Proiect pentru viitorul fotbalului din Banat! SSU Politehnica, grupare la care a aderat si Cosmin Contra

proiect Poli

proiect Poli

Astăzi s-a oficializat constituirea noii societăţi pe acţiuni: Societatea Sportivă Universitară Politehnica Timişoara SA. SSU Politehnica e un proiect planificat de mai bine de un an cu scopul de a atrage alături de Politehnica întreaga comunitate alb-violetă, inclusiv mediul de afaceri, iar în acest mod performanţele sportive mult dorite să devină realitate în cel mai scurt timp. Modelul urmat şi adaptat a fost cel al cluburilor germane.

Societatea pe acţiuni e reprezentată de un Consiliu de Administraţie format din şapte membri: Viorel-Aurel Şerban (preşedinte Politehnica Timişoara), Cristian Romoniţă (vicepreşedinte şi reprezentant Druckeria), Liviu Cădariu-Brăiloiu (prorector UPT), Saşa Moza (reprezentant Druckeria), Gheorghe Iova (reprezentant Cramele Recaş), Cosmin Contra (fost fotbalist internaţional) şi Duşan Filipaş (antreprenor).

„Mă bucur că trăim acest eveniment, consider că peste câţiva ani va arăta ca un eveniment care a schimbat radical modul de percepţie a ce face Politehnica şi care este rolul ei în această parte a ţării… Această societate pe acţiuni vine din nevoia noastră de a găsi formula prin care echipa Politehnicii să devină o echipa comunităţii. Aşa cum Universitatea Politehnica a fost în întreaga ei activitate motorul aceste regiuni e timpul şi ca echipa de fotbal să preia această onorabilă şi grea sarcină de a reprezenta la cel mai înalt nivel fotbalul din această parte a ţării. Poate de mai bine de un an am încercat să găsim formula ideală pentru ca această societate să-şi respecte cele două mari deziderate. Primul, să reprezinte în continuare ca instituţie Politehnica, să fie prin principiile ei dătătoare a unui alt mod de a privi inclusiv sportul. Al doilea, să devină încet încet, aşa cum a fost de-a lungul timpului, echipa comunităţii. De aceea lucrurile au mers destul de greu, pentru că trebuiau adaptate aceste cerinţe ale noastre, la ce înseamnă modul de organizare al societăţilor. Din păcate nu am putut prelua în totalitate modelul german al cluburilor de fotbal. Dar prin acte care însoţesc actul constitutiv, cred că am reuşit acest demers”, a declarat Viorel-Aurel Şerban, preşedintele Politehnicii.

Deoarece o societate pe acţiuni are nevoie de minimum doi acţionari, la SSU Politehnica aceştia sunt la momentul formării noului SA: Clubul Sportiv ASU Politehnica Timişoara (care are ca asociaţi Univ. Politehnica, Fundaţia Politehnica şi Asociaţia Foştilor Absolvenţi şi Angajaţi ai Politehnicii – Alumni), cu o majoritate de 90% din acţiuni, şi Asociaţia Suporterilor Timişoreni „Druckeria”, cu 10%.

„Principiile sunt specifice unei societăţi pe acţiuni. Toate regulile de bună funcţionare trebuie să respecte regulile unei societăţi pe acţiuni, în acelaşi timp şi regulile care ţin de faptul că este o societate comercială sportivă. Trebuie să avem acordul atât al Ministerului Tineretului şi Sportului, care ne va acorda noul CIS, cât şi al Federaţiei Române de Fotbal, care trebuie să ne ofere afilierea ca şi continuatoare a Asociaţiei Sportive Universitare Politehnica Timişoara”, a adăugat Viorel-Aurel Şerban.

Primul mare pas a fost făcut, s-a obţinut certificatul de înregistrare a noii societăţi sportive, din punct de vedere juridic. Pasul următor e ca până la începutul sezonului 2021-22 să se obţină dreptul de la autorităţile competente (Ministerul Tineretului şi Sportului şi FRF) ca clubul nostru să funcţioneze în cadrul acestei societăţi.

