Proiect pentru viitorul fotbalului din Banat! SSU Politehnica, grupare la care a aderat si Cosmin Contra

proiect Poli

proiect Poli

Astăzi s-a oficializat constituirea noii societăţi pe acţiuni: Societatea Sportivă Universitară Politehnica Timişoara SA. SSU Politehnica e un proiect planificat de mai bine de un an cu scopul de a atrage alături de Politehnica întreaga comunitate alb-violetă, inclusiv mediul de afaceri, iar în acest mod performanţele sportive mult dorite să devină realitate în cel mai scurt timp. Modelul urmat şi adaptat a fost cel al cluburilor germane.

Societatea pe acţiuni e reprezentată de un Consiliu de Administraţie format din şapte membri: Viorel-Aurel Şerban (preşedinte Politehnica Timişoara), Cristian Romoniţă (vicepreşedinte şi reprezentant Druckeria), Liviu Cădariu-Brăiloiu (prorector UPT), Saşa Moza (reprezentant Druckeria), Gheorghe Iova (reprezentant Cramele Recaş), Cosmin Contra (fost fotbalist internaţional) şi Duşan Filipaş (antreprenor).

„Mă bucur că trăim acest eveniment, consider că peste câţiva ani va arăta ca un eveniment care a schimbat radical modul de percepţie a ce face Politehnica şi care este rolul ei în această parte a ţării… Această societate pe acţiuni vine din nevoia noastră de a găsi formula prin care echipa Politehnicii să devină o echipa comunităţii. Aşa cum Universitatea Politehnica a fost în întreaga ei activitate motorul aceste regiuni e timpul şi ca echipa de fotbal să preia această onorabilă şi grea sarcină de a reprezenta la cel mai înalt nivel fotbalul din această parte a ţării. Poate de mai bine de un an am încercat să găsim formula ideală pentru ca această societate să-şi respecte cele două mari deziderate. Primul, să reprezinte în continuare ca instituţie Politehnica, să fie prin principiile ei dătătoare a unui alt mod de a privi inclusiv sportul. Al doilea, să devină încet încet, aşa cum a fost de-a lungul timpului, echipa comunităţii. De aceea lucrurile au mers destul de greu, pentru că trebuiau adaptate aceste cerinţe ale noastre, la ce înseamnă modul de organizare al societăţilor. Din păcate nu am putut prelua în totalitate modelul german al cluburilor de fotbal. Dar prin acte care însoţesc actul constitutiv, cred că am reuşit acest demers”, a declarat Viorel-Aurel Şerban, preşedintele Politehnicii.

Deoarece o societate pe acţiuni are nevoie de minimum doi acţionari, la SSU Politehnica aceştia sunt la momentul formării noului SA: Clubul Sportiv ASU Politehnica Timişoara (care are ca asociaţi Univ. Politehnica, Fundaţia Politehnica şi Asociaţia Foştilor Absolvenţi şi Angajaţi ai Politehnicii – Alumni), cu o majoritate de 90% din acţiuni, şi Asociaţia Suporterilor Timişoreni „Druckeria”, cu 10%.

„Principiile sunt specifice unei societăţi pe acţiuni. Toate regulile de bună funcţionare trebuie să respecte regulile unei societăţi pe acţiuni, în acelaşi timp şi regulile care ţin de faptul că este o societate comercială sportivă. Trebuie să avem acordul atât al Ministerului Tineretului şi Sportului, care ne va acorda noul CIS, cât şi al Federaţiei Române de Fotbal, care trebuie să ne ofere afilierea ca şi continuatoare a Asociaţiei Sportive Universitare Politehnica Timişoara”, a adăugat Viorel-Aurel Şerban.

Primul mare pas a fost făcut, s-a obţinut certificatul de înregistrare a noii societăţi sportive, din punct de vedere juridic. Pasul următor e ca până la începutul sezonului 2021-22 să se obţină dreptul de la autorităţile competente (Ministerul Tineretului şi Sportului şi FRF) ca clubul nostru să funcţioneze în cadrul acestei societăţi.

Cei implicaţi în proiect şi-au luat angajamentul printr-o convenţie să respecte anumiţi paşi în dezvoltarea societăţii pe acţiuni, dar în primul rând să respecte principiile de la care s-a pornit.

„Să fie o societate transparentă, să dea încredere celor care ni se pot alătura, că aici lucrurile se vor desfăşura în cea mai corectă modalitate de lucru. Oamenii să simtă că vin la un proiect care să-i reprezinte. Acest proiect vrea să arate ţării că şi în Timişoara există oameni de afaceri, companii de succes, care se alătură într-un proiect curat… dorinţa primordială e să dezvoltăm sportul de performanţă, ca într-un număr de ani Timişoara să devină una din principalele forţe din campionatul României şi să ne bucure cu jocul şi performanţele ei. Ne inhămăm la un proiect foarte generos, dar şi foarte complex în acelaşi timp. E nevoie de multă muncă şi mult sprijin”, a concluzionat preşedintele Politehnicii.

