Timișoara mai are la dispoziție un timp relativ scurt pentru a cere bani pentru un spital modular care ar urma să fie finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare, fiind vorba de aproximativ trei milioane de euro. Problema e că nu s-a găsit teren pentru acest spital, iar dacă documentația nu se va depune la timp finanțarea ar putea fi pierdută.
Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a lansat ideea acestei unități medicale la finalul anului trecut și proiectul avea șanse mari de reușită. Din păcate, totul ar putea fi pierdut pentru că nu se știe unde ar putea fi ridicat acest spital: terenul necesar lipsește. Propunerea inițială a fost zona verde din fața centrului Oncogen, dar aceasta a căzut, acolo fiind zonă verde. Primăria Timișoara nu a reușit încă să găsească soluția ideală, iar termenul limită pentru solicitarea banilor se apropie, finanțarea ar putea fi pierdută.
Totuși, municipalitatea a descoperit un teren pe care se pare că îl deține, dar despre care nu prea știe ce e cu el și ce situație juridică ar avea. Acum, se caută prin hârtii pentru a se vedea care e situația pe acolo.
”Inițial, într-adevăr, Spitalul Județean a propus un teren din fața spitalului, dar care este spațiu verde și nu se poate construi pe spațiul verde. Am identificat alt teren, în spatele unor blocuri și a Casei Austria, unde din 2019, primăria are un teren de 4000 m. Am primit o solicitarea din partea Spitalului Județean. Nu vreau să mă pronunț încă, trebuie să mai facem niște verificări legale. Dacă nu ne stă nimic în cale, vom putea să dăm în administrare acel teren. Noi susținm acest proiect al unui spital modular la Spitalul Județean”, a declarat, marți, primarul Dominic Fritz.
Comentarii prin facebook