Cei implicaţi în proiect şi-au luat angajamentul printr-o convenţie să respecte anumiţi paşi în dezvoltarea societăţii pe acţiuni, dar în primul rând să respecte principiile de la care s-a pornit.

„Să fie o societate transparentă, să dea încredere celor care ni se pot alătura, că aici lucrurile se vor desfăşura în cea mai corectă modalitate de lucru. Oamenii să simtă că vin la un proiect care să-i reprezinte. Acest proiect vrea să arate ţării că şi în Timişoara există oameni de afaceri, companii de succes, care se alătură într-un proiect curat… dorinţa primordială e să dezvoltăm sportul de performanţă, ca într-un număr de ani Timişoara să devină una din principalele forţe din campionatul României şi să ne bucure cu jocul şi performanţele ei. Ne inhămăm la un proiect foarte generos, dar şi foarte complex în acelaşi timp. E nevoie de multă muncă şi mult sprijin”, a concluzionat preşedintele Politehnicii.

Aşadar, următorii paşi vor fi obţinerea CIS-ului pentru noua societate şi afilierea la FRF în timp util pentru noul sezon, mărirea capitalului social cu drepturile federative ale jucătorilor, apoi emiterea a 2.000 de acţiuni către Druckeria şi Univ. Politehnica. Tranzacţie care se va realiza la valoarea nominală a acţiunilor. Urmând ca pe viitor să fie puse la dispoziţie acţiuni adresate tuturor timişorenilor, oamenilor de afaceri şi nu numai.

„Eu, începând fotbalul aici, la Timişoara, întotdeauna am avut de gând să ajut la revigorarea fotbalului din Timişoara. Din toate punctele de vedere. Oferindu-mi-se această posibilitate am acceptat cu drag, le-am spus colegilor din Consiliul de Administraţie, am venit pentru că mi s-a expus un proiect pe termen mediu-lung în care Timişoara să redevină o forţă în fotbalul românesc. E un vis de-al meu de când în Timişoara nu a mai existat fotbal de nivel foarte mare. Sper ca toţi cei implicaţi în sportul din Timişoara să se implice în acest proiect. Cu cei care sunt acum la masă nu e suficient, sunt sigur, avem nevoie de sprijinul autorităţilor, în primul rând pentru a se crea infrastructura necesară. Nu doar pentru ca Politehnica să dispună de ea pentru a face performanţă, ci şi celelalte echipe din Timişoara să aibă aceleaşi condiţii şi fotbalul bănăţean să redevină o forţă. De aceea apelez la toţi oamenii care sunt polişti să vină lângă echipă, să ajute această echipă să redevină o forţă. Din punct de vedere sportiv sunt alături de cei care conduc această echipă, inclusiv antrenor, staff tehnic, jucători, îmi pun la dispoziţie toată experienţa acumulată, să ajut cu ce pot eu acest proiect”, a spus Cosmin Contra.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

Nelu a spus: (iunie 25th, 2021 at 15:41 )

Bravo!

Daniel a spus: (iunie 25th, 2021 at 15:55 )

Nesimtirea nu are limite la acesti oameni, până mai ieri se scria pe ziduri Ac Recas nu e Poli, azi cramele Recas face parte din proiect, sper să aveti soarta celor de la Acs si palmaresul sa rămână la ei.

Obiectiv a spus: (iunie 25th, 2021 at 18:41 )

O decizie corecta si binevenita. Speram sa se limpezeasca apele cu “Politehnicile” si sa se puna bazele unei societati profitabile si transparente care sa stimuleze cresterea valorica a fotbalului Timisorean.

Proiectul ASU a fost unul OK, cu bune si rele, care insa si-a atins limitele.

Forta Viola!