Aşadar, următorii paşi vor fi obţinerea CIS-ului pentru noua societate şi afilierea la FRF în timp util pentru noul sezon, mărirea capitalului social cu drepturile federative ale jucătorilor, apoi emiterea a 2.000 de acţiuni către Druckeria şi Univ. Politehnica. Tranzacţie care se va realiza la valoarea nominală a acţiunilor. Urmând ca pe viitor să fie puse la dispoziţie acţiuni adresate tuturor timişorenilor, oamenilor de afaceri şi nu numai.

„Eu, începând fotbalul aici, la Timişoara, întotdeauna am avut de gând să ajut la revigorarea fotbalului din Timişoara. Din toate punctele de vedere. Oferindu-mi-se această posibilitate am acceptat cu drag, le-am spus colegilor din Consiliul de Administraţie, am venit pentru că mi s-a expus un proiect pe termen mediu-lung în care Timişoara să redevină o forţă în fotbalul românesc. E un vis de-al meu de când în Timişoara nu a mai existat fotbal de nivel foarte mare. Sper ca toţi cei implicaţi în sportul din Timişoara să se implice în acest proiect. Cu cei care sunt acum la masă nu e suficient, sunt sigur, avem nevoie de sprijinul autorităţilor, în primul rând pentru a se crea infrastructura necesară. Nu doar pentru ca Politehnica să dispună de ea pentru a face performanţă, ci şi celelalte echipe din Timişoara să aibă aceleaşi condiţii şi fotbalul bănăţean să redevină o forţă. De aceea apelez la toţi oamenii care sunt polişti să vină lângă echipă, să ajute această echipă să redevină o forţă. Din punct de vedere sportiv sunt alături de cei care conduc această echipă, inclusiv antrenor, staff tehnic, jucători, îmi pun la dispoziţie toată experienţa acumulată, să ajut cu ce pot eu acest proiect”, a spus Cosmin Contra.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

Nelu a spus: (iunie 25th, 2021 at 15:41 )

Bravo!

Daniel a spus: (iunie 25th, 2021 at 15:55 )

Nesimtirea nu are limite la acesti oameni, până mai ieri se scria pe ziduri Ac Recas nu e Poli, azi cramele Recas face parte din proiect, sper să aveti soarta celor de la Acs si palmaresul sa rămână la ei.

Obiectiv a spus: (iunie 25th, 2021 at 18:41 )

O decizie corecta si binevenita. Speram sa se limpezeasca apele cu “Politehnicile” si sa se puna bazele unei societati profitabile si transparente care sa stimuleze cresterea valorica a fotbalului Timisorean.

Proiectul ASU a fost unul OK, cu bune si rele, care insa si-a atins limitele.

Forta Viola!

Reos a spus: (iunie 25th, 2021 at 20:06 )

Mult a durat să vedem dacă va funcționa speranța moare ultima.

sorin a spus: (iunie 25th, 2021 at 20:15 )

Hahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Nu mai sunt acri strugurii?

Mihai a spus: (iunie 25th, 2021 at 20:47 )

Tot respectul pentru Cramele Recaș, dar daca nu mai vin inca 10 investitori ca si Cramele Recaș nu prea are viitor solutia aceasta.

Gugu Traian a spus: (iunie 26th, 2021 at 07:26 )

Ha-ha-ha, adevarul e in vin!!! Kassai in POLITICA, totdeauna incotro bate vantul, tot in colo si minciunile !!!

drucker a spus: (iunie 26th, 2021 at 10:18 )

Interesant .
Un SA , este o societate comerciala , care nu va mai putea beneficia de banii care veneau la club de la Institutul Politehnic , Finantarea asa cum a fost pana acum , de acum va fi ilegala .
Apoi cei de la Druckeria , au pierdut controlul , avand doar 10 la suta din actualul SA .
Si atunci cum ramane cu ” fara patroni ” sau ” echipa suporterilor ” ?
Oare cati din sustinatorii ASU de pana acum , realizeaza cu adevarat , ce li s-a intamplat ?
Va reusi acest SA sa supravietuiasca fara banii alocati pana acum de Institutul Politehnic ?
ASU Politehnica prin trecerea la o noua forma juridica , adica SSU Politehnica SA , societate comerciala ,se va baza doar pe capitalul privat , adus de actionari .
Cati oameni cu bani , vor fi dispusi sa investeasca in acest SA ?
Vor mai face voluntariat cei din Druckeria , in conditiile in care exista de acum „patroni ” ?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Politica vezi arhiva Politica

Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală

În contextul crizei politice actuale, Academia de Advocacy face un apel ferm către partidele politice pro-europene să constituie o coaliție stabilă și să formeze un guvern cu o majoritate parlamentară solidă. Potrivit Academiei de Advocacy, există trei mari priorităţi pentru ţara nostră în acest moment. “Este imperativ ca liderii politici să prioritizeze dialogul, să depășească...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală
dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Întăriri pe linia de treisferturi! Doi internaționali vin la SCM USV Timișoara

