesac – 4,47, Sânandrei – 3,24, Șandra- 3,19.

Unitățile administrativ – teritoriale cu rata de infectare, la ora actuală, peste 1,5 la mia de locuitori sunt:

Timișoara – 2,79, Gătaia – 1,80, Sânnicolau Mare -2,19, Banloc – 2,25, Beba Veche – 1,94, Bethausen, 2,44, Comloșu Mare- 1,63, Coșteiu-1,76, Curtea – 1,55, Dudeștii Vechi – 2,50, Iecea Mare- 2,37, Moșnița Nouă – 2,66, Orțișoara – 1,68, Pișchia-2,40, Remetea Mare – 2,42, Săcălaz-2,54, Sânmihaiu Român -2,20, Saravale – 2,30, Secaș – 1,53, Variaș – 2,09.

Pentru unitățile administrativ-teritoriale care au intrat sunt incidența precedentei Hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență măsurile luate sunt aplicabile până la împlinirea a 14 zile .

Reamintim prevederile nouă Hotărârii privind instituirea măsurii de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV – la nivelul județului Timiș:

Art. 1. (1) Pe întreg teritoriul județului Timiș rămâne instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, pe toată perioada stării de alertă, în spațiile publice deschise, astfel încât să acopere nasul și gura, respectiv: pe o rază de 50 m de intrarea în perimetrul unităților de învățământ, în piețe comerciale, târguri, oboare, piețe de vechituri, piețe agroalimentare, zone de așteptare, cozi formate la intrarea în diverse instituții și societăți comerciale, stații de transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, grădini de vară, festivaluri publice și private, evenimente culturale publice și private și manifestări publice, ceremonii religioase, slujbe și rugăciuni colective, în zonele de promenadă aglomerate incluzând centrele pietonale ale localităților și falezele (malurile râurilor) din interiorul localităților, parcările și zonele de agrement adiacente centrelor comerciale și mall-uri.

Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

(2) Se instituie în sarcina administratorilor/proprietarilor de spații publice deschise prevăzute la alin 1. afișarea la loc vizibil a informațiilor privind obligativitatea purtării măștii de protecție în aceste spații.

(3) Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție sanitară astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice deschise, pe o perioadă de 14 zile în unitățile administrativ teritoriale unde a fost depășit pragul de 3/1000 de locuitori.

Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Art.2. (1) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfășoară astfel:

– fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, și în intervalul orar 06.00-23.00, în unitățile administrative teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori,

– fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, conform anexei 2,

Este interzisă activitatea la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

(2) Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară astfel:

– fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, și în intervalul orar 06.00- 23.00, în unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori,

– fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00- 23.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori

– doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități, în unitățile administrative teritoriale unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

(3) În situația în care activitatea operatorilor economici prevăzuți la alin. 1 și alin.2 este restricționată sau închisă, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

(4) Se suspendă activitatea barurilor, cluburilor și discotecilor.

Art.3. Activitățile cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului astfel: până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, conform anexei 2, Este interzisă activitatea la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Art. 4. Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise la nivelul unităților administrativ teritoriale unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 3 persoane.

Organizarea şi desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum şi cu purtarea măștii de protecție.

Activitățile sunt interzise la nivelul unităților administrativ teritoriale unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori.

Art. 5. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din în unitățile administrativ teritorială este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Art. 6. În unitățile administrativ teritoriale unde a fost depășit pragul de 3/1000 de locuitori se suspendă pe o perioadă de 14 zile activitatea din piețele comerciale (cu excepția piețelor agroalimentere) târguri și oboare.

Art. 7. Direcția de Sănătate Publică a județului Timiș, calculează zilnic, pentru fiecare localitate din zona de competență, incidența cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile și prezintă Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiș, analiza rezultată în cel mult 24 de ore de la data constatării atingerii limitelor stabilite în prezenta hotărâre.

Prevederile prezentei Hotărâri devin obligatorii începând cu data de 20 octombrie 2020.

A fost analizată situația unităților administrativ teritoriale cu rata de infectare peste 3/1000 de locuitori și, conform analizei făcute de Direcția de Sănătate Publică Timiș, în momentul de față nu se impune carantinarea acestora.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Primăria face frumoase și repară mai multe străzi și bulevarde din Timișoara

Mai multe străzi și bulevarde din Timișoara vor beneficia, în perioada următoare, de mai multe reparații ale carosabilului și trotuarelor.  Primăria Municipiului Timișoara, prin Societatea de Drumuri Municipale, va efectua, pe timpul verii, astfel de operațiuni. Programul de reparații a demarat deja în luna iunie. Deja au fost finalizate lucrările începute la trotuare, parcări și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria face frumoase și repară mai multe străzi și bulevarde din Timișoara
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Helles Marcel Răducanu – degustare de bere și fotbal adevărat

La Renaissance a găzduit un eveniment remarcabil, marcând lansarea berii artizanale Helles Marcel Răducanu. Această bere este dedicată faimosului fotbalist român Marcel Răducanu, cunoscut pentru talentul său extraordinar și cariera impresionantă atât în România, cât și în Germania. Evenimentul a reunit multe figuri notabile din lumea fotbalului, precum și pasionați de bere artizanală. Printre invitați...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Helles Marcel Răducanu – degustare de bere și fotbal adevărat
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Mai mulți copaci din Parcul Botanic, vandalizați/FOTO