Reos a spus: (iunie 25th, 2021 at 20:06 )

Mult a durat să vedem dacă va funcționa speranța moare ultima.

sorin a spus: (iunie 25th, 2021 at 20:15 )

Hahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Nu mai sunt acri strugurii?

Mihai a spus: (iunie 25th, 2021 at 20:47 )

Tot respectul pentru Cramele Recaș, dar daca nu mai vin inca 10 investitori ca si Cramele Recaș nu prea are viitor solutia aceasta.

Gugu Traian a spus: (iunie 26th, 2021 at 07:26 )

Ha-ha-ha, adevarul e in vin!!! Kassai in POLITICA, totdeauna incotro bate vantul, tot in colo si minciunile !!!

drucker a spus: (iunie 26th, 2021 at 10:18 )

Interesant .
Un SA , este o societate comerciala , care nu va mai putea beneficia de banii care veneau la club de la Institutul Politehnic , Finantarea asa cum a fost pana acum , de acum va fi ilegala .
Apoi cei de la Druckeria , au pierdut controlul , avand doar 10 la suta din actualul SA .
Si atunci cum ramane cu ” fara patroni ” sau ” echipa suporterilor ” ?
Oare cati din sustinatorii ASU de pana acum , realizeaza cu adevarat , ce li s-a intamplat ?
Va reusi acest SA sa supravietuiasca fara banii alocati pana acum de Institutul Politehnic ?
ASU Politehnica prin trecerea la o noua forma juridica , adica SSU Politehnica SA , societate comerciala ,se va baza doar pe capitalul privat , adus de actionari .
Cati oameni cu bani , vor fi dispusi sa investeasca in acest SA ?
Vor mai face voluntariat cei din Druckeria , in conditiile in care exista de acum „patroni ” ?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

Filarmonica Banatul

Director interimar nou la Filarmonica Banatul? Primăria nu cunoaște, zvonurile anunță că da/Update

Apele din jurul Filarmonicii Banatul au fost, marți, tulburate de informația că la conducerea instituției a fost instalat un director interimar. Sursele spun că unul dintre participanții la concursul anulat pentru acest post a fost ”avansat” director interimar. Cei din primărie dezmint zvonul şi spun că nu s-ar fi semnat nicio numire. Ioan Gârboni, fostul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Director interimar nou la Filarmonica Banatul? Primăria nu cunoaște, zvonurile anunță că da/Update
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

iulius-town-iulie_300x250
iulius-town-iulie_728x90

Sport vezi arhiva Sport

U Cluj - Poli

Start ratat! Poli nu a jucat nimic şi a pierdut categoric pe Cluj Arena

Chiar dacă a început sezonul cu trei zile mai târziu faţă de majoritatea competitoarelor, este clar că Poli avea nevoie chiar de mai multe zile în plus de pregătire… la cum a arătat astăzi echipa în jocul de la Cluj. Universitatea, o echipă mult schimbată faţă de cea de anul trecut, cu jucători interesanţi, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start ratat! Poli nu a jucat nimic şi a pierdut categoric pe Cluj Arena
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Un francez va conduce fabrica de anvelope a germanilor de la Continental din Timișoara