Lotul pentru următorul sezon al campioanei naționalei de rugby se completează cu alți doi jucători din circuitul Stejarilor. Cele două transferuri se adăugă mutării făcute la începutul acestei săptămâni, când talonerul Tudor Butnariu s-a alăturat SCM USV Timișoara, la fel ca David Trăușan, care revine la Timișoara. „De data aceasta este vorba despre transferul a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Întăriri pe linia de treisferturi! Doi internaționali vin la SCM USV Timișoara
isho.ro

Social vezi arhiva Social

Muzeul National al Banatului
No More Bad Gifts

Economic vezi arhiva Economic

E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO

Proiectul de reabilitare a Gării de Nord Timișoara a ajuns într-un nou stadiu, piațeta din fața acesteia are acum o fântână arteziană finalizată. Aceasta a fost deja testată, oferă un spectacol de apă și lumini. CFR Infrastructură Timișoara a anunțat că fântâna arteziană amplasată în piațeta nou amenajată în fața Gării de Nord din orașul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Proiectul de reabilitare a Gării de Nord Timișoara a ajuns într-un nou stadiu, piațeta din fața acesteia are acum o fântână arteziană finalizată. Aceasta a fost deja testată, oferă un spectacol de apă și lumini. CFR Infrastructură Timișoara a anunțat că fântâna arteziană amplasată în piațeta nou amenajată în fața Gării de Nord din orașul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO
Mult disputatul proiect al taxelor și impozitelor la nivel maxim permis de legislația fiscală, pentru anul 2025, a picat la limită în Consiliul Local Timișoara. Amendamentul primarului Dominic Fritz, prin care a propus reducerea impozitării clădirilor nerezidențiale, de la 1,9% la 1,8%, la care se adaugă reducerea de 10% pentru plata până în luna martie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul taxelor și impozitelor pe 2025 a picat la votul din Consiliul Local!
În contextul crizei politice actuale, Academia de Advocacy face un apel ferm către partidele politice pro-europene să constituie o coaliție stabilă și să formeze un guvern cu o majoritate parlamentară solidă. Potrivit Academiei de Advocacy, există trei mari priorităţi pentru ţara nostră în acest moment. “Este imperativ ca liderii politici să prioritizeze dialogul, să depășească...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală
Pe lângă Portalul Libertății, la 19 școli din oraș Primăria Timișoara a montat instalații luminoase care reprezintă semnul victoriei, deja consacrat ca identitate vizuală pentru Revoluție. De asemenea, continuă acțiunile speciale dedicate Revoluției, cu Gala Libertății în prim plan. Mâine, 20.12.2024, la 35 de ani de când Timișoara devenea primul oraș liber de comunism, Primăria...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pe fațadele a 19 școli din oraș e instalatsemnul victoriei, simbol al Revoluției
O discuție mai veche legată de spațiile educaționale din Timișoara și-a găsit rezolvare. În ședința de miercuri a Guvernului României, a fost aprobată trecerea din domeniul public al Municipiului Timișoara, în domeniul public al Statului și trecerea în administrarea Ministerului Educației, pentru Universitatea de Vest Timişoara în vederea mutării acolo a activității Facultatății de Educație...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest primește fostul Liceu Leonida din Timișoara pentru a găzdui acolo Facultatea de Educație Fizică și Sport și un campus de cercetare
Expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” se dovedește un succes de casă. Organizată de Muzeul Național de Artă Timișoara, a reușit să aducă, miercuri, 18 decembrie, o premieră pentru MNArT. 735 de elevi din toate colțurile țării, alături de studenți ai Facultății de Arte și Design din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Expoziția “Luminile lui Caravaggio” a atras un număr record de elevi și studenți vizitatori într-o singură zi
Încă un pas înainte pe calea modernizării şi a inovaţiei. Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) marchează un pas important în dezvoltarea infrastructurii educaționale prin inaugurarea unui laborator de luminotehnică de ultimă generație. Realizat în parteneriat cu Power Electric SRL, investiția de 30.000 de euro oferă studenților acces la tehnologii avansate și un mediu de învățare modern,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT continuă să inoveze şi a inaugurat un laborator modern de luminotehnică
Astăzi, în plenul Consiliului Local va intra din nou în dezbatere proiectul privind stabilirea impozitelor pentru anul viitor. Proiectul trebuia votat în urmă cu o săptămână, dar a fost retras, în ultima clipă de primarul Dominic Fritz. Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, totodată preşedinte al CJ Timiş, afirmă că majorarea impozitelor nu reprezintă garanţia unor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul “Impozitele si taxele mai mari reprezintă doar iluzia unor încasări mai mari”. Interviu cu Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş
Cum va schimba Inteligența Artificială business-urile și societățile în care trăim, avantajele României, la nivel global, în domeniul tehnologiei, ce urmează în 2025 în privința securității cibernetice, lecțiile învățate după perioada pandemiei sunt câteva dintre temele analizate de Ligia Ardelean, country manager al Atos România, la finalul unui an provocator pentru industria IT. Care au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ligia Ardelean, country manager Atos: „România are potențial să devină un hub regional pentru soluții IT sustenabile”
Top