Proiect pentru viitorul fotbalului din Banat! SSU Politehnica, grupare la care a aderat si Cosmin Contra

proiect Poli

proiect Poli

Astăzi s-a oficializat constituirea noii societăţi pe acţiuni: Societatea Sportivă Universitară Politehnica Timişoara SA. SSU Politehnica e un proiect planificat de mai bine de un an cu scopul de a atrage alături de Politehnica întreaga comunitate alb-violetă, inclusiv mediul de afaceri, iar în acest mod performanţele sportive mult dorite să devină realitate în cel mai scurt timp. Modelul urmat şi adaptat a fost cel al cluburilor germane.

Societatea pe acţiuni e reprezentată de un Consiliu de Administraţie format din şapte membri: Viorel-Aurel Şerban (preşedinte Politehnica Timişoara), Cristian Romoniţă (vicepreşedinte şi reprezentant Druckeria), Liviu Cădariu-Brăiloiu (prorector UPT), Saşa Moza (reprezentant Druckeria), Gheorghe Iova (reprezentant Cramele Recaş), Cosmin Contra (fost fotbalist internaţional) şi Duşan Filipaş (antreprenor).

„Mă bucur că trăim acest eveniment, consider că peste câţiva ani va arăta ca un eveniment care a schimbat radical modul de percepţie a ce face Politehnica şi care este rolul ei în această parte a ţării… Această societate pe acţiuni vine din nevoia noastră de a găsi formula prin care echipa Politehnicii să devină o echipa comunităţii. Aşa cum Universitatea Politehnica a fost în întreaga ei activitate motorul aceste regiuni e timpul şi ca echipa de fotbal să preia această onorabilă şi grea sarcină de a reprezenta la cel mai înalt nivel fotbalul din această parte a ţării. Poate de mai bine de un an am încercat să găsim formula ideală pentru ca această societate să-şi respecte cele două mari deziderate. Primul, să reprezinte în continuare ca instituţie Politehnica, să fie prin principiile ei dătătoare a unui alt mod de a privi inclusiv sportul. Al doilea, să devină încet încet, aşa cum a fost de-a lungul timpului, echipa comunităţii. De aceea lucrurile au mers destul de greu, pentru că trebuiau adaptate aceste cerinţe ale noastre, la ce înseamnă modul de organizare al societăţilor. Din păcate nu am putut prelua în totalitate modelul german al cluburilor de fotbal. Dar prin acte care însoţesc actul constitutiv, cred că am reuşit acest demers”, a declarat Viorel-Aurel Şerban, preşedintele Politehnicii.

Deoarece o societate pe acţiuni are nevoie de minimum doi acţionari, la SSU Politehnica aceştia sunt la momentul formării noului SA: Clubul Sportiv ASU Politehnica Timişoara (care are ca asociaţi Univ. Politehnica, Fundaţia Politehnica şi Asociaţia Foştilor Absolvenţi şi Angajaţi ai Politehnicii – Alumni), cu o majoritate de 90% din acţiuni, şi Asociaţia Suporterilor Timişoreni „Druckeria”, cu 10%.

„Principiile sunt specifice unei societăţi pe acţiuni. Toate regulile de bună funcţionare trebuie să respecte regulile unei societăţi pe acţiuni, în acelaşi timp şi regulile care ţin de faptul că este o societate comercială sportivă. Trebuie să avem acordul atât al Ministerului Tineretului şi Sportului, care ne va acorda noul CIS, cât şi al Federaţiei Române de Fotbal, care trebuie să ne ofere afilierea ca şi continuatoare a Asociaţiei Sportive Universitare Politehnica Timişoara”, a adăugat Viorel-Aurel Şerban.

Primul mare pas a fost făcut, s-a obţinut certificatul de înregistrare a noii societăţi sportive, din punct de vedere juridic. Pasul următor e ca până la începutul sezonului 2021-22 să se obţină dreptul de la autorităţile competente (Ministerul Tineretului şi Sportului şi FRF) ca clubul nostru să funcţioneze în cadrul acestei societăţi.

Cei implicaţi în proiect şi-au luat angajamentul printr-o convenţie să respecte anumiţi paşi în dezvoltarea societăţii pe acţiuni, dar în primul rând să respecte principiile de la care s-a pornit.

„Să fie o societate transparentă, să dea încredere celor care ni se pot alătura, că aici lucrurile se vor desfăşura în cea mai corectă modalitate de lucru. Oamenii să simtă că vin la un proiect care să-i reprezinte. Acest proiect vrea să arate ţării că şi în Timişoara există oameni de afaceri, companii de succes, care se alătură într-un proiect curat… dorinţa primordială e să dezvoltăm sportul de performanţă, ca într-un număr de ani Timişoara să devină una din principalele forţe din campionatul României şi să ne bucure cu jocul şi performanţele ei. Ne inhămăm la un proiect foarte generos, dar şi foarte complex în acelaşi timp. E nevoie de multă muncă şi mult sprijin”, a concluzionat preşedintele Politehnicii.