Fabrica de anvelope din Timișoara a germanilor de la Continental are un nou director. Acesta activează în cadrul grupului din 2015. Compania Continental a anunțat numirea lui Matthieu Turlure pe poziția de director al fabricii de anvelope din Timișoara, una din cele mai moderne și strategice unități de producție ale corporației. Matthieu Turlure (49 de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un francez va conduce fabrica de anvelope a germanilor de la Continental din Timișoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Apele din jurul Filarmonicii Banatul au fost, marți, tulburate de informația că la conducerea instituției a fost instalat un director interimar. Sursele spun că unul dintre participanții la concursul anulat pentru acest post a fost ”avansat” director interimar. Cei din primărie dezmint zvonul şi spun că nu s-ar fi semnat nicio numire. Ioan Gârboni, fostul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Director interimar nou la Filarmonica Banatul? Primăria nu cunoaște, zvonurile anunță că da/Update
Eşec de proporţii al conducerii interimare a PNL Timiş privind organizarea alegerilor în organizaţia Lugoj. Un singur membru liberal a venit la alegerile convocate de tandemul Alin Nica – Dănuţ Groza. Referindu-se chiar la organizaţia Lugoj, preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a avut o interpretare originală a statutului partidului, spunând că alegerile trebuie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica a anticipat corect. Alegerile în PNL Lugoj au fost organizate, nu şi consumate/VIDEO
În cursul zilei de miercuri, maratonistul Dănuț Cernat, polițist în rezervă, va alerga pentru copiii polițiștilor decedați de Covid 19 în cadrul campaniei „Turul României în pași de alergare” inițiată de Corpul Național al Polițiștilor. Săptămâna aceasta, se va afla pe raza județului nostru. Maratonistul Dănuț Cernat a pornit la data de 1 iunie din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Gestul unui polițist în rezervă pentru copiii polițiștilor decedați de Covid 19
Turcii de la Karsan pot demara contractul de furnizare a autobuzelor electrice din contractul cu Ministerul Dezvoltării, dintre care un număr de 44 vor ajunge la Timișoara. Până la data limită nu a fost depusă nicio contestație.  Pasul următor este încheierea contractului de furnizare cu firma câștigătoare. Așadar, la Timișoara vor ajunge 44 autobuze electrice...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nu a fost depusă nicio contestație, contractul pentru livrarea celor 44 de autobuze electrice ale Timișoarei poate începe
Acum 102 ani, pe 3 august 1919, în Timișoara intrau trupele românești și se instala administrația românească. Reprezentativ, această dată a fost aleasă pentru a se sărbători Ziua Timișoarei. Evenimentul a fost sărbătorit și în acest an cu o serie de acțiuni, pe durata a trei zile, respectiv o ședință de plen festivă a Consiliului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ziua Timișoarei a fost sărbătorită printr-o ședință de plen festivă a Consiliului Local Timișoara
SEPALE și META Spațiu vă invită să participați la unul dintre cele mai mari evenimente de artă contemporană din acest an. Expoziția se deschide pe 5 august, la Comenduirea Garnizoanei din Timișoara (Piața Libertății nr. 5), cu participarea a peste 40 de artiști, din România și din străinătate: Dona Arnakis, Anna Bantiuc, Matei Bejenaru, Josépha...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Apocalipsa elefantului alb – expoziție de artă contemporană, la Timișoara, cu 40 de artiști din România și din străinătate
Noul terminal Plecări Curse Externe care se va ridica la Aeroportul Internațional Timișoara are fondurile necesare asigurate. La finalul săptămânii trecute, Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia” și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii au semnat contractul de finanțare pentru proiectul de investiții „Terminal Plecări Curse Externe”. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii de transport a Aeroportul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul de finanțare pentru noul Terminal Plecări Externe de la Aeroportul Internațional Timișoara
Strategia conducerii Primăriei Timișoara, de a aduce avocați neutri care să se lupte cu angajații nemulțumiți de noua organigramă a instituției și modul în care le-a afectat cariera, a avut succes și a atras destule voturi din partea consilierilor locali. În concluzie, instituția va fi reprezentată în viitoarele litigii de muncă de o firmă de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul avocaților ”luptători” cu angajații din primărie, supărați pe noua organigramă, a fost adoptat într-o ședință de îndată
Un grav accident rutier, în urma căruia trei persoane au decedat, s-a întâmplat, cu puţin timp în urmă, pe raza localităţii Albina, în apropiere de Timişoara. Alte două persoane au ajuns la spital. În tragicul accident au fost implicate patru autoturisme și un autotren. În aceste autovehicule se aflau, în total, şapte persoane. Din păcate,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tragedie pe şosea, lângă Timişoara. Trei persoane au murit într-un accident rutier la Albina/Update. Precizări de la IPJ Timiş
Top