Mai mulți copaci din Parcul Botanic au ”atras” atenția unor cetățeni supărați. Aceștia au au fost vandalizați și rupți. Un cetățean care se plimbă, de obicei, la primele ore ale dimineții, în parcul amintit, a descoperit în jurul orei 7.30 că mai mulți copaci au fost vandalizați și rupți. Din imaginile transmise de acesta pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mai mulți copaci din Parcul Botanic, vandalizați/FOTO
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Zona Cetate e cea mai căutată pentru închirierea unei locuințe. Timișoara, cele mai mici chirii

Timișoara este cel mai accesibil mare oraș din România, atunci când vine vorba despre sumele plătite sub formă de chirie. Zona Cetate este cea mai solicitată, iar pe oraș o chirie medie pleacă de la 250 de euro pentru o garsonieră și ajunge la 450 de euro la trei camere. Marile orașe din țară continuă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zona Cetate e cea mai căutată pentru închirierea unei locuințe. Timișoara, cele mai mici chirii

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Mai multe străzi și bulevarde din Timișoara vor beneficia, în perioada următoare, de mai multe reparații ale carosabilului și trotuarelor.  Primăria Municipiului Timișoara, prin Societatea de Drumuri Municipale, va efectua, pe timpul verii, astfel de operațiuni. Programul de reparații a demarat deja în luna iunie. Deja au fost finalizate lucrările începute la trotuare, parcări și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria face frumoase și repară mai multe străzi și bulevarde din Timișoara
La Renaissance a găzduit un eveniment remarcabil, marcând lansarea berii artizanale Helles Marcel Răducanu. Această bere este dedicată faimosului fotbalist român Marcel Răducanu, cunoscut pentru talentul său extraordinar și cariera impresionantă atât în România, cât și în Germania. Evenimentul a reunit multe figuri notabile din lumea fotbalului, precum și pasionați de bere artizanală. Printre invitați...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Helles Marcel Răducanu – degustare de bere și fotbal adevărat
Mai mulți copaci din Parcul Botanic au ”atras” atenția unor cetățeni supărați. Aceștia au au fost vandalizați și rupți. Un cetățean care se plimbă, de obicei, la primele ore ale dimineții, în parcul amintit, a descoperit în jurul orei 7.30 că mai mulți copaci au fost vandalizați și rupți. Din imaginile transmise de acesta pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mai mulți copaci din Parcul Botanic, vandalizați/FOTO
Tinerii care doresc să facă școală și să învețe o meserie în cadrul școlii, pot beneficia de o nouă oportunitate: înscrierea la Școala Profesională Duală. În perioada 1-5 iulie are loc prima etapă de înscriere a candidaților la unitățile de învățământ care au ofertă educațională pentru învățământul profesional dual, iar etapa a II-a de admitere...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A început înscrierea pentru noul an de studiu la Școala Profesională Duală
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), în calitate de coordonator, împreună cu un consorțiu format  din Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București (UPB), Administrația Națională de Meteorologie RA (ANM), Agenția Spațială Română (ROSA) și Beia Consult Internațional SRL, a câștigat competiția pentru extinderea infrastructurii naționale participante la segmentul colaborativ european. Proiectul ROCS a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara se vor prelucra datele satelitare, ca urmare a unui proiect câștigat de Universitatea de Vest
Mai multe persoane din Timişoara care creşteau animale pe raza oraşului au fost amendate, în ultima perioadă, de poliţiştii locali. O persoană avea zece vaci, alta 100 de oi, iart una creşte ponei. Deținerea și creșterea animalelor de fermă pe raza Timișoarei este interzisă! Potrivit HCL 117/2024, constituie contravenție deținerea și creșterea animalelor și păsărilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Creşteau în Timişoara vaci, oi şi… ponei, dar au fot amendaţi de poliţiştii locali
Stadionul „Sparta“ din Techirghiol a găzduit, timp de două zile, întrecerile Trofeului Dobrogea „Tomitanii“, prima etapă a Circuitului Național de Mini-Rugby ediția 2023-2024. Printre organizatori s-au numărat Federația Română de Rugby, Primăria Techirghiol, Asociația Județeană de Rugby Constanța și ACS Tomitanii Constanța. Competiția a programat meciuri la categoriile de vârstă Under-8, Under-10 și Under-12. S-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Warriors la un alt nivel. Micuţii luptători ai Timişorei joacă în Campionatul Naţional/FOTO
Primăria Timisoara a anunțat că, începând de miercuri, 3 iulie, demarează plata indemnizațiilor pentru membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare de pe raza municipiului (președinți, vicepreședinți și operatori calculator).  Persoanele care au optat pentru plata prin virament bancar sunt rugate să își verifice contul începând de miercuri. În cazul în care plata nu este...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Membrii birourilor electorale primesc banii de la Primăria Timișoara
Timişoreanca Anca Todoni (142 WTA) s-a calificat în turul secund al competiției de la Wimbledon 2024, după ce a învins-o pe jucătoarea din Serbia Olga Danilovic (116 WTA). În primul meci pe tabloul principal al unui turneu de Mare Şlem, Anca Todoni (19 ani) a obţinut un succes convingător în faţa sârboaicei Olga Danilovic, scor 7-5,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Debut excelent pentru timişoreanca Anca Todoni la Wimbledon. S-a calificat în turul II după un meci de doar 83 de minute
Top