Aşadar, următorii paşi vor fi obţinerea CIS-ului pentru noua societate şi afilierea la FRF în timp util pentru noul sezon, mărirea capitalului social cu drepturile federative ale jucătorilor, apoi emiterea a 2.000 de acţiuni către Druckeria şi Univ. Politehnica. Tranzacţie care se va realiza la valoarea nominală a acţiunilor. Urmând ca pe viitor să fie puse la dispoziţie acţiuni adresate tuturor timişorenilor, oamenilor de afaceri şi nu numai.

„Eu, începând fotbalul aici, la Timişoara, întotdeauna am avut de gând să ajut la revigorarea fotbalului din Timişoara. Din toate punctele de vedere. Oferindu-mi-se această posibilitate am acceptat cu drag, le-am spus colegilor din Consiliul de Administraţie, am venit pentru că mi s-a expus un proiect pe termen mediu-lung în care Timişoara să redevină o forţă în fotbalul românesc. E un vis de-al meu de când în Timişoara nu a mai existat fotbal de nivel foarte mare. Sper ca toţi cei implicaţi în sportul din Timişoara să se implice în acest proiect. Cu cei care sunt acum la masă nu e suficient, sunt sigur, avem nevoie de sprijinul autorităţilor, în primul rând pentru a se crea infrastructura necesară. Nu doar pentru ca Politehnica să dispună de ea pentru a face performanţă, ci şi celelalte echipe din Timişoara să aibă aceleaşi condiţii şi fotbalul bănăţean să redevină o forţă. De aceea apelez la toţi oamenii care sunt polişti să vină lângă echipă, să ajute această echipă să redevină o forţă. Din punct de vedere sportiv sunt alături de cei care conduc această echipă, inclusiv antrenor, staff tehnic, jucători, îmi pun la dispoziţie toată experienţa acumulată, să ajut cu ce pot eu acest proiect”, a spus Cosmin Contra.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

Nelu a spus: (iunie 25th, 2021 at 15:41 )

Bravo!

Daniel a spus: (iunie 25th, 2021 at 15:55 )

Nesimtirea nu are limite la acesti oameni, până mai ieri se scria pe ziduri Ac Recas nu e Poli, azi cramele Recas face parte din proiect, sper să aveti soarta celor de la Acs si palmaresul sa rămână la ei.

Obiectiv a spus: (iunie 25th, 2021 at 18:41 )

O decizie corecta si binevenita. Speram sa se limpezeasca apele cu “Politehnicile” si sa se puna bazele unei societati profitabile si transparente care sa stimuleze cresterea valorica a fotbalului Timisorean.

Proiectul ASU a fost unul OK, cu bune si rele, care insa si-a atins limitele.

Forta Viola!

Reos a spus: (iunie 25th, 2021 at 20:06 )

Mult a durat să vedem dacă va funcționa speranța moare ultima.

sorin a spus: (iunie 25th, 2021 at 20:15 )

Hahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Nu mai sunt acri strugurii?

Mihai a spus: (iunie 25th, 2021 at 20:47 )

Tot respectul pentru Cramele Recaș, dar daca nu mai vin inca 10 investitori ca si Cramele Recaș nu prea are viitor solutia aceasta.

Gugu Traian a spus: (iunie 26th, 2021 at 07:26 )

Ha-ha-ha, adevarul e in vin!!! Kassai in POLITICA, totdeauna incotro bate vantul, tot in colo si minciunile !!!

drucker a spus: (iunie 26th, 2021 at 10:18 )

Interesant .
Un SA , este o societate comerciala , care nu va mai putea beneficia de banii care veneau la club de la Institutul Politehnic , Finantarea asa cum a fost pana acum , de acum va fi ilegala .
Apoi cei de la Druckeria , au pierdut controlul , avand doar 10 la suta din actualul SA .
Si atunci cum ramane cu ” fara patroni ” sau ” echipa suporterilor ” ?
Oare cati din sustinatorii ASU de pana acum , realizeaza cu adevarat , ce li s-a intamplat ?
Va reusi acest SA sa supravietuiasca fara banii alocati pana acum de Institutul Politehnic ?
ASU Politehnica prin trecerea la o noua forma juridica , adica SSU Politehnica SA , societate comerciala ,se va baza doar pe capitalul privat , adus de actionari .
Cati oameni cu bani , vor fi dispusi sa investeasca in acest SA ?
Vor mai face voluntariat cei din Druckeria , in conditiile in care exista de acum „patroni ” ?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

Mobilizare slabă din partea constructorului de pe Centura Sud. În unele zone încă se curăță stratul vegetal de pe traseu/FOTO

La mai mult de un an de zile de la demararea șantierului pentru realizarea Centurii Sud de ocolire a Timișoarei, pe traseul acesteia mai sunt încă porțiuni pe care doar acum se curăță stratul vegetal. Per total, evoluția șantierului de abia a depășit jumătate din totalul lucrărilor necesare. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mobilizare slabă din partea constructorului de pe Centura Sud. În unele zone încă se curăță stratul vegetal de pe traseu/FOTO
Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alina Gorghiu

Alin Nica, laudatio pentru Alina Gorghiu: “Şi-a făcut datoria pentru judeţul Timiş”

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, afirmă că senatoarea Alina Gorghiu şi-a făcut cu prisosinţă datoria faţă de judeţul Timiş şi Timişoara. El regretă însă faptul că, foarte probabil, ea nu va mai figura pe listele PNL Timiş la viitoarele alegeri. În urmă cu câteva zile prorectorul UVT, liberalul Mădălin Bunoiu, făcând o radiografie a filialei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica, laudatio pentru Alina Gorghiu: “Şi-a făcut datoria pentru judeţul Timiş”
dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

L-au aplaudat și adversarii. David Popovici, aur european și record mondial la 100 de metri

David Popovici (17 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Mondiale de la Roma. Românul a stabilit un nou record mondial, cu timpul de 46.86 secunde. Primul recordmen mondial a fost Johnny Weissmüller, cel cunoscut sub numele de Tarzan și născut în Freidorf. După această probă, David...
Citeşte tot articolul Citeste articolul L-au aplaudat și adversarii. David Popovici, aur european și record mondial la 100 de metri
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

combină frigorifică Beko

Combină frigorifică Beko: avantaje și dezavantaje ale mărcii

Necesitatea de a cumpăra unei combine frigorifice apare rareori, deoarece un astfel de echipament este achiziționat în așteptarea unei funcționări pe termen lung. De aceea, ar trebui să abordezi cu atenție alegerea unității – trebuie să acorzi atenție dimensiunii, capacității și capabilității produsului, să compari prețul cu bugetul alocat pentru achiziție. Un bun raport calitate-preț...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Combină frigorifică Beko: avantaje și dezavantaje ale mărcii

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au reținut un bărbat, de 19 ani, bănuit de tâlhărie calificată. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș. În fapt, în data de 7 august, polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale au fost sesizați de un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tupeu de borfaș! Tânăr de 19 ani, tâlhar cu acte în regulă
La mai mult de un an de zile de la demararea șantierului pentru realizarea Centurii Sud de ocolire a Timișoarei, pe traseul acesteia mai sunt încă porțiuni pe care doar acum se curăță stratul vegetal. Per total, evoluția șantierului de abia a depășit jumătate din totalul lucrărilor necesare. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mobilizare slabă din partea constructorului de pe Centura Sud. În unele zone încă se curăță stratul vegetal de pe traseu/FOTO
Rămasă vineri noaptea fără pagina sa de internet, din cauza unor probleme juridice, spune inistituia, Primăria Timișoara a fost nevoită să găsească o alternativă, și aceasta rapid. A reușit sâmbătă după masă, iar acum pagina este disponibilă într-o formă temporară, la adresa https://site.primariatm.ro/ ”În urma unor probleme de natură juridică apărute cu furnizorul de mentenanță,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A ”reînviat” pagina de internet a Primăriei Timișoara, dar la alta adresă. Cea originală, blocată de probleme juridice
Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Timișoara au identificat conducătorul auto care a părăsit locul accidentului, produs în data de 11.08.2022. În fapt, la data de 11.08.2022, în jurul orei 16:25, un bărbat a condus un autoturism pe strada Pavel Stoica din Timișoara către localitatea Urseni, iar la intersecție cu strada Nicolae Stoica de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A accidentat grav o femeie și a fugit ca ultimul laș! Prins când dorea să iasă din țară
Sâmbăta neagră a fotbalul timişorean a continuat pe Stadionul Electrica, unde Ripensia pierde şi al doilea meci din acest sezon. A fost 1-2 cu Unirea Slobozia, după un meci disputat şi tensionat pe alocuri Ripensia rămâne astfel cu zero puncte după două etape din acest sezon al Ligii a 2-a. Aproximativ 200 de spectatori au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Din nou pas greşit pentru Ripensia, 1-2 cu Slobozia
Poli a pierdut la scor partida disputată în localitatea cu rezonanţă istorică, după un nou meci slab făcut de băieţii lui Bogdan Andone. A fost un sec 4-0 pentru CS Comunal Şelimbăr, scorul reflectând aproape în totalitate diferenţa dintre cele două formaţii.   După o perioadă de tatonare, gazdele reuşesc primul gol al partidei, în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poli, umilită de o echipă comunală, dar cu nume istoric. Şelimbăr – Timişoara 4-0
Top